babayaga78 27.05.07, 14:12 Witam, Czy ktoś może mi udzielić jakichkolwiek informacji na temat tego hotelu. Zastanawiam się nad rezerwacją. Z góry bardzo dziękuję za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
egipt-hotele Re: Tropitel Naama Bay - Sharm El Sheikh 27.05.07, 19:37 Kilka dni temu wróciłem z tego hotelu. Podstawowe pytanie to na czym Ci zależy najbardziej, no i jaką masz cenę na ten hotel. Plusy: - Lokalizacja hotelu 5*, w samym centrum Naama Bay - 3 baseny, poza głównym, nie ma tłoków Potem długo nic mi na myśl nie przychodzi. Minusy: - Słabe All Inklusiv, podobnie jak w 95% pozostałych egipskich hoteli. AI to oczywiście strata czasu i kasy jak dla mnie w Egipcie, a hotel wybrałem z konieczności, bo Exim nie potwierdził mi Hilton Dreams... Cola, fanta, sprite, woda, wino czerwone, białe, piwo, sok mango w cenie, wszystko co by się chciało więcej, jakiś drink typu Pina Colada czy sok z Guavy, które powinny być w cenie, są oczywiście ekstra (a np w Grand Azur w Hurghadzie było w cenie). Dlatego nie nawidzę egipskiego AI, no bo co to za AI jak trzeba płacić... - Internet, dzwoniłem przed zarezerwowaniem tego hotelu, "yes my friend we have internet available in the rooms", no tak, gdyby tylko nie to, że hotel jest dość rozległy i internet owszem jest, ale w centralnych częściach hotelu, na obrzeżach już można pomarzyć. Na szczęście w Naama Bay internet to nie problem, wystarczy w pierwszej lepszej kafejce usiąść na deptaku i znajduje 4-5 sieci wifi. - Pokoje średnie, oczywiście zdjęcia, które pokazują na stronie: www.tropitelhotels.com/naama/naama.htm Można między bajki włożyć. Pokoje nie ma mają sofy jak to pokazują na tych zdjęciach i są małe jak na "5*" hotel. Pokój był nawet mniejszy niż w Naama Inn 3*, jedynie łazienka dużo fajniejsza... - wszystkie kanały w TV śnieżyły na czarno biało, nie dało się nic oglądać. Nie interweniowałem nawet, bo nie po to jadę do Egiptu, żeby tv oglądać, ale zawsze włączyć jakieś arabskie teledyski jest przyjemnie. - na moje to takie 3* europejskie ma ten hotel Ogólnie nie ma co więcej pisać. Byłem w Egipcie z 10 razy, w hotelach 3*, 4*, 5*. Różnica między jednym 5*, a drugim 5* jest kolosalna i można w niezłą minę wdepnąć i popsuć sobie wakacje. Polecam Ci Hilton Dreams, kosztuje HB (dwa posiłki) mniej więcej tyle samo co Tropitel Naama Bay AI, ale naprawdę warto, zresztą poczytaj sobie o Hilton Dreams opinie i pokaż mi choć jedną negatywną. Wybierając hotel markowy, masz gwarancje, że zostaniesz potraktowany jak człowiek, a nie na miejscu okazuje zupełnie coś innego niż obrazują zdjęcia co ma miejsce w przypadku większości hoteli tzw No Name, jakieś podziały na lepszą część hotelu, gorszą, itp. Stiwi. Odpowiedz Link Zgłoś
babayaga78 Re: Tropitel Naama Bay - Sharm El Sheikh 31.05.07, 09:11 Witam, Bardzo dziekuję za obszerny opis. Cóz, potwierdziłeś tylko moje obawy. Zastanawiam się nad Hilton Dreams, widziałam ten hotel wczesniej, jest hmm .. fajny:)) Tylko martwi mnie, że nie ma tam opcji All. Wszyscy znajomi powtarzają ustawicznie, że napoje w Egipcie sa drogie i co by sie nie działo, nalezy wykupić All. Ale cóż to za ALL, kiedy trzeba dodatkowo płacić. Może poszukam innego hotelu w Skarm, ale w Hiltonie podoba mi się lokalizacja i rzeczywiście nie widziałam negatywnych komentarzy. Jeszcze raz wielkie dzięki. Pozdrawiam i życze udanych podróży:) Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Tropitel Naama Bay - Sharm El Sheikh 31.05.07, 10:42 Ja też polecam Dreamsa,jedyny minus to ten brak All Inclusive. Ale jeśli nie masz takiej możliwości to rozważ Sonesta Beach (nie Club) - też w Naama Bay, trochę bardziej w stronę klifu, ale też blisko deptaka, mają niezłego AI, hotel ładny, fajne baseny. Odpowiedz Link Zgłoś
babayaga78 Re: Tropitel Naama Bay - Sharm El Sheikh 31.05.07, 14:24 Wielkie dzieki, Zamówiłam już Dreamsa. Zabiorę jakieś zapasy z sobą:) Pozdrawiam, :) Odpowiedz Link Zgłoś
alefajnie Re: Tropitel Naama Bay - Sharm El Sheikh 18.06.07, 14:23 Kurczaczek... przerażacie mnie. W sobotę zarezerwowałem sobie pokój w Dreams z opcją AI (z bp Pegas). O co więc chodzi, że wszyscy mówią o braku AI? Odpowiedz Link Zgłoś
egipt-hotele Re: Tropitel Naama Bay - Sharm El Sheikh 18.06.07, 14:39 Dobre pytanie. Hilton Dreams 5* znajduje sie aktualnie w ofercie dwóch biur podróży: Pegas.com.pl i Eximtours.pl . W Pegasie hotel ten najczęściej występował z opcją HB (dwa posiłki), od jakiegoś czasu jednak pojawia się z opcją All Inklusiv. Z Kolei w EximTours sprzedawany on jest wyłącznie jako HB (dwa posiłki). Szczerze powiedziawszy to zastanawia mnie ta opcja AI, moim zdaniem może być to jednak bardzo ograniczona opcja w tym hotelu, tj. mała ilość barów i restauracji w opcji AI. Na pewno dostaniesz w recepecji kartkę z opisem co jest w AI, a co nie jest, ewentualnie jak Ci nie dadzą to sam poproś. W moim mniemaniu, to taki Hilton Dreams AI może być jedynie rozszerzeniem opcji FB (3 posiłków) np o dodatkowe napoje, nie wyobrażam sobie jakby to mogło tam wyglądać, bo ja za wszystko płaciłem ekstra (napoje). Dlatego koniecznie daj znać jak wygląda to AI i co się w nim zawiera po powrocie. Stiwi. Odpowiedz Link Zgłoś
alefajnie Re: Tropitel Naama Bay - Sharm El Sheikh 13.07.07, 15:42 No i wróciłem... AI zawiera: Żarcie 3x dziennie w której chcesz restauracji Alko: w barze na basenie i przy hotelu, ale podają tylko ich lokalne (wódka, whisky, gin, rum) - są smaczne i skuteczne ; )) piwko i winko w AI podają tylko do obiadu i kolacji. Jak wyjeżdżaliśmy, to właśnie otworzyli kolejny basen i kilka budynków. Polecam z czystym sumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
babayaga78 Re: Tropitel Naama Bay - Sharm El Sheikh 14.07.07, 00:51 Polecasz Hiltona czy Tropitel? Odpowiedz Link Zgłoś
egipt-hotele Re: Tropitel Naama Bay - Sharm El Sheikh 14.07.07, 15:22 Z opisu wynika, że Dreamsa. "Alefajnie" dzięki za relacje z Hiltona odnośnie AI. Wydaje mi się, że chociaż nie jest to pełne AI jak myślałem, to i tak warto w tej cenie. Stiwi. Odpowiedz Link Zgłoś
alefajnie Re: Tropitel Naama Bay - Sharm El Sheikh 16.07.07, 09:32 W rzeczy samej. Chodziło mi o Hilton. Odpowiedz Link Zgłoś