Dodaj do ulubionych

wiza do egiptu

02.09.06, 21:16
hey!! mam pytanko do Tych co byli, wiza kosztuje 15 czy 18 USD? z góry
dziękuję.
Obserwuj wątek
    • kellys16 Re: wiza do egiptu 02.09.06, 21:30
      W sierpniu byłem w Sharm el Sheikh płaciłem 15 (tylko pamiętaj - masz mieć
      wyliczone bo nie wydają!)w ubiegłym roku byłem w Hurgadzie płaciłem 18 USD
    • niesia22 Re: wiza do egiptu 02.09.06, 21:39
      Byłam w Sharm tydzień temu i płaciłam 15.
    • maja.michalska Re: wiza do egiptu 02.09.06, 21:42
      wiza kosztuje 15$ jesli kupujesz sam na lotnisku w sharmie,a nie tam gdzie
      wskaze rezydent lub ile on sam poprosi.podejdz sam/sama do okienka,ktorego Ci
      rezydent nie wskaze.
    • agata19781 Re: wiza do egiptu 03.09.06, 13:08
      15 dolarów w prawo po wejsciu na lotnisko.Starych dolarów nie przyjmuja tylko
      te z duzymi głowammi po 2000 roku
      Pozdrawiam
      Agata
      • hanwar Re: wiza do egiptu 03.09.06, 14:02
        wlasnie wrocilam z hurghady z alfastar.wiza 15 dolarow.wydaja reszte.pozdrawiam
      • birimba Re: wiza do egiptu 03.09.06, 17:16
        poważnie z tymi nowymi dolarami?? mam dolce z 83 i 93 roku... biec do kantoru
        po nowe? dz!!
        • scorpio1956 Re: wiza do egiptu 03.09.06, 20:26
          A po co w ogóle za wizę płacić.Jeżeli nie jedziecie do Kairu to wpiszcie na
          deklaracji;"Sinai Only".Dostaniecie bezpłatną pieczątkę w paszport upoważniajcą
          do poruszania się po całym wybrzeżu od Sharm do Taby włącznie z Kolorowym
          Kanionem,górą Mojżesza i Klasztorem św. Katarzyny.O takich miejscowościach jak
          Dahab czy Nuweiba nie wspominając.
          • shark1sharm Re: wiza do egiptu 03.09.06, 21:00
            Dokladnie, przylatujac na Synaj (Sharm el Sheikh, Dahab czy Taba), wystarczy
            Akaba Stam czyli Sinai Only, ktory jest za darmo. Oczywiscie pod warunkiem, ze
            chcecie jechac do Kairu, Hurghady (prom), czy Luksoru (samolot). Cala reszta
            ok, w tym takze Klasztor (jest napisane jak wol na pieczeci).

Poza tym wiza do Egiptu kosztuje od lat $15 i ani centa wiecej (nic mi nie
            wiadomo o przyjmowaniu zaplaty tylko nowyszzmi dolarami). Wiec nie dajcie sie
            robic w konia rezydentom, zeby placic za pseudo dodatkowy serwis przy wklejeniu
            dwoch znaczkow do paszportu.
            • wp2007 Re: wiza do egiptu 03.09.06, 21:43
              Czy jadąc do HURG mogę w deklaracji wpisać ''Synaj Only'' i nie płacoć
              egipskiej wizy. wp2007
              • koalabis Re: wiza do egiptu 03.09.06, 21:54
                wp2007 napisał:

> Czy jadąc do HURG mogę w deklaracji wpisać ''Synaj Only'' i nie płacoć
                > egipskiej wizy. wp2007

HURG nie jest niestety na Synju tak więc nie można :(
                • pc_maniac Re: wiza do egiptu 04.09.06, 08:41
                  Potwierdzam.
                  Na Hurghadę i część afrykańską Egiptu obowiązuje wiza w cenie 15$ (informacja o
                  tej cenie jest również podana przez Ambasadę Egiptu w Polsce, więc wszelkie
                  wyższe opłaty to zwykłe kanciarstwo biur podróży, czyli nieopodatkowany zysk).

NA część Azjatycką (poza Ras Mohamad, z tego co pisał Scorpio) obowiązuje tzw
                  Wiza Sinai Only - czylli wyłącznie nieodpłatna pieczęć w paszporcie. Więc jeśli
                  nie wybieracie się gdzieś dalej (Góra Mojżesza również jest możliwa do
                  zwiedzenia na "Sinai Only"), to nie ma sensu wykupywać wizy.
                  Podchodzicie do odprawy z paszportem i "piękną anielszczyzną" mówicie panu w
                  okienku - "Sinai only".
                  • madziaa20 Re: wiza do egiptu 13.09.06, 21:57
                    Potwierdzam! Ja tak zrobiałam, tylko jadąc z wycieczki z Izraela gość na granicy
                    do Egiptu cos majaczył pod nosem i wezwał naszego rezydenta, ale na tym się
                    skończyło i tyle! Z czystym sumieniem kupiłam sobie perfum na bezcłówce za
                    oszczędzone 45 $ za moja rodzinkę!
    • babee84 Re: wiza do egiptu 14.09.06, 10:00
      Byłam w połowie lipca w Hurghadzie z Ecco Holiday i za wize zapłaciłam niestety 20$
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka