aldagi 16.04.08, 07:58 19 kwietnia lecimy z triada do Hurgady, własnie wczoraj dowiedzielismy sie że zamieniono na hotel Sea Gull na Sunny day el palacio, opcja All. Czy ktos był w ostatnim czasie w tym hotelu i może mi napisac jak tam jest? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
derduch Re: triada-zamiana hoteli 16.04.08, 08:13 Matko jedyna, masz przerąbane! Byłem w obu i to jest niebo a ziemia, Palacio to tragedia i dno przy Sea Gull. Wszystko ma gorsze: 1. Położenie na wygwizdowiu 2. Brak plazy 3. Tylko jedna restauracja na 1000 osób 4. Jeden jedyny basen itp. itd. Postaw się draniom, niech kasę oddają. Odpowiedz Link Zgłoś
onlyjadokama Re: triada-zamiana hoteli 16.04.08, 08:26 Różnica polega na tym że Sea Gull położony jest w samym centrum Sakkali więc wychodzisz bezpośrednio "w miasto" Sunny day ma za to piękną (sztucznie co prawda usypaną) ale zawsze lagunę.Dwa baseny i jeden dla dzieci. I jeden i drugi to duże kompleksy chociaż Sunny większy.Ładna rafka w porównaniu do hoteli w centrum.Sądzę że z zamiany powinieneś być zadowolony.O ile do niej faktycznie dojdzie bo Triada wywija ostatnio takie numery z hotelami że dopiero na miejscu po zakwaterowaniu się dowiesz.A jeszcze to,że w Sea Gull bardzo dużo Polaków a w Sunny mnogo Rosjan. Odpowiedz Link Zgłoś
onlyjadokama Re: triada-zamiana hoteli 16.04.08, 08:37 Derduch skąd ta rozbieżność w ocenach co do tych dwóch hoteli?Pisałem mój post zanim ukazał się Twój i powiem że wygląda to tak jakbyśmy byli w dwóch różnych hotelach. W Sea Gull nie spędzałem wakacji ale bywałem tam po sąsiedzku( Le pacha)u znajomych. W Sunny byłem tydzień i powiem Ci że to co mi przeszkadzało to oddalenie od centrum Sakkali,Ruscy i hałas wywoływany przez te hordy. Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: triada-zamiana hoteli 16.04.08, 09:18 W grudniu 2005 byłem w Sea Gull a zaraz potem w lutym w Palacio, po przyjeździe do Palacio załamało nas dosłownie wszystko i chcieliśmy zmienić hotel, niestety nie udało się :-( Najgorszy to brak plaży, na tłumy ludzi ledwie 20-25 metrów z łagodnym zejściem. Jedna restauracja i totalny brak jedzenia, walki o wolny stolik, obsługa najgorsza ze wszystkich hoteli w Egipcie, coś na poziomie tunezyjskim. Jeden basenik i to niepodgrzewany zimą! To tak na szybko. Dodam że wtedy ten hotel miał "podobno" 5*, potem sieć Sun Rice pozbyła sie tego hotelu ze względu na obniżanie poziomu sieci. Sea Gull to przy tym raj. Odpowiedz Link Zgłoś
bzium777 Re: triada-zamiana hoteli 16.04.08, 09:24 Co tzn ze zamienili hotel?? Mają takie prawo?? Mam zarezerwowany już wyjazd na sierpień z Triadą i zaczynam się martwić... Mogą tak po prostu zmienić nam hotel parę dni przed wyjazdem?? W umowie nie zwróciłam na to uwagi... Odpowiedz Link Zgłoś
aldagi Re: triada-zamiana hoteli 16.04.08, 09:49 Poprostu zamienili. Też jestem w szoku. Poza tym mielismy leciec 18 , a a trzy dni przed powiadomiono nas że lot jest przesuniety, a po kilku godzinach zadzwonili i powiadomili o zamianie hoteli. W Sea Gullu w zeszłym roku byli moi znajomi i bardzo go zachwalali, natomiast o hotelu Sunny przeczytałam różne opinie i lekko sie zestresowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: triada-zamiana hoteli 16.04.08, 09:58 Walcz, nie daj się. Dowiedz sie czy to celowe działanie nie jest przypadkiem, wyślij maila do Sea Gull z zapytaniem czy miałes tam rezerwacje. DZwoń do wszystkich możliwych urzedów, pisz po forach, rób bajzel to może draie odpuszczą i przestaną takich praktyk. Odpowiedz Link Zgłoś
aldagi Re: triada-zamiana hoteli 16.04.08, 10:12 Derduch, jestem zupełnie zielona w tych tematach, kurcze to moja pierwsza wycieczka do Egiptu i juz takie numery. Powiedz mi skąd wezme maila do Sea Gulla to chetnie do nich napisze i sie popytam Odpowiedz Link Zgłoś
onlyjadokama Re: triada-zamiana hoteli 16.04.08, 10:54 Aldagi nie jesteś "pierwsza" w temacie "zamiana Sea gull na inne" przez Triadę na innych forach również posty pełne oburzenia.Wygląda na to że sezon dla Sea Gull zapowiada się znakomicie i kierownictwo zrezygnowało ze współpracy z Triadą.:o) Odpowiedz Link Zgłoś
woktjek Re: triada-zamiana hoteli 16.04.08, 11:41 Na mapie Hurghady znajdź Sea Gull'a (poz. 38) tam jest strona www do niego ,a na niej adres hurghada-map.ovh.org/ Odpowiedz Link Zgłoś
bzium777 Re: triada-zamiana hoteli 16.04.08, 10:20 Sunny Day wygladał bardzo ładnie w katalogu i moja teściowa była w nim kilka lat temu i zachwalała ten hotel... więc i my chieliśmy tam pojechać ale sama Pani w Triadzie powiedziała że po zmianie właśiciela ten hotel bardzo się "popsuł"...I że daje mu najwyżej 3*... Odpowiedz Link Zgłoś
wp2007 Re: triada-zamiana hoteli 16.04.08, 11:56 Zamiana hoteli to nie jest CHOROBA tylko i wyłącznie dotyczaca Triady. Hotele zmieniaja Kopernik. Alfa Star , Sun$Fun, Exim praktycznie wszystkie biura. Zamiana hoteli to SPRAWKA arabów a nie biur. Być może Triada jest najbardziej narazona na takie ekscesy ponieważ do Egiptu wysyła najwięcej turystow. wp2007 Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: triada-zamiana hoteli 16.04.08, 12:05 Bardzo przepraszam kolegę ale mylisz się, na rynku Egipskim największym operatorem jest Alfa Star. co do reszty zgoda, hotele zminia wiele biur Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: triada-zamiana hoteli 16.04.08, 12:28 No dobra dobra .. wszystko mi jedno kto tam najwięcej wysyła ale odpowiedzcie na pytanie ... Zamiana hotelu w Polsce ..ok jestem wściekły i co .. mogę się nie zgodzić i wycofac pieniądze za wycieczkę ???? a ta sama zamiana na miejscu ... w autokarze mówią mi , że zamienili hotel bo to i tamto ... i co ... ??? czy mam jakies szanse na zakwaterowanie w wybranym hotelu czy jak logika mówi zero szans .. i musze zdać się na łaskę rezydenta .. i dalej krok po kroku co mam dostac od rezydenta by moja reklamacja była uznana po przylocie do Polski i dalej czego moge się domagać w Sądzie .. i co z przktyki jak ktos wie moge dostać jako rekompensata pozdrawiam wszystkich .. i może takie porady się komus przydadzą wobec tej praktyki z zamianami hoteli .. ozcywiście oby nie !!! pozdrawiam deo Odpowiedz Link Zgłoś
wp2007 Re: do deo 16.04.08, 12:43 Wiesz Deoś - większość turoperatorow ma tak skonstruowane umowy / ja to nazywam miedzy madrym a głupim/ ,że im wszystko wolno a Ty albo sie na to piszesz albo , zakładasz różowe okulary, albo .. jedziesz na Mazury. Osobiści nigdy nie mialem takich przypadłości ale czytając forum widze ,że jest to nagminne. wp2007 Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: do deo 16.04.08, 14:17 To ciekawe jak z tym problemem walczyć.Po trochu każdy ma rację,dotyczy wszystkich biur w skali mniejszej lub większej.Co począć z tym problemem na miejscu jak już będzie dyktat a rezydent grał będzie Piłata.Sam wiedziałem o takich praktykach i to wszędzie obojętnie jaki kraj więc wykupując bardzo wcześnie zastrzegłem w umowie że zmiana jakakolwiek jej warunków z hotelem włącznie grozi...ale to będzie wyjazd planowany.Gorzej lub lepiej zobaczy się na miejscu.Dwa dni temu wykupiłem 7 dni wypasu na majówkę bo dużo dni wolnych.I to jedno miejsce tylko.W takim przypadku last minute ta zamiana może mieć miejsce.Zwolnione miejsca było do Empire Beach all,pełny luz żadne wycieczki tylko rozpoznanie zwyczajów przygotówka w samej HRG do właściwego wyjazdu.Jak sadzisz jak by zamienili pełne bykowe na mniej atrakcyjne.A mogą.Co zrobić,to rzecz nagła ten wylot i dylemat bo straszycie.Jeszcze tydzień,mogę zrezygnować bo ta zamiana wyjątkowo mi nie leży jakby była,a może to tylko strachy. Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: do deo 16.04.08, 14:21 ano janan .. Jeden tylko Allach wie !!!!!!!!! pzdr deo Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: do deo 16.04.08, 14:33 deoand napisał: > ano janan .. > > Jeden tylko Allach wie !!!!!!!!! > > pzdr deo A żeby Cię...!!!A może jednak się ulituje.Będzie co będzie,przynajmniej nikogo nie będę dopytywał o nic bogatszy we własne doświadczenia,wolny od ślubnej(ona woli SPA-Hungary)Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
wp2007 Re: do janan2 16.04.08, 14:45 Ale przecież ta zamiana hoteli to nie jest regułą. Mysl pozytywnie zwłaszcza ,że .....nikt nie będzi Ci marudził za uchem. Z Hajduszoboszlo żonka wróci jak nowonarodzona Ty zrobisz dokladne rozeznanie. Dlatego w czasie wspolnego wyjazdu nic Was nie powinno zaskoczyć.wp2007 Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: do janan2 16.04.08, 17:10 wp2007 napisał: > Ale przecież ta zamiana hoteli to nie jest regułą.No pewno,będzie jak Allach dopuści.Nie ma co zbytnio się przejmować,gorzej bo muszę telepać się do Pyrzowic jak mam lotnisko pod nosem,ale akurat na te rejsy nie było miejsc. > Hajduszoboszlo...Omijamy raczej szerokim łukiem.Eger to jest to,od lat kilka razy w roku nawet na 2 dni.Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: do janan2 16.04.08, 18:12 re do janan ...żonka wróci jak nowonarodzona Ty zrobisz dokladne rozeznanie. Dlatego w czasie wspolnego wyjazdu nic Was nie powinno zaskoczyć.wp2007 Widzę janan , ze doświadczenie islamsko -podróznicze procentuje i starannie dobrałes kierunki wyjazdu swoje i zony Daje to pełna gwarancję na wspaniały wspólny wyjazd we dwoje nawet jakby hotele zamienili ... co w wypadku pomyłki kierunków w tym waszym rozdzielnym majowym wyjeżdzie nie byłoby wcale takie pewne hahahahahahah Ja tam na wszelki jednak wypadek jeżdże razem z żoną choć tak naprawdę to Otello mi juz chyba nie grozi hahahahahah pzdr serdecznie deo ... Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: do janan2 16.04.08, 20:09 > > Ja tam na wszelki jednak wypadek jeżdże razem z żoną choć > tak naprawdę to Otello mi juz chyba nie grozi hahahahahah > > pzdr serdecznie deo ...To jest przymus,było tylko jedno miejsce.Zresztą mamy do siebie zaufanie,poza tym żona nie pływa,bardziej interesuje ją wypatrzona skórka bez pomarańczy,bicze i masaże niż nurkowanie w morzu.One tak mają wszystkie.Egipt nie ucieknie,i tak za to jesienią do Turcji nie pojedziemy.W Egipcie czy innym kraju tej kultury nie wchodzi w rachubę jakieś odmienne zachowanie a przerwa od siebie dobrze zrobi nam obojgu.Zresztą już jeżdziliśmy czasami osobno,dobrze było wiec będzie i teraz.Może się jeszcze uda,albo ktoś zrezygnuje to pojedziemy razem.Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
wp2007 Re: do janan2 16.04.08, 19:34 No tak widze ,ze nie gustujesz w zupkach ze stu jajeczek ,Eger to i dobre SPA , dobre winko, a i Góry Bukowe w zasięgu ręki. Jeżeli będziesz w okolicach Miszkolca to polecam w Tapolcy baseny termane znajdujące sie wewnątrz otaczających Miszkolc gór oraz obowiązkowo największy węgierski wodospad.Węgry zjeździłem i zwiedzilem dosć dokladnie . Ach ten bogracz, ach ten czardasz, ach ta palinka .wp2007 Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: do janan2 16.04.08, 19:55 Hun...y, nie ma miejsc gdzie nie byłem.Przejdz na właściwe forum czasami tam piszę i zaglądam. Odpowiedz Link Zgłoś
wp2007 Re: do janan2 16.04.08, 20:04 O.K. będe próbowal Cie namierzyć. Mysle ,ze licytacja będzie ostra.A odsapniecie od tematów związanych z Egiptem dobrze mi zrobi . Nie wspominając o GIWI. Też sie dziewczynie cos od zycia należy. WP2007 Odpowiedz Link Zgłoś
hakade Re: triada-zamiana hoteli 17.04.08, 22:58 My też lecimy 19.04 (przesunięty z 18)ale powrót zamiast 03.05 jest ...02.05 - czyli jeden dzień nam zabrali, liczac wylot z Gdańska o 23 to jakby 2 dni w plecy. O zmianie hotelu jeszcze nie wiemy - mamy być w Panorama Bungalows w Elgounie Odpowiedz Link Zgłoś
mala-kala Re: triada-zamiana hoteli 16.04.08, 21:33 Oj mogą mogą!!! nam zmieniali i to juz na miejscu po przylocie. Wygraliśmy tylko raz w Grecji za zmianę hotelu (3*) w zupełnie inne miejsce wywalczyliśmy all inclusive.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mrozek20 czy na pewno Triada ma SeaGull'a? 16.04.08, 21:25 Czy aby na pewno Triada ma jeszcze pokoje w SeaGull'u? Bo wszystko wskazuje na to iż ma go tylko w ofercie. Jakoś od dłuższego czasu na forum pojawiają się osoby, które z Triady miały być w SeaGullu, a trafiły gdzieś indziej. Czy jest KTOKOLWIEK kto był ostatnio w tym hotelu z TRIADY? Odpowiedz Link Zgłoś
aldagi Re: czy na pewno Triada ma SeaGull'a? 18.04.08, 08:54 No i kolejna niespodzianka, skrócili nam pobyt o jeden dzień , czyli lecimy 19.04 a wracamy 25.04. W zamian za to "w łaskawości swojej" powiedzieli że na miejscu sponsoruja nam wycieczke wartości 60 dolarów za osobe. Prawde mówiąc mam nagwizdane na tą ich wycieczkę, jade z małym dzieckiem i jedyne co miałam w planie to lenistwo. Odpowiedz Link Zgłoś