Dodaj do ulubionych

Robaki w kanapie

16 lat temu
Błagam o pomoc, czy ktoś wie jak nazywa się to paskudztwo i jak to wytępić?
Takie paskudy pojawiły się u mnie w kanapie, szczególnie upodobały sobie miejsce w puchowej kołdrze, brrr
fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ba/pd/viwn/7Nv2ry9m0ftCH6POiX.jpg
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Robaki w kanapie 16 lat temu
      a nie są to przypadkiem larwy moli?
      • pantera2000 Re: Robaki w kanapie 16 lat temu
        W sumie nie mam pojęcia, jak przegldałam zdjęcia na necie to akurat te co ja mam nie mają raczej żadnych czółek i ciemniejszego odwłoka i są chyba bardziej "włochate". Nie zauważyłam też, aby się przeobrażały, gdyż nigdzie jeszcze nigdy nie zauważyłam latających robalków. Aczkolwiek dziękuję za sugestię i faktycznie na początku spróbuję wyłożyć jakiś środek na mole. Najgorsze jest, że w zasadzie w skrzyni nie mam już nic, ani żadnej kołdry, ani poduszek, a one nadal skąś wyłażą ;(
      • linn_linn Re: Robaki w kanapie 16 lat temu
        Chyba nie. Duze sa?
          To zależy, małe mają ok 5-6 mm, zaś te większe nawet ok 1 cm. Te większe są bardziej też "tłuste". Te "młodsze" są prawie przezroczyste, te większe mają kolor bardziej zdecydowany, bardziej brązowy.
            Poczytaj tu:
            f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4118914
            Zastanawiam sie tez, na ktorym forum GW moga cos wiedziec na ten temat.
            O kurcze... wygooglalam "attagenus pellio" / podali na w/w forum / i podobnie to wyglada. Masz zwierzaki w domu?
              Bylby to szubak dwukropek:
              robaczywy.zielnik.prv.pl/innechrzaszcze.htm
              Lubi bywac w cudzych domach.
              Dziękuję za te informacje, wydaje mi się, że to strzał w 10, niestety :(
              Faktycznie, takie małe żuczki też w domu mam od czasu do czasu, ale zrzucałam to na garb otwartego okna myśląc, że to robale z dworu przyłażą po murze.
              No i teraz pytanie jak to paskudztwo wypędzić...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka