Dodaj do ulubionych

czy nie boicie się leciec samolotem?

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.05.06, 20:00
ja mam stracha niestety, boję się, napewno doleecę?
Obserwuj wątek
    • anuulka Re: czy nie boicie się leciec samolotem? 03.05.06, 20:07
      ja sie zawsze boje. nienawidze latac. juz sie szprycuje persenem przed
      jutrzejszym lotem. warto sie czyms zajac. sluchac mp3jek, czytac ksiazke,
      filmowac lub fotografowac widoki zeby nie myslec ;))
      • Gość: magda Re: czy nie boicie się leciec samolotem? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.05.06, 20:27
        ale jest niestety niebezpieczeństwo, róznie bywa:(
        Ja się boję strasznie, nawet chciałam zrezygnowac z wczasów:(
        • platynka.iw Re: czy nie boicie się leciec samolotem? 03.05.06, 21:13
          Ej...dziewczyny-nie bojcie sie :-) BEDZIE DOBRZE!! Ja Wam to mowie-najwieszy
          trzesidupek strachowy! :-) Zawsze sie boje-raz mi zimno-raz goraco, mam mroczki
          przed oczami... kazda zmiana brzmienia silnika czy najdelikatniejszy wstrzas-to
          dla mnie juz koniec! W samolocie zawsze najwiecej sie modle ;-) Ale takie juz
          jestesmy... denerwujemy sie-a i tak bezpiecznie dolatujemy w te i nazad :-)
          Wiec glowka do gory, usmiech na twarz i do samolotu-bedzie dobrze! Musi byc-bo
          musicie wrocic i nam opowiedziec jak bylo!
          Anuulka-jutro o tej porze bedziesz juz spacerowac po HRG... trabiace busiki,
          cieple-suche powietrze od pustyni, zapach sziszy, muzyka arabska... usmiechnij
          sie i tylko o tym mysl! :-)
          Buziaczki, Iwonka
    • vargquorthon Re: czy nie boicie się leciec samolotem? 03.05.06, 21:15
      Jak to Krammer slusznie powiedzial w Vabanku 'nikt mi nie powie ze to normalne
      zeby maszyna latala w powietrzu' :)
      • Gość: gosia Re: czy nie boicie się leciec samolotem? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.05.06, 08:27
        ja sie bojeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
    • ewaunia75 Re: czy nie boicie się leciec samolotem? 05.05.06, 08:40
      Ja uwielbiam latać. Statystycznie najmniej osob ginie w katastrofach lotniczych.
      Co Cię czeka to Cię nie minie... Niestety!
      • Gość: irka Re: czy nie boicie się leciec samolotem? IP: *.class147.petrotel.pl 05.05.06, 09:06
        uwielbiam latać, dla mnie to taki wspaniały cud. unosić się wysoko w powietrzu
      • Gość: ktosiek Re: czy nie boicie się leciec samolotem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 09:51
        Ja tez jestem wielkim fanem lotow.TE uczucie w czasie startu jak wgniata mnie w
        fotel.poprostu BOMBA!!!
        A co do statystyk to malo osob ginie na miejscu(powiewaz wiekszosc wypadkow to
        awarie przy starcie lub londowaniu).Statystyki mowia ze wiekszosc pasazerow
        ginie przez zaczadzenie trujacymi oparami-no ale mialem zaczecac a nie
        zniechecac :D SORRY
        Naprawde czeba miec pecha by znalesc sie w gronie tych co spadli z chmor :))
    • basbusaa Re: czy nie boicie się leciec samolotem? 05.05.06, 10:13
      Ja kocham latać samolotem. Z całej wycieczki zawsze najbardziej czekam na lot.
      Chyba minęłam się z powołaniem, może powinnam być stewardesą albo pilotem. ;-)
      Najbardziej lubię start, lądowanie i nawet turbulencje lubię. :-) Niektórzy
      mówią, że jestem zboczona, zupełnie nie wiem dlaczego. ;-)
      • Gość: BeataG Re: czy nie boicie się leciec samolotem? IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 05.05.06, 13:56
        ja tez potrzebuje wsparcia.Jutro lecimy,a ja juz od paru dni czuje to dziwne
        uczucie w zoladku.Akurat bedzie to 13-sty raz,ale do tej pory byla 13-stka
        szczesliwa dla mnie.Trzeba sobie wmawiac.Tego stracha przed lataniem dostalam
        lecac w tamtym roku Onur Air do Turcji.Juz pisalam o tym.Pomozcie!-w duzym
        gronie lepiej znosi sie strach.
        • Gość: h do beaty IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.05.06, 14:07
          a o ktorej lecisz?
          • Gość: BeataG Re: do beaty IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 05.05.06, 14:10
            o 19.35
    • iberia30 Re: czy nie boicie się leciec samolotem? 05.05.06, 14:01
      odkad okazalo sie, ze fatalnie znosze ladowania-potworny bol uszu- nie mysle o tym, ze sie boje latac, nie przepadam za ta forma transportu i tyle.
      • Gość: Annas 16 Re:do Iberii30 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 14:15
        Masz skuteczny sposob na te zatkane uszy pozdrawiam Ania
        • iberia30 Re:do Iberii30 05.05.06, 14:29
          zatkane uszy to raz a dwa ich potworny bol.
          Aby mniej bolalo w trakcie ladowania jem landrynki i zatykam uszy.
          Zatkane uszy mam srednio jeszcze przez kilka godzin po ladowaniu i generalnie wtedy jestem polglucha :-)
          Kiedys aby usmierzyc bol przy ladowaniu stewardesa podala mi 2 kubeczki, w ktorych na dnie byla zwilzona lignina czy chusteczki i te kubki przyklada sie do uszu aby wyregulowac cisnienie-fakt pomoglo i to duzo.Teraz to samo robie lapkami-ale i tak pewnie wzbudzam sensacje:-)

Co do strachu przed lataniem, jak juz pisalam teraz jest to na dalszym planie, niemniej jednak nawet jesli jest to krotki lot to serwuje sobie aviomarin, ktory skutecznie mnie usypia.
          • Gość: Annas 16 Re:do Iberii30 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 14:34
            Bardzo ci dziekuje bo bol jest faktycznie okropny a o kubeczkach slyszalam
            tylko nikt nie wiedzial nic o szczególach serdeczne dzieki jeszcze raz Ania
            • Gość: PHOTON Re:do Iberii30 IP: 83.238.145.* 05.05.06, 21:03
              od strony medycznej wyglada to tak... boli najczesciej niedroznosc kanałów
              sluchowych w 99% wywolana stanami alergicznymi zatok (mozna nawet nie wiedziec
              ze sie je ma) polecamzrobic rentgen zatok na ktorym bedzie widac ewidentnie czy
              to wlasnie jest przyczyną czy moze jestescie w gronie osob posiadajacych bledna
              budowe uch srodkowego... ale powracajac do zatok..oczywiscie jest pelno leków
              na bole spowodowane zatokami... osobiscie jako nurek uzywam i polecam
              DEXAMETHASON bardzo krootka kuracja gwarancja zadnego boolu i nie jest to
              dzialanie znieczulajace ale usowanie przyczyn czyli likwidacja obrzęku
              alergicznego wewnatrz zatok. niestety lek wydaje sie z przepisu lekarza.
    • Gość: Annas16 Re: czy nie boicie się leciec samolotem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 14:07
      ja zorowno boje sie jak i fatalnie znosze ladowanie uczucie zatkanych uszu
      utrzymuje sie u mnie jeszcze przez dwa dni , a 9 lecę brrrr.Ania
      • pawel_bielsko Re: czy nie boicie się leciec samolotem? 05.05.06, 14:23
        nie dlaczego. czasami sa nieprzyjemne momenty np. jak piloci nie specjalnie umieja lagodnie wyladowac, raz lecialem jak byla burza,to bylo troche dziwnie. A latalem juz ladnych pare razy najdluzej z 9-10 i nie bylo wcale zle
    • Gość: roma Re: czy nie boicie się leciec samolotem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 14:57
      Ja się bardzo boję.Śnią mi się katastrofy.Co roku sobie obiecuję,że więcej nie
      polecę i nic z obiecanek.Właśnie lecę 9 maja.
      • Gość: Beti Re: czy nie boicie się leciec samolotem? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.05.06, 16:06
        ja pije melise odkąd wykupiłam wycieczkę, biorę środki uspakajające, nie wiem
        czy wytrzymam te pare dni do wylotu
        • anuulka Re: czy nie boicie się leciec samolotem? 05.05.06, 20:30
          dolecialam ;) Samolocik linii AMC byl nowiusienki ale... panowie jeszcze
          powinni potrenowac startowanie i ladowanie :) Troszke sie balysmy :) Ale lot
          wogole byl ok. ;)
          • Gość: Q Re: czy nie boicie się leciec samolotem? IP: *.acx.pl 05.05.06, 20:55
            Ostatnio do morza czarnego spadł 2 letni Airbus. ;)
            • Gość: Grzesiek Re: czy nie boicie się leciec samolotem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.06, 23:07
              Nie ma to jak odpowiednia dezynfekcja w czasie lotu zawartością torby ze sklepu
              wolnocłowego! Mówię oczywiście o lekkim humorku, he he, a nie o tym co się
              często widuje na pokładzie....
              • iit2 Re: czy nie boicie się leciec samolotem? 08.05.06, 18:04
                wystarczy parę odcinków na kanale national geografic o katastrofach lotniczych
                i już odechciewa się lotu, jak linie lotnicze kalkulują ilość wypadków, co
                bardziej się opłaca, czy sprawdzanie usterek w takich formach i czasie jak
                wymagają przepisy czy też zimna kalkulacja biznesowa, ile osób może zginąć ,
                jakim okresie czasu i co im się bardziej opłaci. Program jest rewelacyjny pod
                każdym względem, jednak dla ludzi o mocnych nerwach, gdyż po takim obejrzeniu
                filmu normalny człowiek nie powinien wsiąść do samolotu, bo staje się
                potencjalną ofiarą i albo mu się uda albo nie.
          • anuulka Re: czy nie boicie się leciec samolotem? 18.05.06, 12:32
            Nauczyli sie latac ;))) Wlasnie wrocilam. Lot powrotny byl rewelacyjny, start i
            ladowanie jedne z lepszych jakie doswiadczylam... Ehh... Ide spac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka