Dodaj do ulubionych

EXIM - zmiana cen

13.04.05, 15:00
Właśnie dostałem wiadomość , że dla wszystkich imprez ( nawet tych już
zapłaconych ) z datą wylotu po 26 kwietnia należy dopłacić po 100 zł/osob.
Podobno opłata paliwowa .
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: EXIM - zmiana cen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 15:48
      KOMUNIKAT NR 1 Z DNIA 13.04.2005

Szanowni Państwo, Drodzy Agenci
      po co dostawac, wystarczy wejść na strone, informacja jest tej treści. mam
      nadzieje, ze juz teraz jasne kto doplaca?????
      Informujemy, iż w związku z podwyżką cen paliw na rynkach światowych
      otrzymaliśmy informacje od egipskich linii lotniczych o wzroście cen.

W związku z tym do cen zawartych we wszystkich ofertach (katalogowych,
      promocyjnych i last minute) na wyloty do EGIPTU należy DODAĆ 100 PLN/os
      tytułem "opłaty paliwowej".
      Opłata ta dotyczy również oferty "BP"- bezpłatny pobyt dla dzieci.
      Od w/w dopłaty nie przysługuje prowizja.

Informacja ta dotyczy wszystkich nowych rezerwacji dokonanych od dnia
      13.04.2005 na wyloty od 26 kwietnia, jak również rezerwacji dokonanych na
      imprezy rozpoczynające się z datą wylotu 04 maja 2005 r.

Prosimy o pilne poinformowanie swoich Klientów o w/w dopłacie. Na wszystkie
      imprezy z wylotami od 4 maja będziemy wysyłali do Państwa nowe potwierdzenia z
      doliczona dopłatą 100 PLN/os.

• Gość: ja Re: EXIM - zmiana cen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 15:51
        cholercia, wyszedłem prawie na agenta i tak w ogole to dzieki za info
        • tomcio_lodz Re: EXIM - zmiana cen 13.04.05, 17:40
          W rozmowie telefonicznej przedstawiciel Eximu poinformował mnie ,że w
          komunikacie na stronie internetowej jest błąd , a dopłata dotyczy wszystkich
          wylotów po 4 maja ..nawet w przypadku wcześniejszych rezerwacji i płatności.
          • neferett Re: EXIM - zmiana cen 13.04.05, 18:02
            No i tak wlasnie pisze w komunikacie.
            Doplacaja ci co zrobia rezerwacje od dzis i ci , lecacy po 4 maja.
            A ja lece 3 maja, ale mi sie upieklo :-)))
    • Gość: Blueman Re: EXIM - zmiana cen IP: *.altec.pl / *.altec.pl 13.04.05, 18:56
      Zakręciłem się.

Jeśli ja wylatuje 4 maja a zapłaciłem 2 tygodnie temu to muszę dopłacić te 100
      złotych ?
      • neferett Re: EXIM - zmiana cen 13.04.05, 21:49
        Tak , musisz doplacic 100zl.
        Jezeli wylatujesz 4 maja lub pozniej , to niewazne kiedy wykupiles wczasy, kiedy
        dokonales rezerwacji , musisz doplacic. Jakbys mial wylot , tak jak ja, 3 maja,
        to bys placic nie musial.
        Doplata ta bedzie rowniez obowiazywac osoby , ktore od dzis wykupia wczasy
        rozpoczynajace sie po 26 kwietnia. Ale jesli np. jutro kupisz wczasy last minute
        , ktore zaczynaja sie np. 20 kwietnia , nie bedziesz doplacal.
        • Gość: anuulka Re: EXIM - zmiana cen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 21:50
          a inne biura podrozy? czy ich te podwyzki tez obejma? :(
          • neferett Re: EXIM - zmiana cen 13.04.05, 21:55
            Wlasnie tez sie nad tym zastanawiam, trzeba sprawdzic czy to znow nie jakis
            walek:-)))
            • Gość: eb Re: EXIM - zmiana cen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 22:54
              lece w maju z Selectoursem (nie wiem czy przypadkiem nie tym samym samolotem co
              Exim - zgodne godziny wylotu wiec raczej o tej samej porze nie puszczaja 2
              samolotow? a moze sie myle...). Jezeli chodzi o paliwowa to przy rezerwacji
              (luty) informowano mnie o wliczonej oplacie paliwowej 40,- ;) Mam nadzieje, iz
              nic wiecej sie nie przydazy... (bylo to 40,- a nie 100,-) Pozdrawiam!!!
              • Gość: anuulka Re: EXIM - zmiana cen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 23:26
                hehe ja kupowalam w marcu i doplaty paliwowej na wrzesien 2005 placilam 60
                pln :)
                • Gość: eb Re: EXIM - zmiana cen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 23:31
                  tak bylo napisane w katalogu 60,- ale kobitka z Seleca skasowala nas po 40,-:)
                  Moze to jej pomylka ( tyle kasuja za Sharm) ale ja sie z tego powodu nie
                  smuce:) Pozdro!!!
                  • Gość: eb Re: EXIM - zmiana cen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 16:31
                    a jednak... Nie minely 2 dni, a mi juz jest smutno... bedzie trzeba i w Selecu
                    doplacic do 100 zl
                    No coz life is brutal... Pozdrawiam!!!
            • Gość: L.aura Re: EXIM - zmiana cen IP: *.chello.pl 14.04.05, 21:22
              W triadzie tez trzeba :/
              • Gość: hmm Re: EXIM - zmiana cen IP: *.piekary.net / *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 21:27
                Jeśli mam wykupioną wycieczkę od 28 kwietnia w Triadzie to też muszę dopłacić??
                Jeś;i tak to ile?
                • Gość: L.aura Re: EXIM - zmiana cen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 10:06
                  Raczej nie- ale jesli musisz doplacic to z pewnoscia wysla Ci pismo.
                  O to sie nie boj ;)
                  • Gość: hmm Re: EXIM - zmiana cen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 10:26
                    Właśnie dzwoniłem do Triady i nie muszę dopłacać :) Dopłacają osoby ,które swój
                    urlop rozpoczynają w maju. Jak mnie poinformowano BP Triada podobno musi
                    informowac o zmianach na 20 dni przed rozpoczęciem imprezy. Pozdrawiam
                    • Gość: iv Re: EXIM - zmiana cen IP: 193.111.166.* 15.04.05, 10:30
                      Lece w maju z Oasis i przed chwilą dostałam informacje z biura, że musz
                      dopłacić 100 zł.
                      • Gość: Monika Re: EXIM - zmiana cen IP: 195.136.98.* 15.04.05, 12:48
                        Niestety wgyląda na to, ze ceny podnoszą wszyscy... właśnie dostałam maila z
                        Selectours -do wylotów od 5 maja trzeba dopłacić po 100 PLN od osoby. Nie jest
                        to może majątek, ale czemu ja wylatuję akurat 5 maja????
                        • Gość: Monika Re: EXIM - zmiana cen IP: 195.136.98.* 15.04.05, 12:57
                          Lekka poprawka - opłata paliwowa w Selectoursie została podniesiona do 100, a
                          przedtem była 40, czyli do dopłaty jest 60 PLN
    • Gość: kobra Selectous też podnosi IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 15.04.05, 23:37
      WAŻNY KOMUNIKAT !!

Komunikat z dn. 14.04.2005
      Informujemy, iż w związku z podwyżką cen paliw na rynkach
      światowychotrzymaliśmy informacje linii lotniczych o wzroście
      cen.W związku z powyższym we wszystkich rezerwacjach do EGIPTU
      rozpoczynających się od dnia 05/05/2005 zmuszeni jesteśmy podnieść
      opłatę paliwową do 100 zł od osoby.Informacja dotyczy zarówno
      rezerwacji nowych, jak i wszystkich rezerwacji już dokonanych wcześniej
      (oferty last minute, oferty promocyjne, oferty z cennika lato 2005).Prosimy
      o pilne poinformowanie Państwa Klientów o w/w dopłacie.
      Z poważaniem
      Zarząd Selectours & Telemac.

• Gość: adamss5 Re: EXIM - zmiana cen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.05, 17:38
      kopernik też kasuje po 100 zyla
    • Gość: Andy Re: EXIM - zmiana cen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 08:03
      No to jak to jest z tą opłatą w eximtours??? Opłata paliwowa jest wliczona w
      cene imprezy - a tu nagle dopłata 100zł. Skoro wszędzie cała opłata wynosi 100
      zł to jakim sposobem dopłata w exim to cała stówka????
      • Gość: Andy Re: EXIM - zmiana cen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 08:07
        No i jeszcze jedno - w warunkach uczestnictwa jak byk stoi - cena nie moze ulec
        zmianie 20 dni przed poczatkim imprezy. Czy wystarczy na 20 dni przed ogłszenie
        w necie o wzroście cen czy moze należy ten termin liczyć od dnia powiadomienia
        przez BP? Ja miałem telefon z BP na 18 dni przed początkiem imprezy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka