jeff1965 17.06.09, 17:38 Jak w pytaniu ,jakieś aktualne dane ,jak wyżywienie ,jakie pokoje ,jaka obsługa ,czy jest miejsce w aquaparku i na plaży ,czy nie brakuje ręczników. Pozdrawiam i czekam na informację ,wylatuję 28.06. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kartopaka Re: Sindbad Aquapark czy ktoś wrócił ? 18.06.09, 11:42 Tez lecę do tego hotelu (Sindbad Club), ale dopiero we wrzesniu wiec bardzo proszę o relacje po powrocie. jakies wskazówki co zabrać. w zeszłym roku w hotelu, w którym byłam ręczniki plażowe i te wydawane przy basenie były ohydne. Stare sprane i brudne. Licze na tego typu porady. Pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
lena-28 Re: Sindbad Aquapark czy ktoś wrócił ? 18.06.09, 22:07 Byłam w tym hotelu w lutym, wyżywienie bardzo dobre, codziennie coś innego, pokoje czyste(codziennie sprzątali) i duże z balkonami, obsługa bardzo miła, aquapark był ok, na plaży zawsze znalazłam miejsce, ręczniki zawsze były, czyste. Odpowiedz Link Zgłoś
przemoa Re: Sindbad Aquapark czy ktoś wrócił ? 19.06.09, 12:13 Wspaniały kompleks 3 hoteli. Zapytaj w biurze w której części masz zakwaterowanie. Jeżeli w tej z aqua parkiem to OK. Jeżeli w którymś z duch pozostałych to zadbaj o wykupienie odpowiedniej opcji ALL, aby nie płacić dodatkowo za wstęp do aqua parku ( dzienne opłaty są dość wysokie). Poza tym hotel czyściutki, nie słyszy się o licznych przypadkach " zemsty faraona". Na plaży i przy basenach masz bezpłatne leżaki i ręczniki plażowe. Jedzenie nie jest złe, dbają o dzieci : hot-dog, pizza, lody, makaron z sosem, drób itd. Obsługa bardzo miła i usłużna, wiadomo jak to w tym regionie oczekują drobnego bakszyszu. Plaża nie jest zbyt duża i ładna jak na Egipt, poz tym graniczy z mini portem. Natomiast w aqua parku dzieciaki (dorośli też) mają tyle zajęcia, że cały dzień możesz ich nie widzieć. Wszystkie baseny i atrakcje są pod stałym nadzorem obsługi aqua parku. Hotel godny polecenia !!! Odpowiedz Link Zgłoś
jeff1965 Re: Sindbad Aquapark czy ktoś wrócił ? 20.06.09, 16:17 Dzięki za każdy wpis. Oczywiście po powrocie nie zapomnę podzielić się swoimi wrażeniami z pobytu. Pozdrawiam i zaczynam odliczać dni. Odpowiedz Link Zgłoś
jean37 Re: Sindbad Aquapark czy ktoś wrócił ? 07.07.09, 21:46 Lecimy do tego kompleksu kolejny raz. Poprzednio byliśmy w Sindbad Beach Resort. Uważamy ten wyjazd za bardzo udany. Tym razem wybraliśmy Sindbad Aquapark. Mam nadzieję że będzie równie fajnie. Wylatujemy 10 lipca z Poznania. Może ktos jeszcze leci w tym terminie?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kartopaka Re: Sindbad Aquapark czy ktoś wrócił ? 09.07.09, 10:58 A ja lece 12 września z W-wy do Sindbad Club z 2 dzieci (córcia 3,9 i synek 6 lat) może ktoś z dziecmi w podobnym wieku tez leci? Odpowiedz Link Zgłoś
r-o-s-o Re: Sindbad Aquapark czy ktoś wrócił ? 09.07.09, 11:27 wszystko o hotelu : forum.gazeta.pl/forum/w,14938,15005112,15005112,SINDBAD_AQUAPARK_Hurghada_5_.html Odpowiedz Link Zgłoś
jeff1965 Re: Sindbad Aquapark czy ktoś wrócił ? 19.07.09, 13:55 No i sie wróciło. Hotel OK czystość bardzo dobra, obsługa miła i uczynna. Wakacje udane, pozostały miłe wspomnienia. Wstawiłem kilka filmów z aquaparku dla zainteresowanych. Tekst linka Tekst linka Tekst linka Tekst linka Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
drinks Jeff, małe pytanie: 19.07.09, 20:57 dzięki za filmy, są super, ale czy mi się zdaje czy zupełnie nie było tłoku na basenach i zjeżdżalniach? Spodziewałem się kolejek i chmary ludzi, czy kręciłeś filmy o jakiejś szczególnej porze? Skąd się bierze i czy płaci za te pontony do zjeżdżania? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jeff1965 Re: Jeff, małe pytanie: 19.07.09, 21:08 Filmy kręciłem w ciągu dnia. Pontony są oczywiście darmowe pod każdą zjeżdżalnią, nieraz trzeba tylko poczekać na podwójne pojedyncze raczej bez problemu. Kolejki są niewielkie ,a wszystko idzie bardzo sprawnie. Największy luz o 13 jak wszyscy idą na obiad, za to w barach tłoczno. Odpowiedz Link Zgłoś
drinks Re: Jeff, małe pytanie: 20.07.09, 08:38 A z którego biura byłeś? Jeśliś zadowolony z nich? I jak z pokojami, są lepsze/gorsze lokalizacje? Brałeś, co dali czy załatwiałeś lepszy? Ilu piętrowy jest hotel? I jeszcze w kwestii leżaków, trzeba wstawa szybciej, żeby coś znaleź czy są bez problemu? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kartopaka Re: Jeff, małe pytanie: 20.07.09, 09:21 e za filmiki. Aqu park wyglada zachecajaco. Juz nie moge doczekac się wyjazdu a to jeszcze tyle czasu do września... Mam pytanka: 1. czy na tych wiekszych zjezdzalniach obsluga pozwala zjedzac rodzicom z dziecmi (małymi; 4-6 lat)? 2. czy na basenach i plazy hotel zapewnia ręczniki plażowe i w jakim są one stanie? (Byłam w zeszłym roku w Egipcie i żałowałam, że nie mam własnych ręczników zwłaszcza dla dzieci - hotelowe były ohydne, stare, sprane) 3. Tesz prosze o wskazania dotyczace lokalizacji pokoju- ja bede w Hotelu Sindbad Club. Dziekuje - kartopaka Odpowiedz Link Zgłoś
jeff1965 Re: Jeff, małe pytanie: 20.07.09, 10:34 > 1. czy na tych wiekszych zjezdzalniach obsluga pozwala zjedzac rodzicom z > dziecmi (małymi; 4-6 lat)? > 2. czy na basenach i plazy hotel zapewnia ręczniki plażowe i w jakim są one > stanie? (Byłam w zeszłym roku w Egipcie i żałowałam, że nie mam własnych > ręczników zwłaszcza dla dzieci - hotelowe były ohydne, stare, sprane) > 3. Tesz prosze o wskazania dotyczace lokalizacji pokoju- ja bede w Hotelu > Sindbad Club. 1.Na pontonach można zjeżdżać z małymi dziećmi nie ma problemu. Widziałem małe dzieci(4-5 lat) jak zjeżdżały z dużych ślizgawek tych bez pontonów miały rękawki albo na dole odbierał je ratownik. 2.Aquapark ręczniki codziennie czyste w bardzo dobrym stanie pobiera się na kartę w budce przy wejściu do aquaparku.Plaży osobiście nie polecam byłem raz i mi wystarczyło ręczniki ponoć na plażę trzeba zabierać ze swojego hotelu. 3.Już pisałem,że byłem w części hotelu z aquaparkiem pokój(218) był OK ,ale oczywiście możesz korzystać z trzech hoteli Sindbada. Odpowiedz Link Zgłoś
jeff1965 Re: Jeff, małe pytanie: 20.07.09, 10:08 > A z którego biura byłeś? Jeśliś zadowolony z nich? > I jak z pokojami, są lepsze/gorsze lokalizacje? Brałeś, co dali czy > załatwiałeś lepszy? Ilu piętrowy jest hotel? > I jeszcze w kwestii leżaków, trzeba wstawa szybciej, żeby coś znaleź > czy są bez problemu? -Biuro Neckerman wszystko OK. -Pokój super, mieszkałem w budynku 1-piętrowym na terenie aquaparku(sindbad club aqua resort).Drugi hotel 5-piętrowy z basenem i przy all możliwość korzystania aquaparku. -Zawsze pobierałem czyste ręczniki i zajmowałem leżaki po śniadaniu około 9.30 nigdy nie było problemu ze znalezieniem wolnych miejsc. Odpowiedz Link Zgłoś
kartopaka Re: Jeff, małe pytanie: 20.07.09, 12:08 Jakies wskazówki- co warto, czego nie wrato itp.? Odpowiedz Link Zgłoś
jeff1965 Re: Jeff, małe pytanie: 20.07.09, 15:45 > Jakies wskazówki- co warto, czego nie wrato itp.? Osobiście nie polecam plaży hotelowej, byłem raz i mi wystarczyło. Dość szybko robi się głęboko a widzę, że jedziesz z małymi dziećmi więc lepiej aquapark. Zakupy robiłem na pasażu handlowym przed hotelem markety ze stałymi cenami Hurgada Star i po drugiej stronie ulicy Ramstore. Na pasażu pomiędzy wejściem do aquaparku a wejściem do Sindbad Club jest apteka w której pracuje gościu znający j.polski na tyle ,że można powiedzieć co boli a zawsze coś doradzi i powie jak dawkować. Dla mnie i mojej rodziny był bardzo pomocny. Wycieczka do Kairu bardzo męcząca 8 godzin jazdy w jedną stronę, ale było warto. Odpowiedz Link Zgłoś
kartopaka Re: Jeff, małe pytanie: 21.07.09, 08:20 Dziekuje bardzo! o takie porady mi chodziło- osobiście pare lat temu byłam na objazdówce Egiptu, ale męża chce wysłaąć chociaż do LUXORU. Sama z dziecmi raczej zostane w hotelu nie bede ich mordowac podroza. Jeszcze sa za mali. Cale zycie przed nimi jeszcze pewnie beda w Egipcie. Odpowiedz Link Zgłoś
rude_boy Sindbad Aquapark 05.08.09, 15:56 chcemy wybrać sie tam z nasza małą (niecale 3 latka). Czy bedzie "miała co robić" w tym aquaparku? czy to raczej dla dorosłych i starszych dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
jeff1965 Re: Sindbad Aquapark 05.08.09, 17:09 Oj będzie miała co robić. Są dwa baseny dla małych dzieci. Jeden z wiaderkiem znajdziesz na moich filmikach, drugi dla maluchów z trzema małymi ślizgawkami, baseny oczywiście płytkie. Miłej zabawy. Odpowiedz Link Zgłoś
anulllka19885 Re: Sindbad Aquapark czy ktoś wrócił ? 18.09.09, 12:36 04.09.2009 - 11.09.2009 Sindbad Club – Hurghada - Egipt Hotel posiada 4*. W skład Sindbada wchodzi Sindbad Club, Aqua Park oraz Sindbad Beach. Osoby, które posiadają opcję All Inclusive mogą korzystać ze wszystkich trzech hoteli. Atrakcje w tym resorcie: Aqua Park: 7 zjeżdżalni dla dorosłych, sztuczna fala, kort tenisowy, boisko do piłki siatkowej oraz park wodny dla najmłodszych Sindbad Club: basen (głębokość ok. 160 cm), brodzik dla dzieci Sindbad Beach – znajduje się po drugiej stronie jednokierunkowej ulicy, oraz w alejce ze sklepikami, dostęp do plaży, leżaki są bezpłatne i dla wszystkich starczy (tak samo z ręcznikami), basen, 2 ślizgawki dla dorosłych i 1 dla dzieci. Znajduje się także wiele restauracji, które serwują posiłki w formie bufetu, każdy znajdzie coś dla siebie ;). Bary są czynne od 10.00 do 22.00 a nawet i dłużej:) Obsługa miła i uczynna mówiąca: jak się masz k o c h a n i e??- tylko do kobiet hihihi , wszędzie czysto i ładnie zadbany teren na zewnątrz. Obsługa hotelowa oraz sam pokój bez zastrzeżeń :) klimatyzacja działa, po włożeniu klucza "do ściany" przy drzwiach. Polecam szczególnie dla młodych ludzi, nie można się nudzić :D Po tych wakacjach życia zostały tylko wspomnienia, bardzo piękne wspomnienia... Odpowiedz Link Zgłoś
nehti Re: Sindbad Aquapark czy ktoś wrócił ? 18.09.09, 14:23 anulllka19885 napisała: > klimatyzacja działa, po włożeniu klucza "do ściany" przy drzwiach. przy drzwiach są dwie ściany więc którą wybrać? Czy to jest obojętne? ;-)) > Polecam szczególnie dla młodych ludzi, nie można się nudzić :D > Po tych wakacjach życia zostały tylko wspomnienia, > bardzo piękne wspomnienia... i nie tylko wspomnienia ale i pierścionek zaręczynowy :-))) gratuluję Aniu i zachęcam do spędzenia podróży poślubnej na rejsie po Nilu E. Odpowiedz Link Zgłoś
illuina Re: Sindbad Aquapark czy ktoś wrócił ? 20.09.09, 06:28 Hotel idealny dla kogoś kto ma ochotę na zabawę.Ze względu na położenie, ma wielu młodych "głośnych" ludzi.Ja z moimi znajomymi bawiłam się tam cudownie w tym roku.. tak dobrze,że wracam tam znów za miesiąc :) Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
cleo19x Re: Sindbad Aquapark czy ktoś wrócił ? 20.09.09, 16:20 Potwierdzam, uwielbiam Sindbada. Cudowny hotel,byłam w nim juz 2 razy i wrócę znowu i to już niedługo. Odpowiedz Link Zgłoś
sindbadnomore Nigdy więcej hotelu Sindbad Aqua Par!!!!!!!!!!!!!! 14.11.09, 09:06 HOTEL SINDBAD AQUA PARK W HURGADZIE SZCZERZE ODRADZAM – ten hotel ma 4 gwiazdki; GDY JEDZIECIE DO EGIPTU HOTEL 5 GWIAZDEK TO ABSOLUTNE MINIMUM; to był mój czwarty pobyt w Egipcie i stwierdzam, ze ten hotel jest NAJGORSZY; na dzień dobry dostaliśmy pokój z widokiem na klimatyzatory, które pracowały bardzo głośno, śmiem twierdzić, ze celowo dostajesz nieciekawy pokój po to, żeby za bakszysz mogli dać ci lepszy pokój; w swojej naiwności uważałam, że jak włożyłam do paszportu 5 dolarów, to dostane dobry pokój, potem dopłaciłam jeszcze 10 dolarów za zmianę na pokój od strony aqua parku, w sumie kosztowało nas to na dzień dobry 15 dolarów plus nerwy (to drugie gorsze); gość w recepcji jak prosiłam o ten lepszy pokój był bardzo „nieszczęśliwy” i bardzo niemiły, miałam wrażenie, że jestem dla niego strasznym ciężarem i ogólnie robi mi wielką łaskę; sam standard pokoju pozostawia wiele do życzenia, w łazience grzyb, jest jeden wieszak na ręczniki, drzwi do pokoju sąsiadującego mają szparę na 2 cm od strony podłogi, tak że praktycznie wszystko słychać; dla dziecka zamiast normalnego lóżka dostawka czyli po prostu SUPER NIEWYGODNA POLÓWKA, również pierwszy raz się z czymś takim spotkałam, zawsze było normalne łóżko; polówki nie ma w pokoju - dopiero na moją prośbę przynieśli te polówkę; zero fotela, światło w pokoju bardzo mizerne, np. przy stoliku przy lustrze nie ma światła (a to miało dla nas znaczenie, ponieważ z uwagi na tygodniową nieobecność w szkole moje dziecko miało codziennie „nadrabiać” kawałek – tak robiłyśmy w zeszłym roku będąc w Sharmie); oczywiście standard pokoju nie jest najistotniejszy, bo przecież można mieszkać i w namiocie, jednak jak jedziesz do hotelu to masz określone oczekiwania, a te wszystkie szczegóły składają się na ogólny wizerunek; JEDNAK NAJGORSZE W TYM HOTELU BYŁO JEDZENIE; teoretycznie 5 restauracji, jednak jedzenie w każdej obrzydliwe; śniadanie i lunch serwują w jednej, a te 5 restauracji do wyboru dopiero na wieczór; na śniadanie codziennie to samo tj. jajka sadzone, jajka gotowane, kiełbaski, fasolka, na obiad też większość niezjadliwa, to co jednego wieczoru jest w restauracji włoskiej następnego wieczoru jest w restauracji ogólnej; powiem tak: byłam w wielu hotelach na all inclusive, i naprawdę tym razem jedzenie było FATALNE, do tego stopnia że dwa razy byliśmy w Mac Donaldzie; all inclusive mimo, iż piszą że jest od 7 godziny rano, w rzeczywistości alkohole i inne niealkoholowe napoje serwują od 10.00, tak że rano nie możesz napić się piwa ani mirindy czy 7UP, tylko herbata (śmierdząca w niedomytych kubkach) albo super słodkie miejscowe soczki; dodatkowo oprócz tych opasek na ręce masz kartę, którą przedstawiasz przy wejściu na śniadanie, obiad i kolację, chyba po to żeby nie można było wejść do kilku restauracji przy jednym posiłku – niby nie zawsze o te karty proszą, ale jest to irytujące, jest to ograniczenie, jeśli w jednej restauracji jedzenie nie będzie smakowało; tzw. przekąski w międzyczasie to lody, ciasteczko, hot dog; nie było praktycznie miejscowej kuchni, nie było togo co spotykaliśmy w innych hotelach tj. wieczorem kolacja na dworzu z miejscowymi rarytasami; z owoców jedynie daktyle, czasem banany, stare przejrzałe winogrona, melon; obsługa: owszem niektórzy mili, jednak panowie w recepcji super niemili, podobnie jak niektórzy panowie w barach; hotel położony jest przy promenadzie, w centrum miasta i to jego jedyny atut jeśli ktoś chce często chodzić do miasta; ogólnie na przyszłość, jeśli jeszcze kiedykolwiek przyjadę do tego kraju, nie wybiorę takiej lokalizacji, bo jest bardzo głośno; aqua park – nie wypowiadam się, bo prawie nie korzystaliśmy; pech chciał (lub raczej przez naszą nieuwagę), że dziecko nam się rozchorowało już drugiego dnia na zapalenie górnych dróg oddechowych, najprawdopodobniej dlatego, że za długo siedziało pierwszego dnia w lodowatej wodzie w basenie; LUDZIE Z DZIECMI O TEJ PORZE ROKU SZUKAJCIE HOTELI KTÓRE MAJA BASENY Z PODGRZEWANĄ WODĄ; problem w tym, że sprzedający te wycieczki (w naszym przypadku Traveligo) nie mają bladego pojęcia, które baseny mają, a które nie mają podgrzewanej wody; wiele dzieci w tym hotelu, tak jak moje dziecko, „chrychało”; widziałam też w ciągu tego tygodnia około 3-4 osoby z nogami lub rękoma w gipsie (aqua park?); jeszcze coś o zapachach: aqua park owszem sprawiał wrażenie fajnego, lecz wieczorem śmierdziało, nie wiem czym, prawdopodobnie jakimiś środkami, których używają do utrzymania tych basenów plus czasami śmierdziało regularnymi ściekami; O tej porze (pierwszy tydzień listopada) dzień (słonce i leżenie na plaży) kończy się o 16.00; Na koniec pochwała: moje dziecko miało ok. 40 stopni gorączki i musiałam zabrać ją do lekarza – tu muszę przyznać, że Alfa Star stanęło na wysokości zadania i rzeczywiście punktualnie tak jak się umówiliśmy zostaliśmy zawiezieni do szpitala (ALOHA lub ALAYA? MEDICAL CENTER przy hotelu Aladyn), nasza córka została zbadana, dostała w kroplówce lek na obniżenie gorączki, oraz w szpitalu dostaliśmy leki, w tym antybiotyk, zbadali jej też na miejscu krew – miałam wrażenie, że boją się świńskiej grypy; powiedzieli ze wypuszcza ją jak gorączka spadnie i poobserwują ją; antybiotyk pomógł; Dodam jeszcze, że nie wypowiadam się na forach na temat miejsc w których byłam, bo zazwyczaj po powrocie braknie mi na to czasu i wpadam już w wir różnych zajęć, JEDNAK TYM RAZEM POSTANOWIŁAM SIĘ ZMOBILIZOWAĆ I PISZĘ TO JESZCZE BĘDĄC W HURGADZIE, BO NAPRAWDE CHCIAŁABYM PRZESTRZEC PRZED TYM HOTELEM; Szukajcie hoteli gdzie jest więcej Niemców, tu jest zatrzęsienie Rosjan i to nie jest dobry znak, chociaż Rosjan zasadniczo lubię; A na koniec jeszcze przykra niespodzianka związana z naszym wyjazdem: wg planu mieliśmy mieć wylot o godz. 17.30, rezydent powiedział, że około dzień wcześniej będzie informacja na tablicy o godzinie odlotu; patrzyliśmy dzień wcześniej – nic nie wisiało, patrzyliśmy w dniu wylotu przed śniadaniem – nic nie wisiało; napisałam sms do rezydenta – odpisał: „informacja na tablicy”, więc natychmiast polecieliśmy do tej tablicy (była godzina 10.20) i rzeczywiście była informacja, że zbiórka o 11.00, a wylot o 14.50. Było bardzo niemiło. Rezydent Alfa Star zamiast „wybrnąć” z tej sytuacji (chociażby powiedzieć, że przykro mu z powodu tej sytuacji) zaczął winę za nią zwalać na nas, bo na pewno ktoś ukradł tę kartkę; ponieważ nie było jeszcze jednej pary (też nie wiedzieli ze zbiórka jest o 11.00) powiedział, że czekamy jeszcze jakiś czas i jedziemy. Dopiero jak zaczęliśmy się trochę burzyć, to okazało się że jednak zdecydował zadzwonić do tej zagubionej pary. Nie wiem, czy ktoś tę kartkę ukradł, czy nie została na czas włożona – ODPOWIEDZIALNOŚĆ ZA ODEBRANIE TURYSTY Z HOTELU I TRANSFER NA LOTNISKO PONOSI BIURO PODRÓZY ALFA STAR I JEGO OBOWIĄZKIEM jest SKUTECZNE zawiadomienie wszystkich uczestników o terminach odlotów. Można wkładać informacje szparą przez drzwi – tak robią inne biura podróży. Sęk w tym że turysta w Egipcie jest obecnie traktowany jak BYDŁO – wystarczy zobaczyć co dzieje się na lotnisku przy wjeździe i wyjeździe (przy wjeździe na odprawę paszportową czekaliśmy godzinę, oczywiście dla „VIPÓW” było drożne przejście za łapówkę lub bakszysz jak kto woli). To tyle. Dobrze że już po….. Zastanawiam się skąd te rozbieżne opinie, bo jednak sporo z Państwa pozytywnie się o tym hotelu wyraża. Myślę, że może dlatego, że inne jest wrażenie jak się jest w Egipcie pierwszy raz , a inne - gdy jestem kolejny raz. Proponuję jednak spróbować innych hoteli, wtedy zobaczycie różnicę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasian00 Re: Nigdy więcej hotelu Sindbad Aqua Par!!!!!!!!! 14.11.09, 21:29 Wróciłam z tego hotelu prawie miesiąc temu, a nie był to mój pierwszy pobyt w Egipcie i szczerze dziwię się temu co napisałaś! Jakbym czytała o zupełnie innym hotelu! Jedyne co się zgadza to to że jest tam dużo Rosjan. Odpowiedz Link Zgłoś
maja1308 Sindbadnomore!!! 15.11.09, 08:42 Skoro się zrobiło taaaaką reklamę Sindbadowi.....to proszę się pochwalić ,które to inne hotele przez panią odwiedzane są o niebo lepsze ???????????? Odpowiedz Link Zgłoś