IP: 195.94.198.* 13.04.05, 13:40
Czesc
Jakie sa obecnie ceny piwa i drinkow w hotelach 4* i 5* w Hurghadzie? Nie
wiem ile wziasc ze soba kasy na te przyjemnosci....
Obserwuj wątek
    • azra19 Re: Ceny piwa 13.04.05, 13:43
      piwo to ok. 16 funtów, drinki w granicach 30. Na mieście taniej.
    • Gość: jasio Re: Ceny piwa IP: 62.111.149.* 13.04.05, 13:48
      Z tego co pamiętam w "sklepach" piwo (Sakara, Stella) można dostać za 7-8
      funtów egipskich, a w knajpach ceny te kształtują się w granicach 15-20 funtów.
      trzeba jednak liczyć na dużą dowolność i rozpiętość cen u sprzedawców. Poza tym
      piwo egipskie jest wyjątkowo podłe...
      • cairo7 Re: Ceny piwa 14.04.05, 10:45
        Nie wiem Jasiu jakie ty piwo pileś.....?Można bez problemu dostać np
        Carlsberga,a z typowo egipskich polecam Sakare,Stella faktycznie trochę dziwny
        smaczek.A drinków w hotelu nie radzę kupować.....nigdzie.hahaha.
        • Gość: grzesiek Re: Ceny piwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 12:01
          Nie zgadzam się z przedmówcą!!! Zależy gdzie i jak robią drinki. W hotelu La
          Pacha cataract resort w barze na plaży świetne!!! Jak prosisz "double whisky" z
          kolą lub bez - to faktycznie. Jest to co prawda ichniejsza (prawdopodobnie
          Johny Talker, bo inne są nie do picia!!!), ale jak chcesz to się możesz i
          narąbać - tylko po co: mała whisky dla dezynfekcji by uniknąć "zemsty faraona"
          to jest to!!!
          Ludzie, nie wiem czy wszyscy wiedzą, że w Egipcie 48 GODZIN PO PRZYLOCIE można
          się zaopatrywać w sklepie wolnocłowym!!! W Hurghadzie są 3 - jeden na lotnisku,
          drugi w Nowej Hurghadzie, Trzeci w samym centrum Sakali!!! Zagraniczne alkohole
          są wszędzie, krajowe (bardzo tanie) też. jeśli ktoś nie skorzysta - polecam
          wycieczkę do ElGouny: pomijając, że piękne miasteczko ("Wenecja Egipska"), to w
          sklepach jest alkohol wszelkiej maści, co w Egipcie jest rzadkie (właściciel
          ElGouny jest Koptem- chrześcijaninem, stąd ta inność, również ze względu na
          turystów).
          Piwo Sakara jest debeściarskie, Stella (mimo że licencyjna) nie do picia (to
          mój pogląd - można się kłócić!), polecam jeszcze wino Obelisk - robione na
          miejscu, ale z sycylijskich winogron!!!
          Pozdro dla wszystkich
          • cairo7 Re: Ceny piwa 15.04.05, 13:08
            Grzesiu....chodzi o drinki za pieniązki....w hotelowych barach i dyskotekach,a
            nie o drinki lane nam przez "naszych"ułaskawionych barmanów z all in-ów.I
            uwierz jeżdżę trochę po świecie i widziałem na własne oczy co i ile leją.
            • Gość: grzesiek Re: Ceny piwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 15:40
              Nie traktuj mnie z pobłażaniem, bo moglibyśmy sięlicytować gdzie kto był (ja np
              oprócz Europy Stanów, pn Afryki, byłem również w Turcji, Etiopii i Gruzji). Mam
              skalę porównanwczą i mogę stwierdzić że w "La Pacha" przy All Incl. nie
              dolewają wody do whisky, a porcje są odpowiednio duże (o "Panoramie" np nie
              mogę tego powiedzieć!)
              Pozdrawiam
              Grzegorz
              • Gość: qtas Re: Ceny piwa IP: *.aster.pl 15.04.05, 19:16
                grześ wie co pije - wielka mądrość
                • Gość: Grzesiek Re: Ceny piwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.05, 14:09
                  Widać Ty nie wiesz - co zresztą powinno być jasne po Twoim podpisie
              • cairo7 Re: Ceny piwa 16.04.05, 10:06
                Grzegorz...dziad o gruszce,baba o pietruszce!!!!Nikt nie mówi o egipskim all
                in!!!Tam naprawde nie dolewaja bo mają to w nosie<aczkolwiek na tunezyjskim
                allu rozcieńczają strasznie>.Jak chcesz popisać jak było w Paszy pisz bez bólu
                na forum hotele,i przeczytaj sobie pytanie tego co zadał pierwsze pytanie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka