Dodaj do ulubionych

Alfa Star Hurghada z Gdańska

17.04.09, 22:03
24.04 wylatuje z Gdańska do Hurghady. Przy podpisywaniu umowy (10.04) była podana godzina wylotu o 7.00. Dzisiaj na stronie organizatora godzina ta uległa zmianie na 20:15 czyli 13h05 później w związku z czym skraca się o jeden nocleg cały wyjazd tj. zamiast 7 jest 6 (ponad pół doby ucieka). Według mnie to całkiem sporo. Czy jest szansa wyciągnięcia pieniędzy za skrócenie imprezy?
Jeśli ktoś miał podobne doświadczenie to proszę o pomoc jak postępować w tej sytuacji. Nie chcę zrezygnować z wyjazdu tylko czy jest możliwość rekompensaty?

PS. godzina lotu powrotnego nie uległa zmianie
Obserwuj wątek
    • eeeee31 Re: Alfa Star Hurghada z Gdańska 17.04.09, 23:00
      Koleżance zmienili miejsce powrotu i termin. O jeden dzień przedłużyli jej pobyt
      i 100 zł zwrotu. Z tym, że nie wiem czy ta stówka to od biura podrózy czy od
      pośrednika.
      Biorąc pod uwagę, że wylot może mieć poślizg to możesz być jeszcze bardziej "w
      plecy". Ja z góry założyłam, że pewnie coś pójdzie nie tak i śpię spokojnie :).
      Mam tylko nadzieję, że nie zmienią miejsca odlotu lub przylotu.
    • gazetowy.mail Re: Alfa Star Hurghada z Gdańska 18.04.09, 13:42
      Wątpie. Biuro obiecało, że wylot będzie 24.04 czyli może to być
      godz. 7.00 jak i 23.50 :-) Jeśli wylot będzie o godz. 20.15 to na
      miejscu będziesz po północy czyli nocleg w hotelu , pierwsza doba z
      24/25.04, wg biura będzie.

Godzine powrotu podadzą na tablicy ogloszeń w hotelu (i zmienią
      zapewne) niestety gdy będziesz juz na miejscu. Z reguły dwa dni
      przed wyjazdem.
      • lena-28 Re: Alfa Star Hurghada z Gdańska 18.04.09, 14:43
        Ja leciałam z Gdańska w styczniu też w pt, dziwne ze podali 7, ponieważ w pt
        samoloty zawsze lecą ok 20 do hurg.
        • toosiak Re: Alfa Star Hurghada z Gdańska 18.04.09, 22:20
          owszem, alfa z lotusem odlatywala z gdn od zimowego okresu wlasnie okolo 20, raz
          20:45 a raz 20:15 - teraz...wiec tez ciekawe skad to info bylo o 7 rano...

a wracajac do tematu, gazetowy.mail udzielil konkretnej informacji i taka jest
          prawda :)
    • adgam73 Re: Alfa Star Hurghada z Gdańska 20.04.09, 11:27
      hej , ja też wybieram sie do Hurgady 24.04 Wrocławia , na miejscu
      planujemy indywlidualny wypad do Luksou , bez biura tylko na własną
      ręke , moze sie przyłączycie ? co do opisanej przez ciebie sytuacji
      z godzinami wylotu , to standard w polskich biurach , tylko
      Niemieckie TUI tak nie robi
      • alaaa007 Re: Alfa Star Hurghada z Gdańska 20.04.09, 12:00
        szkoda,że z Gdańska niemieckie Tui nie czarteruje samolotów, tylko lata z innymi
        biurami :(
      • gargutel Re: Alfa Star Hurghada z Gdańska 21.04.09, 18:34
        Hej. Będzie można liczyć na jakąś relacyjkę z tego wypadu do Luksoru?
        Pod koniec maja będę w Hurghadzie i też mi "chodzą" po głowie 2-3
        dni w Luksorze. Pozdrawiam
    • miriam_73 Re: Alfa Star Hurghada z Gdańska 20.04.09, 12:15
      Mam ten sam problem - miałam lecieć do Marsa 1 sierpnia o 8 rano i wracać o 14,
      tym czasem na dzis jest 19.30 i odpowiednio 2 nad ranem. Doba hotelowa
      oczywiście kończy sie o 12, co daje kilkanaście godzin w perspektywie bez
      napojów, jedzenia i dostępu do prysznica w pokoju... Napisałam do działu
      reklamacji Alfy i oczekuję na odpowiedź, jak zamierzają ten problem rozwiązać,
      tym bardziej, że w dniu przylotu przepada nam przynajmniej kolacja...
    • tomek.jaworski Re: Alfa Star Hurghada z Gdańska 20.04.09, 22:46
      Już wiem skąd wzięła się taka godzina o której napisałem w pierwszym poście. Jak
      się sprawdzi rozkład lotów na stronie www.alfastar.pl to widać, że wszystkie
      godziny na więcej jak tydzień przed wylotem są nieaktualne tzn. widać po dacie
      aktualizacji bo np. wylot i przylot 1.05.2009 mają datę aktualizacji 2008-10-13
      (na obecną chwilę) więc ostatecznie zostanie poprawiona na kilka dni przed wylotem.
      • kamyczek05 Re: Alfa Star Hurghada z Gdańska 23.04.09, 10:01
        wczesniej chcialam na rejs po nilu ale jakos zaczyna mi się bardziej podobać
        takie coś, co sądzicie
        alfastar.pl/oferta,Last%20minute/id_imprezy,44152/ ????????????????
        • miet55 Re: Alfa Star Hurghada z Gdańska 23.04.09, 11:06
          Nie wszystkie BP na swoich stronach podają godziny wylotu. Ja osobiście nie zauważyłem, że triada w ogóle ma taką opcję. W ubiegłym roku zamawiałem Tunezję przez portal wakacje PL i od razu ma umowie miałem godziny. Turoperatorem był Exim. Oczywiście godziny i tak się zmieniły, aczkolwiek uważam, że na korzyść. Wylatywałem coś o 8 a w Hotelu załapałem się na lancz. Przemiła obsługa w recepcji jeszcze przed zameldowaniem zaprosiła do restauracji twierdząc, że wszystkie formalności meldunkowe załatwimy później. Powrót był o coś o 4-tej z minutami. Niestety w tym roku chyba nie będzie tak kolorowo, 29 maja wylatuję do Hurghady do Sunny Days El Palacio. Wylot z Poznania o 21:30 a na miejscu o 4:30 z międzylądowaniem we Wrocku. I co? Ja to mogę powiedzieć, że mam w plecy.... nawet się zastanawiam czy nie prosić Triade o zmianę lotniska na Gdańsk bo tam z tego co widzę są "normalne " godziny.
          www2.triada.pl/tabela_lotow.php
          Trochę przeanalizowałem Lotusa i widzę, że trzymają się wcześniej zaplanowanych godzin.
      • mahmeya Re: Alfa Star Hurghada z Gdańska 23.04.09, 13:04
        A ja zauwazyłam coś innego, gdzie podróż z Centralwings tam zmiana
        godzin wylotu, jest nawet podana już zmiana na 16 maja do Hurghady;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka