Dodaj do ulubionych

Jak usunąć zapach potu z ubrań

16 lat temu
Mam prośbę może ktoś zna sposób jak usunąć zapach potu z odzieży pod pachami.
Po wypraniu czuć niemiły zapaszek.A szkoda niektórych wyrzucić.
Obserwuj wątek
    • Gość: allija Re: Jak usunąć zapach potu z ubrań IP: *.2a.pl 16 lat temu
      zwyczjanie, zaprać ręcznie mydłem przed wrzuceniem do pralki.
      • Gość: allija Re: Jak usunąć zapach potu z ubrań IP: *.2a.pl 16 lat temu
        oczywiście, tylko miejsca pod pachami, żeby nie było wątpliwości.
    • Gość: Rachela Re: Jak usunąć zapach potu z ubrań IP: *.aster.pl 16 lat temu
      ja stosowałam ACE do koloru. bezpośrednio na paszki i jeszcze do prania jedna
      miarka.
      powinno pomóc.
      • giruson Re: Jak usunąć zapach potu z ubrań 16 lat temu
        Dziękuję wypróbuję
    • brak.slow Re: Jak usunąć zapach potu z ubrań 16 lat temu
      zalać octem-albo wymoczyć w rozcieńczonym occie i prać w nieco wyższej
      temperaturze-o ile dane ubrania to zniosą. (w chlodniejszej raczej tez powinno
      się uprać). mialam jedną taką bluzkę z dodatkiem sztucznej tkaniny-po jednym
      takim zapoceniu nie dalo sie jej doprać. problem objawial się tak, że po
      założeniu na świeze umyte ciało pod wplywem ciepla zaczynala smierdzieć. i tez
      szkoda bylo wyrzucić.
      po praniu rzeczy nie śmierdzą octem.
    • linn_linn Re: amoniakiem 16 lat temu
      forum.gazeta.pl/forum/w,630,115721864,,Przepocone_marynatki.html?v=2
    • abesses Re: Jak usunąć zapach potu z ubrań 15 lat temu
      Ja sie z tym problemem borykalam przez wiele lat. Gdybym wtedy wiedziala, co wiem dzisiaj to nie wyrzucilabym moich ulubionych rzeczy:
      1. Unikaj kawy i mocnej herbaty. Zauwazylam u siebie ze strasznie sie poce po ich wypiciu i ten wlasnie pot "kawowy" smierdzi najbardziej.
      2. Po pracy jesli nie masz czasu wyprac bluzki od razy, zamocz chociaz pachy w zimnej (tak!) wodzie i zapierz mydlem. Potem nalezy wyprac w pralce, ale chodzi o to zeby pot sie nie "zadomowil".
      3. U mnie metoda z octem i soda nie dzialala. Nie wiem, byc moze zle proporcje, ale pomaga jesli przed praniem napsikasz na przepocone okolice jakims vanishem, ACE do kolorw lub innym delikatnym odplamiaczem. Pamietaaj pozostawic na 15 minut zeby "wyzarlo" i dopiero wtedy do pralki.
      4. Jak nie chcesz sprawdzac na sobie, czy bluzka sie porzadnie wyprala to przejedz goracym zelazkiem na lewej stronie pod pachami. Pod wplywem wysokiej temperatury od razu poczujesz czy bluzka sie wyprala czy nie. Jesli nie, powtorzyc punkt 3 dwa razy pod rzad.

Wiem o istnieniu Antidralu i innych mocnych srodkach, ale pocic sie trzeba, szczegolnie latem i wolalabym tego unikac. Podobniez z wkladkami pod pache: chybabym zbankrutowala jak bym miala do kazdego ubrania je montowac.
      Pozdawiam
      • atela Re: Jak usunąć zapach potu z ubrań 15 lat temu
        Też ostatnio wpadłam na pomysł z ACE i zadziałało :) Wcześniej moczyłam w amoniaku - z różnym skutkiem.
        • Gość: baśka Re: Jak usunąć zapach potu z ubrań IP: *.home.aster.pl 15 lat temu
          Ale trzeba moczyć w ACE ?
          A co z ciemnymi kolorami ? Nie wyblakna? Pytam bo tak naprawde to jednak wazne co sie stanie po wyciagnieciu ciuszka z takiego moczenia.Ja moze na noc namoczyłabym w drefcie i tak zostawiła.Potem uprała w pralce w 40stopniach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka