Gość: negatyw Re: Egipt z BIG BLUE -tylko nie to!!! IP: *.FIRMA.com.pl / 213.216.95.* 22.09.03, 16:48 Uwaga !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olesia Re: Egipt z BIG BLUE -tylko nie to!!! IP: odrodzenia:* / 10.50.66.* 24.09.03, 22:20 Wrócilam w poniedzialek z El Gouna, z hotelu Sheraton Miramar.Organizatorem wyjazdu bylo Big Blue.Uwazam sie za szczesciare.Przedluzono mi cudowny urlop o prawie trzy dni.Szkoda,ze nie o trzy tygodnie.Wszyscy moi znajomi twierdza, ze mialam cholerne szczescie.Mielismy wyleciec w piatek. Czarter do Katowic zostal odwolany(pewnikiem nie bylo kompletu pasazerow)i przesuniety na niedziele na godz. 2.45.Planowy przylot 5.15.Pokoj mielismy do samego konca, a do pracy i tak zdazylam.Byla tylko jedna osoba, ktorej ta zmiana, ze wzgledow zawodowych nie odpowiadala. Wyleciala z Alfa Star w sobote. Cala reszta uczestnikow byla zadowolona, bo w koncu zamiast w weekend sie rozpakowywac, to mogla korzystac w pelni z urokow przedluzonego urlopu.A bylo naprawde przecudnie.Innych "wpadek" nie zarejestrowalam, choc spotkalam sie z opiniami,ze na sniadanie stale to samo. A jak ma nie byc tego samego, jak potraw bylo chyba ze 100. Schabowy?To trzeba byc idiota,zeby czekac na niego w Egipcie. Ja uwazam, ze bylo super. Wycieczki tez wykupilam z BB, bo mialam swiety spokoj,wstepy oplacone,budzenie rano,duzy pudlo zarelka na sniadanie podrozne, polsko-jezyczny przewodnik. I o co wiecej chodzi?!Zycze kazdemu takiego urlopu.Pozdrawiam Olesia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puma Re: Egipt z BIG BLUE -tylko nie to!!! IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.03, 09:27 Do Olesi .Bardzo mnie podbudowałaś psychicznie swoją opinią.Ja też lecę do Sheratona w El Gounie z Big Blue 28.09.03.Miałaś przedłużony pobyt nie dlatego że nie było kompletu wylatyjacych ,ale dlatego że od 19.09.wyloty z Katowic z piątku teraz będą w niedzielę z tego powodu nam przełożono wylot z 26 na 28 Warszawa leci po staremu czyli w piątek.Mam nadzieję że podczas naszego pobytu również będzie wszystko ok.Wszystko dopiero przed nami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kruszka Re: Egipt z BIG BLUE -tylko nie to!!! IP: *.antoniuk.sdi.tpnet.pl 25.09.03, 09:40 Egipt z Big Blue to fantastyczny wypoczynek, wróciliśmy właśnie z hotelu Sheraton Miramar- raj na ziemi, było fantastycznie, polecam wszystkim, przede wszystkim w Egipcie trzeba rezerwować hotele 5 gwiazdkowe na pewno będzie wszystko w porządku. Bardzo chcę tam wrócić znowu, zakochałam się w Egipcie i w El Gouna, Hurghada jest wielkim wysypiskiem śmieci w porównaniu z El Gouna. Zyczę wszystkim miłego wypoczynku w hotelu Sheraton MIramar, pozdrawiam pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AA Re: Egipt z BIG BLUE -tylko nie to!!! IP: *.tele2.pl 25.09.03, 12:10 ...prawie sie rozmarzylam. Zazdroszcze, ze sie Wam udalo. Zarobili troche na mnie, to mieli pieniadze zeby zaplacic Wasz wyjazd (prosze tylko, nie zrozumcie mnie zle - kazdy kto placi temu sie nalezy). Nie moga wszystkich robic w konia - mysle, ze strategia firmy to "zrobienie w konia" jakies 20% "wczasowiczow" (zawsze to jakis zarobek), reszta to Ci, ktorzy dostaja to co kupili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Egipt z BIG BLUE -tylko nie to!!! IP: *.tele2.pl 23.09.03, 14:27 UWAGA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
gordon_shumway Re: No to ci Kaszana. 25.09.03, 13:06 Ups ... Sie mi Enter wcisnął. Byłem w Le Meridien, było OK, no ale z tego co się dowiaduję to "pojechałem po bandzie". Miałem kurteczka widać fart. SeeYaa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SANY Re: No to ci Kaszana. IP: 195.116.25.* 25.09.03, 14:47 Możesz mi powiedzieć coś o pokojach "GARDEN", bo już tyle opinni sięnasłuchałem, że sam już nie wiem co jest grane. Jak daleko są od plaży i czy faktycznie są o dużo niższym standardzie. Pozdrawiam SANY Odpowiedz Link Zgłoś
gordon_shumway Odp. for SANY 25.09.03, 19:00 Żegluj w to miejsce: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=8128522&a=8146981 SeeYaa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nemezis Re: Egipt z BIG BLUE -tylko nie to!!! IP: w3cache.FIRMA.com.pl:* / 172.20.6.* 25.09.03, 14:04 Uwaga !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luiza Re: Egipt z BIG BLUE -tylko nie to!!! IP: 212.244.184.* 25.09.03, 15:21 ja wrocilam 5 wrzesnia z egiptu i rezydentem byl tez p arek, na szczescie obylo sie bez zmiany hotelu itp. co do p arka wystarczylo na poczatku jak na niego ryknelam przy recepcji kiedy to siie rozgadal i opowiadal opowiesci dziwnej tresci a wszyscy byli zmeczeni i chcieli isc do pokoji. od tamtej pory mialam z nim spokoj pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olesia Re: Egipt z BIG BLUE -tylko nie to!!! IP: odrodzenia:* / 10.50.66.* 26.09.03, 00:34 Powiem szczerze.Ja bylam w Sheratonie. My miszkalismy pod numerem 4200, inni mieli 9000. Nie slyszlam, zeby standard pokoi byl inny.Miej dobry humor a reszte sie pozamiata. W pokoju tylko spisz.Wszyskie sa klimatyzowane i nawet po wyjsciu z pokoju i wylaczeniu klimatyzacji utrzymuje sie temper.22 st.Zazdroszcze tym, ktorzy przygode maja przed soba. Pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olesia Re: do Pumy IP: odrodzenia:* / 10.50.66.* 26.09.03, 00:40 Puma!baw sie dobrze.Zazdroszcze Ci.Malkontentami sie nie przejmuj!! Zawsze jacys sie znajda. W poscie "wrocilam z Sheratona", napisalam gdzie mozna jeszcze milo spedzic czas, a przynajmniej mnie bylo milo.Uszki do gory. Zaznaczam ze moja pierwsza mlodosc, ta fizyczna niestety minela,ale widac, zeby sie dobrze bawic to nie jest ona najwazniejsza. Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puma Re: do Olesi IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.03, 09:18 Bardzo Ci dziękuję za dobre słowo.Ja też pierwszą młodość mam za sobą ,co nie znaczy że nie czuję się młodą duchem.Ja również nie chodzę spać z kurami i znów pewnię wrócę "lekko niedospana".Mam zamiar świetnie się bawić a dzięki twoim podpowiedziom napewno tak będzie.Odezwę się po powrocie i opowiem o swoich wrażeniach chociaż nie jadę tam po raz pierwszy wiem że ten będzie extra.Pa PUMA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikser Re: Egipt z BIG BLUE -tylko nie to!!! IP: w3cache.FIRMA.com.pl:* / 172.20.6.* 26.09.03, 20:18 Gość portalu: kamil m napisał(a): "A miało byc tak fajnie "........... > To miały być moje najlepsze wakacje, spośród oferowanych przez BIG BLUE > hoteli wybrałem Long Beach (blisko morza, duży basen, bliskość rafy > koralowej), ale jakie było moje zaskoczenie na lotnisku, gdy pan rezydent Arek > ( czytaj: ZWYKŁY HAM) oświadczył, że miejsca w hotelu nie ma, ale za to > załatwił nam miejsce w dużo lepszym hotelu. > Zaczynając od samego początku było to tak: > -godz. 16.30 :lądujemy na lotnisku i niczego nie podejrzewając, zachwycając > się pogodą, podążamy do autokaru, gdzie dowiadujemy się, że zamiast do > Hurghady do hotelu Long Beach mamy być zakwaterowani w El Guanie w hotelu > Capitan Inn. > -godz 16.30 – 20.00 : bezczelny rezydent BIG BLUE próbuje wmówić nam (29 > osób), że zakwateruje nas w dużo lepszym hotelu i napewno nie będziemy > żałować. Jego zapewnienia nam nie wystarczają i jak „jeden mąż” cze > kamy dalej > na nasz hotel. W między czasie pan rezydent straszy nas jak dzieci na > koloniach, że zostawi na lotnisku, a wtedy zajmie się nami policja egipska. > Po pewnym czasie na miejsce podjeżdża starym, amerykańskim „trupem” > egipski > organizator wczasów (jak się okazało równie bezczelny jak nasz pan rezydent) > i jeszcze bardziej niż jego poprzednik zaczyna nas przekonywać do tego > hotelu. Po wielu burzliwych dyskusjach i próbach skontaktowanie się z Big > Blue w Polsce (wyłączali telefony) ze względu na to, że byliśmy już dosyć > zmęczeni postanowiliśmy jechać zobaczyć ten zastępczy hotel. > - godz.21.00 : zajeżdżamy na miejsce i naszym oczom ukazuje się zajazd (widok > na śmierdzący port, brak basenu, brak dostępu do morza) w którym w najlepsze > bawią się arabowie i tańczące rosyjskie dziwki (pan rezydent przedstawił to > jako atrakcję mimo, że wśród nas była rodzina z dziećmi). Kategorycznie > odrzucamy ofertę rezydenta i jego arabskiego odpowiednika, który wraz ze > swoimi arabskimi współpracownikami coraz bardziej zaczyna na nas pokrzykiwać. > Na nasze pytanie gdzie są te cztery gwiazdki, pan rezydent stwierdził, że > właśnie ściągnięto trzy żeby dosztukować czwartą (niezła organizacja pracy). > -godz. 24.00 :po wezwaniu policji turystycznej (czytaj: mafia współpracująca > z egipskimi hotelarzami), która oczywiście nic nie załatwiła zgadzamy się na > jedną noc w tym zajeździe żądając jego zamiany na drugi dzień (Grażyna i > Krzysiek robią to dopiero o godz.6.00) > -godz. 10.00 : przeprowadzamy się do hotelu nieopodal z małym basenem, bez > dostępu do morza, a od Hurghady jesteśmy oddaleni o 30km. Ze względu na to, > że hotel leży w zatoce o rafie koralowej przy brzegu można tylko pomarzyć. > Reasumując: Big Blue próbuje wykorzystać naiwność ludzi, aby upchnąć ich w > tańszych hotelach znacznie odbiegających od tych, które zostały przez nich > wykupione. Dzięki temu,że byliśmy bardzo zgraną grupą (mimo, że w ogóle się > nie znaliśmy)wywalczyliśmy lepszy hotel, mimo że odbiegał on znacznie od > tego, który wybraliśmy z katalogu BIG BLUE. > Chciałem wrócić jeszcze do pana Arka – naszego rezydenta: bezczelny > ham jakich mało na świecie, dorosłym ludziom próbował wcisnąć niezły kit, > zachowując przy tym stoicki spokój ,nie dając się sprowokować (było kilku > chętnych żeby mu dać w mordę) > Niech mój post będzie przestrogą dla wyjeżdżających z BIG BLUE do Egiptu, a w > szczególności do hotelu Long Beach. > PS. Pozdrawiam moich wszystkich towarzyszy niedoli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juzio Re: Egipt z BIG BLUE -tylko nie to!!! IP: w3cache.FIRMA.com.pl:* / 172.20.6.* 28.09.03, 14:49 Typujemy nagorsze rezydenta(ki) z BIG BLUE........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zosia Re: Egipt z BIG BLUE -tylko nie to!!! IP: *.tele2.pl 29.09.03, 09:48 no 1 - Pan Arek M. & Pani Karina W. (celowo nie podaję nazwisk - to przecież oskarżeni - choć zapamiętam je chyba do końca życia) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monek Re: Egipt z BIG BLUE -tylko nie to!!! IP: 2.5.STABLE* / *.lodz.dialog.net.pl 29.09.03, 10:15 A ja byłam z Big Blue w Egipcie w Makadi Bay w hotelu Le Meridien i jestem bardzo zadowolona zarówno z hotelu,samej miekscowości jak i z naszego rezydenta Jarka Wiśniewskiego. Mam jedno "ale"do biura BB, pracownicy sa nie doinformowani. My mielismy pkoje Garden , ktore odbiegaja znacznie od standardu innych pokoju w tym hotelu jednak nikt nam o tym nie powiedzial. Malo tego chcielismy miec łóżko małzenskie (bo to byla nasza podróż poślubna)i pani zb iura zapewniała nas ze takie bedzie i tak tez mielismy zaznaczone na naszym zgloszeniu. Okazalo sie jednak na miejscu ze pokoje typu Garden nie posiadaja takich łożek i ze sa 2 osobne, ktore mozna sobie zlaczyc ale w zamian za to dostalismy apartament. Swoja droga troche mnie BB wyprowadzilo zrownowagi jak zobaczylam ten pokoj bo na prawde pokoj nie byl pokojem 5*. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iuyiiyi Re: Egipt z BIG BLUE -tylko nie to!!! IP: w3cache.FIRMA.com.pl:* / 172.20.6.* 29.09.03, 13:33 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Minius Ktoś tu udaje, że pisze za kilka osób IP: 81.219.125.* 29.09.03, 15:24 Mario iuyiiyi Juzio Mikser Nemezis Miecio Miner Mexik Menio Miso Maxio Miro Mario : TO TA SAMA OSOBA (może to konkurencyjne biuro?! :o/ ) Podobnie ma się sprawa z ksywkami: Mucio Mirko Mexik Maniek Zuz Negatyw Lolek Czyżby gościu miał rozdwojenie (żeby tylko rozdwojenie :D ) jaźni??????? ODPUŚĆCIE sobie ten wątek, bo wydaje Wam się, że rozmawiacie z olbrzymią grupą niezadowolonych, a tak naprawdę dyskutujecie z jedną i tą samą osobą spod 2 różnych IP, ale z tej samej firmy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: Ktoś tu udaje, że pisze za kilka osób IP: *.kra.cdp.pl / *.kra.cdp.pl 29.09.03, 17:28 ...aleś Ty kurwa mądry. Nikt by na to nie wpadł...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Ktoś tu udaje, że pisze za kilka osób IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.03, 18:34 Gość portalu: Zuza napisał(a): > ...aleś Ty kurwa mądry. Nikt by na to nie wpadł...? Aleś ty wulgarna, Nikt by tak nie potrafił ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koloidalny Re: Egipt z BIG BLUE -tylko nie to!!! IP: w3cache.FIRMA.com.pl:* / 172.20.6.* 29.09.03, 23:30 ggggggg.....jjjjjj.....itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AliBaba Re: Egipt z BIG BLUE -tylko nie to!!! IP: *.tele2.pl 30.09.03, 11:45 Koloidalny, Maxio, Maksio, Miro itd.? Znamy się??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mongloidalny Re: Egipt z BIG BLUE -tylko nie to!!! IP: w3cache.FIRMA.com.pl:* / 172.20.6.* 30.09.03, 22:49 Znamy sie tylko z widzenia, a jedno o drugim nic nie wie...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 40-sty Rozbójnik Re: Egipt z BIG BLUE -tylko nie to!!! IP: *.tele2.pl 01.10.03, 08:58 No to powiedz chociaż jak wyglądasz,...jeśli się znamy z widzenia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poz Re: Egipt z BIG BLUE -tylko nie to!!! IP: w3cache.FIRMA.com.pl:* / 172.20.6.* 02.10.03, 20:13 Pozdrowienia dla wszystkich odwiedzającyh...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter Re: Egipt z BIG BLUE -tylko nie to!!! IP: 213.25.39.* 03.10.03, 10:54 Z BB już nic nikomu nie grozi. Chyba że znowu dojdzie do reinkarnacji i powstanie BB Holidays albo inna chimera! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maxio,Misio..itd. Re: Egipt z BIG BLUE -tylko nie to!!! IP: w3cache.FIRMA.com.pl:* / 172.20.6.* 03.10.03, 21:29 Witam......... jednak miałem dobre przeczucie, od kliku tygodni ostrzegam czytających forum o BIG BLUE, robiłem to pod kilkunastoma ksywami ..Misio,Maxio,Muniek..itd. "Nie jestem z zadnej konkurencji, po prostu po nieudanych wakacjach organizowanych przez Big Blue Travel postanowiłem ze bede ostrzegał przyszłych turystów, jeśli choć jedna osoba przez te moje posty będzie miała bardziej udane wakacje odemnie........to chyba nie jest nic złego..... Pozdrawiam i zycze miłych wakacji........oczywiscie NIE Z BIG BLUE Kończe moje dzieło na tym forum. BIG BLUE NIE ŻYJĘ........I NIE JUŻ NIE ZMARTWYCHSTANIE !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Egipt z BIG BLUE -tylko nie to!!! IP: *.smrw.lodz.pl 03.10.03, 22:59 a jednak odżyło jutro komunikat Odpowiedz Link Zgłoś