iwter 29.01.07, 17:01 W moim hotelu nestety nie będzie oprocz, basenu dodatkowych atrakcji takich jak aquapark.Czy będąc w Hurghadzie istnieje możliwośc takowej zabawy?Jeśli tak to gdzie i za ile?Pozdrawiam Iwona Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
janusz.amir Re: Aquapark???????? 29.01.07, 17:26 To wybierz się do Titanica. Wszyscy rezydenci to oferują. Ceny Ci nie podam bo każde BP kasuje inaczej a na ulicy też masz inne ceny. Pozdrawiam. Janusz Odpowiedz Link Zgłoś
iwter Re: Aquapark???????? 29.01.07, 17:38 Dzięki Janusz! Powiedz mi proszę czy mogę na własną rękę wybrać się do Titanica,oczywiście za opłatą ,czy też muszę korzystać jakiegoś bp czy też z rezydenta.Będę wakacjować w Coral Beach,to podobno blisko Titanica.Pozdrawiam Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
kruszynka301 Re: Aquapark???????? 29.01.07, 17:43 my płaciliśmy za taksówkę do Titanica około 15 funtów w jedną stronę (z Corala), wstęp kosztuje około 10-12 $ - dzieci mają kilka dolarów zniżki. Wybierzcie się się jednak na pół dnia (cena, jaką podałam, to cena od godziny 13 lub 14-tej, nie pamiętam dokładnie, poszukaj na forum) - kilka godzin atrakcji (prawie nie ma kolejek na zjeżdzalnie) wystarczy, zawsze można przecież wrócić następnego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
iwter Re: Aquapark???????? 29.01.07, 18:28 gdzie w Titanicu kupowaliście bilety,czy na miejscu można też kupić dzieciakom coś do przegryzienia i picia czy też jest coś w cenie wstępu? Odpowiedz Link Zgłoś
janusz.amir Re: Aquapark???????? 29.01.07, 17:44 Do Titanica jest kolejka i zapisy na całodzienny pobyt więc skorzystaj z pośredników. Rezydenci i lokalne BP mają swoje układy i załatwią Ci w dogodnym terminie. Sama możesz mieć problemy.Ale spróbuj. Pozdrawiam. Janusz Odpowiedz Link Zgłoś
kruszynka301 Re: Aquapark???????? 29.01.07, 17:51 Janusz.amir, od kiedy są kolejki? Byliśmy ze znajomymi w czerwcu, nie mieliśmy żadnych problemów z wejściem, tłumów nie było - ale warto wiedzieć na przyszłość...... Odpowiedz Link Zgłoś
janusz.amir Re: Aquapark???????? 29.01.07, 18:36 Zdaża się że jednego dnia jest dużo wycieczek zorganizowanych przez BP np. rosyjskie i wtedy są problemy. Aquapark nie jest z gumy. Nawet jak wejdziesz to co to za przyjemność w tłoku. Odpowiedz Link Zgłoś
galab1970 Re: Aquapark???????? 29.01.07, 19:45 Wejście do Titanica około 20$ od osoby dorosłej Ale zabawa fajna Polecam dojazd NIE taksówka ale busiekiem0 cena 2 do 3 funtóe od osoby Oczywiście cenę nalezy ustalić przed wejscie do busika Pozdrawiam Beata G. Odpowiedz Link Zgłoś
cameltravel Re: Aquapark???????? 29.01.07, 20:54 nie miałam problemów z wejściem - za całodzienny pobyt placiłam 18 USD za doroslego a dzieci do 12 lat gratis w cenie nie było nic dojedzenia i picia a ceny na miejscu kosmiczne nawet jak na polskie warunki - ale warto było !! poszliśmy rano ok 10 i byliśmy do 16. nie było kolejek. jedynie Alfa star ma rozsądne ceny na titanica. reszta biur - niestety ale możesz popytac obsługe swojego hotelu czy zalatwią ci wejściówki zwykle zalatwiają za 10USD za osobę !!! Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
kruszynka301 Re: Aquapark???????? 29.01.07, 21:20 Polecam dojazd > > NIE taksówka ale busiekiem0 cena 2 do 3 funtóe od osoby Oczywiście cenę nalezy > ustalić przed wejscie do busika Pozdrawiam Beata G. To zależy, ile osób - my jechaliśmy w 6, więc 15 funtów za całą taksówkę to mniej więcej tyle samo, co busik))). No i bez problemu umawia się na godzinę powrotu - poza tym, w Coralu taksówki stoją obok recepcji, do busika trzeba podchodzić, co w upale nie jest bez znaczenia;). Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek37k Re: Aquapark???????? 29.01.07, 21:44 Cena zależy chyba od sezonu , w wakacje w sierpniu bylo trochę drożej i za dzieci płaciło się , ale oczywiście zdecydowanie mniej niż za dorosłych . Warto raz się przejść . Ktoś napisal ,że są problemy z wejściem indywidualnie , chciałbym wiedzieć jakie ? Przyjeżdżasz sama na miejsce , Aquapark czynny od 10.00 , kupujesz bilet i tyle . Jaki może być problem ? Byłem dwa razy , za drugim już nudno , więc zdecydowanie odradzam . Ceny jedzenia , jak we wszystkich tego typu przybytkach na świecie , 2-3 razy większe niż na mieście . na jednorazowy posiłek nikt nie zbankrutuje . Pozdrawiam Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
cameltravel Re: Aquapark???????? 29.01.07, 22:04 zgadzam sie i z kruszyną i wojtkiem jednak ceny jedzenia w środku kosmos - miałam ze sobą 2dzieciaków i puściły w chwil kilka 100 funtów i w sumie nic nie kupiły no może melony krojone byly czymś i truskawki. Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
kruszynka301 Re: Aquapark???????? 29.01.07, 22:12 tak, ceny są naprawdę kosmiczne - całe szczęście, że w Egipcie nie rozstaję się z dużą butelką wody mineralnej - przykładowo mała puszka coli w Titaniku kosztuje 18 funtów:(. A tak się dziwiłam, dlaczego przed wejściem do aquaparku przeszukują plecaki;). Odpowiedz Link Zgłoś
iwter Re: Aquapark???????? 30.01.07, 07:37 "Przeszukują pecaki"czyli nie ma szans na wniesienie picia ze sobą?Jeśli mielibyśmy np.butelki wody w ręku to też nam je zabiorą?Bardzo chcę zabrać tam moje dzieci ale my jedziemy w sierpni ,kiedy jest pioruńsko gorąco,one piją ciągle a 18 fun za puszkę to chyba dla każdego niezła suma,zwłaszcza ze jedna puszka to nic przy upale.Pozdrawiam Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
kruszynka301 Re: Aquapark???????? 30.01.07, 09:56 u mnie było raczej "macanie plecaka", i kiedy im ostro powiedziałam, że tam mam ręczniki, puścili nas bez większych problemów - ale butelkę wody lepiej owinąć w duży ręcznik kąpielowy;). Z butelką wody w ręku raczej bym nie ryzykowała. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek37k Re: Aquapark???????? 31.01.07, 19:57 Sprawdzali plecaki !!!!???? Kurcze , mnie nic takiego nie przytrafiło się . Chyba wyglądam na takiego , ktory by sobie na to niepozwolił . Pozdrawiam Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
cameltravel Re: Aquapark???????? 31.01.07, 21:18 a nas było zbyt wielu na przeszukiwanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
iwter Re: Aquapark???????? 06.02.07, 14:34 Kochani!powiedzcie mi jeszcze,proszę,czy cena za wstęp też jest pod targowanie czy nie.Podajecie rózne kwoty,zastanawiam się czy takie wynegocjowaliście czy też zależy to od pory roku?Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś