Dodaj do ulubionych

lecimy do Alladina 3.10 :-)

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.03, 15:36
ZAPADŁA DECYZJA, PO 100 LATACH PRZESZUKIWANIA INTERNETU I FORUM :-)
jedziemy do Alladina, na 2 tygodnie, WYLOT Z w-WY 3.10.

TERAZ MAM PROŚBĘ O TROSZKĘ INFO "PRAKTYCZNYCH".
CZY TAM (NO BO TO NIE CENTRUM HURGADY) NIEDALEKO JEST JAKIŚ MARKET GDZIE
MOŻNA KUPIĆ PICIE ITP? JAKIEŚ KNAJPKI GODNE POLECENIA? JAKIES BIURO LOKALNE
ROBIĄCE DOBRZE I TANIO WYCIECZKI?

A MOZE KTOŚ Z WAS TEZ TAM LECI ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Pompom Re: lecimy do Alladina 3.10 :-) IP: *.tepenet / localhost 02.10.03, 11:23
      Ja tez ale 10-tego - chetnie jeszcze czegos poslucham na ten temat.

Chcialem leciec z Eximem, ale te dupki olewaja internet. Na ich stronach
      informacje sa nieaktualne. Ja zarezerwowolem iberotel club makadi za
      posrednictwem formularza (na 10-tego bylo tam mnostwo wolnego miejsca jakies
      tydzien temu). Po dobie braku odzewu, zadzwonilem do eximu z pytaniem co dalej -
      pani kazala mi zadzwonic na inny wewn. (chyba na 1-ke) i tam sie dowiedzialem
      ze na stronach informacje moge sobie wsadzic w tylek, bo juz nic nie ma na ten
      termin ... Gdybym wiedzial ze tak bedzie nie czekalbym ani sekundy, tylko
      rezerwowal sobie wczasy miesiac wczesniej.
      POniewaz moge wyjechac tylko 10-tego, pozostal tylko selectours i oasis. Tam
      juz dzwonilem. Selectours nie wiedzial tydzien temu czy beda latac z tego
      terminu na 2 tyg., a Oasis -ok. Przewertowalem forum i z wymienionych w ofercie
      hoteli najlepszy wydal mi sie wlasnie aladdin (AI).
      Teraz widze jest nawet troche taniej.
      Boje sie Oasisa - duzo to biuro namieszalo, jak widze na forum.
      No coz wypada miec mi tylko nadzieje ze niczego nie zmienia i nie odwolaja.

No a co do Aladdina to tez prosze o jakies praktyczne info.

Pozdrawiam
      • Gość: mm Re: lecimy do Alladina 3.10 :-) IP: *.acn.waw.pl 02.10.03, 17:03
        jak będe w jakiejs kafejce to postaram się napisac pare słów.
        Ja mam info o tym hotelu bardzo pozytywne - rozmawiałam z jego
        przedstawicielami na targach TTW i wywarł b. dobre wrażenie stad moja decyzja.
        jest on jednym z 3 hoteli tego samego właściciela, razem Z Ali Babą i Jasmin
        Willage. Można korzystać ze wszystkich udogodnieni tych 3 kompleksów. A jasmin
        ma rafę przy plaży!!! :-)
        pani w Oasisie sprawdzała miejsca w hotelach jak byliśmy w biurze i mówiła ze
        są, więc mam nadzieję ze nic nie zmienią po przylocie. jakbyś chciał nas
        namierzyć w Alladinie to rozglądaj się za parą mówiąca po angielsku. oboje
        mamy po 180cm, on teraz ma bardzo krótkie włosy (wczoraj uczyłam się obcinać
        włosy maszynką :-) ) ja tak za ucho. i mamy "piekny" plastikowy szaro-srebrny
        materac dmuchany który na pewno z nami jedzie :-)
        rany jeszcze nie mam połowy rzeczy na wyjazd a lecimy jutro rano!!!!
        • pc_maniac Re: lecimy do Alladina 3.10 :-) 02.10.03, 17:14
          Polecam mój wątek p.t.:
          Co zabrać, czego nie do Egiptu (jest tam sporo informacji nie tylko o
          pakowaniu się ;o) )
          www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=622&w=7718503
          Niestety muszę Ci polecić również inny wątek p.t.:
          Oszustwa Egipcjan (byliśmy świadkami niektórych opisywanych zdarzeń, również
          próbowano nas oszukać)
          www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=622&w=8052142
          Co do zakupów, szukaj zawsze sklepików, gdzie to właściciel jest sprzedawcą -
          będziesz mógł wytargować lepsze ceny. Supoermarkety omijaj łukiem, ceny są tam
          zawsze niebotyczne, a nie można się targować.

Co do rozrywek..., cóż nie mieliśmy na nie za wiele czasu, bo nastawiliśmy się
          na poznawanie starożytności. Może ktoś inny coś więcej o nich napisze?!
          Wycieczki fakultatywne (poza Abu Simbel) kupowaliśmy w egipskim biurze, na
          przeciwko hotelu Waves (tu również można się targować, ale nie o takie kwoty
          jak w przypadku pamiątek ;o). Jeśli kupujesz kilka imprez w jednym biurze to
          targuj się o upust.

Ogólnie - potrenuj targowanie - za pamiątki można nawet wytargować 90%
          rabatu :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka