Dodaj do ulubionych

jak walczyć z zemstą faraona?

08.03.07, 11:55
byłem 2 lata temu w Hurghadzie i nie ustrzegłem się przed zemstą chociaż
stosowałem rady które wyczytałem na forum tzn. kieliszeczek wódeczki mycie
owoców mycie zębów i płukanie mineralką co zrobić aby się ustrzec i co zrobić
jeżeli już cię dopadnie zemsta napewno więcej osób będzie chciało tych
informacji
Obserwuj wątek
    • mariuszgr Re: jak walczyć z zemstą faraona? 08.03.07, 12:02
      Kieliszeczek to za malo.Trzeba trzy, cztery...przed i po...

NIE MA sposobu zeby nie dopadla Cie zemsta.Zawsze moze sie to stac a z drugiej
      strony nawet jak ktos bedzie chlal wode z kranu zemsta moze go nie dopasc.

Jak jestem w Egipcie to przestrzegam pewnych zasad /woda z kranu, mycie owocow/
      ale bez przesady, jade tam na wakacje a nie do sanatorium.

• iwonabw Re: jak walczyć z zemstą faraona? 08.03.07, 12:34
      Spróbuj brać 2 tygodnie przed wyjazdem priobiotyki 2 razy dziennie np.
      Lacidofil czy Trilac
    • fenikss3 Re: jak walczyć z zemstą faraona? 08.03.07, 15:59
      mysle ze nie ma zasady !

wrocilam 5 dni temu
      jadlam praktycznie wszytko , na poczatku przez 2-3 dni warzywa gotowane /nie
      jadalam surowych /unikalam ciast z kremami .owocow a ponziej juz praktycznie
      wszytko lacznie z owocami warzywamisurowymi ciastami .i bylo ok.
      nie pijam alkoholu wiec i tam nie ratowalam sie tym specyfikiem
      czasmi cola i to wszytko
      nie mialam zadnych sensacji czego wszytkim zycze z calego serca
      i juz tesknie za sloncem morzem i ich kuchnia
      • barbi1982 Re: jak walczyć z zemstą faraona? 10.03.07, 13:03
        Witam, ja również obawiałam się zemsty(tyle o tym czytałąm na forum) zwłaszcza
        że pojechaliśmy z trzyletnią córką.Przez dwa pierwsze dni naprawdę uważaliśmy-
        szczególnie na nią- a potem odpuściliśmy i nic, absolutnie nic nikomu z naszej
        trójki się nie przydarzyło. Żadnych sensacji nie mieli również nasi przyjaciele
        także naprawdę może się okazać że niepotrzebnie tracicie czas i nerwy na
        zapas :) POZDRAWIAM
    • kellys16 Re: jak walczyć z zemstą faraona? 10.03.07, 22:54
      Byłem z rodziną 2+3(4,10 i 16) w hotelu jedliśmy wszystko bez ograniczeń nic
      się nie przyplątało. Ale sąsiedzi załapali i to przez całe 3 dni!! Nie
      stosowałem żadnych leków, tylko 50g po każdym posiłu hotelowym. Dzieci tego nie
      brały i nic się nie stało.
    • atomek Re: jak walczyć z zemstą faraona? 11.03.07, 18:37
      Z tego co wyjasnial nam przewodnik to zemsta faraona ma niewiele wspólnego z
      jedzeniem, tylko z gwałtowną zmianą temperatury powietrza. Mnie ososbiście nic
      takiego nie dopadło, ale polecam z polskich farmaceutyków Stoperan (bardzo się
      przydał w Turcji przy zemście sułtana). Działa szybko i skutecznie
    • iberia.pl antinal, n/t 11.03.07, 19:05

• cleopathre Re: 12.03.07, 12:44
        Wybrać przyzwoity hotel, wcinać probiotyki przed pobytem i w trakcie i nie
        przesadzać z objadaniem się...Reszta j/w...Woda mineralna i podstawowe zasady
        higieny.
        Ja jadłam wszystko i sporo...i nic mnie nie dopadło...ale trzeba się liczyć z
        faktem,że przemiana materii jest trochę inna w tych krajach ( szybsza ) co
        wcale nie oznacza od razu zemsty faraona.
        • zushka Re: 12.03.07, 14:07
          najlepiej z " zemstą " walczy się ogniem i mieczem...
          Temat odgrzewany po raz 100 i brak siły na kolejne weryfikacje zaproszenie do
          picia alkoholu..Polaczkowo...
    • kiitek Re: jak walczyć z zemstą faraona? 13.03.07, 17:52
      tabletki na zmianę flory bakteryjnej
      • szymkieaton do kiitek 13.03.07, 19:36
        tzn. jakie?
        • kiitek Re: do kiitek 17.03.07, 12:02
          rezydent na miejscu podaje nazwę
          • mariuszgr Re: do kiitek 17.03.07, 12:24
            Cos Ci sie pomieszalo z tabletkami na zemste.Jak czegos nie wiesz to nie pisz.
    • 15tolka15 Re: jak walczyć z zemstą faraona? 13.03.07, 20:38
      Nas zlapalo pierwszy raz w zeszlym roku.ble.W tym nic a nic.Nawet zeby zdazylo
      mi sie wyplukac w kranowce ochlac sie wody z basenu i zero dolegliwosci.Moze
      wodeczka swoje zrobila.PA
      • amat1 Re: jak walczyć z zemstą faraona? 14.03.07, 09:22
        Cola dla dzieci, a dla dorosłych metody dr. Derducha i dr. Cairo.( wyszukiwarka) Wiem bo testowałem. Nigdy mnie nie dopadło. A jakie przyjemna kuracja.....
        Kto wie o czym piszę?
        • veronica3d Re: jak walczyć z zemstą faraona? 14.03.07, 11:38
          Ludzie,przestancie wreszcie walkowac ten temat!jak ma Cie dopasc to chocbys
          wypila hektolitry jasia i lyknela opakowanie lakcidu to i tak Cie dopadnie!ja
          mieszkalam rok w hurghadzie i od samego poczatku jadalam wszystko i
          wszedzie.poczawszy od malych arabskich barow gdzie czasem przebiegl szczur
          konczywszy na najlepszych knajpach!I co?I nic?Wiec bardzo Was prosze zbyscie
          przestali przezywac ta zemste jakby to zapalenie pluc bylo(conajmnie)!A co
          brac?A ile?A kiedy?Przestancie sie zadreczac tylko jedzcie na
          wypoczynek,pomyslcie o slonku,o odpoczynku a nie o siedzeniu na kiblu:)pozdrawiam
          • zushka Re: jak walczyć z zemstą faraona? 14.03.07, 11:44
            ja w takim razie poproszę po raz kolejny z resztą na tym forum o naukowe dowody
            wpływu ta zemstę, lub jej brak alkoholu.

• n.michal Re: jak walczyć z zemstą faraona? 14.03.07, 13:03
            nie dziw sie ze ludzie obawiaja sie zemsty F., bo jak ich/mnie dopadnie to nie
            bedzie radosci ze slonka i odpoczynku tylko wlasnie "kibel". starajac sie tego
            uniknac ludzie pytaja, szukaja pomocy nawet. jesli w 100% te sposoby nie
            zadzalaja to pomoga uspokoic sie psychicznie przed wyjazdem dajac zludny
            komfort psychiczny przed i swiadomosc ze sie probowalo "w trakcie" tylko sie
            nie udalo :-))
        • amon-re Re: jak walczyć z zemstą faraona? 14.03.07, 16:11
          amat1 napisał:

> Kto wie o czym piszę?
          Ja wiem. Pół litra Jacusia Danielsa po każdym posiłku a potem ostra gra w piłkę
          na plaży, wieczorem disco i broń Boże nie więcej niż 2-3h snu na dobę :-))))
          • mariuszgr Re: jak walczyć z zemstą faraona? 15.03.07, 08:23
            Wole "100" Absoluta przed posilkiem 2 "100" po, bara-bara a potem nurkowanie
            dopóki slonce nie zajdzie. Co do snu to to sie zgadzam w 100%

Juz widze jak mnie teraz pare nawiedzonych osob zaatakuje...
            • amon-re Re: jak walczyć z zemstą faraona? 15.03.07, 11:54
              mariuszgr napisał:

> bara-bara a potem nurkowanie
              Ale wolisz sex on the beach czy sex on the roof ? ;-)))))))))
              • mariuszgr Re: jak walczyć z zemstą faraona? 15.03.07, 12:26
                Ale ja nie o drinkach...Ale jesli o to pytasz to i jeden i drugi jest dobry.
                • robertban Re: jak walczyć z zemstą faraona? 17.03.07, 22:31
                  wrociłem wczoraj z rejsu z Triady.U nas przechorowało sie ok 80% stanu wycieczki. Polskie srodki nie skutkuja!! moga tylko załagodzic. Jak juz wiele osób pisało wczesniej sa 2 specyfiki miejscowe - antinal (słabszy) i streptomycin (chyba nie przekreciłem nazwy) skuteczny jest ten drugi w dawkach po 2 szt co 4 godziny (3x) i stawia na nogi.(5LE za opakowanie) u nas bulom brzucha towarzyszyła wysoka goraczka (nawet do 38st.) najlepiej zareagowac jesli czujemy ze cos w brzuchu nie tak. ten 2 preparat to odmiana naszego nifuraksyzydu tylko pod ichsiejsze bakterie.Nie ma reguły, choruja nawet tubylcy
                  wiec nie jest to tylko choroba turystów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka