Gość: SYLWIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.03, 23:49 ZANURKOWAC?(BEZPIECZENSTWO ,OBSLUGA ),CZY JEDNAK WYBRAC BARDZIEJ OBLEGANA PLANET DIVERS????PROSZE O INFO! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: an Re: IREK KĄTNY(DAHAB) CZY WARTO Z NIM.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.03, 09:43 O ile się orientuję to Irek Kontny zamknął swoją bazę pod koniec maja. Natomiast na pewno gdyby dzialał, to byłby ok. Ja byłam w Planet i byłam zadowolona. Nawet bardzo. Kiedy jedziesz? Co chcesz robić z nurkowania? Jeżeli chcesz jakiś dodatkowych informacji to pisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: IREK KĄTNY(DAHAB) CZY WARTO Z NIM.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.03, 16:20 Planuje wyjazd na jesieni lub jesli nie uda sie to pod koniec marca.O Dahab mysle juz dawno ,odpowiada mi nurkowanie z brzegu.Tylko obawiam sie ze nurkowanie w Egipcie odbywa sie w wielkich grupach(1 instruktor na 10 osob!!!) a ja wole bardziej indywidualnie ,bezpieczniej sie czuje mam 1*CMAS ale mala praktyke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Re: IREK KĄTNY(DAHAB) CZY WARTO Z NIM.... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.03, 17:22 jak jechałam do dahab to miałam własnie 1 gwiadkę w CMASie. nurkowania sa tam z brzegu. Wielkość grupy jest uzalezniona od ilości klientów i ich planów. My przewaznie nurkowaliśmy we czwórkę + DM, ale czasami zdarzało się też nam nurkować i w 6, czy nawet 8 osób + DM. Widoczność jest jednak dobra, a DM wszystkich pilnują i dostosowują plan do umiejętności najsłabszych. a przy okazji można poznać nowych ciekawych ludzi, gdy w przerwie pomiędzy nurkowaniami wylegujecie sie wszyscy razem w knajpkach na plazach w miejscach nurkowych. w bazie poznaliśmy trochę fajnych ludzi, niektórych nawet baaardzo fajnych. Jeden z DM, który nam się trafił był cudowny.... Miejsca nurkowe super. Szczególnie goraco wspominam Canyon. tam można by nurkowac codziennie, pod wodą aż płakałam ze szczęścia. Po za tym szczególnie pięknie jest w Bells, Islands, Eel garden. Polecam tez wyprawę na wielbładach do Ras abu Gallum (miejsce nurkowe przy odleglej od Dahab wiosce beduińskiej). a wieczorem knajpki nad wodą. Szczególnie polecam Friends'ów ("come as a guest, leave as a friend"). I te koktajle owocowe... Albo lody z zapiekanymi bananami... Jeżeli chodzi o ceny i szczegóły to podejrzyj sobie www.planetdivers.com (ceny można negocjować) Ja zachorowałam na dahab i teraz tylko myślę, kiedy uzbieram pieniądze na kolejny wyjazd. Planowałam poczatkowo nurkować tylko trochę, ale skończyło sie na tym, że na 14 dni pobytu zaliczyłam 27 nurków. Przy czym teraz, jak bym jechała, to kupimy tylko przelot, a hotel załatwimy na miejscu (o wiele taniej, a wolnych miejsc pełno). Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SYLWIA Re: IREK KĄTNY(DAHAB) CZY WARTO Z NIM.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.03, 18:40 Bardzo dziekuje za super info!coraz bardziej mam ochote na ten wyjazd! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: IREK KĄTNY(DAHAB) CZY WARTO Z NIM.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.03, 01:46 A czy to juz koniec bazy katnego czy tylko letnia przerwa moze wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Re: IREK KĄTNY(DAHAB) CZY WARTO Z NIM.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.03, 09:26 Jak byłam pod koniec maja to własnie się pakował i wracał do Polski. Miał problemy z wspólnikiem arabskim i lokalem, zamykał interes. Tak że na razie z tej bazy nici. Czytałam na grupie nurkowej, że byc może jesienią będzie chciał wrócić i coś organizować od nowa. Nie znam jednak szczegółów. Zobacz listę dyskusyjną pl.rec.nurkowanie Tam na pewno będzie taki ątek, albo mozesz spytać. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danka81 Re: IREK KĄTNY(DAHAB) CZY WARTO Z NIM.... IP: *.acn.waw.pl 14.08.03, 15:32 Gość portalu: an napisał(a): > Jak byłam pod koniec maja to własnie się pakował i wracał do Polski. Miał > problemy z wspólnikiem arabskim i lokalem, zamykał interes. Tak że na razie z > tej bazy nici. Czytałam na grupie nurkowej, że byc może jesienią będzie chciał > wrócić i coś organizować od nowa. Nie znam jednak szczegółów. Zobacz listę > dyskusyjną pl.rec.nurkowanie Tam na pewno będzie taki ątek, albo mozesz spytać. > Pozdrowienia hej!!! Chciałabym Cie zapytać, czy tam można tyklko nurkować - czy ze zwykła rurka też się da popływać?nigdy nie nurkowałam, słyszałam,że można a skoro byłaś to może mogłabyś mi potwierdzićZależałoby mi właśnie na cichym miejscu z klimatem- boje sie wiecznej budowy w Hurghadzie.Zaoferowano mi właśnie wyjazd nie zorganizowany i ewent. hotel bez klimatyzacj??Co o tym myłślisz da się wytzrmać i ewnetualnie jaki bys poleciła tam hotel, czy tam w ogóle bywają baseny?czy można z nich korzystać i ile ewentualnie pieniędzy trzebaby wziąć żeby samemu sie wyrzywić?? Byłabym wdzieczna za jakąkolwiek podpowiedź. pozdrawiam, danka Odpowiedz Link Zgłoś