Dodaj do ulubionych

NIE POLECAM KRYMU...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 21:15
BYŁEM W TYM ROKU.EUPATORIA,BAKCZYSARAJ,SEWASTOPOL,SIMEIZ,JAŁTA,SYMFEROPOL.
DLACZEGO NIE :
JUŻ NIE JEST TANIO - ZA W MIARĘ ZNOŚNE WARUNKI NA KWATERZE TRZEBA ZAPŁACIĆ OK.
10 $ ZA OS.
KLIMAT TAM TEŻ SIĘ ZMIENIA - MOŻESZ MIEĆ DESZCZ W SIERPNIU ZAMIAST
SŁOŃCA-PODKREŚLALI TO MIEJSCOWI W ROZMOWACH.
STRASZNIE BRUDNO!!!!!!!!!!!!!
WIDOCZKI Z NETU TO NIE RZECZYWISTOŚĆ.....
Obserwuj wątek
    • gowin2 Re: NIE POLECAM KRYMU... 14.10.04, 22:47
      Gość portalu: konrad napisał(a):
      To sobie nie polecaj! Takie Twoje prawo. Ja też nie będę polecał Twojej wiochy zabitej dechami.
      > BYŁEM W TYM ROKU.EUPATORIA,BAKCZYSARAJ,SEWASTOPOL,SIMEIZ,JAŁTA,SYMFEROPOL.
      > DLACZEGO NIE :
      > JUŻ NIE JEST TANIO - ZA W MIARĘ ZNOŚNE WARUNKI NA KWATERZE TRZEBA ZAPŁACIĆ OK.
      > 10 $ ZA OS.
      Ślepy znajdzie świetne warunki za niższą cenę. A my mieszkaliśmy w luksusie za 4$. Ale ty może jesteś jeszcze dodatkowo niemową nieudacznikiem.
      > KLIMAT TAM TEŻ SIĘ ZMIENIA - MOŻESZ MIEĆ DESZCZ W SIERPNIU ZAMIAST
      > SŁOŃCA-PODKREŚLALI TO MIEJSCOWI W ROZMOWACH.
      Na Hawajach też...
      > STRASZNIE BRUDNO!!!!!!!!!!!!!
      W porównaniu z czym? Z Berlinem czy też z twoimi skarpetkami?
      > WIDOCZKI Z NETU TO NIE RZECZYWISTOŚĆ.....
      No to fakt na żywca są milion X piękniejsze!
      Ps.Każdy do czegoś może się przyczepić nawet na Wyspach Kanaryjskich. Krym jest przepiękny tylko miejscowi ludzie i tacy turyści do niego jeszcze nie dorośli.
      Jego piękno powala! Ludzie jak ruszy tam masowa turystyka Niemców, Anglików itd... To znów się stanie miejscem niedostępnym cenowo i zamkniętym dla przeciętnego Polaka! Kożystajcie teraz, bo za parę latek to tylko w telewizji!
      Pzdr.
      • szut Re: NIE POLECAM KRYMU... 15.10.04, 08:50
        Gowin2 ma racje, cena zalezy tylko i wylacznie od checi targowania sie, a jak sie ewentualny osobnik nie chce targowac, to zaraz znajdzie sie nastepny.
        Niemcow tam na razie malo, widoki wspaniale - warto jechac, naprawde.
        I nie ma co marudzic, ze brudno - kiedys w wiedniu zdarzylo mi sie nocowac w hotelu (nomen omen, nazywal sie "Europa"), w ktorym lazily robale po scianach.
        • a0017 A ja polecam! 24.06.05, 08:17
          Byliśmy, było przepięknie! Na pewno tam jeszcze wrócę!
    • Gość: rozczarowana Re: NIE POLECAM KRYMU... IP: *.Zabrze.Net.pl 15.10.04, 09:40
      Konrad ma racje pół na pół. W tym roku byłam na Krymie i mnie rozczarował. Nie
      chodzi mi o brud czy ceny. Bo brudniej bywa na Zachodzie, nie o ceny , bo
      rzeczywiscie trzeba targować.
      Rozczarowały mnie widoki - tu uwazam że jest przereklamowany, co nie znaczy że
      nie jest ładnie. Rozczarowali mnie ludzie - to nie Ukraina, to Zwiazek
      Radziecki!!!!!!!!
      • gowin2 Re: NIE POLECAM KRYMU... 15.10.04, 16:08
        Wiesz ja byłem na wschodnim Krymie. Sudak, Nowyj Swjet i okolice. Tam chodziliśmy szlakami i były przepiękne. Kara Dag i złote wrota coś niesamowitego. Przjście ze wsi Wjesjołoje do Nowego Świata,kosmiczne. I jeszcze kilka szlaków w okolicach. Nie widziałem zachodniego Krymu. Zostawię sobie na przyszły rok.
        Pzdr.
        • Gość: KONRAD Re: NIE POLECAM KRYMU... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 16:00
          DROGI CHŁOPCZE! / SĄDZĄC Z TWOJEJ ZAPALCZYWOŚCI I UŻYTEGO JĘZYKA NIE JESTEŚ
          JESZCZE DOROSŁY.../
          PO PIERWSZE:
          PISAŁEM O MIEJSCACH, W KTÓRYCH TY NIE BYŁEŚ - WIĘC JAK MOŻESZ SIĘ WYPOWIADAĆ..?
          PO DRUGIE:
          PISAŁEM O SWOICH DOŚWIADCZENIACH - CHYBA NIE MASZ ZAMIARU MI WMÓWIĆ, ŻE TE STOSY
          ŚMIECI /CZĘSTE/ I ZAPACH FEKALII /GŁOWNIE PRZY DROGACH NA PLAŻĘ/ BYŁY
          FATAMORGANĄ...
          PO TRZECIE:
          NIE PISAŁEM O PRZYRODZIE, TYLKO O INFRASTRUKTURZE TURYSTYCZNEJ,
          PO CZWARTE:
          PORÓWNUJĄC CENY ZA KWATERY,ARTYKUŁY I USŁUGI PODANE W PRZEWODNIKACH BEZDROŻY I
          PASCALA Z AKTUALNYMI STWIERDZIŁEM ZNACZNY ICH WZROST - NA WŁASNEJ SKÓRZE,
          I PIATOJE:
          PACZITAJ,MALCZIK FORUMY NA RASSIJSKICH SAJTACH O KRYMU /NA WIERNA TY ZNAJESZ
          RUSSKIJ JAZYK/,
          TAM 95% PRIJEZŻAJUSZCZICH ETA RASSIJANIE; NA PRIMIER TAK PISZUT NA SAJTIE O
          SIMIEJZIE /ETA WBLIZI JAŁTY/:
          Чего же не хватает Симеизу? Такой вопрос был размещен на нашем сайте. В опросе
          (с января по июньwink участие приняло около 200 человек и самым популярным ответом,
          к сожалению, оказалось банальное отсутствие чистоты в Симеизе. Это огорчает,
          ведь, не промышленная же Москва, а курортный поселок.
          ...........................................................
          KONRAD
          • Gość: bragni Re: NIE POLECAM KRYMU... IP: *.daewoo.com.pl 27.10.04, 16:34
            ludzie, dajcie se na luz smile). Nie można na siłę przekonywać kogoś, że zachwyca,
            jak jego akurat nie zachwyca. Nawet jeżeli krym pięknym półwyspem jest.
            Jednemu się podoba, innemu nie. Każdy ma prawo do własnego zdania, po to mamy
            tw. wolność słowa. Mnie się na przykład podobało, a najbardziej tam,, gdzie
            infrastruktura jest stosunkowo słabo rozwinięta - czyli Sewastopol i jego
            okolice. Co nie znaczy, że Konradowi mogło się nie podobać albo coś mu
            przeszkadzało. Jego święte prawo.
            Myślę, że problem częściowo polega na tym, że do tej pory o Krymie wypowiadali
            się masowo ludzie, którym tam się podobało. Hurraoptymizm, propaganda sukcesu.
            Ale teraz zaczęli także wypowiadać się tacy, co im się nie podobało. No i masz
            babo placek smile. Wychodziło prawie, że to najpiękniejsze i najtańsze miejsce na
            świecie. Zresztą fakt, jest piękne i tanie, ale są ludzie, którzy chcą mieć
            np.wygodnie i czysto.
            Jeszcze krótki komentarz: biorąc pod uwage spadek dolara wcale nie jest z
            cenami źle. Jeśli chodzi o ceny noclegów - przesadziłeś Konrad, albo źle się do
            tego zabrałeś. W Jałcie wynajmowałem bez szukania i specjalnego targowania
            dwupokojowe mieszkanie za 15 USD, a w Sewastopolu za 10 USD (i to tam gdzie
            chciałem, czyli na Streleckiej) - jeszcze sie kobitki biły miedzy sobą. Nie
            mówiąc o wojnie na awtowokzale w Sudaku.
            Zgadzam się z Tobą, że infrastruktura jest kiepska. Zresztą plaże też. Ale też
            Krym jest bardziej dla miłośników zwiedzania i trampingu (i oczywiście taniego
            alkoholu i papierosów) niż "regularnych wczasowiczów". Poza tym "regularny
            wczasowicz" ma mniej okazji by zaoszczędzić.
            A że jest brudno ? No jest - niestety. I chyba na razie się to nie zmieni.
            Aha, łacinką po rosyjsku pisze się trochę inaczej smile. Pozdrawiam.
            • Gość: KONRAD Re: NIE POLECAM KRYMU... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 10:09
              DZIĘKUJĘ ZA KULTURALNY GŁOS W DYSKUSJI...
              PRZY OKAZJI - CZY MÓGŁBYŚ NAPISAĆ, JAK PISZE SIĘ ŁACINKĄ PO ROSYJSKU, MOŻE SIĘ
              CZEGOŚ NAUCZĘ PRZY OKAZJI...
              DZIĘKUJĘ I POZDRAWIAM.
              K.
              • Gość: salmon Re: NIE POLECAM KRYMU... IP: *.tkchopin.pl / *.tkchopin.pl 17.06.05, 22:37
                masz na klawiaturze taki przycisk - Caps Look sie nazywa. przycisnij go
                baranie!.
          • gowin2 Re: NIE POLECAM KRYMU... 28.10.04, 00:27
            > DROGI CHŁOPCZE! / SĄDZĄC Z TWOJEJ ZAPALCZYWOŚCI I UŻYTEGO JĘZYKA NIE JESTEŚ
            > JESZCZE DOROSŁY.../
            No to fakt, będę dzieckiem aż do śmierci, bo tak lubię: bawić się ,podróżować i cieszyć sie życiem-pewnie umrę będąc dzieckiem bo tak chcę.
            > PISAŁEM O MIEJSCACH, W KTÓRYCH TY NIE BYŁEŚ - WIĘC JAK MOŻESZ SIĘ WYPOWIADAĆ..?
            Tytuł brzmi: Nie polecam krymu!
            -Powinien być z Twojej strony: W tych miejscach w których byłem na Krymie.....
            > ŚMIECI /CZĘSTE/ I ZAPACH FEKALII /GŁOWNIE PRZY DROGACH NA PLAŻĘ/ BYŁY
            > FATAMORGANĄ...
            -Sam piszesz,że byliśmy w innych regionach Krymu.....
            > NIE PISAŁEM O PRZYRODZIE, TYLKO O INFRASTRUKTURZE TURYSTYCZNEJ
            - No masz rację tak ja, też nie wiem co to jest infrastruktura turystyczna, bo jestem urodzonym botanikiem i zwykle sypiam pod palmą a moje dzieci zrywają mi trawkę i grzybki; które po podsuszeniu, dają mi takie obrazki(imfrastruktualne).
            > PORÓWNUJĄC CENY ZA KWATERY,ARTYKUŁY I USŁUGI PODANE W PRZEWODNIKACH BEZDROŻY I
            > PASCALA Z AKTUALNYMI STWIERDZIŁEM ZNACZNY ICH WZROST - NA WŁASNEJ SKÓRZE,
            - Czytaj! to forum oraz kilka innych pokrewnych, a Bezdroża i kilka innych komercyjnych "gówienek" sprzed kilku latek nie bedzie Ci potrzebnych.
            > I PIATOJE:
            -I szetoje i sjedmoje i wosmoje:
            -Pojedź w ten region w którym ja byłem!
            -Jeśli masz kłopoty z językiem "komunikatywnym" niekoniecznie Rosyjskim, to Ci pomogę, bo jest mi Ciebie żal( tyle kilometrów człowiek pokonał, i brzydko śmierdząco a feeeeeeeee)
            - Ale tak już poważnie! W przyszłym roku jadę znów na Krym. Jeśli masz ochotę pokażę Cilxus tego miejsca. W Nowym Swjetije rosyjscy kosmonauci wypoczywali przed wylotem w kosmos. To byli niesamowici "gjeroje", tak jak "kamikadze" w japonii. Myślę,że miejsce balów i forma zabawy były dobrane... PERFECT.
            Pozdrawiam!
            PS. Bez urazy, lecz Twój przekaz był zbyt tendencyjny.
    • Gość: Pikor Ja polecam ale... IP: *.crowley.pl 15.10.04, 18:35
      ... zgadzam się z autorem wątku co do spostrzeżeń (generalnie)

Są też ładne widoki. Warto poznać dla samego poznania smile

Lepiej opisałem swoje wrażenia tu:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=623&w=15086967&a=16266522
      pozdr.
      • Gość: Adela do Gowina2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 12:07
        Gowin2, nie wysilaj sie, jak sie chlopu nie podoba to przynajmniej nie spotkasz
        juz na Krymie tego malkontenta, i gicio (a mnie sie Krym podoba i juz)
    • Gość: Wincenty Wega Re: NIE POLECAM KRYMU... IP: *.comnet.krakow.pl 26.10.04, 18:44
      Gość portalu: konrad napisał(a):

> BYŁEM W TYM ROKU.EUPATORIA,BAKCZYSARAJ,SEWASTOPOL,SIMEIZ,JAŁTA,SYMFEROPOL.
      > DLACZEGO NIE :
      > JUŻ NIE JEST TANIO - ZA W MIARĘ ZNOŚNE WARUNKI NA KWATERZE TRZEBA ZAPŁACIĆ OK.
      > 10 $ ZA OS.
      > KLIMAT TAM TEŻ SIĘ ZMIENIA - MOŻESZ MIEĆ DESZCZ W SIERPNIU ZAMIAST
      > SŁOŃCA-PODKREŚLALI TO MIEJSCOWI W ROZMOWACH.
      > STRASZNIE BRUDNO!!!!!!!!!!!!!
      > WIDOCZKI Z NETU TO NIE RZECZYWISTOŚĆ.....

bylem w tym roku. Sewastopol, gaspra, jalta, sudak, symfreropol.
      dlaczego tak:
      jest bardzo tanio jak dobrze poszukasz mozesz miec nocleg z niecale 2-3$ za
      osobe. (osoboscie mialem bungalow z kuchnia tylko dla nas, lazienka tylko dla
      nas za 3$).
      klimat - pod tym wzgledem jest cudownie. bylem na krymie w maju. gdy w polsce
      jeszcze wialo i padalo.. ja wrocilem opalony jak z kanarow. przez 7 dni samego
      pobytu na krymie tylko raz niebo bylo zachmurzone.
      czystosc porownywalna z polska...
      widoczki z netu to nie rzeczywistosc... w rzeczywistosc jest duzo... duzo
      piekniej. dwa dni buszowaniasmile po gorach krymskich z ktorych widoki zapieraja
      dech w piersiach... piekny sudak... nowy swiat... grecki chersonez... mozna by
      wymieniac i wymieniac.
      aha dla zainteresowanych - za piwo mocne krym placilismy ok. 1,4hr... czyli
      okolo 1 zetasmile
      • Gość: Pikor Re: NIE POLECAM KRYMU... IP: *.crowley.pl 27.10.04, 02:39
        Weź pod uwagę, że byłeś w maju. Poza sezonem sytuacja jest zupełnie inna -
        normalne chyba...
        • gowin2 Re: NIE POLECAM KRYMU... 28.10.04, 00:56
          Bo tak tam trzeba pojechać albo maj- czerwiec albo wrzesień-pażdziernik.Pozostałe miesiące letnie zajmują Ruscy, którzy są bardziej majętni niż Polacy.
          Ogolnie ludzie i turyści(Ukraińscy, Ruscy, Białorusini) są bardzo dobrze usposobieni w stosunku do Polaków. Nie spotkałem żadnych złych opinii z ich strony. Wszyscy wręcz robili sobie z nami zdjęcia i pozdrawiali ciepło nas i wszystkich Polaków. Inną sprawą są taksówkarze. To są naciągacze i bywa że zbluzga od "głupich polaczków" bo Ruski płaci i nie stęka.
          Szczególnie właśnie tylko z tym półświadkiem mieliśmy problemy. A reszta to Słowianie: otwarci, przychylni, i podziwiają Polskę(aż sam się zastanawiałem z jakiej racji)
          Polecam srdecznie Krym rodacy!
          • dlew54 Re: NIE POLECAM KRYMU...Dlaczego 10.11.04, 07:54
            Tylko jazda tam z biurem podróży - czerwiec lub sierpień. Lipiec to Moskwa
            okupuje Krym i ceny idą w górę. Krym jest przepiekny - byłem tam w 2002 i 2003
            z TOP Chorzów ( www.top.turystyka.pl)
            Mogę przesłać program
    • Gość: domin Re: NIE POLECAM KRYMU... IP: *.nespo.pl / *.w-net.pl 20.11.04, 16:34
      Symferopol, Bakczysaraj, Bakczysaraj, Foros, Ałupka, Jałta (okolice: Aj Pietria,
      Wielki Kanion, Ajudah, Roman Kosz), Sudak, Nowy Świat, Teodozja, Kercz, Stary
      Krym. Trochę tego było. Cena zależy od umiejętności targowania i miesiąca, w
      którym się jedzie. Byliśmy we wrześniu i nie płaciliśmy więcej niż 2-3$ za noc
      gł. w kwaterach prywatnych. Krym, jak i w ogóle wschód Europy nie są dla osób
      które preferują Majorkę. Trzeba się liczyć z pewnymi niedogodnościami. Za te
      śmieszne pieniądze nie wymagajmy cudów. Nie każdemu można polecać Krym, Indie,
      Meksyk czy cuś. Dla każdego coś innego. Trzeba tylko wiedzieć gdzie się chce
      jechać i jakie ma się oczekiwania. Dopiero potem wybrać sobie cel podróży. Tylko
      niezbyt rozwinięci turyści nabierają się na widoczki w folderach biur podróżysmile
      No niestety zwykle wszystko wygląda inaczej. Polecam sporo poczytać zanim się
      gdzieś wyberze, wtedy jakby oczekiwania będzie można przypasować do wybranego
      miejsca. Krym jest piękny, ale oczywiście nie dla każdego. Nie można ganić za
      gusta, ale już za przygotowanie do wycieczki...
      • Gość: Gorol Re: NIE POLECAM KRYMU... IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 20.11.04, 20:32
        Tysss prowdo...
        • dlew54 Re: NIE POLECAM KRYMU... 14.12.04, 22:24
          Polecam odwiedzić strony:
          serwisy.gazeta.pl/turystyka/1,50381,2060075.html
          serwisy.gazeta.pl/turystyka/3,50344.html?slowo=Krym
          Tam poczytacie co nie co
          Ja mogę przesłać programy wycieczek, które zaliczyłem w 2002 i 2003.
          Tylko wycieczką zorganizowaną można zobaczyć maksymalnie Krym, który jest
          piękny.
          Podajcie tylko swój adres.
          W 2005 planuję SanktPetersburg - tez mam do wyboru kilka ofert tras - na
          czerwiec.
          • Gość: Nika Re: NIE POLECAM KRYMU... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 10:26
            Ja w najbliższe wakacje chcę wybrać sie własnie na Krym - oczywiście bez biur
            podróży, dlatego byłabym wdzięczna za kilka praktycznych informacji, aby w
            ciągu 2-3 tygodni móc jak najwięcej zobaczyć.
            Jak możesz pisz na nikalc@o2.pl. Dzieki
            • kamea28 Re: nie trzeba polecać - ci, którzy chcą - pojadą 16.01.05, 01:42
              BYłam dwa razy na Krymie: pierwszy pobyt zachwycił bardzo, drugi troszke mniej
              (podczas tego ostatniego pobytu byliśmy z dzieckiem, więc nie pojeździliśmy za
              bardzo), ale córka (lat 5) była zachwycona - morze cieplutkie, klimat idealny,
              po rosyjsku mówiła. Stwierdziłam, że te pobyty na Krymie będziemy traktować jak
              wczasy z dzieckiem. Bałtyk nieporównywalny przecież - woda, do której nie
              sposób wejść i kompletnie nic do zwiedzania!
              Oczywiście - żadnych biur podróży! Po co? Komunikacja znakomita - kto był ten
              wie.
              Do Niki - nie starałabym się zobaczyć wszystkiego w ciągu jednego pobytu, ale
              jeśli masz taki zamiar, to po prostu zacznij od jednego końca - np. od
              Jewpatorii i poprzez całe wybrzeże aż do Fieodosji. Możesz i do Kerczu
              zajechać, choć to już troszke daleko. MOim zdaniem najpiękniej jest w
              Sewastopolu (Chersonez!), no i całe południowe wybrzeże (Jałta niekoniecznie,
              ale jako punkt wypadowy doskonała). Radzę wybrać się m.in. na Aj-Petri - ale
              koniecznie z wycieczką, do Czufut-Kale, Nowego Światu. My w tym roku planujemy
              pobyt w Jewpatorii.
              Pozdrawiam
              P.S. A tak na marginesie - do wyjazdów już nikogo ze znajomych nie zachęcam
              (ew. robię to rzadko), a po co? Każdy ma inny gust, każdemu coś innego
              odpowiada. Ale rzeczywiście - trzeba przyznać, że mogłoby być na Krymie
              czysciej.
          • wielo_kropek Re: NIE POLECAM KRYMU... 17.01.05, 22:22
            a z usług którego biura korzystałeś?
            • dar54 Re: NIE POLECAM KRYMU... 23.01.05, 14:51
              biuro@www.top.turystyka.pl
              www.top.turystyka.pl
              Tam wszelkie programy
              • borus6 Re: NIE POLECAM KRYMU... 23.01.05, 20:40
                Też korzystałem z usług TOP Chorzów - jak ktoś chce dużo zwiedzić na Krymie w
                ciągu 11 dni pobytu (+2 dni tam + 2 dni powrót), przeżyć mnóstwo radości - a
                Krym jest przepiękny , to z Nimi.
                Zainteresowanym prześlę nasze programy , które zrealizowaliśmy
                darlew19@wp.pl
                • Gość: domin Re: NIE POLECAM KRYMU... IP: *.nespo.pl / *.w-net.pl 22.04.05, 01:27
                  Niezła kryptoreklamasmile "Też korzystałem z usług (...)". No jasne, że korzystałeś
                  skoro się jest pracownikiem biura ("prześlę NASZE programy").
                  • borus6 POLECAM KRYM z TOP Chorzów 23.04.05, 18:09
                    Napisz na mój adres, to prześlę Ci " nasze programy" - jakie realizowaliśmy
                    korzystając z usług Biura TOP Chorzów - współpracujemy z Nimi już od 7-miu lat
                    To nie jest kryptoreklama, możesz wejść na stronę Elektrowni Opole / SEP i tam
                    się przekonasz o naszych programach.Jeździlismy z Nimi na Kresy od Estonii po
                    Krym , Rumunię.
                    darlew19@wp.pl
          • Gość: sasza Re: NIE POLECAM KRYMU... IP: *.magma-net.pl 03.07.05, 15:00
            jeśli oferta ciągle aktualna to podrzuć proszę te wycieczkowe plany, mam zamiar
            w 2 tygodnie zobaczyc jak najwięcej smile leniwa_sasza@gazeta.pl Z góry dziękuję.
            Jeśli możesz napisz też jak kształtują się tam ceny jedzenia i jak jest z
            transportem między miastami.
            pozdrawiam
    • Gość: s12w Re: NIE POLECAM KRYMU... IP: *.chello.pl 24.04.05, 15:38
      CapsLock ci sie zaciął
      • jawor10 Witajcie żądni krymskiej przygody 18.05.05, 19:31
        Tak, też wielokrotnie korzystałem z usług Biura TOP Chorzów - zaliczałem KRESY
        i Krym . Polecam zwiedzenie tego zakątka. Jest tam duzo historii, piękna ,
        ciepłej wody, smacznych win i miłych wrażeń przeżytych z wiarusami , którzy
        doceniają świetna organizację i opiekę tego biura.Na Krym trzeba mieć zaufane
        biuro - z byle kim wielkie ryzyko.
        Pozdrawiam i do zobaczenia na trasach krymskich
        • Gość: domin Re: Witajcie żądni krymskiej przygody IP: *.nespo.pl / *.w-net.pl 19.05.05, 02:10
          Tak drogi Jaworze10, Borusie6, Darze54, Dlewie54 czy wszelkie inne ksywy jakie
          masz - podoba mi się Krym i wierzę, że Biuro Top Chorzów jest wspaniałe, oferuje
          niezapomniane wspomnienia itp, itd., ale qrcze wszyscy już o tym wiedzą i nie
          trzeba o tym w kółko nadawać z uporem maniakasmile pzdr
          • Gość: mała turystka Re: Witajcie żądni krymskiej przygody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 18:04
            Myślałam, że to tylko mnie przeszkadzają te "piania z zachwytu" nad biurem TOP
            z Chorzowa, więc siedziałam cicho. Byłam z tym biurem w zeszłym roku na Krymie.
            Krym wspaniały - jeden wyjazd nie wystarczy. Jeśli chodzi o biuro - ambitne
            programy - za to organizacja wyjazdu - fatalna. Program wyprawy bardzo
            interesujący, ale realizacja pozostawiała wiele do życzenia - zupełnie nie
            przygotowany pilot, bez znajomości języka, trasy, zwiedzanych obiektów , nie
            potrafiący współpracować z kierowcami, konfliktowy itd. Uczestnicy wielokrotnie
            wiedzieli więcej niż osoba reprezentująca biuro. Sama jestem pilotem wycieczek
            i było mi po prostu wstyd. Wyjazd z biurem ma swoje wady - różne /czasami
            nawet bardzo/ osoby uczestniczące; konieczność dostosowania się do programu,
            grupy - ale zaletą jest "niemyślenie o spaniu i jedzeniu".Ale sam Krym polecam.
            Chętnie wróciłabym do niektórych miejsc, ale chyba już nie z tym biurem.
    • Gość: nan Re: NIE POLECAM KRYMU... IP: *.chello.pl 18.06.05, 00:58
      byłam w zeszlym roku na krymie 3 tyg.: symferopol, sudak, nowe swiat, aluszta,
      alupka, foros, bakczysaraj.
      za pobyt zaplacilam ok 700 zl(transport wyzywienie, zakwaterowanie).
      rowniez slyszalam propozycje kwater 10$ ale sie targowalam i najdrozej placilam
      6$-ale fakt faktem wymagajaca nie jestem: byle bylo łóżko.;o)
      w lipcu tylko raz deszcz zlapal. troche niefortunnie bo 'wspinalismy' sie na
      czatyrdah. owoce wowczas byly bardzo drogie
      to fakt brudno. plaze sa zasyfione zwlaszcza w sudaku, ale w forosie, alupce
      ok. nam sie udalo znalezc kilka porzadnych.
      widoczki mi sie podobaly nawet bardzo. musze stwierdzic, ze to byl najlepszy
      moj wyjazd. ale w sumie, wszedzie jest super gdzie sa super ludzie. ja z takimi
      pojechalam i spotkalam.pozdrawiam.
      • dar54 Re: NIE POLECAM KRYMU... 19.06.05, 19:38
        mała turystko
        szkoda, że z nami nie pojechałaś w 2003, bo wszystko było na 5 i to wiele
        ponad programowych punktów. Wszystko oczywiście zależy od uczestników, pilota
        też.
        Ja zlecałem TOP ta imprezę i każdy punkt był wcześniej omówiony - tym bardziej,
        że byłem tam już rok wcześniej. Skoro sama jestes pilotem wycieczek, to dziwię
        się ,że tak Ci się poszczęściło. Każdy wieczór był z wspólnym wyjściem na
        zabawę, wszyscy współpracowali ze sobą.Naszym owocem była kolejna wycieczka w
        roku ubiegłym do Transylwanii - wielu uczestników z Krymu się spotkało -
        towarzystwo z różnych stron kraju.
        Szykowaliśmy się do Sankt Petersburga w tym roku ale niestety było nas za
        mało , żeby uzbierać 40 osób - najniższe koszty.
        Ale już mam obiecany udział w roku następnym i właśnie zlecimy ten wyjazd dla
        TOP Chorzów.
        Trzeba być w kontakcie z każdym uczestnikiem, przygotować Go do wspólnego
        wyjazdu, wzbudzić wzajemne zaufanie do wspólnej wyprawy w dalekie strony.
        Takie zaufanie potem procentuje " mała turystko".
        Pozdrawiam i życzę miłych wycieczek tego lata.
        • Gość: nan Re: NIE POLECAM KRYMU... IP: *.chello.pl 19.06.05, 21:56
          hmmmm kusząca ta propozycja TOP, ale............ nie korzystam z wycieczek
          zorganizowanych, bo:
          0. korzystałam już z biur podrozy, ale juz tego nie robie.
          1. jest taniej
          2. wolę mniejszą grupke osób- bo jezdzimy stopem.;o)
          3. wole przygodę-włóczęgę niz 'wycieczkę'.
          4. sama zwiedzam co chce i kiedy chce. oraz robie to swoim tempem.
          5. zawsze moge przedluzyc lub skrocic pobyt.
          6. nigdy sie nie spozniam na sniadania ;o)
          7. nigdy nie narzekam na 'hotel'.
          a w tym roku-za 2-3 tygodnie wybieram sie do albanii, a moze do mołdawii. nie
          wiem. spakuje sie i wyjade. byle przed siebie. pozdrawiam.
      • zdzisbis Re: NIE POLECAM KRYMU... 01.07.05, 02:24
        Tylko mozna glosic BRAVO BRAVISSIMO Komu sie nie podoba to jego wolna wola KRYM
        is KRYM i jak najmniej "turystów" enklwiczowych.Pozdr ZB
    • Gość: Pitek Re: NIE POLECAM KRYMU... IP: *.neta-si.pl 26.06.05, 12:35
      W życiu nie pojechałbym z żadnym biurem podróży, nigdzie i za nic na świecie,
      choć nigdy nie byłem, ale cenię sobie wolność i niezależność. Krym jest
      superowy, ale rzyczwiście nie dla kazdego. tam podoba sie ludzim którzy cenią
      sobie wyjazdy żywe i zaskakujące, a nie hotelowo-morsko-wycieczkowe. Jadąc tam
      na własną rękę trzeba być przygotowanym na niespodzianki. Np w zeszłym roku
      chcąc kupić bilet w Lwowie do Symferopolu lub Odessy (było nam bez różnicy bo
      Odessę też chcieliśmy zwiedzić) pani w okienku powiedziała że bilety są na
      przyszły miesiącsmile trzeba było pokombinować - nam akurat pomógł jeden z
      autochtonów, przemiły Ukrainiec mówiacy po polsku. Ludzie tam są fantastyczni.
      Ceny cóż, dla niewybrednych to prawdziwa gradka cenowa 3$ i już, byle przekimać
      i móc sie odświeżyć, żadnych ekstrawagancji bo i po co. A ten komu potrzeba
      ekstrawagancji Krym nigdy sie nie bedzie podobał, tak jak i Indie i inne
      wschodnie kraje. Inna kultura, ludzie, środowisko. Dla tych tylko Majorka,
      basen i morze i hotel (oczywiście z klimatyzacją). Dla mnie i żony są
      ważniejsze rzeczy anizeli to. Przez cały rok człowiek żyje w luksusowaych
      warunkach więc dwa tygodnie niedogodności to nawet sam plus, a wypoczynek
      psychiczny to super sprawa. Nigdy nie narzekaliśmy chociać czasami było ciężko,
      jak np w Ałupce do któej zmierzaliśmy z SUdaku i miły marszrutkowiec wysadził
      nas 5 km od miasta. Kto był to wie jaki tam jest górzysty teren, a my z
      plecakami. Straciliśmy 4 godziny na znalezienie noclegu, aż w koncu
      spasowaliśmy i o 20 wylądowaliśmy w najdroższej Jałcie. Było późno noclegami
      już krucho. Ale jeden zdesperowany podobnie jak i my sie znalazł i z 15 $ za
      noc zjechał do 5$ i już. Po to człowiek ma język w gębie zeby rozmawiać. Nie
      zamieniłbym tego na nic innego. Wyjazdy indywidualne mają dodatkową zaletę.
      Człowiekowi odpada problem narzekania na warunki. NIe po to są wakacje aby
      przez cały czas narzekać że warunki miały być inne a są inne. A tak nie podoba
      CI sie pakujesz sie i na drug dzień śpisz gdzie indziej. kocham to i pozdrawiam
      tych co myślą podobnie.
      • zdzisbis Re: NIE POLECAM KRYMU... 01.07.05, 02:31
        KRYM is KRYM Ty prawdziwie i rzetelnie przedstawiles fakty chwala ci za to
        Kto nie wie o co biega niech na Krym nie jedzie bo Polak potrafi ...tez zepsuc
        pozdrawiam ZB

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka