Dodaj do ulubionych

triada-zamiana hoteli

16.04.08, 07:58
19 kwietnia lecimy z triada do Hurgady, własnie wczoraj dowiedzielismy sie że
zamieniono na hotel Sea Gull na Sunny day el palacio, opcja All. Czy ktos był
w ostatnim czasie w tym hotelu i może mi napisac jak tam jest?
Obserwuj wątek
    • derduch Re: triada-zamiana hoteli 16.04.08, 08:13
      Matko jedyna, masz przerąbane! Byłem w obu i to jest niebo a ziemia, Palacio to
      tragedia i dno przy Sea Gull. Wszystko ma gorsze:
      1. Położenie na wygwizdowiu
      2. Brak plazy
      3. Tylko jedna restauracja na 1000 osób
      4. Jeden jedyny basen
      itp. itd.
      Postaw się draniom, niech kasę oddają.
    • onlyjadokama Re: triada-zamiana hoteli 16.04.08, 08:26
      Różnica polega na tym że Sea Gull położony jest w samym centrum Sakkali więc
      wychodzisz bezpośrednio "w miasto" Sunny day ma za to piękną (sztucznie co
      prawda usypaną) ale zawsze lagunę.Dwa baseny i jeden dla dzieci. I jeden i drugi
      to duże kompleksy chociaż Sunny większy.Ładna rafka w porównaniu do hoteli w
      centrum.Sądzę że z zamiany powinieneś być zadowolony.O ile do niej faktycznie
      dojdzie bo Triada wywija ostatnio takie numery z hotelami że dopiero na miejscu
      po zakwaterowaniu się dowiesz.A jeszcze to,że w Sea Gull bardzo dużo Polaków a w
      Sunny mnogo Rosjan.
      • onlyjadokama Re: triada-zamiana hoteli 16.04.08, 08:37
        Derduch skąd ta rozbieżność w ocenach co do tych dwóch hoteli?Pisałem mój post zanim ukazał się Twój i powiem że wygląda to tak jakbyśmy byli w dwóch różnych hotelach. W Sea Gull nie spędzałem wakacji ale bywałem tam po sąsiedzku( Le pacha)u znajomych. W Sunny byłem tydzień i powiem Ci że to co mi przeszkadzało to oddalenie od centrum Sakkali,Ruscy i hałas wywoływany przez te hordy.
        • derduch Re: triada-zamiana hoteli 16.04.08, 09:18
          W grudniu 2005 byłem w Sea Gull a zaraz potem w lutym w Palacio, po przyjeździe
          do Palacio załamało nas dosłownie wszystko i chcieliśmy zmienić hotel, niestety
          nie udało się :-(
          Najgorszy to brak plaży, na tłumy ludzi ledwie 20-25 metrów z łagodnym zejściem.
          Jedna restauracja i totalny brak jedzenia, walki o wolny stolik, obsługa
          najgorsza ze wszystkich hoteli w Egipcie, coś na poziomie tunezyjskim. Jeden
          basenik i to niepodgrzewany zimą!
          To tak na szybko. Dodam że wtedy ten hotel miał "podobno" 5*, potem sieć Sun
          Rice pozbyła sie tego hotelu ze względu na obniżanie poziomu sieci.
          Sea Gull to przy tym raj.
    • bzium777 Re: triada-zamiana hoteli 16.04.08, 09:24
      Co tzn ze zamienili hotel?? Mają takie prawo?? Mam zarezerwowany już
      wyjazd na sierpień z Triadą i zaczynam się martwić... Mogą tak po
      prostu zmienić nam hotel parę dni przed wyjazdem?? W umowie nie
      zwróciłam na to uwagi...
      • aldagi Re: triada-zamiana hoteli 16.04.08, 09:49
        Poprostu zamienili. Też jestem w szoku. Poza tym mielismy leciec 18 , a a trzy
        dni przed powiadomiono nas że lot jest przesuniety, a po kilku godzinach
        zadzwonili i powiadomili o zamianie hoteli. W Sea Gullu w zeszłym roku byli moi
        znajomi i bardzo go zachwalali, natomiast o hotelu Sunny przeczytałam różne
        opinie i lekko sie zestresowałam.
        • derduch Re: triada-zamiana hoteli 16.04.08, 09:58
          Walcz, nie daj się. Dowiedz sie czy to celowe działanie nie jest przypadkiem,
          wyślij maila do Sea Gull z zapytaniem czy miałes tam rezerwacje. DZwoń do
          wszystkich możliwych urzedów, pisz po forach, rób bajzel to może draie odpuszczą
          i przestaną takich praktyk.
          • aldagi Re: triada-zamiana hoteli 16.04.08, 10:12
            Derduch, jestem zupełnie zielona w tych tematach, kurcze to moja pierwsza
            wycieczka do Egiptu i juz takie numery. Powiedz mi skąd wezme maila do Sea Gulla
            to chetnie do nich napisze i sie popytam
            • onlyjadokama Re: triada-zamiana hoteli 16.04.08, 10:54
              Aldagi nie jesteś "pierwsza" w temacie "zamiana Sea gull na inne" przez Triadę
              na innych forach również posty pełne oburzenia.Wygląda na to że sezon dla Sea
              Gull zapowiada się znakomicie i kierownictwo zrezygnowało ze współpracy z Triadą.:o)
            • woktjek Re: triada-zamiana hoteli 16.04.08, 11:41
              Na mapie Hurghady znajdź Sea Gull'a (poz. 38) tam jest strona www do
              niego ,a na niej adres
              hurghada-map.ovh.org/
          • bzium777 Re: triada-zamiana hoteli 16.04.08, 10:20
            Sunny Day wygladał bardzo ładnie w katalogu i moja teściowa była w
            nim kilka lat temu i zachwalała ten hotel... więc i my chieliśmy tam
            pojechać ale sama Pani w Triadzie powiedziała że po zmianie
            właśiciela ten hotel bardzo się "popsuł"...I że daje mu najwyżej
            3*...
            • wp2007 Re: triada-zamiana hoteli 16.04.08, 11:56
              Zamiana hoteli to nie jest CHOROBA tylko i wyłącznie dotyczaca
              Triady. Hotele zmieniaja Kopernik. Alfa Star , Sun$Fun, Exim
              praktycznie wszystkie biura. Zamiana hoteli to SPRAWKA arabów a nie
              biur. Być może Triada jest najbardziej narazona na takie ekscesy
              ponieważ do Egiptu wysyła najwięcej turystow. wp2007
              • derduch Re: triada-zamiana hoteli 16.04.08, 12:05
                Bardzo przepraszam kolegę ale mylisz się, na rynku Egipskim największym operatorem jest Alfa Star.
                co do reszty zgoda, hotele zminia wiele biur
                • deoand Re: triada-zamiana hoteli 16.04.08, 12:28
                  No dobra dobra .. wszystko mi jedno kto tam najwięcej
                  wysyła ale odpowiedzcie na pytanie ...

Zamiana hotelu w Polsce ..ok jestem wściekły i co .. mogę
                  się nie zgodzić i wycofac pieniądze za wycieczkę ????

a ta sama zamiana na miejscu ... w autokarze mówią mi ,
                  że zamienili hotel bo to i tamto ...

i co ... ???

czy mam jakies szanse na zakwaterowanie w wybranym hotelu
                  czy jak logika mówi zero szans ..
                  i musze zdać się na łaskę rezydenta ..

i dalej krok po kroku co mam dostac od rezydenta by moja
                  reklamacja była uznana po przylocie do Polski i dalej
                  czego moge się domagać w Sądzie .. i co z przktyki jak
                  ktos wie moge dostać jako rekompensata

pozdrawiam wszystkich .. i może takie porady się komus
                  przydadzą wobec tej praktyki z zamianami hoteli ..

ozcywiście oby nie !!!

pozdrawiam deo
                  • wp2007 Re: do deo 16.04.08, 12:43
                    Wiesz Deoś - większość turoperatorow ma tak skonstruowane umowy /
                    ja to nazywam miedzy madrym a głupim/ ,że im wszystko wolno a Ty
                    albo sie na to piszesz albo , zakładasz różowe okulary, albo ..
                    jedziesz na Mazury. Osobiści nigdy nie mialem takich przypadłości
                    ale czytając forum widze ,że jest to nagminne. wp2007
                    • janan2 Re: do deo 16.04.08, 14:17
                      To ciekawe jak z tym problemem walczyć.Po trochu każdy ma rację,dotyczy
                      wszystkich biur w skali mniejszej lub większej.Co począć z tym problemem na
                      miejscu jak już będzie dyktat a rezydent grał będzie Piłata.Sam wiedziałem o
                      takich praktykach i to wszędzie obojętnie jaki kraj więc wykupując bardzo
                      wcześnie zastrzegłem w umowie że zmiana jakakolwiek jej warunków z hotelem
                      włącznie grozi...ale to będzie wyjazd planowany.Gorzej lub lepiej zobaczy się na
                      miejscu.Dwa dni temu wykupiłem 7 dni wypasu na majówkę bo dużo dni wolnych.I to
                      jedno miejsce tylko.W takim przypadku last minute ta zamiana może mieć
                      miejsce.Zwolnione miejsca było do Empire Beach all,pełny luz żadne wycieczki
                      tylko rozpoznanie zwyczajów przygotówka w samej HRG do właściwego wyjazdu.Jak
                      sadzisz jak by zamienili pełne bykowe na mniej atrakcyjne.A mogą.Co zrobić,to
                      rzecz nagła ten wylot i dylemat bo straszycie.Jeszcze tydzień,mogę zrezygnować
                      bo ta zamiana wyjątkowo mi nie leży jakby była,a może to tylko strachy.
                      • deoand Re: do deo 16.04.08, 14:21
                        ano janan ..

Jeden tylko Allach wie !!!!!!!!!

pzdr deo
                        • janan2 Re: do deo 16.04.08, 14:33
                          deoand napisał:

> ano janan ..
                          >
                          > Jeden tylko Allach wie !!!!!!!!!
                          >
                          > pzdr deo
                          A żeby Cię...!!!A może jednak się ulituje.Będzie co będzie,przynajmniej nikogo
                          nie będę dopytywał o nic bogatszy we własne doświadczenia,wolny od ślubnej(ona
                          woli SPA-Hungary)Pzdr.
                          • wp2007 Re: do janan2 16.04.08, 14:45
                            Ale przecież ta zamiana hoteli to nie jest regułą. Mysl pozytywnie
                            zwłaszcza ,że .....nikt nie będzi Ci marudził za uchem. Z
                            Hajduszoboszlo żonka wróci jak nowonarodzona Ty zrobisz dokladne
                            rozeznanie. Dlatego w czasie wspolnego wyjazdu nic Was nie powinno
                            zaskoczyć.wp2007
                            • janan2 Re: do janan2 16.04.08, 17:10
                              wp2007 napisał:

> Ale przecież ta zamiana hoteli to nie jest regułą.No pewno,będzie jak Allach
                              dopuści.Nie ma co zbytnio się przejmować,gorzej bo muszę telepać się do Pyrzowic
                              jak mam lotnisko pod nosem,ale akurat na te rejsy nie było miejsc.
                              > Hajduszoboszlo...Omijamy raczej szerokim łukiem.Eger to jest to,od lat kilka
                              razy w roku nawet na 2 dni.Pzdr
                              • deoand Re: do janan2 16.04.08, 18:12
                                re do janan ...żonka wróci jak nowonarodzona Ty zrobisz dokladne
                                rozeznanie. Dlatego w czasie wspolnego wyjazdu nic Was nie powinno
                                zaskoczyć.wp2007

Widzę janan , ze doświadczenie islamsko -podróznicze procentuje
                                i starannie dobrałes kierunki wyjazdu swoje i zony
                                Daje to pełna gwarancję na wspaniały wspólny wyjazd we dwoje
                                nawet jakby hotele zamienili ...
                                co w wypadku pomyłki kierunków w tym waszym rozdzielnym
                                majowym wyjeżdzie nie byłoby wcale takie pewne hahahahahahah

Ja tam na wszelki jednak wypadek jeżdże razem z żoną choć
                                tak naprawdę to Otello mi juz chyba nie grozi hahahahahah

pzdr serdecznie deo ...

• janan2 Re: do janan2 16.04.08, 20:09

>
                                  > Ja tam na wszelki jednak wypadek jeżdże razem z żoną choć
                                  > tak naprawdę to Otello mi juz chyba nie grozi hahahahahah
                                  >
                                  > pzdr serdecznie deo ...To jest przymus,było tylko jedno miejsce.Zresztą
                                  mamy do siebie zaufanie,poza tym żona nie pływa,bardziej interesuje ją
                                  wypatrzona skórka bez pomarańczy,bicze i masaże niż nurkowanie w morzu.One tak
                                  mają wszystkie.Egipt nie ucieknie,i tak za to jesienią do Turcji nie
                                  pojedziemy.W Egipcie czy innym kraju tej kultury nie wchodzi w rachubę jakieś
                                  odmienne zachowanie a przerwa od siebie dobrze zrobi nam obojgu.Zresztą już
                                  jeżdziliśmy czasami osobno,dobrze było wiec będzie i teraz.Może się jeszcze
                                  uda,albo ktoś zrezygnuje to pojedziemy razem.Pzdr.
                              • wp2007 Re: do janan2 16.04.08, 19:34
                                No tak widze ,ze nie gustujesz w zupkach ze stu jajeczek ,Eger to i
                                dobre SPA , dobre winko, a i Góry Bukowe w zasięgu ręki. Jeżeli
                                będziesz w okolicach Miszkolca to polecam w Tapolcy baseny termane
                                znajdujące sie wewnątrz otaczających Miszkolc gór oraz obowiązkowo
                                największy węgierski wodospad.Węgry zjeździłem i zwiedzilem dosć
                                dokladnie . Ach ten bogracz, ach ten czardasz, ach ta palinka .wp2007
                                • janan2 Re: do janan2 16.04.08, 19:55
                                  Hun...y, nie ma miejsc gdzie nie byłem.Przejdz na właściwe forum czasami tam
                                  piszę i zaglądam.
                                  • wp2007 Re: do janan2 16.04.08, 20:04
                                    O.K. będe próbowal Cie namierzyć. Mysle ,ze licytacja będzie
                                    ostra.A odsapniecie od tematów związanych z Egiptem dobrze mi
                                    zrobi . Nie wspominając o GIWI. Też sie dziewczynie cos od zycia
                                    należy. WP2007
        • hakade Re: triada-zamiana hoteli 17.04.08, 22:58
          My też lecimy 19.04 (przesunięty z 18)ale powrót zamiast 03.05
          jest ...02.05 - czyli jeden dzień nam zabrali, liczac wylot z
          Gdańska o 23 to jakby 2 dni w plecy. O zmianie hotelu jeszcze nie
          wiemy - mamy być w Panorama Bungalows w Elgounie
      • mala-kala Re: triada-zamiana hoteli 16.04.08, 21:33
        Oj mogą mogą!!! nam zmieniali i to juz na miejscu po przylocie.
        Wygraliśmy tylko raz w Grecji za zmianę hotelu (3*) w zupełnie inne miejsce
        wywalczyliśmy all inclusive.pozdrawiam
    • mrozek20 czy na pewno Triada ma SeaGull'a? 16.04.08, 21:25
      Czy aby na pewno Triada ma jeszcze pokoje w SeaGull'u? Bo wszystko
      wskazuje na to iż ma go tylko w ofercie. Jakoś od dłuższego czasu na
      forum pojawiają się osoby, które z Triady miały być w SeaGullu, a
      trafiły gdzieś indziej. Czy jest KTOKOLWIEK kto był ostatnio w tym
      hotelu z TRIADY?
      • aldagi Re: czy na pewno Triada ma SeaGull'a? 18.04.08, 08:54
        No i kolejna niespodzianka, skrócili nam pobyt o jeden dzień , czyli lecimy
        19.04 a wracamy 25.04. W zamian za to "w łaskawości swojej" powiedzieli że na
        miejscu sponsoruja nam wycieczke wartości 60 dolarów za osobe. Prawde mówiąc mam
        nagwizdane na tą ich wycieczkę, jade z małym dzieckiem i jedyne co miałam w
        planie to lenistwo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka