Dodaj do ulubionych

Aquapark????????

29.01.07, 17:01
W moim hotelu nestety nie będzie oprocz, basenu dodatkowych atrakcji takich
jak aquapark.Czy będąc w Hurghadzie istnieje możliwośc takowej zabawy?Jeśli
tak to gdzie i za ile?Pozdrawiam
Iwona
Obserwuj wątek
    • janusz.amir Re: Aquapark???????? 29.01.07, 17:26
      To wybierz się do Titanica. Wszyscy rezydenci to oferują. Ceny Ci nie podam bo
      każde BP kasuje inaczej a na ulicy też masz inne ceny.
      Pozdrawiam.
      Janusz
      • iwter Re: Aquapark???????? 29.01.07, 17:38
        Dzięki Janusz!
        Powiedz mi proszę czy mogę na własną rękę wybrać się do Titanica,oczywiście za
        opłatą ,czy też muszę korzystać jakiegoś bp czy też z rezydenta.Będę wakacjować
        w Coral Beach,to podobno blisko Titanica.Pozdrawiam
        Iwona
        • kruszynka301 Re: Aquapark???????? 29.01.07, 17:43
          my płaciliśmy za taksówkę do Titanica około 15 funtów w jedną stronę (z Corala), wstęp kosztuje około 10-12 $ - dzieci mają kilka dolarów zniżki. Wybierzcie się się jednak na pół dnia (cena, jaką podałam, to cena od godziny 13 lub 14-tej, nie pamiętam dokładnie, poszukaj na forum) - kilka godzin atrakcji (prawie nie ma kolejek na zjeżdzalnie) wystarczy, zawsze można przecież wrócić następnego dnia.
          • iwter Re: Aquapark???????? 29.01.07, 18:28
            gdzie w Titanicu kupowaliście bilety,czy na miejscu można też kupić dzieciakom
            coś do przegryzienia i picia czy też jest coś w cenie wstępu?
        • janusz.amir Re: Aquapark???????? 29.01.07, 17:44
          Do Titanica jest kolejka i zapisy na całodzienny pobyt więc skorzystaj z
          pośredników. Rezydenci i lokalne BP mają swoje układy i załatwią Ci w dogodnym
          terminie. Sama możesz mieć problemy.Ale spróbuj.
          Pozdrawiam.
          Janusz
          • kruszynka301 Re: Aquapark???????? 29.01.07, 17:51
            Janusz.amir, od kiedy są kolejki? Byliśmy ze znajomymi w czerwcu, nie mieliśmy żadnych problemów z wejściem, tłumów nie było - ale warto wiedzieć na przyszłość......
            • janusz.amir Re: Aquapark???????? 29.01.07, 18:36
              Zdaża się że jednego dnia jest dużo wycieczek zorganizowanych przez BP np.
              rosyjskie i wtedy są problemy. Aquapark nie jest z gumy. Nawet jak wejdziesz to
              co to za przyjemność w tłoku.
    • galab1970 Re: Aquapark???????? 29.01.07, 19:45
      Wejście do Titanica około 20$ od osoby dorosłej Ale zabawa fajna Polecam dojazd
      NIE taksówka ale busiekiem0 cena 2 do 3 funtóe od osoby Oczywiście cenę nalezy
      ustalić przed wejscie do busika Pozdrawiam Beata G.
      • cameltravel Re: Aquapark???????? 29.01.07, 20:54
        nie miałam problemów z wejściem - za całodzienny pobyt placiłam 18 USD za
        doroslego a dzieci do 12 lat gratis
        w cenie nie było nic dojedzenia i picia a ceny na miejscu kosmiczne nawet jak na
        polskie warunki - ale warto było !!
        poszliśmy rano ok 10 i byliśmy do 16.
        nie było kolejek.

jedynie Alfa star ma rozsądne ceny na titanica.
        reszta biur - niestety
        ale możesz popytac obsługe swojego hotelu czy zalatwią ci wejściówki zwykle
        zalatwiają za 10USD za osobę !!!

Ewa
      • kruszynka301 Re: Aquapark???????? 29.01.07, 21:20
        Polecam dojazd
        >
        > NIE taksówka ale busiekiem0 cena 2 do 3 funtóe od osoby Oczywiście cenę nalezy
        > ustalić przed wejscie do busika Pozdrawiam Beata G.

To zależy, ile osób - my jechaliśmy w 6, więc 15 funtów za całą taksówkę to mniej więcej tyle samo, co busik))). No i bez problemu umawia się na godzinę powrotu - poza tym, w Coralu taksówki stoją obok recepcji, do busika trzeba podchodzić, co w upale nie jest bez znaczenia;).
        • wojtek37k Re: Aquapark???????? 29.01.07, 21:44
          Cena zależy chyba od sezonu , w wakacje w sierpniu bylo trochę drożej i za
          dzieci płaciło się , ale oczywiście zdecydowanie mniej niż za dorosłych . Warto
          raz się przejść . Ktoś napisal ,że są problemy z wejściem indywidualnie ,
          chciałbym wiedzieć jakie ? Przyjeżdżasz sama na miejsce , Aquapark czynny od
          10.00 , kupujesz bilet i tyle . Jaki może być problem ? Byłem dwa razy , za
          drugim już nudno , więc zdecydowanie odradzam . Ceny jedzenia , jak we
          wszystkich tego typu przybytkach na świecie , 2-3 razy większe niż na mieście .
          na jednorazowy posiłek nikt nie zbankrutuje .
          Pozdrawiam Wojtek

• cameltravel Re: Aquapark???????? 29.01.07, 22:04
            zgadzam sie i z kruszyną i wojtkiem
            jednak ceny jedzenia w środku kosmos -
            miałam ze sobą 2dzieciaków i puściły w chwil kilka 100 funtów i w sumie nic nie
            kupiły
            no może melony krojone byly czymś
            i truskawki.

Ewa
            • kruszynka301 Re: Aquapark???????? 29.01.07, 22:12
              tak, ceny są naprawdę kosmiczne - całe szczęście, że w Egipcie nie rozstaję się z dużą butelką wody mineralnej - przykładowo mała puszka coli w Titaniku kosztuje 18 funtów:(.
              A tak się dziwiłam, dlaczego przed wejściem do aquaparku przeszukują plecaki;).
              • iwter Re: Aquapark???????? 30.01.07, 07:37
                "Przeszukują pecaki"czyli nie ma szans na wniesienie picia ze sobą?Jeśli
                mielibyśmy np.butelki wody w ręku to też nam je zabiorą?Bardzo chcę zabrać tam
                moje dzieci ale my jedziemy w sierpni ,kiedy jest pioruńsko gorąco,one piją
                ciągle a 18 fun za puszkę to chyba dla każdego niezła suma,zwłaszcza ze jedna
                puszka to nic przy upale.Pozdrawiam Iwona
                • kruszynka301 Re: Aquapark???????? 30.01.07, 09:56
                  u mnie było raczej "macanie plecaka", i kiedy im ostro powiedziałam, że tam mam
                  ręczniki, puścili nas bez większych problemów - ale butelkę wody lepiej owinąć
                  w duży ręcznik kąpielowy;). Z butelką wody w ręku raczej bym nie ryzykowała.
                  • wojtek37k Re: Aquapark???????? 31.01.07, 19:57
                    Sprawdzali plecaki !!!!???? Kurcze , mnie nic takiego nie przytrafiło się .
                    Chyba wyglądam na takiego , ktory by sobie na to niepozwolił .

Pozdrawiam Wojtek
                    • cameltravel Re: Aquapark???????? 31.01.07, 21:18
                      a nas było zbyt wielu na przeszukiwanie :)
                      • iwter Re: Aquapark???????? 06.02.07, 14:34
                        Kochani!powiedzcie mi jeszcze,proszę,czy cena za wstęp też jest pod targowanie
                        czy nie.Podajecie rózne kwoty,zastanawiam się czy takie wynegocjowaliście czy
                        też zależy to od pory roku?Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka