Dodaj do ulubionych

kiroseiz w marcu

14.01.08, 10:41
Właśnie przyklepałam w Itace nasze wielkanocne wakacje w tym hotelu!
Lecę do Egiptu pierwszy raz i proszę o podpowiedź jak to jest z
temperaturami na koniec marca? W jednym biurze pani zarzekała się,
że ciepła woda w morzu na 100% a temp. powietrza około 30. W Itace
mówią natomiast że morze zbyt zimne jak na kąpiel. Czyli jak? brac
swetry, czy nie brac? a może ktoś był niedawno w Kiroseiz i podzieli
się swoimi obserwacjami? Na forum raczej chwalą ten hotel
Obserwuj wątek
    • beaataa Re: kiroseiz w marcu 15.01.08, 11:57
      nikt nie lata w marcu? czy ktoś potwierdzi, że temperatura waha się
      między 25 w dzień, a 13 w nocy? tak wyszukałam w necie, ale
      wolałabym "świadka naocznego" opinię:)
    • kradeks Re: kiroseiz w marcu 02.02.08, 14:12
      hej - byłem w tym hotelu z rodziną 22-29 stycznia 08
      1. kąpaliśmy sie w morzu - tak na moje oko woda miała 23-24 stopnie - mają
      piekną rafę i bardzo fajną plaże "kiroseiz" na drugiej nie byłem - w marcu to
      spokojnie bedzisz miec cieplej
      2. miedzy 10 a 15 opalaliśmy sie w pełnym słońcu temp odczuwalna ok 25-28 stopni
      - rewelacja no i ważne ze mają bar i restauracje na plaży z all inclusive
      3. Jak nie chcesz iść na plaże to zostań w hotelu gdzie właśnie otworzyli nowe
      skrzydło (myśle ze na marzec całość bedzie gotowa) a w nim największy basen
      podgrzewany oraz inne "bajery" wodne które w marcu bedą już cieplejsze niż w
      styczniu - no i w tym skrzydle nas zakwaterowali - też byliśmy z Itaki
      4. Wieczorami i wcześnie rano chodziliśmy w sweterkach - ale to był styczeń
      myślę ze nie zaszkodzi wziąć - przyda sie na Kair bo tam troszkę zimniej - ale
      też bez przesady - w końcu jedziesz końcem marca
      5. Jedzenie było ok - dużo różnych potraw i słodkości - ale z tym to jest tak ze
      zawsze sie malkontenci znajdą - w każdym razie "zemsty" nie mieliśmy - kucharze
      w rękawiczkach i w ogóle dobra formuła all inclusive - szczególnie jak sie było
      z dzieckiem które nigdy nie wie do końca kiedy chce jeść - a tam można było jeść
      i pić do woli (np w droższym radissonie juz tak nie jest)
      6. pokoje w dobrym standardzie - sejf lodowka tv sat ładne tarasy lub balkony
      telefon
      PODSUMOWANIE - moim zdaniem jest to hotel idealny dla osób z dziećmi lub
      starszych - ma 3 duże baseny (2 podgrzewane) + jeden basen specjalnie dla dzieci
      (nowy) ze zjeżdżalniami i innymi atrakcjami oraz kilka mniejszych baseników,
      kaskad jacuzzi itp jest kino dyskoteka kilka barów, barków i restauracji,
      wieczorem muzyka na żywo - no i co ważne jest blisko Naama Bay (taxi - 2 dolary
      - nie więcej!!!)
      Za minus tego hotelu można uznać ze nie jest przy plaży - ale dowożą do niej i
      jest b.fajna -oprócz tego leży blisko największego targowiska Sharmu - Fantasii
      gdzie można kupić pamiątki.
      Jedyną uciązliwościa były przelatujące czasem b.nisko nad nim samoloty. w ciągu
      dnia nikomu to nie przeszkadza ale nocą czasem może. w czasie kiedy ja tam byłem
      goście to głównie Polacy, Brytyjczycy, Holendrzy, Arabowie i trochę Rosjan. Moim
      zdaniem jest to hotel zdecydowanie wart swojej ceny - zwłaszcza ze jak na 5
      gwiazdek to nie jest wysoka. - pozdrawiam i polecam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka