Gość: BeataG IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 05.04.06, 00:50 chcialabym sie dowiedziec,czy wyjezdzajac z Holandii do Egiptu bede musiala wypelniac deklaracje celna,co tam nalezy wpisac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Grzesiek Re: Deklaracja celna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.06, 08:19 Temat był wałkowany wielokrotnie na tym forum - przejrzyj niedawne tematy! W skrócie: dostajesz w samolocie kartkę do wypełnienia (jak nie to leży na lotnisku!), w językach arabskim i angielskim jest napisane co tam wypełniasz! Wręczasz to i paszport z naklejonym - chwilę wcześniej kupionym - znaczkiem I PO PROBLEMIE!!! Podajesz jako cel przyjazdu "Tourism" (no chyba ze nie) i w zasadzie nic nie musisz wpisywać z rzeczy osobistych!!! Kończmy temat Pozdrawiam - Grzesiek Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Re: Deklaracja celna 05.04.06, 08:26 Grześku, temat był wałkowany wielokrotnie, lecz ...WIZ. Nie spotkałem się wogóle z czymś takim jak deklaracja celna w Egipcie. Choć podejrzewam, że na pewno coś takiego mają dla osób przyjeżdżających tam na dłużej (np. do pracy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: Deklaracja celna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.06, 14:48 Maniacu! Tytułem wyjaśnienia - nie pisałem o DEKLARACJI CELNEJ tylko o PAPIERKU DO WYPEŁNIENIA, pokazując jak to wygląda - zatem z meritum nie wycofuję się! Pozdrawiam Grzesiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asas Re: Deklaracja celna IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 05.04.06, 15:14 ty to zawsze nie na temat. wroc do tego co napisalem Ci wczoraj abys z szacunku do czytajacych odpowiadal tak by bylo wiadomo o co chodzi. dziekuje z gory w imieniu przyszlych turystow. Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: Deklaracja celna 05.04.06, 16:30 > Maniacu! Tytułem wyjaśnienia - nie pisałem o DEKLARACJI CELNEJ tylko o PAPIERKU > > DO WYPEŁNIENIA, Grzesiu, jak sam widzisz, napisałeś zupełnie nie na temat i jeszcze sie do tego przyznałeś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BeataG Re: Deklaracja celna IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 05.04.06, 21:43 dzieki za probe pomocy.Grzesiek,nie musisz sie denerwowac,ze co jakis czas wraca sie do tych samych albo podobnych tematow.Wyobraz sobie,ze czytalam te starsze,ale wiesz jak to jest-chce tylko na MOJE pytanie odpowiedz. Akurat Twoje i Maniaca wypowiedzi na rozne tematy fascynuja mnie. Ciesze sie , ze akurat WY staraliscie sie mi pomoc.Nie jade do pracy,tylko na 2 tyg.lezenia na sloncu.Pa!Dzieki Wam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrium Re: Deklaracja celna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 10:48 W niekturtch przypadkach zupełnie nie rozumiem tych wypowiedzi czemu mają one służyć.Czytam z wielką uwagą wszelkie informacje o Egipcie (wybieram się tam pierwszy raz )ale często służą one na przekomarzaniu się osobom,które są (lub uważają się za ekspertów w temacie EGIPT)a nie odpowiedzi na pewien problem. Odpowiedz Link Zgłoś