tomcio_lodz 13.04.05, 15:00 Właśnie dostałem wiadomość , że dla wszystkich imprez ( nawet tych już zapłaconych ) z datą wylotu po 26 kwietnia należy dopłacić po 100 zł/osob. Podobno opłata paliwowa . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: EXIM - zmiana cen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 15:48 KOMUNIKAT NR 1 Z DNIA 13.04.2005 Szanowni Państwo, Drodzy Agenci po co dostawac, wystarczy wejść na strone, informacja jest tej treści. mam nadzieje, ze juz teraz jasne kto doplaca????? Informujemy, iż w związku z podwyżką cen paliw na rynkach światowych otrzymaliśmy informacje od egipskich linii lotniczych o wzroście cen. W związku z tym do cen zawartych we wszystkich ofertach (katalogowych, promocyjnych i last minute) na wyloty do EGIPTU należy DODAĆ 100 PLN/os tytułem "opłaty paliwowej". Opłata ta dotyczy również oferty "BP"- bezpłatny pobyt dla dzieci. Od w/w dopłaty nie przysługuje prowizja. Informacja ta dotyczy wszystkich nowych rezerwacji dokonanych od dnia 13.04.2005 na wyloty od 26 kwietnia, jak również rezerwacji dokonanych na imprezy rozpoczynające się z datą wylotu 04 maja 2005 r. Prosimy o pilne poinformowanie swoich Klientów o w/w dopłacie. Na wszystkie imprezy z wylotami od 4 maja będziemy wysyłali do Państwa nowe potwierdzenia z doliczona dopłatą 100 PLN/os. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: EXIM - zmiana cen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 15:51 cholercia, wyszedłem prawie na agenta i tak w ogole to dzieki za info Odpowiedz Link Zgłoś
tomcio_lodz Re: EXIM - zmiana cen 13.04.05, 17:40 W rozmowie telefonicznej przedstawiciel Eximu poinformował mnie ,że w komunikacie na stronie internetowej jest błąd , a dopłata dotyczy wszystkich wylotów po 4 maja ..nawet w przypadku wcześniejszych rezerwacji i płatności. Odpowiedz Link Zgłoś
neferett Re: EXIM - zmiana cen 13.04.05, 18:02 No i tak wlasnie pisze w komunikacie. Doplacaja ci co zrobia rezerwacje od dzis i ci , lecacy po 4 maja. A ja lece 3 maja, ale mi sie upieklo :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blueman Re: EXIM - zmiana cen IP: *.altec.pl / *.altec.pl 13.04.05, 18:56 Zakręciłem się. Jeśli ja wylatuje 4 maja a zapłaciłem 2 tygodnie temu to muszę dopłacić te 100 złotych ? Odpowiedz Link Zgłoś
neferett Re: EXIM - zmiana cen 13.04.05, 21:49 Tak , musisz doplacic 100zl. Jezeli wylatujesz 4 maja lub pozniej , to niewazne kiedy wykupiles wczasy, kiedy dokonales rezerwacji , musisz doplacic. Jakbys mial wylot , tak jak ja, 3 maja, to bys placic nie musial. Doplata ta bedzie rowniez obowiazywac osoby , ktore od dzis wykupia wczasy rozpoczynajace sie po 26 kwietnia. Ale jesli np. jutro kupisz wczasy last minute , ktore zaczynaja sie np. 20 kwietnia , nie bedziesz doplacal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anuulka Re: EXIM - zmiana cen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 21:50 a inne biura podrozy? czy ich te podwyzki tez obejma? :( Odpowiedz Link Zgłoś
neferett Re: EXIM - zmiana cen 13.04.05, 21:55 Wlasnie tez sie nad tym zastanawiam, trzeba sprawdzic czy to znow nie jakis walek:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eb Re: EXIM - zmiana cen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 22:54 lece w maju z Selectoursem (nie wiem czy przypadkiem nie tym samym samolotem co Exim - zgodne godziny wylotu wiec raczej o tej samej porze nie puszczaja 2 samolotow? a moze sie myle...). Jezeli chodzi o paliwowa to przy rezerwacji (luty) informowano mnie o wliczonej oplacie paliwowej 40,- ;) Mam nadzieje, iz nic wiecej sie nie przydazy... (bylo to 40,- a nie 100,-) Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anuulka Re: EXIM - zmiana cen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 23:26 hehe ja kupowalam w marcu i doplaty paliwowej na wrzesien 2005 placilam 60 pln :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eb Re: EXIM - zmiana cen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 23:31 tak bylo napisane w katalogu 60,- ale kobitka z Seleca skasowala nas po 40,-:) Moze to jej pomylka ( tyle kasuja za Sharm) ale ja sie z tego powodu nie smuce:) Pozdro!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eb Re: EXIM - zmiana cen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 16:31 a jednak... Nie minely 2 dni, a mi juz jest smutno... bedzie trzeba i w Selecu doplacic do 100 zl No coz life is brutal... Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L.aura Re: EXIM - zmiana cen IP: *.chello.pl 14.04.05, 21:22 W triadzie tez trzeba :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: EXIM - zmiana cen IP: *.piekary.net / *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 21:27 Jeśli mam wykupioną wycieczkę od 28 kwietnia w Triadzie to też muszę dopłacić?? Jeś;i tak to ile? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L.aura Re: EXIM - zmiana cen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 10:06 Raczej nie- ale jesli musisz doplacic to z pewnoscia wysla Ci pismo. O to sie nie boj ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: EXIM - zmiana cen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 10:26 Właśnie dzwoniłem do Triady i nie muszę dopłacać :) Dopłacają osoby ,które swój urlop rozpoczynają w maju. Jak mnie poinformowano BP Triada podobno musi informowac o zmianach na 20 dni przed rozpoczęciem imprezy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iv Re: EXIM - zmiana cen IP: 193.111.166.* 15.04.05, 10:30 Lece w maju z Oasis i przed chwilą dostałam informacje z biura, że musz dopłacić 100 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: EXIM - zmiana cen IP: 195.136.98.* 15.04.05, 12:48 Niestety wgyląda na to, ze ceny podnoszą wszyscy... właśnie dostałam maila z Selectours -do wylotów od 5 maja trzeba dopłacić po 100 PLN od osoby. Nie jest to może majątek, ale czemu ja wylatuję akurat 5 maja???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: EXIM - zmiana cen IP: 195.136.98.* 15.04.05, 12:57 Lekka poprawka - opłata paliwowa w Selectoursie została podniesiona do 100, a przedtem była 40, czyli do dopłaty jest 60 PLN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobra Selectous też podnosi IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 15.04.05, 23:37 WAŻNY KOMUNIKAT !! Komunikat z dn. 14.04.2005 Informujemy, iż w związku z podwyżką cen paliw na rynkach światowychotrzymaliśmy informacje linii lotniczych o wzroście cen.W związku z powyższym we wszystkich rezerwacjach do EGIPTU rozpoczynających się od dnia 05/05/2005 zmuszeni jesteśmy podnieść opłatę paliwową do 100 zł od osoby.Informacja dotyczy zarówno rezerwacji nowych, jak i wszystkich rezerwacji już dokonanych wcześniej (oferty last minute, oferty promocyjne, oferty z cennika lato 2005).Prosimy o pilne poinformowanie Państwa Klientów o w/w dopłacie. Z poważaniem Zarząd Selectours & Telemac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamss5 Re: EXIM - zmiana cen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.05, 17:38 kopernik też kasuje po 100 zyla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: EXIM - zmiana cen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 08:03 No to jak to jest z tą opłatą w eximtours??? Opłata paliwowa jest wliczona w cene imprezy - a tu nagle dopłata 100zł. Skoro wszędzie cała opłata wynosi 100 zł to jakim sposobem dopłata w exim to cała stówka???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: EXIM - zmiana cen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 08:07 No i jeszcze jedno - w warunkach uczestnictwa jak byk stoi - cena nie moze ulec zmianie 20 dni przed poczatkim imprezy. Czy wystarczy na 20 dni przed ogłszenie w necie o wzroście cen czy moze należy ten termin liczyć od dnia powiadomienia przez BP? Ja miałem telefon z BP na 18 dni przed początkiem imprezy. Odpowiedz Link Zgłoś