Dodaj do ulubionych

Jeżowce!!!!

26.06.06, 11:12
Mam pytanie o dno morskie w Hurgadzie.czy są jeżowce?
Obserwuj wątek
    • kruszynka301 Re: Jeżowce!!!! 26.06.06, 12:22
      Są. Jeżowce, koralowce twarde i miękkie (parzące), są też niebezpieczne muszle
      i ryby (np bardzo parząca skrzydlica, która unosi się około 0,5 m od
      powierzchni).
      Jednak już kilkuletnie dzieci wiedzą, że niczego, pod żadnym pozorem, nie możma
      dotykać.
    • 1eya Re: Jeżowce!!!! 26.06.06, 12:39
      biorac pod uwage poprzednia odpowiedz stwierdzam, ze to zalezy przy jakim hotelu bo ja bylam w
      sindbadzie i tamta plaza a wlasciewie dno morskie bylo czyste. nie trafilismy na zadne kolarowce ani
      jezowce. tylko w sarm el nadze na wycieczce w rezerwacie mielismy okazje ogladac cudne koralowce
      jezowce muszle itd
    • photon Re: Jeżowce!!!! 27.06.06, 15:36
      jezowce wystepują na podłorzu skalnym, rafowym, czasmi przy palach pomostów.
      nie wystepują na piaszczystych plażach jakie w wiekszości są na terenie
      hurghady...

oczywiscie jest wiele innych ryb ktorych mozna by sie obawiać z tych czy innych
      względów ... polecam odwiedziny w moim katalogu morza czerwonego..

www.sharmdiver.pl/atlas/atlas.html
      skrzydlica wlasciwie jest niczym w porównaniu do STONEFISH ktorego sam
      widziałem na plaży w hurghadzie na glebokosci 30cm - warto wiedziec jak
      zneutralizowac jad tej - jednej z najbardziej jadowitych ryb na swiecie zanim
      podadzą w szpitalu surowicę

oczywiscie niechce nikogo odstraszać od kąpieli w przepieknym morzu czerwonym

;-)
      • kruszynka301 Re: Jeżowce!!!! 27.06.06, 15:54
        kurczę, stonefischa nie spotkałam po miesięcznym nurkowaniu i snorkowaniu, a bardzo chciałam:(.

Jeżowców jest pełno przy Hiltonie i Coral Beach, ale spotykałam je również przy Sultan Beach (wszystko zależy od tego, kto ile wypływa od plaży;).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka