Dodaj do ulubionych

ubezpieczenie turystyczne

21.07.09, 22:17
mam zamiar sobie takowe dokupić
od nadmiaru informacji w necie już boli mnie głowa i nie wiem co wybrać, gdzie
najlepiej szukać i na jakie opcje zwrócić uwagę

możecie coś doradzić ?
z uzasadnieniem of course
Obserwuj wątek
    • anaesmiewa Re: ubezpieczenie turystyczne 23.07.09, 13:25
      Witaj - w cenie każdej zagranicznej imprezy turystycznej jest
      podstawowe ubezpieczenie turystyczne - od kosztów leczenia i
      następstw nieszczęśliwych wypadków - wynika to z przepisów prawnych
      (ustawa o usługach turystycznych). Jeżeli chcesz kupić dodatkowe
      ubezpieczenie - to wszystkie majątkowe firmy ubezpieczeniowe (PZU,
      WARTA, HESTIA i.t.d.) oferują takie ubezpieczneia - ja kupowałam w
      WARCIE - ubezpieczenie nazywa się WARTA TRAVEL - opócz kosztów
      leczenia i nnw mozesz kupić ubezpieczenie bagażu podróżnego, kosztów
      odwołania uczestnictwa w imprezie, czy OC w życiu prywatnym.
      Pozdrawiam
      • qurkawodna2 Re: ubezpieczenie turystyczne 23.07.09, 23:13
        klienci mBanku moga kupić on-line
        Nigdzie nie trzeba chodzić
        Jeszcze nie porównywałem w tym roku cen ale w ceszłym była to dobra
        oferta
        Wartokupowac tam gdzie już jesteś klientem bo można dostac jakąś
        zniżkę lub gratis
        • julia-1000 Re: ubezpieczenie turystyczne 26.07.09, 21:33
          mam konto w mbanku i PKO BP
          porównam oferty
          dzięki
    • rafikini Re: ubezpieczenie turystyczne 23.07.09, 23:56
      o jakie ubezpieczenie pytasz ? - jakie, od czego i po co ?
      • julia-1000 Re: ubezpieczenie turystyczne 26.07.09, 21:39
        wydaje mi się że ubezpieczenie zakupione razem z wycieczką jest słabe..
        i chodzi mi dodatkowe

Uczestnik imprezy organizowanej przez TRIADA S.A. jest ubezpieczony w
        Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce (dalej: Europejskie). na
        podstawie podpisanej umowy generalnej.

Polisa nr 1000095

Ubezpieczenie Europejskich przeznaczone jest dla osób wyjeżdżających za granicę
        w celach turystycznych i obejmuje:

* Koszty leczenia łącznie z assistance - 20.000 EUR
        * Następstwa nieszczęśliwych wypadków - 7.000 zł
        * Bagaż podróżny – 1.000 zł

gdybym zachorowała, gdyby wydarzyło się coś innego nieprzewidzianego..
        gdyby skradziono mi bagaż i dokumenty- bo co to jest 1000 zł?

może nie warto wykupywać dodatkowo.. no nie wiem, mam wątpliwości, dlatego pytam..
        pytałam znajomych jedni mówią, że nigdy nie wykupują bo po co
        inni, że bez dodatkowego ubezpieczenia nie ruszają się z kraju..

• rafikini Re: ubezpieczenie turystyczne 27.07.09, 10:17
          to ubezpieczenie ci w pełni wystarczy. Jest to średnia/sensowna kwota
          ubezpieczenia w każdej podróży zagranicznej. Nie ma sensu wykupywać nic ponad
          to. Jeśli wykupisz "kolejne" (nie mam zielonego pojęcia po co) to pamiętaj, że
          starać się o zwrot kasy możesz tylko z jednego. Suma 20 000 to full wypas -
          spokojnie mogła by być i 10 000. Lepiej zwróć uwagę jaka jest minimalna kwota od
          jakiej zwracają (np 500 zł to wtedy jak pójdziesz do lekarza za 100$ to Ci nie
          oddadzą).

Jeszcze raz powtarzam -nie ma żadnego racjonalnego powodu by wykupywać
          ubezpieczenie na wyższą kwotę. Za 20 tyś euro to się można nieźle wyleczyć
          wszędzie na świecie.
          • julia-1000 Re: ubezpieczenie turystyczne 29.07.09, 22:42
            rafikini napisał:

> to ubezpieczenie ci w pełni wystarczy. Jest to średnia/sensowna kwota
            > ubezpieczenia w każdej podróży zagranicznej. Nie ma sensu wykupywać nic ponad
            > to.
            rozumiem- o takie opinie mi chodziło

>Jeśli wykupisz "kolejne" (nie mam zielonego pojęcia po co) to pamiętaj, że
            > starać się o zwrot kasy możesz tylko z jednego.
            byłam przekonana że to działa jak ubezpieczenie na życie, ode mnie zależy ile
            wykupie polis i u ilu ubezpieczycieli.. po to płace składkę by otrzymać świadczenie

>Suma 20 000 to full wypas -
            > spokojnie mogła by być i 10 000. Lepiej zwróć uwagę jaka jest minimalna kwota o
            > d
            > jakiej zwracają (np 500 zł to wtedy jak pójdziesz do lekarza za 100$ to Ci nie
            > oddadzą).
            dobrze, że zwracasz na to uwagę- zorientuję się

dziękuję
            • olala_o Re: ubezpieczenie turystyczne 30.07.09, 09:42
              Hej,
              Jeśli zamierzasz nurkować dowiedz się dokładanie czy Twoje
              ubezpieczenie obejmuje tą opcję!
              Z doświadczenia bowiem wiem, iż uebzpieczają w standardzie
              snoorkowanie. Natomiast jesli będziesz schodzić pod wodę ( do
              jakiejs tam głebokości) dobrze by było ubezpieczyć się dodatkowo...
              Trzeżonego....;)
              Pozdrawiam
              ps zawsze ubezpieczam się przez wyjazdem , koszt bardzo niewielki a
              jakby co (tfu,,tfu) problemów mniej;)
              Ze swojej strony polecam Generalli
              • ku-sy Re: ubezpieczenie turystyczne 30.07.09, 10:13
                Nie wiem mi się wydaje że warto, no chyba że tam ich mocno chcą naciagnąć, przykład z innego forum.
                forum.wakacje.pl/read.php?4,1088808,1089272#msg-1089272
              • rafikini Re: ubezpieczenie turystyczne 30.07.09, 12:35
                Dobre rady osoby która nigdy nie nurkowała ehhh
                ZAWSZE jak nurkujesz podpisujesz odpowiednie papiery a opłata zawiera
                ubezpieczenie - powiedzą Ci to w każdej "nurkowni" PADI w Egipcie.
                • kadrom Re: ubezpieczenie turystyczne 30.07.09, 13:46
                  Nie wiem rafikini jakie jest Twoje doświadczenie w kwestii
                  nurkowania, ale o ubezpieczeniu związanym z nurkowaniem wiesz
                  niewiele.
                  1.Ubezpieczenie na kilka dni mozna wykupić w niektórych bazach jako
                  opcje dodatkową
                  2.Można wykupić dodatkowe opcje do ubezpieczenia turystycznego na
                  krótki okres (np. 2 tygodnie). Niektóre polisy oferowane przy
                  imprezach zawierają taka opcję. Należy dokładnie sprawdzić OWU.
                  3.Każdy "szanujący się" nurek wykupuje ubezpieczenie całoroczne DAN.

Leczenie skutków wypadków nurkowych (np. w komorze hiperbarycznej)
                  może być baaardzo kosztowne i może pojawic sie problem z pokryciem
                  wszystkich kosztów ze "zwykłej" polisy, nawet takiej "nurkowej"
                  oferowanej przez biura podróży, czego oczywiście nikomu ani sobie
                  nie życzę...
                  • kadrom Re: ubezpieczenie turystyczne 30.07.09, 13:53
                    Dla uzupełnienia podaje jeszcze link do zarchiwizowanego wątku na
                    temat ubezpieczeń nurkowych:
                    forum.gazeta.pl/forum/w,622,63289147,,ubezpieczenie_NW_a_nurkowanie.html?v=2
                  • olala_o Re: ubezpieczenie turystyczne 30.07.09, 14:05
                    ooooo..wiec pewnie moze miałam racje...nie mowili o ubezpieczeniu ;)
                • olala_o Re: ubezpieczenie turystyczne 30.07.09, 14:04
                  Masz rację -tylko jesli nurkowanie intro nie jest nurkowaniem ;))))
                  może faktycznie ta forma nurkowania jest lekko ułomna,,,,,,,nie
                  poszalejesz ;))) mając ducha opiekuna ;)),
                  Faktycznie podpisywałam jakies papiery ale jedyne co mi utkwiło w
                  głowie to tylko kwestia tego ze jakby co...wszystko robię na własną
                  odpowiedzialność. I chyba nie mówi w Nautice o tej opłacie..albo
                  mówili a ja sierota nie słyszałam ;)Ale i tak jednak wolę
                  ubezpieczać się dodatkowo na kwoty i w formie jaką sobie wybiorę a
                  nie w standardzie
                  Pozdrawiam
                  ps. i ? oczywista oczywistość? pudło
            • rafikini Re: ubezpieczenie turystyczne 30.07.09, 12:42
              > byłam przekonana że to działa jak ubezpieczenie na życie, ode mnie zależy ile
              > wykupie polis i u ilu ubezpieczycieli.. po to płace składkę by otrzymać
              świadczenie

NIE !
              wyobraź sobie, że masz samochód i wykupujesz 5 ubezpieczeń AC/KR w 5 TU za 1500
              zł każdy na kwotę 50 tyś - kradną Ci samochód i czy sądzisz, że wypłaca Ci 5x50
              tyś = 250 000 zł heheheh ? To jakaś nowa " tradycja" :)

NIE !!!

za taki numer chyba grozi grzywna albo coś (nie pamiętam, na pewno
              odpowiedzialność karna)

Poczytaj dowolne OWU :)

p.s.
              z ubezpieczeniem na życie jest inaczej bo "walnąć" w kalendarz możesz tylko raz
              i dlatego możesz się ubezpieczać gdzie chcesz i na ile chcesz bo i tak suma
              świadczenia jest uzależniona od wpłaconej składki (przykład 1 TU , 1 ubezp 1000
              zł na sumę 100 000 ; 1 TU , 2 ubezp po 500 zł na sumę 100 000; 2 TU, 2 ubezp po
              500 zł na sumę 100 000 itd....)

• qurkawodna2 Re: ubezpieczenie turystyczne 30.07.09, 21:17
                Z tego co wiem to ograniczenie takie dotyczy tylko ubezpieczeń
                majątkowych ponieważ tam jest górna granica w postaci wartości
                rynkowej danego przedmiotu ubezpieczenia.
                Na pewno nie ma takich ograniczeń w przypadku ubezpieczeń na życie
                ale nie wiem jak jest w przypadku ubezpieczeń od wypadków czy
                leczenia. Wydaje się że tez nie powinno być żadnych ograniczeń.
                Czasami dwa różne ubezpieczenia moga się uzupełniać.

Wyobraźmy sobie, że ubezpieczenie standardowe nie wystarcza na pełny
                proces leczenie (np najpierw hospitalizacja na miejscu potem
                transport do domu a potem jeszcze leczenie kilka tygodni w kraju - o
                ile jest to w zakresie ubezpieczenia). Mogę wtedy wykorzystać drugie
                ubezpieczenie na pokrycie pozostałych kosztów i to ma sens, prawda?
                • julia-1000 Re: ubezpieczenie turystyczne 30.07.09, 23:20
                  no ubezpieczenie turystyczne nie podlega pod majątkowe, raczej pod życiówkę chyba
                • rafikini Re: ubezpieczenie turystyczne 31.07.09, 15:25
                  nie możesz wziąć kasy za to samo w 2 TU.
                  To co opisujesz to albo ubezpieczasz się w jednym TU na wyższą kwotę (możesz na
                  20 tys/40 i 80 tyś) albo i w dwóch a możesz i w 122 ! tylko po co ?
                  Jeśli uznajesz, że oferta "standardowa" 20 tyś EUR biura podróży jest za niską
                  suma ubezpieczenia albo nie pokrywa Twoich widzi misie (narty, nurkowanie) to
                  ubezpiecz się dodatkowo od tego. Tylko tak jak pisałem za 20 tys to się można
                  wyleczyć .... albo nawet w kufrze dolecieć do domu (przepraszam za sarkazm ale
                  to naleciałości mojej byłej pracy w TU ;)
                  • qurkawodna2 Re: ubezpieczenie turystyczne 03.08.09, 11:30
                    Rafkini ma rację co do meritum sprawy. Koszty związane z wypadkiem
                    możesz pokryc tylko raz, więc dopóki kwota ubezpieczenia wystarcza
                    to nie ma sensu mieć drugiego ubezpieczenia. Czy 20 tys Euro to
                    wystarczająca kwota? Nie wiem - trzeba było by znac jakies konkretne
                    przypadki. To dużo ale koszt komercyjny bardziej skomplikowanych
                    operacji tez jest duży - nie zawsze stan poszkodowanego pozwoli na
                    przewiezienie do kraju.

Pozostaje sprawa dodatkowych opcji takich ubezpieczeń czyli
                    odszkodowań np za utratę zdrowia. Prawdopodobnie takie odszkodowanie
                    już mozna dostac z dowolnej liczby ubezpieczalni, ale rzeczywiście
                    taniej powinno być, gdy wykupimy w takim wypadku polise tylko na te
                    zdarzenia a nie drugie ubezpieczenie kosztów leczenia.

Wg mnie trzeba postępowac tak:
                    1. zastanowić się czy zakres ubezpieczenia, które mamy w cenie
                    wycieczki jest wystarczający dla nas (tu najtrudniej jest z tą górną
                    kwotą - jeśli ktos może podać jakiś link do źródła informacji o
                    kosztach szpitali itp w róznych krajach to byłoby to pomocne)
                    2. jeśli warunki,zakres lub kwota tego ubezpieczenia co mamy nas
                    niezadowala to trzeba kupić drugie, jako uzupełnienie ze
                    świadommością, że płacimy częściowo za to samo nie dostając więcej w
                    razie wypadku/choroby
                    3. jeśli brakuje nam tylko jakiejś pojedyńczej opcji to można
                    poszukac dodatkowego ubezpieczenia na to cżego brakuje i dokupić -
                    ale ja bym porównał w takim wypadku koszt tego dodatkowego z kosztem
                    pełnego ubezpieczena zawierającego w sobie opcję, której szukamy, bo
                    nie zawsze takie specjalistyczne ubezpieczenie będzie istotnie
                    tańsze - w przypadku pakietów często ceny sa atrakcyjne, a w okresie
                    wakacyjnym moga być jeszcze jakieś promocje.

Dobra - myślę, że temat już się wyczerpał

Udanych wakacji bez "zdarzeń" życzę wszystkim
              • julia-1000 Re: ubezpieczenie turystyczne 30.07.09, 23:18
                > p.s.
                > z ubezpieczeniem na życie jest inaczej bo "walnąć" w kalendarz możesz tylko raz
                > i dlatego możesz się ubezpieczać gdzie chcesz i na ile chcesz bo i tak suma
                > świadczenia jest uzależniona od wpłaconej składki (przykład 1 TU , 1 ubezp 1000
                > zł na sumę 100 000 ; 1 TU , 2 ubezp po 500 zł na sumę 100 000; 2 TU, 2 ubezp po
                > 500 zł na sumę 100 000 itd....)
                >

kopnąć w kalendarz .. owszem raz
                ale przecież ubezpieczenie na życie, nie zawiera jedynie opcji na śmierć, ale np
                na pobyt w szpitalu,urodzenie dziecka czy poważne zachorowanie.. a to może się
                przydarzyć więcej niż raz
                i przecież jeśli mam dwa ubezpieczenia na życie u rożnych ubezpieczycieli to za
                pobyt w szpitalu mogę się domagać z obu polis

no i przy okazji dodam, że nie będę nurkować
                tydzień rejs po Nilu, tydzień lenistwa w hotelu
                • rafikini Re: ubezpieczenie turystyczne 31.07.09, 15:20
                  Pogadaj z poszczególnymi agentami z TU to ci wyjaśnią - w końcu za to im płacą :)

Weź konkretne OWU i poczytaj (pisałaś o życiu to o życiu Ci wyjaśniłem, szpital,
                  urodziny etc to już zupełnie inna sprawa)
                  • amat1 Re: ubezpieczenie turystyczne 31.07.09, 16:33
                    Stek bzdur!!! Rifikini odpuść sobie! Jesteś jeszcze bardzo zielony/a.
                    oto dowód że życie przerosło Rifikini
                    przeczytajcie sami

forum.wakacje.pl/read.php?4,1088808,1089006#msg-1089006
                    • rafikini Re: ubezpieczenie turystyczne 02.08.09, 10:31
                      a co konkretnie twoim zdaniem jest stekiem bzdur ? jakie życie mnie przerosło i
                      co to za link do jakiegoś wypadku?

Najbardziej mnie wkurzają takie niemerytoryczne wtrącenie z obrażaniem
                      forumowiczów.

bez odbioru
                      • qurkawodna2 Re: ubezpieczenie turystyczne 03.08.09, 12:24
                        Widzimy rzeczywiście, że 20 tys Euro może byc za małą kwotą w
                        skrajnych przypadkach. W związku z tym rafkini oprócz uzasadnionej
                        irytacji co do formy postu powinieneś przyznać, że 20 tys Euro nie
                        jest kwota absolutnie wystarczającą o ile nie będziemy mogli być
                        przetransportowani do kraju.

Rzecznik ubezpieczonych też ma takie zdanie:
                        www.rzu.gov.pl/czesto-zadawane-pytania/ubezpieczenia-turystyczne/Na_jaka_sume_ubezpieczyc_koszty_leczenia_za_granica_jaki_
                        ustalic_limit_odpowiedzialnosci_zakladu_ubezpieczen___1611

Z drugiej strony tu jest liczba która broni tezy rafkiniego: "Bywa,
                        że odszkodowania są bardzo wysokie. Gdy jedna z naszych klientek
                        doznała w USA skomplikowanego złamania nogi, rachunek za jej
                        leczenie i transport wyniósł 32 tys. dolarów" - całość w linku:
                        www.rp.pl/artykul/181784,324948_Ubezpieczenie_kosztow_leczenia_przyda_sie_za_granica.html

Podsumowując - może warto jednak wydać kilkadziesiąt złotych na
                        drugie ubezpieczenie - zwłaszcza gdy to co mamy nie w pełni nam
                        odpowiada

Zastrzeżenie: cała ta dyskusja ma sens w przypadku krajów spoza
                        Unii - w Unii jesteśmy ubezpieczeni z urzędu - trzeba wziąść ze soba
                        Europejską Kartę Ubezpieczenia Zdrowotnego i można jechać
                        • rafikini Re: ubezpieczenie turystyczne 03.08.09, 12:48
                          ubezpieczyć może się każdy nawet na MILION $ !

20 tyś euro jest kwotą średnią/sensowna tak jak pisałem w pierwszym swoim poscie
                          a to na ile ktoś indywidualnie wycenia swoje zdrowie to sky is the limit.

Ubezpieczenie, wypłata jest wypadkową prawdopodobieństwa zdarzenia. Jak ktoś
                          choć lizną w życiu statystykę wie, że ZAWSZE z 5% przypadków nie zmieści się w
                          naszych "widełkach" zatem dla mniej pojętnych w 95% przypadków starczy 20 tyś
                          euro w 5% nie czyli zapewne każdy dodatkowy % pewności jest coraz droższy.

Powoływanie sie na jakiś tam jeden przypadek jest równie sensowne jak to żeby
                          nie latać do SSH bo tam samoloty spadają do wody i zapewne warto się od tego
                          ubezpieczyć.

Każdy niech sam zdecyduje czy wystarczy mu do spokojnej głowy na wakacjach
                          ubezpieczenie "wyliczone" przez biuro podróży (czy ustawodawce, czy kto to tam
                          wymyślił) na podstawie rachunku prawdopodobieństwa zdarzeń (przecież nie wzięli
                          tego z sufitu) czy woli dodatkowo się ubezpieczyć na 100 tyś euro lecąc do Egiptu.

• aannkkaa1970 Re: ubezpieczenie turystyczne 17.05.13, 16:17
                          karta ekuz nie jest wyjściem-nie pokrywa mnóstwa rzeczy-dla przykładu nie pokrywa kosztów transportu lotniczego z miejsca wypadku.
                          A ubezpieczenie wliczone w cenę wycieczki do Egiptu -dla przykładu-nie pokrywa kosztu transportu zwłok do kraju.
    • polla.k Re: ubezpieczenie turystyczne 03.08.09, 17:13
      wszystko zależy co dodatkowo chcesz ubezpieczyć...bagaż, ubezpieczenie dot.
      uprawiania sportów ekstremalnych etc.
      Warta ma dobrą ofertę...
      • rafikini Re: ubezpieczenie turystyczne 04.08.09, 13:31
        a całą dyskusje przeczytało ? czy tylko tak sobie bez sensu plumka bo zobaczyło
        temat?

sił starczyło tylko na przeczytani pierwszego postu ? Boszeeeee
        dzięki za gigantyczny merytoryczny wkład.
        • polla.k Re: ubezpieczenie turystyczne 04.08.09, 16:08
          nie podoba sie, to nie czytaj...
          • qurkawodna2 Re: ubezpieczenie turystyczne 04.08.09, 17:08
            Kończcie tę dyskusję bo zaczyna się robic nerwowo
            Dla osoby inteligentnej to co zostało napisane wystarcza do podjęcia
            decyzji.

Bezpiecznych wakacji wszystkim i sobie życzę
          • rafikini Re: ubezpieczenie turystyczne 05.08.09, 10:08
            niestety potykam się o twoje śmieciowe wpisy nic nie wnoszące do dyskusji
            EOT
            • qurkawodna2 Re: ubezpieczenie turystyczne 06.08.09, 22:55
              Przeczytaj swój wpis z 2.08 - zwłaszcza drugi akapit i porównaj z
              tym co napisałeś ostatnio
              Ja przynajmniej nie krytykuję bez potrzeby
              • zorica Re: ubezpieczenie turystyczne 20.08.09, 13:45
                Po analizie warunków ubezpieczeń i ich ceny wybrałam
                Europejskie. Niemiecka firma, cieszy sie dobrą opinią.

Wybrałam średni pakiet (Tip plus), a kupowałam w task travel, w
                Galerii Ursynów - polecam, bardzo kompetentna obsługa!
    • haytim Re: ubezpieczenie turystyczne 23.02.16, 09:45
      odświeżam wątek, co nowego w temacie? Jakieś ciekawsze oferty po latach ? :) szukam czegoś na majowe wakacje w grecji, jedziemy sami a nie z biurem
      • dusia165 Re: ubezpieczenie turystyczne 23.02.16, 15:32
        Koniecznie trzeba w NFZ wyrobić kartę EKUZ - jest bezpłatna i obejmuje wszystkie świadczenia zdrowotne, które są bezpłatne w danym kraju europejskim (ważna 3 mies.)Ja, oprócz tego jeszcze dokupuję dodatkowe ubezpieczenie,które zwiększa kwotę ubezpieczenia i zapewnia szersze spektrum świadczeń zdrowotnych. Na szczęście musiałam z niego skorzystać "tylko" raz, będąc na Teneryfie, gdzie cały pobyt spędziłam w szpitalu. Gdyby nie "full opcja" pewnie nie wypłaciłabym się do dzisiaj... To doświadczenie nauczyło mnie, że nie można się ruszać z kraju bez dodatkowego ubezpieczenia, a jeśli się nic nie dzieje, to trzeba się cieszyć, bo to są "najlepiej źle" wydane pieniądze. Nie wolno oszczędzać na zdrowiu, bo zdarzyć się może wszystko... Oby nie!
        • haytim Re: ubezpieczenie turystyczne 01.03.16, 09:48
          całkowicie się zgadzam :) właśnie tak planowałam zrobić, EKUZ sobie ale i dodatkowe ubezpieczenie sobie, nie ma co kusić losu! i też nie szukam jakiejś oferty po kosztach, ale i nie jakiejś wypasionej opcji bo żadnych sportów ekstremalnych nie planujemy
        • ewab1973 Re: ubezpieczenie turystyczne 18.03.16, 16:29
          karta EKUZ nie działa w Egipcie - działa w krajach UE i EFTA - w Egipcie działają jedynie komercyjne ubezpieczenia
          • dusia165 Re: ubezpieczenie turystyczne 19.03.16, 21:01
            Moja odpowiedź o karcie EKUZ dotyczyła Grecji, nie Egiptu, bo o Grecję właśnie pytała Haytim.
      • kasia_p45 Re: ubezpieczenie turystyczne 17.03.16, 11:06
        A co w razie zagrożenia terroryzmem, działaniami wojennymi czy innym kataklizmem??
        Obawiam się, że te wszystkie wasze ubezpieczenia wtedy nie obowiązują....
    • dusia165 Re: ubezpieczenie turystyczne 17.03.16, 18:29
      Niestety,żadne ubezpieczenia nie obejmują zamachów terrorystycznych, działań wojennych i kataklizmów.
      • ewab1973 Re: ubezpieczenie turystyczne 18.03.16, 16:43
        Tu się mylisz - np. w Warcie możemy rozszerzyć polisę Warta Travel Plus o działania wojenne i stan wyjątkowy, a szkody powstałe w wyniku aktów terrorystycznych są w zakresie kosztów leczenia bez żadnej dodatkowej składki
        • kasia_p45 Re: ubezpieczenie turystyczne 19.03.16, 14:30
          Coś mi się wierzyć nie chce... fajnie jakbyś jakiś link zapodała na potwierdzenie..
          • dusia165 Re: ubezpieczenie turystyczne 19.03.16, 21:03
            Też poproszę o jakieś bliższe wiadomości na ten temat, ew. link...
            • ewab1973 Re: ubezpieczenie turystyczne 21.03.16, 10:52
              Przesyłam link do warunków Warty:
              www.warta.pl/ubezpieczenia/podroz/warta-travel;jsessionid=0693B03E00A1E6D8E8C0A3B7B5B160B5.wow3

• rajmundas Re: ubezpieczenie turystyczne 20.03.16, 11:49
      Tak trudno poszukać w necie samemu ? Wujek google nie gryzie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka