28.06.07, 11:08
Wybieram się we wrześniu do Egiptu. Chcę się zdecydować na wyjazd z biurem
podróży Alfa Star. Proszę o informację, czy firma ta jest godna zaufania i
realizuje warunki wpisane z umowę.
Dziękuje i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • ameboda Re: Alfa Star 28.06.07, 11:30
      ...Ogólnie wydaje mi się że są nieżli. Byłam z nimi w Egipcie i z Eximem. Cyba
      cenowo lepsza Alfa star. Myślę ,że możesz jechać. Pozdrawiam
      • ewica.lwica Re: Alfa Star 28.06.07, 11:55
        Bardzo dziękuję i pozdrawiam
    • janusz.amir Re: Alfa Star 28.06.07, 11:32
      Byłem z nimi wielokrotnie i uważam ich za solidną firmę godną polecenia.
      Mają dobrych rezydentów i działają profesjonalnie.
      Ostatnio jak byłem z nimi w Turcji to co prawda samolot opuznil się 5 godzin ale
      na lotnisku Alfa zapewniła wszystkim żarełko w Mc Donaldzie.
      Czytając posty o Triadzie to nawet nie ma porównania.
      Miłych wakacji.
      Janusz
      • ewica.lwica Re: Alfa Star 28.06.07, 11:57
        Bardzo dziękuję za odzew. Pozdrawiam
    • derika26 Re: Alfa Star 28.06.07, 11:34
      Hey ja też jadę we wrześniu z Alfą....wylot 11 września na Egipt od A do Z II.
      Może lecimy razem????
      • ewica.lwica Re: Alfa Star 28.06.07, 12:00
        Żałuję, ale niestety nie. Wybrałam wstępnie termin 4 - 18 września Egipt od A
        do Z. Niemniej udanego wyjazdu. Mam nadzieję, że będziesz jeszcze miał/a co
        oglądać po moim pobycie :)
        Pozdrawiam.
        • derika26 Re: Alfa Star 28.06.07, 12:08
          Raczej nie bo ty wracasz 18-tego a ja lecę 11 więc się miniemy :) Również życzę
          udanego pobytu...
        • ewela_1977 Re: Alfa Star 28.06.07, 20:08
          Witaj
          my również 4 września na egipr od A do Z do hotelu Palmyra Pesort w Sharmie. Możne się spotkamy na miejscu ??
          pozdrawiam
          Ewelina
          • ewica.lwica Re: Alfa Star 29.06.07, 08:46
            Witaj. Kiedy sie zdecydujemy na hotel, podam Ci jego nazwę i moglibyśmy
            zorganizować sobie spotkanie na miejscu. Na razie. Ewa
            • ewela_1977 Re: Alfa Star 09.07.07, 09:52
              ok czekam na wieści. podam asekuracyjnie maila
              enaweli@op.pl
    • 40rwp Re: Alfa Star 28.06.07, 12:50
      Byłam,sprawdziłam-polecam.Żadnych wpadek nie zaliczyliśmy,no może przejazd
      pociągiem Asuan-Kair.Ale da sie przeżyc!Małe "znieczulenie"przed i w trakcie
      podróży i jakoś się dojedzie:)))))
      • flyr Re: Alfa Star 28.06.07, 12:55
        wczoraj np.odwołali wieczorny lot do Sharmu . zobacz na wakacjach.pl
        • ewica.lwica Re: Alfa Star 28.06.07, 13:32
          Ale jaki zarzut stawiasz biuru podróży w związku z tym? To sie zdarza w wielu
          przypadkach m. in. wtedy gdy nie ma kompletu osób chęnych i wszystkie biura
          zastrzegają sobie to prawo do 7 dni przed rozpoczeciem imprzy. Poniżej
          najczęściej można domagać sie finansowego zdośuczynienia. Proszę o konkrety w
          tej sprawie. Czy było jakieś nadużycie?
          Pozdrawiam
      • ewica.lwica Re: Alfa Star 28.06.07, 13:08
        Świetnie i wielkie dzięki. Pozdrawiam
        • flyr Re: Alfa Star 28.06.07, 13:37
          zarzutów żadnych nie stawiam po porostu zobacz przeczytaj wszystkie posty o AS
          i dezyzje podejmiesz sama . nie wiem dlaczego się oburzasz .
          a jeżeli uważasz , że biuro podróży nie ponosi odpowiedzialności za odwołane
          loty czy zmiany hoteli na miejscu ( a W alfie z tego co czytałem zdarza się
          dość często ) to twoja sprawa i twój wybór . życze udanych wakacji .
          • ewica.lwica Re: Alfa Star 28.06.07, 13:55
            Ja się wcalę nie oburzam tylko pytam o szczegóły, bo sam fakt odwołanie lub
            przesunięcia imprezy nie jest czymś karygodnym. Na pewno niemiłym i nie
            chciałabym tego doświadczyć, ale w moim zapytaniu była chęć wybadania czy Alfa
            Star dział zgodnie z warunkami umowy. Przeczytałam je, jak również innych biur
            podróży i stąd wiem, że trzeba się z możliwością odwołania imprezy niestety
            liczyć. Myślałam że znasz kulisy tej sprawy. Niemniej dzięi za opinię.
            Pozdrawiam.
      • derika26 Re: Alfa Star 28.06.07, 13:43
        A mogłabyś napisać o tej podróży pociągiem coś więcej...bo to właśnie też mnie
        lekko przeraża 12 godzin w pociągu....niby w nocy, ale zawsze... :)
        • dora19791 Re: Alfa Star 28.06.07, 15:34
          Nie 12,ale 13-14 godzin,bo pociag ten ma spore opoznienia,w maju wyjechalismy o
          20 a dojechalismy grubo po 9 rano i ponoc tak jest zazwyczaj.Smieszne(powiedzmy)
          bylo dla mnie to,ze wyskakiwac musialam(ostatni przedzial)w biegu pociagu,bo
          nie czekal az wysiada i wsiada turysci,niby sie tak nagle spieszyl:)takie tam
          niby maja zwyczaje dziwne,ze nie patrza co sie dzieje na peronie.A bylam wtedy
          chora i mialam goraczke,nie wiedzialam za bardzo co sie dzieje jak mnie
          rezydent wyszarpnal za reke z pociagu w ostatniej chwili i polecialam na
          torby,zlapali mnie,ale wszyscy bylismy w szoku.Wysiadalam ostatnia,ale z
          drugiego wagonu(druga grupa z alfa star)nie wysiadlo 6osob(maz np wysiadl a
          zona nie).Byl cyrk,dlugo czekalismy,tamci wysiedli na nastepnej stacji i
          czekali otoczeni policja na rezydenta,ktory nam powiedzial,ze to u nich
          normalne...Niezla przygoda.Poza tym pociag jak pociag tylko przedzialy otwarte
          (wiec glosno)i brudno a toaleta to poprostu ciasny syf,ale spoko da sie
          dojechac,w milym towarzystwie tym bardziej:)))
    • dora19791 Re: Alfa Star 28.06.07, 15:44
      Tu masz takie moje i inne opinie,nie chce sie powielac(jesli jeszcze nie
      czytalas w poprzednich tematach o alfie:)Pozdrawiam
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19&w=64626350&a=64679925
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=64196570&a=64197880
      • ewica.lwica Re: Alfa Star 28.06.07, 16:03
        Bardzo dziękuję. To wiele wyjaśnia i odpowiednio nastawia, ale na szczęście nie
        zraża, bo chciałabym wybrać się w końcu na te wakacje.
        Pozdrawiam
        • makaroniara2 Re: Alfa Star 28.06.07, 23:03
          Byłam z nimi 3 razy w Sharm el Sheikh i za każdym razem było bez zarzutu. Mają
          super rezydentów-Egipcjan, którzy rewelacyjnie mówią po polsku! Ich oferta
          wycieczek fakultatywnych jest konkurencyjna do tych z "miastowych" biur i
          opieka na nich ok. Polecam
          • ewica.lwica Re: Alfa Star 29.06.07, 08:50
            Dzięki za wieści z pierwszej ręki, one są zawsze nieocenione i najbardziej
            wiarygodne. Pozdrawim i zycze kolejnych udanych wycieczek.Jaki hotel byś
            polecała?
          • ewica.lwica Re: Alfa Star 29.06.07, 10:57
            Jaki hotel byś polecała w Sharm el Sheikh?
    • kate_mail Re: Alfa Star 29.06.07, 09:36
      Jeżeli chodzi o Egipt w Holiday Resort Taba to nie polecam , moja opinia :
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=64760646
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka