Dodaj do ulubionych

Hotel Desert Rose

IP: *.aster.pl 11.06.06, 10:19
Czy ktos wie czy w tym hotelu jest HB czy FB?Pozdr.
Obserwuj wątek
    • Gość: ANIKA Re: Hotel Desert Rose IP: *.chello.pl 11.06.06, 10:35
      Cześć
      W tym hotelu jest HB
      Swoją drogą bardzo ładnu hotelik. łubię go bo jest on z klasą. ŁAdne pokoje,
      dobre jedzonko. Polecam.
      • Gość: dawi Re: Hotel Desert Rose IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 15:47
        wróciłem z tego hotelu wczoraj i żadnej klasy on nie ma, może kiedyś, no chyba
        że odpadjace kafelki w basenie uznamy za klasę, jedzenie monotonne i bez smaku,
        chociaż jest go dużo, ale ciagle to samo, w ogóle nie podawali arbuzów, tylko w
        nich rzeźbili, w katalogach ma 5*, ale to najwyżej hotel 4*
        więcej napiszę na forum o hotelach
        • Gość: bolek Re: Hotel Desert Rose IP: *.aster.pl 11.06.06, 17:37
          Skoro wrocles wczoraj to masz najswiezsze informacje.Tak go zachwalali,a widze
          ze moze byc maly dramacik.
          • Gość: Monka Re: Hotel Desert Rose IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 18:24
            Dramacik bo nie dali arbuza tylko w nim rzeźbili!Oto wizerunek Polaka na
            urlopie-pojedzie do 5* hotelu i ma takie właśnie problemy!Śmiechu warte.
            Arbuza można kupić w Polsce,albo w Hurghadzie na ulicy na stoisku z owocami,no
            ale jeśli pogoda spoko,hotel czyściutki i klasowy to trzeba coś wymyśleć..
            • Gość: ANIKA Re: Hotel Desert Rose IP: *.chello.pl 11.06.06, 18:38
              Moniczko, ja wiem jak tam jest a jeśli komuś faktycznie brakowało arbuzika??? To
              przepraszam. Ale cóż dla pocieszenia naszego kolegi - byłam w Radissonie Sas
              ostatnio - ten w Tabie- i tam nie podawali arbuzika - i dlatego miałabym
              powiedzieć że nie było tam 5*? Były inne owocki - o wiele lepsze.. Na przykład
              melonik. Hm pyszności
              • Gość: dawi Re: Hotel Desert Rose IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 15:51
                do aniki
                napisz od razu jakie biuro reprezentujesz i kiedy ostatni raz byłaś w tym
                hotelu bo ja bylem w zeszłym tygodniu, i daruj sobie te żałosne uwagi w stylu
                oto ,,wizerunek polaka bo arbuza nie dali" ustosunkuj się do braku płytek w
                dnie basenu, nie mytych podłóg na korytarzach pawilonów w hotelu rzekomo 5*, na
                potwierdzenie wszystkiego mam zdjęcia a ty co masz? opis w katalogu jakiejś
                firmy + opinie internautów z 2003 roku. a co do owoców w hotelu 5*!!! to były
                daktyle, pomarańcze i twarde brzoskwinie które nie zostały zjedzone to na
                nastepny dzień zostały pokrojone w kosteczkę. no to kiedy tam byłaś bo ja mam
                wrażenie że nigdy a kto ma rację to zadecydują ci którzy tam naprawdę byli, są
                hotele gorsze ale ten na 5* napewno nie zasługuje - pojedź to się przekonasz
              • Gość: dawi Re: Hotel Desert Rose IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 16:01
                aha jak bylaś w tym hotelu to napisz jakie numery mają pokoje nad morzem???
            • Gość: bolek Re: Hotel Desert Rose IP: *.aster.pl 11.06.06, 18:39
              Nie chodzi mi o jakiegos pi..... arbuza.Wielkich wymagan tez nie mam,ale skoro
              to5* powinien jakas klase trzymac.Pozdr
    • Gość: iwka Re: Hotel Desert Rose IP: 217.11.140.* 11.06.06, 22:34
      Hej,
      W wolnostojacym budynku na przeciwko basenu z barkiem są ekstra pokoje - jak w
      katalogu, mają numery np. 735 736 737...
      Najpierw dostaliśmy małą klitę z widokiem na ulicę, a nastepnego dnia
      poprosiliśmy o zamianę na cos lepszego i dostaliśmy naprawdę fajne lokum.
      Recepcjonista ma żonę Polkę więc trochę sentymentu do Polaków ...
      Ogólnie jest fajnie, dla miłośników pływania -raj, jeden z 3 basenów to jak
      olimpijski. Plaża ładna- choć sztuczna, biegają sobie malusie krabiki, a gdy
      jest odpływ- niesamowite widoki fauny. Z pomostu warto wrzucić trochę bułeczki i
      za sekundę wypływają ryby-cudne okazy, jest i rafka.
      Tylko uwaga, zatoka jest sztuczna , ale jeżowce tam bywają.
      Mnie sie podobało, wiadomo, ze to nie europejscie 5 gwiazdek, ale z tym trzeba
      się liczyć.
      • Gość: bolek Re: Hotel Desert Rose IP: *.aster.pl 12.06.06, 11:10
        Dzieki Iwka.A jakie sa ceny drinkow i piweczka?Czy miedzy sniadaniem a kolacja
        mozna cos przekasic dobrego ?Pozdr
        • Gość: reszka.ja Re: Hotel Desert Rose IP: *.dsV.agh.edu.pl 12.06.06, 12:17
          a ja mam pytanie troche inne.... Niedlugo wyjezdzamy do Egiptu, właśnie do tego
          hotelu i w zwiazku z tym chcialam sie dowiedzec jesli chodzi o sprawde gniazdek
          elektrycznych. Czy moze korzystac z "polskich" urzadzan typu suszarka do wlosow
          czy trzeba miec cos specjalnego do kontaktow? I jeszcze pytanie je sli chodzi o
          karty bankomatowe. Czy sa akceptowane w sklepach karty maestro?
          • Gość: dawi Re: Hotel Desert Rose IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 16:00
            wsystkie kontakty pasują nie ma problemów na terenie hotelu jest kantor i
            bankomat, wyciągałem pieniadze kartą maestro bez prowizji i po lepszym kursie
            niż w kantorze (to sprawdziłem już w domu)w pokojach jest kilka kontaktów, nie
            trzeba brać rozgałezicza, jest suszarka, nie ma zelazek, nie ma szlafroków...
            no i nie wiem co jeszcze aha jak wyjeżdżałem (10.06)było coraz rojniej od ludzi
            (zwłaszcza rosjan), jak ja byłe to było puściutko bywało ze byliśmy sami na
            basenie (tym z barkiem), piwo w hotelu kosztuje 22 LE, woda mineralna w
            restauracji a może jadalni (sam ocenisz)9 LE sami dliczają serwis 1,2 LE, po
            wyjściu z hotelu na wprost jest galeria handlowa - i tam mozna wszystko kupić
            • Gość: dawi Re: Hotel Desert Rose IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 16:08
              polecam
              forum.gazeta.pl/forum/72,69393,2938734,,,51131581,VTP_EGIPT.html
              • Gość: reszka.ja Re: Hotel Desert Rose IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 23:50
                Wielkie dzieki za pomoc :-)
    • Gość: Magda Re: Hotel Desert Rose IP: 62.135.34.* 14.06.06, 12:59
      ten hotel ma HB i FB nie ma all inclusive, całkiem fajny hotel
    • pa_we_lo Re: Hotel Desert Rose 19.06.06, 21:47
      Dziwne, bylismy w tym hotelu dwa tygodnie w maju 2006 i zadnych odpadajacych
      kafelkow w basenie nie widzialem, to jakas bzdura.
      Za to widzialem goscia jak codziennie dbal o czystosc basenow "odkurzajac" je
      profesjonalnym sprzetem. Kompleks hotelowy czysty, zadbany, duzo personelu
      podzielonego na kilka grup np. "GARDEN", "SWIMMING POOL" i inne ..... wszedzie
      ich widac, ciagle cos robia. Wbrew powszechnej opinii sa pracowici, czysci,
      ciagle usmiechnieci i lubia zartowac. Hotel: Trzy baseny, fajna zatoczka z
      siatka zapobiegajaca wplywaniu rybek i innych morskich zyjatek, z duza liczba
      parasoli i lezakow, obsluga hotelowa co chwila poprawia ich ulozenie. Wyjmuja
      po jednym smieciu ze smietnikow takze sa caly czas puste, chodza z grabkami
      i "spulchniaja" ubity piasek wokol zatoki. "Wyleniala" rafa w morzu, ale duzo,
      bardzo duzo rybek. Kantor, duuuuuze szachy, Winter Garden z pilkarzykami,
      stolami do tenisa i bilardem. Korty ale w maju byly nie gotowe. Tuz przed
      hotelem duzo sklepikow.
      Naprawde nie przypomianam sobie zeby mozna bylo sie do czegos przyczepic,
      zwiedzilem juz 3/4 Europy ale nie pamietam zeby gdzies indziej obsluga hotelowa
      tak dbala o turystow jak w Desert Rose. Szczerze polecam.
      Pamietam jak jednego wieczora zauwazylismy z zona nie swiecaca zarowke w
      licznym podswietleniu hotelu i ogrodu. Zastanawialismy sie czy ja wymienia. Na
      drugi dzien wieczorem ..... oczywiscie byla juz sprawna, to o czyms swiadczy.

Zreszta polecam nasze zdjecia rowniez z hotelu.
      community.webshots.com/user/_pawel_
      • Gość: gosc Re: Hotel Desert Rose IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 11:17
        A jakie rybki??? Jak z ta rafą?? Po ktorej stronie lepsza - po prawej czy lewej??
        Jak daleko do rafy? Rozumiem, że w okraglej zatoczce (przed mostkiem) nie ma nic.
      • da.wi581 Re: Hotel Desert Rose 21.06.06, 00:07
        co za znawstwo w kategoryzacji personelu, czy mieli specjalne kubraczki z
        napisami na plecach???
    • dr.wycior Re: Hotel Desert Rose 20.06.06, 13:12
      Hotel jest niezly. Duży, czysty, dobra obsługa (choć uważaj na rachunki w
      restauracji żeby ci niczego nie dopisali). Tyle, że daleko od Sakkali. Plaża
      ok, to zależy co kto szyka - leżenia i łagodnego zejścia - to OK! czy aktywnego
      wypoczynku - np. snorkowania - a to już tak sobie. Atmosfera jakaś
      taka "posezonowa" (bo chyba już po sezonie ;) cicho i spokojnie - tule że b.
      duzo "Ruskich" (człowiek ma dość ich i ich nieznojomości jakiegokolwiek języka
      po kilku dniach). Wróciłem tydzień temu.
      Acha, odpadających kafelków nie zanotowałem.
      • da.wi581 Re: Hotel Desert Rose 21.06.06, 00:04
        tak sobie używacie na tych odpadających kafelkach, proszę o jakikolwiek adres
        mailowy a od razu wysyłam zdjęcie, żeby uciąć tą dyskusję, nawet niektóre panie
        podczas gimnastyki w basenie musiały specjalnie wybierać miejsce żeby nie
        pokaleczyć nóg (piszę o basenie z barkiem), a co do tak pracowitego personelu,
        to jednym takim kafelkiem pomachałem w ich stronę - to tylko machneli ręką żeby
        się nie przejmować, pewnie poszli akurat wymieniać żarówkę he he
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka