IP: *.adsl.inetia.pl 16 lat temu
Mam nową zmywarkę Siemens. Dość kiepsko suszy naczynia i co gorsze, co jakiś czas po zakończeniu programu znajduję przylepioną do dna część nierozpuszczonej tabletki. Co się dzieje?
Poprzednią zmywarkę,tej samej zresztą firmy, używałam z powodzeniem przez 12 lat! Nie wiem co o tym sądzić. Czy trafiłam na wadliwy egzemplarz, czy generalnie jakość sprzętu poszła w dół? Ma z założenie przetrwać okres gwarancyjny i potem na złom?
Obserwuj wątek
    • Gość: lilunia Re: Zmywarka IP: *.chello.pl 16 lat temu
      Ja mam Electroluxa, ale tez mi tak sie zdarza jesli tabletka zatrzyma sie na talerzach zamiast spasc na sam dol. Ten twoj nowy model moze miec inne ulozenie naczyn. Ja musze w miejscu spadania tabletki miec male talerze.
      Moja tez zle suszy, wkurza mnie to! Bo przeciez nie bede po kazdym zmywaniu wycierac naczyn.
    • Gość: Ewa Re: Zmywarka IP: *.chello.pl 16 lat temu
      Suszy pewnie dobrze... tylko jak umyte naczynia za długo leżą w zmywarce, robią się z powrotem wilgotne. Też mam Siemensa i przerabiam to na bieżąco...
      Co do tabletki, taki niefart ;( zdarza się, że jakieś większe powierzchniowo naczynie zaburza przepływ wody w trakcie całego cyklu. Najlepiej jednak chyba korzystać z kieszonki na tabletkę, zawsze to robię, nigdy nie znalazłam tam resztek...
    • agus21075 Re: Zmywarka 16 lat temu
      a nie zmywasz na najkrotszym programie?? na takim najczesciej tabletki sie nie rozpuszczaja, no i zazwyczaj nie ma on opcji suszenia
      • Gość: agata Re: Zmywarka IP: *.adsl.inetia.pl 16 lat temu
        Zmywam na długim programie, tabletkę wkładam do "kieszonki". Poprzednia zmywarka suszyła jak szatan, a naczynia nawet pozostawione na noc rano były idealnie suche. Tabletki też nigdy nie gubiła.
    • pompompom Re: Zmywarka 16 lat temu
      sprawdź jeszcze czy producent nie zaleca czasami używania osobno proszku (ew. płynu) soli i nabłyszczacza. To zależy od długosci cyklu mycia i od tempertury. Obie opcje muszą być jakos tam zgrane do tabletek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka