Dodaj do ulubionych

Z Triadą w Hurgadzie - nie polecam

IP: *.radom.pilicka.pl 28.06.05, 13:07

Jestem świeżo po wycieczce do Hurgady oto moje wrażenia:
Triada zdecydowanie postawiła na reklamę w myśl zasady (gebelsowskiej), że
wystarczy powtarzać w mediach, że jast biurem rzetelnym i to ma zastąpić
smutną rzeczywistość. Ale przechodzę do faktów: już na wstępie każdy zostaje
(kto sie da) naciągniety na 3 dolary za wizę - płaci 18 zamiast 15 dol. Co
dziwne Triada podaje w swoim folderze i ulotkach, że cena wizy wynosi ok. 18
dol., chociaż oficjalnie wiadomo, że koszt wizy egipskiej to 15 dol. i tyle.
Biorąc pod uwagę ilość wycieczkowiczów x 3 dol. wychodzi niezła suma - aż się
prosi aby tą sprawą zinteresował sie prokurator!.
Pani rezydentka na oficjalnym zebraniu zachęcała do korzystania z bezpłatnego
sejfu, który okazało się przy odbiorze, że kosztuje 1 dol za dzień,
oczywiście na nic zdały się interwencje u rezydentki, która przez cały turnus
nie poinformowała w żaden sposób, że mówiła nieprawdę.
Godziny wylotu to zupełna fikcja a powrót to istny horror: najpierw 2 dni
przed wylotem podano godzinę odlotu na 5 rano , nastepnego dnia, zmieniono na
19, po przyjeździe na lotnisko kazano nam czekać 2 godziny, nastepnie
zawieziono nas do hotelu zakwaterowano i kazano nie spać ale czekać na
telefon gdyż nic nie wiadomo i to nie wina Triady ale przewoźnika (sic!)
zapominając że przewożnika Triada sama wybrała! Wreście udało się wylecieć o
6 rano czyli 25 godzin później - 25 godzin nerwów, stresu i ganiania z
walizkami. Super atrakcje. Po takim powrocie ma się ochotę pocałować ziemię
na Okeciu!
I teraz finał: większość uczestników wysłała faks do konsulatu w którym
zarzucała znaczne odchylenia od oferty:
1. Hotel leży w otoczeniu budów, do najbliższych sklepów i hoteli ok. 30 min
marszu.
2. Do "plaży" szło się kilkaset metrów wśród budów, asfaltową drogą otoczoną
z dwóch stron murem czyli żar niemiłosierny - plaża nie posiada podstawowych
urządzeń toalet i prysznica - co jednoznacznie dyskwalifikuje nazwę plaża.
3. Jedzenie marnej jakości często nie świeże i wyschnięte pieczywo i ciastka
i zasada: martadela nie poszła na kolacje to serwowano ją nastepnego dnia z
makaronem.
4. Pokoje niezbyt czyste.
itd.
Podałem tylko fakty.
Obserwuj wątek
    • Gość: MAR Re: Z Triadą w Hurgadzie - nie polecam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.05, 13:15
      W jakim byles hotelu?
      • Gość: karloszka Re: Z Triadą w Hurgadzie - nie polecam IP: *.244.158.34.rzeszow158.tnp.pl 28.06.05, 14:52
        Hotel SANTA MARIA ma ***gwiazdki w kategorii egipskiej, więc na nasze
        przekładając coś koło **. Skoro zdecydowałeś się na ten hotel, to nie
        powinieneś oczekiwać luksusów i nie powinieneś być zdziwiony- rozczarowany etc.
        W zasadzie to trudno nawet mówić o luksusach, taki hotel nawet minimum nie
        spełnia :(( Zasadą jest: co tanie to drogie, Egipt na poziomie to hotel od
        ****.
        • Gość: dal Re: Z Triadą w Hurgadzie - nie polecam IP: *.radom.pilicka.pl 28.06.05, 15:02
          ja podałem tylko fakty dla informacji i wiedzy innych i tyle kolezanko
          • Gość: karloszka Re: Z Triadą w Hurgadzie - nie polecam IP: *.244.158.34.rzeszow158.tnp.pl 28.06.05, 15:08
            ...a ja wyraziłam tylko swoją opinię...KOLEGO.
            • derduch Re: Z Triadą w Hurgadzie - nie polecam 28.06.05, 15:49
              Zapraszam w takim razie do uczciwych *** takich jak Aida Verdi czy Jasmin Vilage.
              Ciekawe czym tez będą dla ciebie kiepskie i bezwartościowe...
              Triada szuka najtanszego rozwiązania i najwyraźniej ma w d... co sie dzieje z
              jej klientami, tu się ich okradnie na cenie wizy, tu na cenie biletów na rejsie,
              fakultety opchnie 2 razy drożej, do tego posadzi dwie osoby żeby zajeły się
              "właściwym" pisaniem o biurze na forach dyskusyjnych i pare złotych za dobrą
              prase i interes się kręci.
        • Gość: nr 235 Re: Z Triadą w Hurgadzie - nie polecam IP: *.lubin.dialog.net.pl 02.07.05, 20:33
          Hotel Sanit Maria Resort nie posiada i nigdy nie posiadał standardu 3*! Ciągle
          jest na etapie starań o jego przyznanie, ale ciągle odsyłają ich z kwitkiem, bo
          hote nie spełnia podsatwowych wymogów na 3 *. TRIADA konsekwętnie okłamuje
          swoich klientów, kłamiąc im prosto w oczy. Informację zdobyliśmy od menagera
          hotelu, lecz najpierw obiecał a potem odmówił wystawienia oświadczenia,
          rezydentka Monika Sz. również odmówiła podpisania takiego oświadzcenia.O tym
          fakcie została poinformowana Ambasada RP w Kairze!
        • Gość: nr 235 Re: Z Triadą w Hurgadzie - nie polecam IP: *.lubin.dialog.net.pl 02.07.05, 20:38
          UWAGA! Hotel Saint Maria Resort nie posiada trzech gwiazdek!!! To informacja
          której dokopaliśmy się męcząc menagera hotelu o przedstawienie certyfikatu na
          3 *. Oni go nie mają, bo hotel dopiero się o taki stara, ale wciąż nie spełnia
          wymogów.Ogólnie to syf i nawet miejscowi arabowie kiwają ze smutkiem głowami
          jak słyszą tą nazwę.! Przestrzegam wszystkich przed trafem z TRIADY. Oni
          poprostu oszukuja ludzi. Przez dwa tygodnie żyliśmy w paskudnych warunkach i
          jedliśmy świństwo! Nie jedźcie tam!!
    • Gość: mar Re: Z Triadą w Hurgadzie - nie polecam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.05, 13:16
      Czesc

W jakim byles hotelu?

Mar
      • Gość: jaro Re: Z Triadą w Hurgadzie - nie polecam IP: *.silesia-region.pl 28.06.05, 13:19
        Proszę,opisz ten hotel na forum "Hotele"
    • Gość: Ania Re: Z Triadą w Hurgadzie - nie polecam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.05, 13:27
      No coż, trzeba było przed wyjazdem dokładnie sobie poczytać opinie na temat
      tego hotelu,plaży itd. Temat wizy poruszny był wielokrotnie. Ja bez problemu
      kupiłam za 15$, hotel był taki jak opisywali forumowicze, wiec nic mnie nie
      zaskoczyło. A jeśli chodzi o wylot,to obojetnie jaki byłby przewoźnik to są
      opóźnienia. Ciesz się że zawieźli Was do hotelu, a nie koczowaliście na
      lotnisku.
      • Gość: dal Re: Z Triadą w Hurgadzie - nie polecam IP: *.radom.pilicka.pl 28.06.05, 13:37
        Wg zorientowanych Triada odwozi do hotelu z wyrachowania a nie z dobroci - w
        przypadku ponad dobowego opóźnienia wylotu, gdyby nas trzymali na lotnisku to
        by się narażali na przegrane procesy sądowe (sic).
    • derduch Re: Z Triadą w Hurgadzie - nie polecam 28.06.05, 13:29
      Po prostu cała Triada :-)
      Ktoś tu kiedys pisał o złożeniu skargi do prokuratury o oszutwo na wizach,
      pewnie skończyło się na gadce.
      Ja proponuję Ci zadzwonić do redakcji programu TVN "Uwaga", oni juz nie jednego
      oszuta załatwili, i całą sprawe z wizami im przedstawić, niezapominając
      oczywiście o stosującym podobnie "uczciwe" praktyki Eccoholiday.
    • Gość: dal Re: Z Triadą w Hurgadzie - nie polecam IP: *.radom.pilicka.pl 28.06.05, 13:33
      Już podaję Santa Maria
      • Gość: zruc Re: Z Triadą w Hurgadzie - nie polecam IP: *.cable.wsm.wielun.pl 28.06.05, 13:56
        ANIA W JAKIM TY ŚWIECIE ŻYJESZ.Uważasz ze każdy co wyjeżdza ma czytać forum
        turystyczne.Jak ktoś jedzie pierwszy raz tro nie jest ani mądry ani
        cwany.Podpisał umowę z BP i uwaza słusznie że to biuro gra fair.Nie róbmy z
        ludzi ciemniaków.
    • Gość: kim27 Re: Z Triadą w Hurgadzie - nie polecam IP: *.lodz.dialog.net.pl 28.06.05, 13:50
      W jakim hotelu byłeś?
    • Gość: kim27 Re: Z Triadą w Hurgadzie - nie polecam IP: *.lodz.dialog.net.pl 28.06.05, 13:55
      sory nie zauważyłam odpowiedzi, uff na szczęście wybrałam inny, ale to co
      piszesz o Triadzie jest mało pocieszająe bo ja też z nimi jadę ...
      • Gość: dal Re: Z Triadą w Hurgadzie - nie polecam IP: *.radom.pilicka.pl 28.06.05, 14:11
        opisałem tylko moje doświadczenia - parafrazując Egipt to dziwny kraj i dziwni
        ludzie wymykający się kryteriom europejskim, ale warto to zobaczyć - życzę
        udanego pobytu
        Ps korzystałem z wycieczek fakultatywnych do Luksoru Kairu i na rafę i polecam
        były ok.
    • jahreshka Re: Z Triadą w Hurgadzie - nie polecam 28.06.05, 14:07
      Ja byłam z Triadą w Sharm (Egipt+Jordania). Z tymi wizami to jest tak, że można
      sobie samemu kupić na lotnisku wizę w okienku za 15$. Ponieważ mieliśmy objazd,
      wizę płaciliśmy po zwiedzeniu Jordanii, przy wjeździe z Izraela do Egiptu.
      Okazuje się, że na tej granicy nie można kupić wiz (jakoś nie chce mi się w to
      wierzyć) i trzeba je przywozic z lotniska. Ponoć za to dowiezienie płaci się 3
      $. W Twoim przypadku prawdopodobnie trzeba było samemu podejść do okienka i
      tyle. Jeśli zaglądałeś na forum przed wyjazdem, na pewno natknąłeś się na opis
      takiej sytuacji. Trzeba było wyciągnąć wnioski, po prostu.
      Odnośnie hotelu - może mieliście opcję 3*?? W Sharmie mieszkaliśmy w 4* i było
      w porządku (hotel Zouara, sejf bezpłatny - potwierdzaliśmy to w recepcji).
      Niemniej wokół były budowy, do plaży (prawdziwej) ok. 20 min spacerem, do
      sklepu - ok. 30 min. Na plażę kursował bezpłatny bus.
      Jeśli chodzi o samoloty: Triada nie ma na to wpływu. Linie lotnicze żądzą się
      swoimi prawami, a niestety loty czarterowe zawsze są w ostatniej kolejności.
      Myślę, że chyba lepiej wylecieć później i dolecieć bezpiecznie... I tak
      mieliście dobrze, że Was ściągnięto z lotniska do hotelu. My na lotnisku
      czekaliśmy ponad 7 godzin. Spokojnie, bez nerwów. Nikt poza Egipcjanami nie
      miał na to wpływu... Szkoda tylko, że musieliście wziąć kolejne dni urlopu...
      Powtarzam jednak, że nawet gdybyście wybrali się do Hurgady z innym biurem
      podróży (droższym), to na lotnisku działoby się dokładnie to samo.
      Triada jest tanim biurem podróży i trzeba mieć to na uwadze. Trudno spodziewać
      się luksusów za niewielkie pieniądze. Z takim nastawieniem trochę przyjemniej
      spędza się urlop i nie szarpie się nerwów bezsensownie.
      Piszesz, że lądowałeś na Okęciu. Z tego wnoszę, żeś z Warszawy albo okolic.
      Niestety macie paskudną opinię wiecznie narzekających i żołądkujących się
      turystów. Pewnie czasem macie rację, ale te uzasadnione pretensje giną w morzu
      reklamacji pisanych "dla zasady".
      I ostatnia uwaga - nie ma czegoś takiego jak "martadela".
      -
      • Gość: dal Re: Z Triadą w Hurgadzie - nie polecam IP: *.radom.pilicka.pl 28.06.05, 14:21
        jaki cel ma Triada podając w swoim katalogu (str 16 -ważne dodatkowe informacje)
        cen wizy egipskiej ok. 18 dol., skoro koszt wizy to poprostu 15 dol. i tyle
        trzeba podać w swoim katalogu a inne ceny są nieuprawnione! Innaczej rodzą się
        podejżenia natury kryminalnej. Bo jednak chodzi o niezły pieniadz - tysiące
        klientów Triady x 3 dol na osobę wychodzi niezła kwota.
      • Gość: Aga Re: Z Triadą w Hurgadzie - nie polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 15:54
        Ja też już nigdy z Triadą nie polecę! Moja siotsta miała wylecieć do Hurgady 23.
        06.05 (czwartek) około 9 rano. W dzień przed wyjazdem zmieniono wylot na
        godz.23.50. Będąc na lotnisku zmieniono po raz drugi godzinę wylotu na 4 rano
        (piątek). Po pół godzinie trzecia zmiana na może 10.00 (rano). Lot odbył się z
        opóźnieniem 25 godzin! Pobyt miał być 7 dniowy czyli 7 noclegów. Przez cały
        pobyt zapewniano, że w związku z opóźnieniem wylotu pobyt zostanie przesunięty o
        1 dzień. Dziś okazało się, że pobyt nie będzie przesunięty, ale także skrócony.
        Tylko 5 noclegów. W czwartek rano powrót do Polski......
      • derduch Re: Z Triadą w Hurgadzie - nie polecam 28.06.05, 15:54
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=660&w=24259157&a=24301021
        Do tego cytatacik:

> Niestety macie paskudną opinię wiecznie narzekających i żołądkujących się
        > turystów. Pewnie czasem macie rację, ale te uzasadnione pretensje giną w morzu
        > reklamacji pisanych "dla zasady

I napisz teraz że nie pracujesz dla nich :-)))
        • Gość: Aga Re: Z Triadą w Hurgadzie - nie polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 16:03
          Rok temu byłam z Triadą w Hurgadzie było naprawdę rewelacyjnie, dletego
          polecałam wszystkim znajomym to biuro. Niestety ludzie mają rację narzekając na
          Triadę! Opóźnie 25 godzin to chyba nie mała "wpadka" biura?
          • Gość: Agnieszka Re: Z Triadą w Hurgadzie - nie polecam IP: .1.* / 62.29.164.* 28.06.05, 16:26
            25 godzin plus niekumata do granic mozliwości rezydentka to wizytówka Triady.
            Ci co byli to wiedza o kogo chodzi (hotele Aloha i Roma, 9.06 - 23.06).
            Najlepsza złota mysl rezydentki to: "lepiej stracic pracę niż życie" na nasze
            uwagi, ze ludzie poprostu musza powiedziec w pracy kiedy wracaja. I juz moze
            nawet nie o te nieszczesne rezydnetki chodzi tylko o organizacje i podejscie do
            turystów przez biuro. Nikt tym dziewczynom przez 25 godzin nie byl w stanie
            podac powodu opooznienia ani o ktorej wylecimy. poprostu nie mogly sie do
            nikogo dodzwonic.
            Ja tez do tej pory (do czasu wyjazdu) uważałam ze nie ma co sugerowac sie
            ocenami innych, bo kazdy wymaga czegos innego. Ale po tym co zobaczyłam w
            hotelu i po sposobie w jaki sprawe opoznienia zalatwila rezydentka i biuro,
            dolączam się do negatywnych opinii. mam nadzieje ze moj wpis bedzie sugestia
            dla tych, którzy dopiero dokonuja wyboru. szkoda ze nie mozna zamieszczac zdjec
            na formum, pokazalabym jak wygladal nasz pokoj.... Owszem, hotel 3* ale na
            litość!!! to nie oznacza ze mamy mieszkac niemalze na budowie!!!! Nie
            odpuszecze triadzie i bede ich skarżyc, tak jak pewnie wiekszośc mieszkancow
            hotelu Aloha. Wizytówką Alohy moze byc fakt, ze jednej z wczasowiczek kazano
            zaplacic (60 funtów)za recznik, który rzekomo ubrudziła do tego stopnia, ze nie
            dało sie go doprać. Kobieta go wzieła i uprała w umywalce... i juz nie chcieli
            pieniedzy. no i moglabym jeszcze tak z godzinę opowiadać.
            Ale ogólnie wakacje okej:)))
        • jahreshka Re: Z Triadą w Hurgadzie - nie polecam 28.06.05, 20:56
          Proszę bardzo - nie pracuję dla nich.
          Może to przekracza możliwości Twojej wyobraźni, ale nie jestem w żaden sposób
          związana z Triadą - oprócz bycia umiarkowanie zadowoloną klientką.
          Tak derduch, to jest możliwe! Ludzie jeżdżą z Triadą i wracają zadowoleni!
          A to, że Warszawiacy mają taką, a nie inną opinię, wiem od innych podróżników.
          Sama się też o tym przekonałam obserwując wściekłego Warszawiaka (przypadek?)
          straszącego rezydentkę swoimi prawnikami, "bo ten hotel nie jest
          czterogwiazdkowy, a ja się na tym znam!" Potem ów Pan (aż trudno uwierzyć, że
          był na urlopie) biegał za chcącymi w spokoju wypocząć ludźmi i podtykał im do
          podpisu swoje wypociny... Żałosne :-)
    • bgoralska Re: Z Triadą w Hurgadzie - nie polecam 28.06.05, 22:09
      a czymyslisz że z innym biurem bedziesz miał inne widoki. Czekamy wszyscy na cud
    • Gość: Nazir Re: Z Triadą w Hurgadzie - nie polecam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.05, 22:16
      Mam pytanko w Który Hotelu byłeś ?? Bo się wybieram właśnie z Triadą i skąd
      leciałeś?? GG 2714475
      • Gość: Piotr Re: Z Triadą w Hurgadzie - nie polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 23:23
        Ja za Triadę dziękuję. Byłem rok temu w Egipcie z Triadą. Mój urlop był o.ok,
        ale widziałem ludzi pozostawionych na lotnisku w Hurgadzie ponieważ rezydentka
        pomyliła godzinę odlotu samolotu. Ciekaw jestem jak ci ludzie wrócili do
        Polski?
        • Gość: mariusz Re: Z Triadą w Hurgadzie - nie polecam IP: 195.205.73.* 01.07.05, 15:19
          pewnie tak samo jak przylecieli czyli samolotem
          • Gość: Piotr Re: Z Triadą w Hurgadzie - nie polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 16:34
            Ciekawe czy też tryskałbyś humorem będąc na lotnisku w Hurghadzie o 4-tej rano,
            twój samolot już poleciał, w następnym nie ma miejsc, a rezydent ma cię w d...!
        • Gość: mariusz Re: Z Triadą w Hurgadzie - nie polecam IP: 195.205.73.* 01.07.05, 15:19
          pewnie tak samo jak przylecieli czyli samolotem
    • Gość: suchy Re: Z Triadą w Hurgadzie - nie polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 18:29
      Brawo Aga też byliśmy na tym nieszczęsnym pięciodniowym pobycie w HGR z tym że
      w extra hotelu Grand Azur Horizon i z marnym Rainbow Tours.Jakiś malkontent
      zaraz odpisze,że godz.wylotu ustala przewoźnik -tak ale wiedząc że mamy na
      starcie dzień w plecy powinni zadbać o to aby wylot był o obiecanej 20,00 a nie
      o 5 rano bo kolejny dzień mieliśmy w plecy.Namawiam wszystkich do dopominania
      się odszkodowania tak od Triady jak i od Rainbow.P.S. Ago jestem w kontakcie
      tel.z twoją siostrą-w kupie siła.
    • Gość: suchy Re: Z Triadą w Hurgadzie - nie polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 20:24
      Odsyłam do zapoznania się z moim postem w temacie -Reinbow Tours 5 dni zamiast
      7.Pozdrawiam serdecznie.
    • Gość: nr 235 Oszukani przez TRIADĘ - Hurghada - Sanit Maria IP: *.lubin.dialog.net.pl 02.07.05, 20:29
      Witam wszystkich serdecznie. Ja również wróciłem właśnie z Hurghady, hotel
      Saint Maria Resort. No cóż.. moge tylko przyłączyć się do opinii"DAL", dodając
      tylko kilka ciekawych informacji. Zapewne "Dal" jest kimś z kim razem
      podpisywaliśmy oświadczenie nt. warunków panujących w hotelu Sanit Maria
      Resort, które zostało podpisane przez ok. 70 osób. Więc odczucia co do hotelu
      nie zostały wyssane z palca. W czasie 2 tygodni pobytu w tym hotelu
      zapamietałem tylko walkę z rezydentką o polepszenie warunków panujacych w
      hotelu, a przede wszystkim jakość wyżywienia, które było podłe do tego stopnia,
      że nawet obsługa hotelu żywiła się na mieście, nie mogąc patrzyć na to
      świństwo.Zorganizowaliśmy się do tego stopnia,że w ostatnich dwóch dniach
      zalaliśmy naszą beznadziejną rezydentkę Monikę Sz. kilkudziesięcioma
      reklamacjami z żądaniem zwrotu pięniędzy za wczasy a nawet zadośćuczynienia za
      zmarnowany urlop. Mamy do tego szeroką dokumentację fotograficzną, łącznie z
      brudnymi ręcznikami, basenem otoczonym ostrymi , luźno położonymi płytkami na
      których Pawełek "załatwił" sobie 7 szwów , krzywo na dodatek założonych przez
      hotelowego lekarza. No i cała gama zdjęć ze stołówki, bo to nie była
      restauracja tylko raczej szkolna stołówka, na których jest wszystko co nam
      dawano do zjedzenia. Folder hotelu do dostania w recepcji opisuje chyba całkiem
      inny hotel, ponieważ atrakcje opiane w folderze w żaden sposób nie znajdowały
      odzwierciedlenia w rzeczywistości. Tak na przykład w hotelu nie było kompletnie
      nic do robienia, nie było animatorów, żadnych zajęć organizowanych przez hotel
      prócz jednego występu tańca brzucha i derwisza, nie ma kawejki, baru, ani
      fitnes klubu.Ale najlepsze są korty tenisowe i centrum nurkowe. Pod korty
      dopiero zaorali ziemię, a centrum chyba nigdy nie było. Mamy również zdjęcia
      żółótej wody w basenie, syfu w pokojach i łazienkach. A TERAZ NEWS Z OSTATNIEJ
      CHWILI! HOTEL SAINT MARIA RESORT NIE POSIADA CERTYFIKATU NA 3*!!! TO INFORMACJA
      WYDARTA OD MENAGERA HOTELU, KTÓRY NAJPIERW NAM OBIECAŁ OŚWIADCZENIE W TEJ
      KWESTII, POTEM ZNIKNAŁ NA DWA DNI, A POTEM SPOTKANY PRZYPADKIEM POWIEDZIAŁ,ZE
      MU ZABRONIONO ODGÓRNIE WYDAWANIA JAKICHKOLWIEK OŚWIADCZEŃ!!WIĘC WSZYSCY Z
      TRAFU, KTÓRZY BYLI W HOTELU SAINTA MARIA W HURGHADZIE MOGĄ WYSTĄPIĆ DO TRIADY Z
      ZADANIEM ODSZKODOWANIA I ZWROTU CAŁOŚCI PIENIĘDZY!TRIADA NIE WYWIĄZAAŁA SIĘ Z
      UMOWY. Oświadczenie o którym wspomniałem wcześniej zostało już przefaksowane do
      Ambasady RP w Kairze, a w poniedziełek zostanie wysłane (kopia) do B.P. Triada
      w Warszawie. Wszystkim , którzy złożyli pod nim podpisy i zostawili jakiś
      namiar postaram sie przesłac kopię oświadczenia pocztą, a fotki mail'em.
      Pozdrawiam
      nr 235
    • Gość: Stiwi Re: Z Triadą w Hurgadzie - nie polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 20:58
      I jakie linie lotnicze były odpowiedzalne za ten horror?
      • Gość: Stiwi Re: Z Triadą w Hurgadzie - nie polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 21:14
        Zadałem sobie ten trud (choć mogłem strzelać w ciemno) i odszukałem, że
        nawaliło AMC, a pisałem nie latać egipskim szajsem i domagać się LOTu
        (CentralWings) od polskich biur podróży...

Przy okazji pozdrawiam serdecznie wszystkich zwolenników egipskich linii
        lotniczych (których na tym forum nie brakuje).
        • Gość: suchy Re: Z Triadą w Hurgadzie - nie polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 21:29
          Co to jest AMC i co nam groziło ?
          • Gość: Stiwi Re: Z Triadą w Hurgadzie - nie polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 21:33
            AMC Airlines - egipskie linie lotnicze.

Czy też może inne linie obsługiwały Wasz lot (Fischer, AIR Memphis,
            CentralWings, Egypt AIR)?
            • Gość: suchy Re: Z Triadą w Hurgadzie - nie polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 22:12
              Wracaliśmy Cairo Aviation, to był stary ruski kibel /starszym nie leciałem/.
    • szarlota123 Re: Z Triadą w Hurgadzie - nie polecam 03.07.05, 08:07
      A ja po opisach hoteli wiedziałam ,że 3 i 4 gwiazdkowe, nie będą wyglądały tak
      jak nasze więc wybrałam hotle 5 gwiazdkowy Le Meridien i było super. A co do
      Triady to faktycznie rezydentki maja kiepskie, nawet bardzo U nas też była
      jakaś Monika ale na szczęcie nie miałam z nią dużo do czynieni. A co do wyjazdu
      to denerwuje mnie tylko , to że wyjazdy w godz. poranych ma tylko Warszawa a
      wracja o tej samej godzinie co wszyscy.
      My też mieliśmy spoźnienie, wylecie;iśmy o 6 godz poźniej. Ale zlośc szybko nam
      przeszła , jak wyladowaliśmy.
      A pozatym nikt mi nie powie, że inne biura nie mają opoźnień, bo to jest
      nieprawda.
      • Gość: Stiwi Re: Z Triadą w Hurgadzie - nie polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 10:46
        Czytaj uważnie proszę, opóźnienia nie wynikają od biur podróży, ale od
        przewoźnika. Egipskie linie rządzą (w opóźnieniach oczywiście) - ludzie
        świadomie narażają się na popsucie sobie urlopu...
        • szarlota123 Re: Z Triadą w Hurgadzie - nie polecam 03.07.05, 11:32
          Czytam uwaznie. Obojetnie od kogo to zależy ( a wiem że od przewoźników)
          mogłam byc przez chwilę niezadowolona , ze muszę czekac na lotnisku
          • Gość: suchy Re: Z Triadą w Hurgadzie - nie polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 13:08
            Stiwi nam chodzi nie o spóźnienie kilku godz. ale lot przesunięty o cały dzień
            i o ten dzień skrócono nam pobyt. Dla nas nie jest ważne kto zawinił,ważne jest
            że jesteśmy w plecy.
            • Gość: Stiwi Re: Z Triadą w Hurgadzie - nie polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 13:14
              Trzeba było nie wybierać biura, które lata egipskimi liniami. Jak przejrzysz
              forum, to dowiesz się, że egipskie linie notorycznie nawalają i takie kwiatki
              jak Wasz to już któryś z kolei przypadek w tym roku.
              • Gość: cq Re: Z Triadą w Hurgadzie - nie polecam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.05, 08:31
                zaczynam sadzic ze ci co płacą po 18 za wizę to frajerzy. nikt z triady mi nie
                katował ze mam kupowac w tym okienku a nie innym a było ich trochę...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka