Dodaj do ulubionych

Realne koszty objazdówki i rejsu ?

26.06.07, 14:32
Wzorem osławionego tematu o cenach wizy
może byście tak drodzy forumowicze napisali jakie sa realne koszty
wszelkiej maści odjazdówek z różnymi biurami oraz rejsu ...

przy założeniu 7 dni objazdu lub rejsu i 7 dni pobytu na
odpoczynku ... odpoczynek w standartowym hotelu 4 / cztero
gwiazdkowym /

zainspirowało mnie do tego stwierdzenie , że Triada nie jest znowu
wcale taka tania .. po pdliczeniu wszystkich kosztów - więc jestem
ciekawy jak to wyglada u innych ...

bo jak myslę drodzy forumowicze podróżujecie z róznymi biurami
przecie ...

.. chyba , że wszyscy z Triada to pytanie byłoby retoryczne

pzdr deo ...
Obserwuj wątek
    • pc_maniac Re: Realne koszty objazdówki i rejsu ? 26.06.07, 14:43
      Z tego co się orientuję (sprawdzę to po powrocie do domu u znajomych, którzy
      takowąż imprezę w E. wykupili), rejs ma najatrakcyjniejszą ofertę Sun&Fun,
      gdzie wszystkie ceny są już wliczone w jednorazową opłatę w kraju, a Abu Simbel
      jest już w tej cenie.

Ale tak jak napisałem, dokładnie podam wieczorem.
      • cle_oo Re: Objazdówka Jordania-Izrael-pobyt Egipt 26.06.07, 15:02
        Dodatkowy koszt 70$\os, ponieważ przylot i wylot był z Taby i nie korzystaliśmy
        z wycieczki do Kairu obyło się bez wizy.
        Pozdrawiam wszystkich pozytywinie zakręconych.
        • cle_oo Re: Objazdówka Jordania-Izrael-pobyt Egipt 27.06.07, 18:45
          To ja może uzupełnię całkowity koszt
          Trzy tygodnie, 5 dni objazdówka Jordania - Izrael, pobyt w Soly Mar Sea Star 4*
          opcja all 3150 od osoby + wcześniej wspomniane 70$
    • wp2007 Re: Realne koszty objazdówki i rejsu ? 26.06.07, 15:00
      Autokar- 2170 zł/ hotel Empire/ + 100zł opłata paliwowa + 150 dolkow . wp2007
      • siulka0 Re: Realne koszty objazdówki i rejsu ? 26.06.07, 18:32
        ale z jakiego biura ta cena bo wychodzi bardzo tanio?a czy hotel Empire jest godny polecenia bo slyszalam ze nie.
        • pc_maniac Rainbow najatrakcyjniejszy?! 26.06.07, 21:30
          Sorry za wprowadzenie w błąd w poprzednim poście (widać z pamięcią już nie tak).
          Podaję już zweryfikowane informacje:

Znajomi lecą z Rainbow Tours, 2 tygodnie z rejsem po Nilu (hotel 4*) - 2455 PLN.
          W cenie jest już wszystko, włącznie z Kairem i Abu Simbel. Zero dopłat na
          miejscu.

Więc cena zdecydowanie niższa (po zliczeniu faktycznych kosztów) niż z Triady.

Jeszcze raz przepraszam za poprzedni post.
          • dora19791 Re: Rainbow najatrakcyjniejszy?! 26.06.07, 21:44
            Dobrze byloby podawac przy takich informacjach,jakiej opcji dotyczy,to zmienia
            cene(all,hb itp.)W alfie zaplacilismy kolo 2800zl za osobe(ale kupilismy w
            styczniu,a to ma znaczenie,bez tej promocji 3160zl bylo).Byl to Egipt od A do
            Z,wiec wypoczynek i w Sharm i w Hurghadzie,a po rejsie 2 dni w Kairze,co
            podnioslo troche cene.Egipt w przekroju(7na7)byl troche tanszy i wiadomo cena
            malala w zaleznosci jak program byl okrojony(np bez Kairu).Pozdrawiam
            • pc_maniac P.S. Rainbow najatrakcyjniejszy?! 26.06.07, 21:46
              Masz rację, zapomniałem podać, opisana przeze mnie oferta to All Incl.
            • dora19791 Re: Rainbow najatrakcyjniejszy?! 26.06.07, 21:54
              Teraz ja zapomnialam dopisac,ze mielismy 4*fortune,z all inc.Sorki:)))
          • qxq1 Re: Rainbow najatrakcyjniejszy?! 27.06.07, 15:07
            Moze sie myle ale moze znajomi lepiej niech sie zorientują
            > Znajomi lecą z Rainbow Tours, 2 tygodnie z rejsem po Nilu (hotel 4*) - 2455
            PLN
            > .
            > W cenie jest już wszystko, włącznie z Kairem i Abu Simbel. Zero dopłat na
            > miejscu.
            W skrócie program Rainbow Tour
            Dzień 6
            Po śniadaniu czas wolny na statku lub dla chętnych (za dodatkową opłatą ok.70
            USD/osoba) wycieczka autokarowa do Abu Simbel (wyjazd ok.4:00)Z Triady płaciłem
            48USD
            Świadczenia:
            Cena nie obejmuje: opłat lotniskowych, wizy egipskiej (płatna na lotnisku ok.
            15 USD), kosztów biletów wstępu oraz usług przewodnickich itp (razem ok. 115
            USD), napoi do obiado-kolacji oraz wycieczek fakultatywnych (ceny w programie)
            i zwyczajowych napiwków (obsługa hotelowa, kierowcy, przewodnicy - razem ok. 25
            USD).
            • pc_maniac Re: Rainbow najatrakcyjniejszy?! 27.06.07, 15:36
              Abu Simbel, oraz inne opłaty w Egipcie mają na 100% w cenie, może dlatego, że
              wycieczkę rezerwowali jeszcze w marcu.

Przeliczaliśmy specjalnie jak ta cena wygląda w porównaniu z innymi biurami i
              wyszło, że właśnie na Abu S. najwięcej korzystają.

Co do wizy to niestety nie wiem czy kupuja sami czy mają ją wliczoną.
              • qxq1 Re: Rainbow najatrakcyjniejszy?! 27.06.07, 15:45
                Ok jesli tak maja w umowie to jest naprawde atrakcyjna oferta, tylko zeby nie
                było płaczu po powrocie ze trzeba było dopłacac. Pozdrawiam
                • pc_maniac Re: Rainbow najatrakcyjniejszy?! 27.06.07, 15:47
                  Cóż, ja również czekam aż wrócą i zdadzą relacje (na razie jeszcze nie
                  pojechali, bo to wycieczka we wrześniu :o).
                  Ale "zmuszę" ich by zdali relację na forum, po powrocie.
        • wp2007 Re: do siulka0 27.06.07, 11:17
          Z Triady. Poczytałem - Egipt hotele oraz opinie forowiczów i myślę ,że 7 dni
          przeżyję. WP2007
        • eedytkaa Re: Realne koszty objazdówki i rejsu ? 27.06.07, 17:36
          my byliśmy z Triadą: za osobę wychodziło 2400zł + 130$ za bilety + 18$ wiza +
          fakultety do Kairu 80$, Abu Simbel 47$ i wioski nubijskiej 18$. statek 5* i
          hotel 4* Roma opcja wyżywienia HB.
          • lmysial 7+7 objazd 4000zł 28.06.07, 00:32
            Triada 01.06-15.06 -wylot już 14 go po północy.
            2800zł/os + 100zł dopłata paliwowa
            +140$ na miejscu za objazd(dla ludzi z legitymacja zwrot ok 30-40$)
            +dobrowolne fakultety
            +58$Abu Simbel
            +17$ wioska Nubijska
            +50$ wypłyniecie łodzią nurkowanie 30 minut
            +40$ film z nurkowania 15 minutowy
            +55$ mega safafi

Czyli w sumie ok 4000zł od osoby.
            • deoand Re: 7+7 objazd 4000zł 28.06.07, 10:07
              Cholera ... coraz drożej to wychodzi ale to głównie Triada a jak w
              innych Neckermanach Tui Scanach czy Eximach ...

Pare lat temu było 2000 w 4 gwiazdkowej Romie + 100 $ za objazd
              i co najważniejsze taki fakultet do Abu kosztował 35 $ !!!

to akurat dokładnie pamiętam ...

ale trudno taki świat i za wszystko płacisz i to coraz więcej ...
              co nie zmienia faktu , że Egipt naprawdę warto zobaczyc ... pzdr
              deo ...

PS ... tyle jednak pożytku z naszego pisania , że Triadowcy
              zaoszczędzą przynajmniej 3 dolary na wizie ... hahahah

pzdr deo
              • 40rwp Re: 7+7 objazd 4000zł 28.06.07, 10:21
                My nyliśmy z Alfą Star w maju tego roku- rejs+Kair(w cenie),
                pobyt Szarm Hotel 4* HB
                na statku 5*-4 posiłki(napoje bezpłatne tylko do sniadania)
                Kair hotel 4* HB
                Cena 2596zł/os (rezerwacja w grudniu)+ 15$ wiza+25$ na napiwki w trakcie
                rejsu(płatne u rezydenta)- to były koszty obowiązkowe.
                Dodatkowo Abu Simbel 65$,Wyspa File 25$ (światło i dzwięk),Wioska Nubijska
                20$,Swiątynia Luksorska nocą-40 funtów bilet wstępu(dojazd we własnym zakresie).
            • staniwaw Re: 7+7 objazd 4000zł 28.06.07, 10:27
              Tym sposobem mozna doliczyc ...lody,pivo,mineralna,i co tam jeszcze przez
              czlowieka przeleci.Najlepiej jest patrzec przez pryzmat wlasnego a nie
              znajomych...portfelika. No coz :ja jezdze i tez przed wyjazdem i wplata
              licze,patrze w innych biurach i powiem na dzisiaj zdziwilibyscie sie,ktore z
              biur ma ceny najnizsze.Nie oznacza,ze pozbawione jest wpadek,mam do niego
              zawsze sporo uwag,ale mozna je wytrzymac,w znacznym stopniu nie wplywaja na
              realizacje programu,nie trace kasy.Innymi slowy znam mozliwosci tego BP i wole
              znac przeciwnika niz dopiero go poznawac. Co do tego,ze inni w Kraju pobieraja
              wszystkie taxy a to BP dopiero na miejscu- to doprawdy nie ma znaczenia az
              takiego i nie wplywa na znaczna roznice kosztu imprezy.Dlatego tyle jest BP w
              Polsce by bylo o czym pisac w forum.Aha znam ludzi co jezdza tylko z Orbisem i
              kupuja w lutym ...drogo, ale kochaja Orbis i nie mam im tego za zle.Pozdrawiam
              wszystkich
            • wp2007 Re: 7+7 objazd 4000zł 28.06.07, 12:43
              - Ludzie z legitymacją - O Jakich Ludzi i o jaka legitymacja ci chodzi?
            • wp2007 Re: do Imysial 28.06.07, 12:44
              Pytanie powyższe do Ciebie i innych znawców tematu.
              • pc_maniac Re: do Imysial 28.06.07, 12:52
                Zapewne chodzi tutaj o Międzynarodową Legitymację Studencką, na którą możesz
                zakupić bilety wstępu taniej:
                touregypt.net/egyptmonumentpricing.htm
                • wp2007 Re: do pc-maniac 28.06.07, 16:11
                  Wielkie Dzięki . A tak na marginesie - czy jest jakies pytanie dotyczące
                  Egiptu na które PC-MANIAC nie zna odpowiedzi? wp2007
    • aneta.s.1 Re: Realne koszty objazdówki i rejsu ? 28.06.07, 21:59
      7+7 rejs po nilu z Triady statek 5* i hotel 5*z All.cena 2831.00zł od osoby +
      130 USD za wstępy i napiwki + fakultatywnie Abu Simbel 48USD + 18 USD wioska
      nubijska + Kair jednodniowy 80 USD
      • dora19791 Re: Realne koszty objazdówki i rejsu ? 28.06.07, 22:50
        No to w alfa star na pewno wychodzi taniej.Zreszta sama przeliczalam koszty
        wycieczek w obu tych biurach(wielu innych tez)i w alfa star wychodzilo taniej
        niz po dodaniu wszystkich oplat w Triadzie,albo czasem podobnie w zaleznosci od
        promocji,ale ceny nie roznily sie az tak bardzo.Wzielismy pod uwage tez opinie
        biura.No i wkurzylo mnie jak zobaczylam super promocje jakiegos niby 5*hotelu a
        potem okazywalo sie,ze w innych biurach hotel ten ma 4*i jest w
        normalnej,podobnej cenie(zreszta mial tez zle opinie a Triada go oczywiscie
        wychwalala).To mnie calkowicie juz odrzucilo od ofert Triady:)Pozdrawiam
        • dora19791 Re: Realne koszty objazdówki i rejsu ? 28.06.07, 23:05
          Zreszta te w miare tansze biura maja ceny jak widac ogolnie czesto podobne,ale
          wejdzie taka promocja jak np.trzeci tydzien gratis i juz taka wycieczka(i biuro)
          staje sie bardziej oplacalne:)jak np.bylo w alfie.Wiec duzo zalezy tez od
          szczescia kiedy sie kupi wycieczke,od promocji,ktora potrafi wszystko
          zmienic...ale jakas tam srednia cene mozemy poznac:)No to czekamy na nastepne
          ceny objazdowek:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka