Gość: papa IP: 195.94.198.* 13.04.05, 13:40 Czesc Jakie sa obecnie ceny piwa i drinkow w hotelach 4* i 5* w Hurghadzie? Nie wiem ile wziasc ze soba kasy na te przyjemnosci.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
azra19 Re: Ceny piwa 13.04.05, 13:43 piwo to ok. 16 funtów, drinki w granicach 30. Na mieście taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio Re: Ceny piwa IP: 62.111.149.* 13.04.05, 13:48 Z tego co pamiętam w "sklepach" piwo (Sakara, Stella) można dostać za 7-8 funtów egipskich, a w knajpach ceny te kształtują się w granicach 15-20 funtów. trzeba jednak liczyć na dużą dowolność i rozpiętość cen u sprzedawców. Poza tym piwo egipskie jest wyjątkowo podłe... Odpowiedz Link Zgłoś
cairo7 Re: Ceny piwa 14.04.05, 10:45 Nie wiem Jasiu jakie ty piwo pileś.....?Można bez problemu dostać np Carlsberga,a z typowo egipskich polecam Sakare,Stella faktycznie trochę dziwny smaczek.A drinków w hotelu nie radzę kupować.....nigdzie.hahaha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzesiek Re: Ceny piwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 12:01 Nie zgadzam się z przedmówcą!!! Zależy gdzie i jak robią drinki. W hotelu La Pacha cataract resort w barze na plaży świetne!!! Jak prosisz "double whisky" z kolą lub bez - to faktycznie. Jest to co prawda ichniejsza (prawdopodobnie Johny Talker, bo inne są nie do picia!!!), ale jak chcesz to się możesz i narąbać - tylko po co: mała whisky dla dezynfekcji by uniknąć "zemsty faraona" to jest to!!! Ludzie, nie wiem czy wszyscy wiedzą, że w Egipcie 48 GODZIN PO PRZYLOCIE można się zaopatrywać w sklepie wolnocłowym!!! W Hurghadzie są 3 - jeden na lotnisku, drugi w Nowej Hurghadzie, Trzeci w samym centrum Sakali!!! Zagraniczne alkohole są wszędzie, krajowe (bardzo tanie) też. jeśli ktoś nie skorzysta - polecam wycieczkę do ElGouny: pomijając, że piękne miasteczko ("Wenecja Egipska"), to w sklepach jest alkohol wszelkiej maści, co w Egipcie jest rzadkie (właściciel ElGouny jest Koptem- chrześcijaninem, stąd ta inność, również ze względu na turystów). Piwo Sakara jest debeściarskie, Stella (mimo że licencyjna) nie do picia (to mój pogląd - można się kłócić!), polecam jeszcze wino Obelisk - robione na miejscu, ale z sycylijskich winogron!!! Pozdro dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
cairo7 Re: Ceny piwa 15.04.05, 13:08 Grzesiu....chodzi o drinki za pieniązki....w hotelowych barach i dyskotekach,a nie o drinki lane nam przez "naszych"ułaskawionych barmanów z all in-ów.I uwierz jeżdżę trochę po świecie i widziałem na własne oczy co i ile leją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzesiek Re: Ceny piwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 15:40 Nie traktuj mnie z pobłażaniem, bo moglibyśmy sięlicytować gdzie kto był (ja np oprócz Europy Stanów, pn Afryki, byłem również w Turcji, Etiopii i Gruzji). Mam skalę porównanwczą i mogę stwierdzić że w "La Pacha" przy All Incl. nie dolewają wody do whisky, a porcje są odpowiednio duże (o "Panoramie" np nie mogę tego powiedzieć!) Pozdrawiam Grzegorz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qtas Re: Ceny piwa IP: *.aster.pl 15.04.05, 19:16 grześ wie co pije - wielka mądrość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: Ceny piwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.05, 14:09 Widać Ty nie wiesz - co zresztą powinno być jasne po Twoim podpisie Odpowiedz Link Zgłoś
cairo7 Re: Ceny piwa 16.04.05, 10:06 Grzegorz...dziad o gruszce,baba o pietruszce!!!!Nikt nie mówi o egipskim all in!!!Tam naprawde nie dolewaja bo mają to w nosie<aczkolwiek na tunezyjskim allu rozcieńczają strasznie>.Jak chcesz popisać jak było w Paszy pisz bez bólu na forum hotele,i przeczytaj sobie pytanie tego co zadał pierwsze pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś