xgrzesx 04.06.07, 15:37 9 czerwca lęcę liniami AMC do Taby. Dowiedziałem się, że będzie międzylądowanie techniczne w Kairze. Czy wiecie może czemu służy takie międzylądowanie techniczne i czy opuszcza się samolot ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iberia.pl Re: Międzylądowanie techniczne 04.06.07, 19:07 moze go musza dotankowac?:-) Ja mialam miedzyladowanie w POZ, trasa wygladala tak:SSH-KTW-POZ-wysiadka najpierw tych co konczyli lot, potem wysiadka tranzytowcow lecacych z KTW, potem ich wsiadka a na koncu wsiadali Ci co rozpoczynali podroz na Lawicy-i ladowanie w SSH, powrot tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
mamosia Re: Międzylądowanie techniczne 04.06.07, 23:24 Międzylądowanie techniczne to zwykle dla zatankowania paliwa. Pasażerowie opuszczają samolot. Nieco dziwne w przypadku rejsu czarterowego na takiej trasie - czym oni latają? Odpowiedz Link Zgłoś
xgrzesx Re: Międzylądowanie techniczne 05.06.07, 10:38 AMC ma Boeingi 737-200, 737-800 oraz MD-83 ale czym my bedziemy lecieli to nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mamosia Re: Międzylądowanie techniczne 07.06.07, 16:24 Boeingi dolatują bez problemu. Jutro sprawdzę Douglas!a. Ale wygląda to raczej na lądowanie tranzytowe. Część pasażerów wysiada w Kairze,bo tam rospoczynają wycieczkę. Nie przejmuj się i leć odpoczywać. Odpowiedz Link Zgłoś
sharmdiver Re: Międzylądowanie techniczne 05.06.07, 13:35 Jest ono robione dla wygody turystów. Jak wiesz Taba jest drogim miastem i jest bardzo daleko od Kairu. Dużo turystów narzekało, że nie może kupić sobie tanio "pamiątek" - papirusów, pięknych plastikowych piramidek (produkowanych w Chinach) nie mówiąc już o przecudnej urody śpiewających wielbłądach (również z Chin)bez których wyjazd do Egiptu się nie liczy. Podczas postoju możesz szybko wyskoczyć na miasto pod piramidy (ale możesz też za kilka funciaków dogadać się z obsługą kontroli lotów - taka wysoka wieża przy pasie startowym - i pooglądać sobie piramidy przez lornetkę. Możesz też "posmarować" pilotów aby "wykręcili Kilka kólek" nad piramidami. Obrotni egipcjanie wiedzą o Waszym przylocie i parkują swoje wielbłądy obok pasa startowego rozkładając na nim swoje wspaniałe towary. Możesz więc kupić tanio, na miejscu pamiątki, pojeżdzić na wielbłądzie. Mają też być podobno quady - "ściganie się" po pasie startowym ze startującymi samolotami...(tak jak to już nie raz pewnie widziałeś na filmach). W ten sposób jesteś wygrany. Już pierwszego dnia masz kupione tanie pamiątki, byłeś w Kairze (oszczędność na wycieczce), widziałeś piramidy, jeździłeś na wielbłądzie, quadach. Teraz spokojnie możesz na plaży czy przy basenie zająć się konsumpcją napojów z wysokim "voltarzem" zakupionym na bezcłówce. Po to przecież się jedzie na wakacje!!! Udanego wypoczynku!! Odpowiedz Link Zgłoś
xgrzesx Re: Międzylądowanie techniczne 05.06.07, 15:10 Nie szkoda Ci czasu na pisanie takich odpowiedzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
maysarah Re: Międzylądowanie techniczne 05.06.07, 18:45 Oj bez przesady , mnie akurat to rozbwaiło ;) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś