Dodaj do ulubionych

Pytania o Sindbada i Hurghade

23.07.07, 23:27
Witam,
Jedziemy z Alfastar 15.08 do hotelu Sindbad Aquapark w Hurghadzie i mimo wielu
przeczytanych postów i opinii na ten temat wciąż nie znam odpowiedzi na kilka
nurtujących mnie pytań.

1. Czy w pokojach jest internet? Ewentualnie jakiś hot-spocik w recepcji? Albo
chociaż kawiarenka internetowa. Jeśli jest tam któraś z tych usług to ile
kosztuje? Jeśli nie ma takich to rozumiem, że pozostaje zwykły dial-up, tylko
czy ktoś wie ile sobie za to liczą?

2. Czy ktoś korzystał z fitness-center? Czy w opcji Club All-Inclusive wstęp
do fitness jest w cenie? Jakie są koszty korzystania z sauny i jakuzi?

3. Czy na miejscu jest maniciurzystka, ewentualnie w pobliżu czy jest jakiś
ichni salon gdzie słyszeli o tipsach i lakierze do paznokci? Czy ktoś
korzystał z takich usług i orientuje się w cenach?

4. Jak jest z restauracjami? Rozumiem, że mając opcję All mogę korzystać z
każdej za darmo, zapewne w restauracjach A'la Carte obowiązuje wcześniejsza
rezerwacja, czy na te restauracje są jakieś straszne kolejki? Typu rezerwacja
5 dni wcześniej czy jeden dzień wystarczy? Czy nie ma ograniczeń typu, jedna
rezerwacja na restaurację A'la carte w tygodniu? Czy w restauracjach A'la
carte podawane są tylko kolacje czy inne posiłki również?

5. Jak jest z cateringiem w liniach Air Memphis? Obejdzie się bez kanapek i
napojów?

6. Czy w pokoju jest lodówka?

7. Czy robią kolorowe drinki?

8. Czy w ramach room-service dostarczają śniadanie do pokoju? Czy jest to
dodatkowo płatne?

9. Z innej beczki: Czy można wykupić wycieczkę fakultatywną u rezydenta innego
biura podroży?

Będę wdzięczna za konkretne informacje.
Pozdrawiam
Ewa
Obserwuj wątek
    • pc_maniac Re: Pytania o Sindbada i Hurghade 24.07.07, 00:04
      > 1. Czy w pokojach jest internet?
      Nie ponieważ odcięli im autostradę za niepłacenie rachunków.

> Czy w opcji Club All-Inclusive wstęp do fitness jest w cenie?
      2. Fitness jest w cenie all incl, serwują go jako przystawka do obiadu.

> 3. Czy na miejscu jest maniciurzystka
      Tak wykupiła pokój obok, miła pani spod Warszawy.

> 4. Jak jest z restauracjami?
      Nadal stoją, choć niektórzy "turyści" z Polski chcieli je zdemolować, bo
      okazało się, że opcja all nie przewiduje jedzenia za darmochę we wszystkich i
      wszystkiego.

> 6. Czy w pokoju jest lodówka?
      Już nie ma, ponieważ "turyści" z Polski zniszczyli je z zemsty, ze nie wszystko
      co oferuje hotel mieści się w all incl. szczególnie praca manicurzystki.

> 7. Czy robią kolorowe drinki?
      Nie, tylko czarno-białe.

> 8. Czy w ramach room-service dostarczają śniadanie do pokoju? Czy jest to
      > dodatkowo płatne?
      Tak dostarczają, za dodatkową opłatą robią w czasie śniadania laskę, więc
      odpoczniesz sobie od tego.

> 9. Z innej beczki: Czy można wykupić wycieczkę fakultatywną u rezydenta innego
      > biura podroży?
      Ależ oczywiście, trzeba tylko wykupić u niego również wycieczkę do Egiptu, wraz
      z zakwaterowaniem.

> Będę wdzięczna za konkretne informacje.
      > Pozdrawiam
      > Ewa

Ależ proszę uprzejmie. Tu masz link do opisu tego hotelu:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14938&w=15005112&v=2&s=0
      • sissi666 Re: Pytania o Sindbada i Hurghade 24.07.07, 00:23
        Ach dziękuję Ci bardzo Egiptomaniaku za tą jakże dowcipną odpowiedź.

Po tygodniowym studiowaniu forum miałam o Tobie bardzo dobre zdanie, uważałam
        Twoje posty za niosące wiele istotnych informacji, ale jakże szybko cały czar
        prysł. Mimo to wciąż sądzę że Twoja wiedza o Egipcie, która raczyłeś się
        podzielić w większości przypadków jest bardzo przydatna i chwała Ci za to.

Dziękuję za linka, z postami sprzed dwóch lat, o których pisałam, że nie
        znalazłam w nich poszukiwanych informacji.

Nie wiem co Tobą kierowało gdy pisałeś te bzdury (może chęć nabicia sobie posta
        lub Twój honor by podupadł gdybyś nie wtrącił swoich 0,03PLN do każdego tematu
        na tym forum, może nie masz innego życia i tu właśnie możesz pokazać, że jesteś
        kimś) nie oceniam, ale takie właśnie myśli chodzą mi po głowie. Mimo wszystko
        uważam, że moje pytania były konkretne i skoro nie jesteś w stanie na nie
        odpowiedzieć, to może nie warto pisać.

Twój post bardzo kojarzy mi się z zachowaniem łysych dresiarzy w VW Golfach,
        którzy ścigają się na światłach z każdym. Mówimy o nich: Żona mu nie daje,
        dzieci go nie lubią, w pracy nim pomiatają, przynajmniej na ulicy może pokazać,
        że jest kimś.

Są to jednak tylko moje wolne skojarzenia i nie mam Cię za takiego idiotę na
        jakiego wyjdziesz w oczach kogoś, kto nie czytał innych Twoich postów i trafi
        właśnie na ten.

Jeśli uważałeś, że wszystkie informacje których szukam, znajdę w przywołanym
        przez Ciebie linku, przywołanie tego wątku w zupełności by wystarczyło.

P.S. Nie znasz mnie i nie sądzę byś był w stanie po moich pytaniach ocenić moje
        upodobania seksualne i poziom zmęczenia nimi.

I raz jeszcze radzę Ci i proszę: NIE WIESZ, NIE PISZ.
        • x01 Re: Pytania o Sindbada i Hurghade 24.07.07, 00:31
          wybacz sissi ale część Twoich pytań jest naprawdę durna. Obawiam się że
          niedurność pozostałych to raczej przypadek.

ja odpowiedziałem w miarę sensownie bardziej dla innych użytkowników forum,
          którzy się do hotelu Sindbad wybierają. Byłem tam i chciałem podzieliś się z
          informacjami z tymi którzy tam jeszcze nie byli. natomiast jeżeli kogoś
          interesuje kolor drinków w hotelu lub czy znają tam lakier do paznoci to sam
          sobie wystawia opinię.

Jak już będziesz w tym hotelu (i gdziekolwiek za granicą) to nie mów po polsku.
          proszę. może wezmą Cie za Rosjankę - one też mają podobne problemy
          • sissi666 Re: Pytania o Sindbada i Hurghade 24.07.07, 00:37
            Kolorowe drinki tak mi się strzeliły. Nie wiem jak Wasze żony, dziewczyny,
            chłopaki z którymi jeździcie na wakacje, ale ja zawsze mam ładne i zadbane
            paznokcie i akurat nie chciałabym, żeby w wakacje, jak mam odpocząć i o takich
            pierdołach nie myśleć, wkurzać się jakimś połamanym tipsem.

Jeśli uważacie, że kobieta dbająca o wygląd jest durna itp. to bardzo Wam
            współczuję doświadczeń.
            • x01 TIPSY 24.07.07, 00:52
              Ponieważ dyskusja robi się coraz bardziej interesująca proponuję zmianę tematu
              na TIPSy.

Czy lubicie Tipsy?
              W jaki kolorze ?
              Może z wzorkami?
              Czy każdy inny czy wszystkie te same ?
              Jaka długość ?

Co z tipsami u nóg ? Czy powinny być w tym samym kolorze co u rąk ?

A już prawie na poważnie to ja też lubię gdy moja żona jest zadbana i ładnie
              wygląda - natomiast tipsy przynajmniej dla mnie wyznaczniem zadbania i
              elegancji nie są (tak jak i peruka). Ale to już kwestia gustu i każdy może mieć
              własne zdanie.

• sissi666 Re: TIPSY 24.07.07, 01:04
                Bardzo proszę:
                Tipsy idealne wg. mnie:
                www.mfoto.pl/uploads/1174/img_0276_resize_0868d.jpg
                • pc_maniac Re: TIPSY 24.07.07, 01:10
                  Idealne to są własne zadbane paznokcie.
                  Tipsy mogą być idealnym ale jedynie erzatzem.
                  Coś jak silikonowe piersi.
                • x01 Re: TIPSY 24.07.07, 01:13
                  sorry ale nie przekonałaś mnie - nie chciałbym całować takiej dłoni - tak jak
                  bym nie chciał całować torebki foliowej (zarówno jedno jak i drugie to po
                  prostu plastik)
                  • sissi666 Re: TIPSY 24.07.07, 01:21
                    Nie mieliśmy sie przekonywać, pytałeś o to co kto lubi.
                    Mój post nie miał na celu udowodnić Ci że tipsy są dobre, tylko odpowiedzieć na
                    Twoje pytanie odnośnie lubianych długości, kolorów i wzorków.
        • pc_maniac Re: Pytania o Sindbada i Hurghade 24.07.07, 00:35
          sissi666 napisała:

> Ach dziękuję Ci bardzo Egiptomaniaku za tą jakże dowcipną odpowiedź.

Cała przyjemność po mojej stronie.

> Dziękuję za linka, z postami sprzed dwóch lat, o których pisałam, że nie
          > znalazłam w nich poszukiwanych informacji.

A zadałaś tam pytanie o to co Cię interesuje?! Czy liczyłąś, ze sami zgadną co
          mają napisać by Cię zadowolić?

> Nie wiem co Tobą kierowało gdy pisałeś te bzdury

To nie tajemnica - bzdurne pytania. Nie ma w Egipskich hotelach czegoś takiego
          jak wszystkie usługi jakie oferuje hotel w ofercie all incl. Ty zaś z góry
          liczysz, że dostaniesz za swoje all incl. WSZYSTKO bez dopłaty i to sporej.
          Pytanie o kolorowe drinki przebiło już wszystko - czy jesteś daltonistką, że
          musisz się upewniać na forum o te kolory?!

> Twój post bardzo kojarzy mi się z zachowaniem łysych dresiarzy w VW Golfach,

Starałem się jak mogłem by Ci się tak skojarzył, ponieważ pytania były tak
          subtelne jakby pisała je lala Barbie prosto ze sklepu z zabawkami.
          Starałem się dobrać odpowiedź do intelektu osoby czytającej - gdybym Ci
          napisał, ze oferują tam kolorowe drinki, to zapewne kolejnym Twoim pytaniem
          byłoby "a w jakich kolorach są te drinki?"

> Jeśli uważałeś, że wszystkie informacje których szukam, znajdę w przywołanym
          > przez Ciebie linku, przywołanie tego wątku w zupełności by wystarczyło.

Wiesz, wystarczyło tam zadać pytania, nie zaś liczyć, ze odgadną je zanim je
          zadasz.

Pozdrawiam
    • x01 Re: Pytania o Sindbada i Hurghade 24.07.07, 00:21

>
      > 1. Czy w pokojach jest internet? Ewentualnie jakiś hot-spocik w recepcji? Albo
      > chociaż kawiarenka internetowa. Jeśli jest tam któraś z tych usług to ile
      > kosztuje? Jeśli nie ma takich to rozumiem, że pozostaje zwykły dial-up, tylko
      > czy ktoś wie ile sobie za to liczą?
      Internet jest na komputerach koło recepcji - 20 funtów (10 zł) za godzinę
      >
      > 2. Czy ktoś korzystał z fitness-center? Czy w opcji Club All-Inclusive wstęp
      > do fitness jest w cenie? Jakie są koszty korzystania z sauny i jakuzi?
      >
      w ramach all jest 30 minutowy masaż - zpisy przy stoliku koło recepcji (tam
      gdzie się rezerwuje restauracje). Masaż jest w beauty center koło hotelu. Można
      tam wykupić dodatkowe usługi - my nie korzystaliśmy bo ok. 2 razy drozej niż w
      Polsce a poza tym najpierw zaproponowali nam niższą cenę a jak przyszło co do
      czego to się okazało że ma być drożej
      >
      >
      > 3. Czy na miejscu jest maniciurzystka, ewentualnie w pobliżu czy jest jakiś
      > ichni salon gdzie słyszeli o tipsach i lakierze do paznokci? Czy ktoś
      > korzystał z takich usług i orientuje się w cenach?
      >
      o lakierach do paznokci słyszano na razie tylko w Polsce. Podobno niedługo mają
      o tym usłyszeć w Portugalii

> 4. Jak jest z restauracjami? Rozumiem, że mając opcję All mogę korzystać z
      > każdej za darmo, zapewne w restauracjach A'la Carte obowiązuje wcześniejsza
      > rezerwacja, czy na te restauracje są jakieś straszne kolejki? Typu rezerwacja
      > 5 dni wcześniej czy jeden dzień wystarczy? Czy nie ma ograniczeń typu, jedna
      > rezerwacja na restaurację A'la carte w tygodniu? Czy w restauracjach A'la
      > carte podawane są tylko kolacje czy inne posiłki również?
      >
      Możesz korzystać z restauracji a la karte dowoli - wystarczy rezerwacja z
      jednodniowym wyprzedzeniem lub nawet rano tego samego dnia.

Restauracje są tylko dla kolacji.
      Za restaurację rybną jest dodatkowa opłata.

Minusy, które powodują że te restauracje nie są przepełnione
      - zazwyczaj rezerwacja jest na konkretna godzinę
      - nie ma wyboru jedzenia tak jak w przypadku zwykłych restauracji gdzie jest
      szwedzki stół tylko jesteś skazany na danie dnia , my b. często po restauracji
      szliśmy do "stołówki" na deser lub owoce
      - wypada dać napiwek

> 5. Jak jest z cateringiem w liniach Air Memphis? Obejdzie się bez kanapek i
      > napojów?
      Jest ciepły posiłek (taki sobie) plus napój i herbata>

> 6. Czy w pokoju jest lodówka?
      > tak ale w większości pokoi niedziałająca

> 7. Czy robią kolorowe drinki?
      czy nie szkoda Ci klawiatury na głupie pytania ?
      >
      > 8. Czy w ramach room-service dostarczają śniadanie do pokoju? Czy jest to
      > dodatkowo płatne?
      > oczywiście że dodatkowo płatne i to dosyć sporo

> 9. Z innej beczki: Czy można wykupić wycieczkę fakultatywną u rezydenta innego
      > biura podroży?
      To wolny wbrew pozorom kraj - nikt Ci nie zabroni wydawać pieniędzy jak chcesz.
      My kupiliśmy Giftun i nurkowanie w biurze Paradise Travel, mówią tam trochę po
      polsku (koło KFC) - kosztowało ok 50% tego co u rezydenta a tak naprawdę to są
      te same wycieczki. Rezydent jest takim samym pośrednikiem - tyle ze droższym
      niż biura podróży. Na obu wycieczkach spotkaliśmy ludzi, którzy wykupili je u
      rezydenta w swoim hotelu i płacili znacznie drożej niż my. Oczywiście zawsze
      jest ryzyko oszustwa ale czy od rezydenta będzie tak łatwo odzyskać kasę w
      razie wpadki ???
      Wykupując wycieczkę w biurze płaciliśmy zaliczkę ok. 10-20% a resztę rano przed
      imprezą
      • pc_maniac Do x01 24.07.07, 00:26
        > 9. Z innej beczki: Czy można wykupić wycieczkę fakultatywną u rezydenta i
        > nnego
        > > biura podroży?
        > To wolny wbrew pozorom kraj - nikt Ci nie zabroni wydawać pieniędzy jak
        chcesz.
        >
        > My kupiliśmy Giftun i nurkowanie w biurze Paradise Travel, mówią tam trochę
        po
        > polsku (koło KFC) - kosztowało ok 50% tego co u rezydenta a tak naprawdę to

> te same wycieczki. Rezydent jest takim samym pośrednikiem - tyle ze droższym
        > niż biura podróży. Na obu wycieczkach spotkaliśmy ludzi, którzy wykupili je u
        > rezydenta w swoim hotelu i płacili znacznie drożej niż my. Oczywiście zawsze
        > jest ryzyko oszustwa ale czy od rezydenta będzie tak łatwo odzyskać kasę w
        > razie wpadki ???
        > Wykupując wycieczkę w biurze płaciliśmy zaliczkę ok. 10-20% a resztę rano
        przed
        >
        > imprezą

Czy aby nie pomyliło Ci się z lokalnymi BP?
        Pytanie było czy jadąc do tego hotelu np. z Alfa Starem można wykupić fakultet
        u rezydenta np. Neckermana?!
      • sissi666 Re: Pytania o Sindbada i Hurghade 24.07.07, 00:31
        Wielkie dzięki x01,

Tylko co do fitness-center, chodziło mi o to czy jest sala ze sprzętem do ćwiczeń.

A o maniciurzystkę się pytam, ponieważ wyjeżdżając rok temu na Dominikanę
        zrobiłam sobie tipsy, ale w ichnim SPA o takich wynalazkach nie słyszeli i
        musiałam biegać po wiosce w poszukiwaniu miejscowej tipsistki, która okrutnie ze
        mnie zdarła.

Jeśli w hotelu nie można liczyć na takie usługi to może zdejmę tipsy przed
        wyjazdem, żeby nie chodzić później np. z 8 paznokciami.

Zapewne dla wielu z Was to wygłup, ale każdy ma prawo do idealnych wakacji.
        • pc_maniac Re: Pytania o Sindbada i Hurghade 24.07.07, 00:37
          > Jeśli w hotelu nie można liczyć na takie usługi to może zdejmę tipsy przed
          > wyjazdem, żeby nie chodzić później np. z 8 paznokciami.

Wiesz, jest inne wyjście - zrobić sobie samemu tipsy. Ale podejrzewam, że mając
          dwie lewe rączki miałabyś z tym problemy, prawda?!
          • sissi666 Re: Pytania o Sindbada i Hurghade 24.07.07, 00:41
            Tu się mylisz, czasem robię sobie tipsy sama, ale nie po to jadę na wakacje! A
            co do moich rączek to powiedz proszę z czego wnioskujesz, że obie są lewe? Znasz
            mnie, widziałeś, czy już wszystkie rozumy pozjadałeś i zaraz napiszesz, że jak
            martwię się o swoje paznokcie to nic innego w życiu nie robię, albo strzelisz
            jakiś podobny szowinistyczny tekst z poziomu zakompleksionego faceta?
    • sissi666 Re: Pytania o Sindbada i Hurghade 24.07.07, 14:17
      Dla tych co mają podobne pytania o hotel Sindbad Aquapark:

Fitness-center: 1-2 godz. - 5EUR/osoba , 1 tydzien - 20EUR/osoba, 2 tygodnie -
      30EUR/osoba, zniżki dla par.

Internet: w pokojach planują, że kiedyś będzie, w lobby wi-fi, komputery w lobby
      10LE za 30minut

Restauracje: formuła all-inclusive nie dotyczy dyskoteki

Informacje pochodzą z maila, którego otrzymałam od Pani Menager z hotelu Sindbad.
    • sandra55 Re: Pytania o Sindbada i Hurghade 25.07.07, 13:47
      mam wrażenie, że pomyliłam forum, czy ja jestem na forum o kosmetyce, czy
      turystyce???
      Wszystkie wątki dotyczą tipsów, fitness clubu i innych tego typu.
      Jeśli chcesz w Egipcie skorzystać z manikurzystki to Ci współczuje, życzę
      powodzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka