floress 16 lat temu A ja najbardziej lubię placuszki z jabłkami. Ciasto jak na naleśniki, tylko bardziej gęste i do tego starte jabłko. Smażę małe placuszki. Pycha. Takie zawsze robiła moja mama. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adess09 Racuszki, placuszki 16 lat temu W przepisie na bliny gryczane trzeba wziąć łyżkę suszonych drożdży...??? Na pewno? Na ok. 300 g mąki...? Ja bym raczej wzięła łyżeczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
belajsia Re: Racuszki, placuszki 16 lat temu Dzieki floress za tips, akurat o takich myslalam, ale nie pamietalam jak sie je robi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aqua48 Re: Racuszki, placuszki IP: 77.236.26.* 16 lat temu Ja do tych naleśnikowych z jabłkami dodaję skórkę pomarańczową i rodzynki, wtedy są pyszne. Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: Racuszki, placuszki 16 lat temu Czy takie racuszki z jabłkiem smażysz na oleju? Odpowiedz Link Zgłoś
humppaja Racuszki, placuszki 16 lat temu Niezależnie od przepisu najlepsze są racuchy smażone na maśle (albo mieszance oleju i masła). Nabierają wtedy pięknego złotego koloru i maślanego aromatu.... Odpowiedz Link Zgłoś