Gość: magda IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.05.06, 20:00 ja mam stracha niestety, boję się, napewno doleecę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anuulka Re: czy nie boicie się leciec samolotem? 03.05.06, 20:07 ja sie zawsze boje. nienawidze latac. juz sie szprycuje persenem przed jutrzejszym lotem. warto sie czyms zajac. sluchac mp3jek, czytac ksiazke, filmowac lub fotografowac widoki zeby nie myslec ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: czy nie boicie się leciec samolotem? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.05.06, 20:27 ale jest niestety niebezpieczeństwo, róznie bywa:( Ja się boję strasznie, nawet chciałam zrezygnowac z wczasów:( Odpowiedz Link Zgłoś
platynka.iw Re: czy nie boicie się leciec samolotem? 03.05.06, 21:13 Ej...dziewczyny-nie bojcie sie :-) BEDZIE DOBRZE!! Ja Wam to mowie-najwieszy trzesidupek strachowy! :-) Zawsze sie boje-raz mi zimno-raz goraco, mam mroczki przed oczami... kazda zmiana brzmienia silnika czy najdelikatniejszy wstrzas-to dla mnie juz koniec! W samolocie zawsze najwiecej sie modle ;-) Ale takie juz jestesmy... denerwujemy sie-a i tak bezpiecznie dolatujemy w te i nazad :-) Wiec glowka do gory, usmiech na twarz i do samolotu-bedzie dobrze! Musi byc-bo musicie wrocic i nam opowiedziec jak bylo! Anuulka-jutro o tej porze bedziesz juz spacerowac po HRG... trabiace busiki, cieple-suche powietrze od pustyni, zapach sziszy, muzyka arabska... usmiechnij sie i tylko o tym mysl! :-) Buziaczki, Iwonka Odpowiedz Link Zgłoś
vargquorthon Re: czy nie boicie się leciec samolotem? 03.05.06, 21:15 Jak to Krammer slusznie powiedzial w Vabanku 'nikt mi nie powie ze to normalne zeby maszyna latala w powietrzu' :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: czy nie boicie się leciec samolotem? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.05.06, 08:27 ja sie bojeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
ewaunia75 Re: czy nie boicie się leciec samolotem? 05.05.06, 08:40 Ja uwielbiam latać. Statystycznie najmniej osob ginie w katastrofach lotniczych. Co Cię czeka to Cię nie minie... Niestety! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irka Re: czy nie boicie się leciec samolotem? IP: *.class147.petrotel.pl 05.05.06, 09:06 uwielbiam latać, dla mnie to taki wspaniały cud. unosić się wysoko w powietrzu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosiek Re: czy nie boicie się leciec samolotem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 09:51 Ja tez jestem wielkim fanem lotow.TE uczucie w czasie startu jak wgniata mnie w fotel.poprostu BOMBA!!! A co do statystyk to malo osob ginie na miejscu(powiewaz wiekszosc wypadkow to awarie przy starcie lub londowaniu).Statystyki mowia ze wiekszosc pasazerow ginie przez zaczadzenie trujacymi oparami-no ale mialem zaczecac a nie zniechecac :D SORRY Naprawde czeba miec pecha by znalesc sie w gronie tych co spadli z chmor :)) Odpowiedz Link Zgłoś
basbusaa Re: czy nie boicie się leciec samolotem? 05.05.06, 10:13 Ja kocham latać samolotem. Z całej wycieczki zawsze najbardziej czekam na lot. Chyba minęłam się z powołaniem, może powinnam być stewardesą albo pilotem. ;-) Najbardziej lubię start, lądowanie i nawet turbulencje lubię. :-) Niektórzy mówią, że jestem zboczona, zupełnie nie wiem dlaczego. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BeataG Re: czy nie boicie się leciec samolotem? IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 05.05.06, 13:56 ja tez potrzebuje wsparcia.Jutro lecimy,a ja juz od paru dni czuje to dziwne uczucie w zoladku.Akurat bedzie to 13-sty raz,ale do tej pory byla 13-stka szczesliwa dla mnie.Trzeba sobie wmawiac.Tego stracha przed lataniem dostalam lecac w tamtym roku Onur Air do Turcji.Juz pisalam o tym.Pomozcie!-w duzym gronie lepiej znosi sie strach. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia30 Re: czy nie boicie się leciec samolotem? 05.05.06, 14:01 odkad okazalo sie, ze fatalnie znosze ladowania-potworny bol uszu- nie mysle o tym, ze sie boje latac, nie przepadam za ta forma transportu i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Annas 16 Re:do Iberii30 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 14:15 Masz skuteczny sposob na te zatkane uszy pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
iberia30 Re:do Iberii30 05.05.06, 14:29 zatkane uszy to raz a dwa ich potworny bol. Aby mniej bolalo w trakcie ladowania jem landrynki i zatykam uszy. Zatkane uszy mam srednio jeszcze przez kilka godzin po ladowaniu i generalnie wtedy jestem polglucha :-) Kiedys aby usmierzyc bol przy ladowaniu stewardesa podala mi 2 kubeczki, w ktorych na dnie byla zwilzona lignina czy chusteczki i te kubki przyklada sie do uszu aby wyregulowac cisnienie-fakt pomoglo i to duzo.Teraz to samo robie lapkami-ale i tak pewnie wzbudzam sensacje:-) Co do strachu przed lataniem, jak juz pisalam teraz jest to na dalszym planie, niemniej jednak nawet jesli jest to krotki lot to serwuje sobie aviomarin, ktory skutecznie mnie usypia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Annas 16 Re:do Iberii30 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 14:34 Bardzo ci dziekuje bo bol jest faktycznie okropny a o kubeczkach slyszalam tylko nikt nie wiedzial nic o szczególach serdeczne dzieki jeszcze raz Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PHOTON Re:do Iberii30 IP: 83.238.145.* 05.05.06, 21:03 od strony medycznej wyglada to tak... boli najczesciej niedroznosc kanałów sluchowych w 99% wywolana stanami alergicznymi zatok (mozna nawet nie wiedziec ze sie je ma) polecamzrobic rentgen zatok na ktorym bedzie widac ewidentnie czy to wlasnie jest przyczyną czy moze jestescie w gronie osob posiadajacych bledna budowe uch srodkowego... ale powracajac do zatok..oczywiscie jest pelno leków na bole spowodowane zatokami... osobiscie jako nurek uzywam i polecam DEXAMETHASON bardzo krootka kuracja gwarancja zadnego boolu i nie jest to dzialanie znieczulajace ale usowanie przyczyn czyli likwidacja obrzęku alergicznego wewnatrz zatok. niestety lek wydaje sie z przepisu lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Annas16 Re: czy nie boicie się leciec samolotem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 14:07 ja zorowno boje sie jak i fatalnie znosze ladowanie uczucie zatkanych uszu utrzymuje sie u mnie jeszcze przez dwa dni , a 9 lecę brrrr.Ania Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_bielsko Re: czy nie boicie się leciec samolotem? 05.05.06, 14:23 nie dlaczego. czasami sa nieprzyjemne momenty np. jak piloci nie specjalnie umieja lagodnie wyladowac, raz lecialem jak byla burza,to bylo troche dziwnie. A latalem juz ladnych pare razy najdluzej z 9-10 i nie bylo wcale zle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roma Re: czy nie boicie się leciec samolotem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 14:57 Ja się bardzo boję.Śnią mi się katastrofy.Co roku sobie obiecuję,że więcej nie polecę i nic z obiecanek.Właśnie lecę 9 maja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beti Re: czy nie boicie się leciec samolotem? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.05.06, 16:06 ja pije melise odkąd wykupiłam wycieczkę, biorę środki uspakajające, nie wiem czy wytrzymam te pare dni do wylotu Odpowiedz Link Zgłoś
anuulka Re: czy nie boicie się leciec samolotem? 05.05.06, 20:30 dolecialam ;) Samolocik linii AMC byl nowiusienki ale... panowie jeszcze powinni potrenowac startowanie i ladowanie :) Troszke sie balysmy :) Ale lot wogole byl ok. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: czy nie boicie się leciec samolotem? IP: *.acx.pl 05.05.06, 20:55 Ostatnio do morza czarnego spadł 2 letni Airbus. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: czy nie boicie się leciec samolotem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.06, 23:07 Nie ma to jak odpowiednia dezynfekcja w czasie lotu zawartością torby ze sklepu wolnocłowego! Mówię oczywiście o lekkim humorku, he he, a nie o tym co się często widuje na pokładzie.... Odpowiedz Link Zgłoś
iit2 Re: czy nie boicie się leciec samolotem? 08.05.06, 18:04 wystarczy parę odcinków na kanale national geografic o katastrofach lotniczych i już odechciewa się lotu, jak linie lotnicze kalkulują ilość wypadków, co bardziej się opłaca, czy sprawdzanie usterek w takich formach i czasie jak wymagają przepisy czy też zimna kalkulacja biznesowa, ile osób może zginąć , jakim okresie czasu i co im się bardziej opłaci. Program jest rewelacyjny pod każdym względem, jednak dla ludzi o mocnych nerwach, gdyż po takim obejrzeniu filmu normalny człowiek nie powinien wsiąść do samolotu, bo staje się potencjalną ofiarą i albo mu się uda albo nie. Odpowiedz Link Zgłoś
anuulka Re: czy nie boicie się leciec samolotem? 18.05.06, 12:32 Nauczyli sie latac ;))) Wlasnie wrocilam. Lot powrotny byl rewelacyjny, start i ladowanie jedne z lepszych jakie doswiadczylam... Ehh... Ide spac. Odpowiedz Link Zgłoś