ampha 10.11.08, 19:37 Czy ktoś był w tym hotelu? Bardzo proszę o opinie.Interesuje mnie oferta z biura Kopernik. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cameltravel Re: Pilne- Albatros Palace 10.11.08, 20:47 Albatros Palace hotel na którego plazy bawią sie 4 inne hotele po co na siłe pchac sie w takie hotele poczekaj na oferty duzych pewnych biur nic na siłe wybierz taki hotel w którym będziesz dobrze sie bawic i takie biuro które nie zmieni ci hotelu Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
prehnit Re: Pilne- Albatros Palace 11.11.08, 19:38 masz chyba na myśli Albatros Beach nie Palace, mają oddzielne plaże. Odpowiedz Link Zgłoś
kris1956 Re: Pilne- Albatros Palace 14.11.08, 17:52 Witam Zacytuję Ci moją odpowiedź, którą przekazałem po powrocie z hotelu Albatros Palace, forumowiczce Ewie. Mam nadzieję, że pomoże w podjęciu decyzji pozdrawiam Krzysztof Odpowiedz Link Zgłoś
kris1956 Re: Pilne- Albatros Palace 14.11.08, 17:53 Widzę, że bardzo interesuje cię plaża. Jeśli chodzi o morze to rzeczywiście codzienn ie przed południem jest odpływ a po południu jest przypływ. Po odpływie trzeba iść ok. 200-300 m w morze, aby dotrzeć do wody, dlatego na zdjęciach rzeczywiście widać kałuże a tam znajdziesz resztki rafy koralowej. Konieczne jest posiadanie butów ochronnych, gdyż dno jest ogólnie rzecz biorąc kamieniste. Plaża jest z brzegu piaszczysta a dalej idąc w morze piaszczysto-kamienista. Jeśli chodzi o rafę to nie ma co porównywać do Sharm-el-Sheik, tutaj (tzn w Hurhgadzie pozostały tylko nędzne resztki), choć fauna jest równie bogata. Baseny mają pow. 9000 m2 jest to wg mojej wiedzy największy kompleks basenów w Hurghadzie Woda w basenach jeśli pytasz to jest przede wszystkim bardzo czysta stale filtrowana baseny mają głębokość max. 1,3 m jest również kącik dla dzieci tzn. basen do 50 cm oraz 4 zjeżdżalnie (słonik, króliczek, wąż, ośmiorniczka itp. Oraz inne bardzo ciekawe atrakcje np. wylewające się wiadro zrozumiesz o czym mówię jak zobaczysz. Woda w basenach jest chłodniejsza niż w Morzu Czerwonym (27 stopni o ok. 3-4 stopnie a więc i tak więcej niż kiedykolwiek w jakimkolwiek jeziorze w Polsce. Jeśli chcesz to posłuchaj kilku rad. Jeśli chcesz mieć pokój z widokiem na morze i baseny to wybierz nr nieparzyste my mieliśmy 3109. Gwarancja. Również 3111, 3115. Ponieważ po stronie parzystej jest widok na kolejny budowany hotel. Pokoje są komfortowe ok. 25 m2 naprawdę doskonale wyposażone każdy z balkonem łazienką. W każdym pokoju jest sejf suszarka TV LCD 21 tv Polonia i Polsat 2 Codziennie uzupełniana jest woda mineralna 0.25 l fabrycznie zabezpieczona na osobę w pokoju ponadto na terenie całego resortu w każdej chwili i w każdym momencie obowiązywania all inc. masz możliwość korzystania z wody mineralnej. Codziennie są animacje od godz. 10.00 Towarzystwo międzynarodowe przewaga Niemców i Rosjan trochę Włochów i Francuzów a pod koniec mojego pobytu coraz więcej Polaków. Kilkanaście przeróżnych kafejek i klubów poczynając od tureckiej Hotel jest nowy i nowoczesny zarazem w fazie wykańczania , ale to wcale nie przeszkadza. Fruwają tam często samoloty ale dla mnie nie było to uciążliwe. Wyżywienie dla mnie rewelacyjne a byłem już w kilku niezłych hotelach. Jak wspomniałem 4 restauracje tematyczne i liczne bary , disco i puby. Na tę chwilę tyle informacji. Jeśli chcesz wiedzieć więcej to proszę o konkretne pytania kontakt na e-mail , ze względu na znane Ci problemy z forum. Odpowiedz Link Zgłoś
cameltravel Re: Pilne- Albatros Palace 14.11.08, 17:56 Jako Albatros Palace sprzedawany jest ... ALBATROS RESORT Albatros Palace nie istnieje :D ale czytałm już te chłyty nazwowe aby zwabic klientów Zdjęcia były nie z jednego, a z 4 róznych hoteli (w katalogu) w dodatku tylko jeden położony przy plaży a w najgorszej opcji ok 2 km do plaży Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
colin1974 Re: Pilne- Albatros Palace 14.11.08, 18:37 I tu się mylisz bo istnieją oba hotele zarówno Albatros Palace jak i Albatros Resort i nie mają ze sobą nic wspólnego.Nie wiem jak Ty prowadzisz tą agencje turystyczną nie wiedząc podstawowych rzeczy , a przecież jest internet. Poniżej linki do 2-ch w.w. hoteli-pozdrawiam www.holidaycheck.pl/hotel-informacje+o+podro%C5%BCy_Hotel+Albatros+Palace+Resort-hid_176783.html www.holidaycheck.pl/hotel-informacje+o+podro%C5%BCy_Hotel+Albatros+Resort-hid_8570.html Nadmienie jeszcze że Albatros Palace jest hotelem nowym otwartym w sierpniu 2008 ,sam widziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
nena22 Re: Pilne- Albatros Palace 14.11.08, 19:36 No dobra, Albatros Palace Resort. Byłam w połowie padziernika. Zresztą na zdjęciach holidaycheck jak wół jest taka nazwa hotelu. przy wejsciu na górze figury koni a na dole kolorowy wielbląd. To ten hotel. Połączony z Beach albatros plazą, ale plaże mają oddzielne z całą pewnością. Plaza w Albatros Palace moim zdaniem dużo lepsza, choć mogą przeszkadzać bardzo silne pływy. Woda jak ucieknie to trzeba kawał zasuwać, żeby dojść do jakiejś konkretnej głębokości. Przez 2 tygodnie pobytu miałam przypływy do południa, po południu, w nocy. Czyli zmienia się bardzo. 2 lub 3 dni były takie, że wody przy brzegu nie było cały dzień. W Albatros Beach takiej sytuacji nie ma bo tam jest taka mała zatoczka i woda nie odpływa, ale zato jaki tłum brrrrr. Sam hotel super jak ktoś lubi takie wielkie molochy. ale rzeczywiście jest imponujący, nieprawdopodobnie czysty, obsługa na każdym kroku sprzątająca spod nóg. Baseny rewelacyjne, chyba żaden hotel tak ogromnych ne posiada, ale uwaga, woda w basenach zimna jak cholera była. Pisali 23 stopnie,ale to nie była prawda, bo u koleżanki w Mamlouku bylo napisane 21 a była dużo cieplejsza. Czyli stawiam na najwyżej 19 stopni. Za to w basenach było pusto dzieki temu pewnie... Leżaki zawsze były dostępne, choć jaksię chciało konkretny to trzeba było ok 8 rano zarezerwować. Kris dziękuję za Twoje informacje, przydały się bo dostałam na dzień dobry nie ten pokój i nie musiałam zasuwać, zeby go oglądać. A co do Kopernika, to nie za bardzo. Wieźli mnie z dzieckiem 2 godziny i 15 min do hotelu który jest najwyżej 10 km od lotniska. Myślałam, ze ich pozabijam. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.free Re: Pilne- Albatros Palace 30.11.08, 18:41 Tylko nie Kopernik. Dla tych paru groszy nie warto ryzykować. patrz na stronę w podpisie.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś