Dodaj do ulubionych

Robaki w kuchni - pomocy

14 lat temu
Pojawiły się kilka dni temu. Robaki są małe, owalne i podłużne, mają skorupkę która pęka przy ich "zabijaniu", są brązowe i mają skrzydła (jednak nie latają). Zazwyczaj można je spotkać na podłodze lub na meblach, często w szafkach. Pomyłam szafki, powyrzucałam podejrzane rzeczy i dalej są. Wiecie jak się tego pozbyć?
Obserwuj wątek
    • Gość: melon Re: Robaki w kuchni - pomocy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14 lat temu
      a czułki mają ? Poprzeglądaj Google"owady, szkodniki domowe, insekty". Może to karaluchy ? lubią łazić w nocy, mają duzy apetyt i lubią ...sex wiec trzeba się śpieszyć z ich dezynsekcją.Póki nie zidentyfikujesz intruzów trudno o lekarstwo. A skąd przyszły ? Może szybem wentylacyjnym ?Może z czymś przyniosłaś ? Współczuję.Napisz jak sie ogarniesz, innym sie może przydać;)
      • aniuta68 Re: Robaki w kuchni - pomocy 14 lat temu
        Kup płytke GLOBOL chyba tak sie nazywa
        sa w sklepach drogeryjnych lub na allegro,
        wszystkie robaki umieraja,
        jak masz dużą kuchnię to kup dwie,
        postaw gdzie s na szafkach na górze,żeby jej nie dotykać.
        Na pewno pomożę,
        daj znać potem.
        • Gość: Maggy~ Re: Robaki w kuchni - pomocy IP: *.dynamic.chello.pl 13 lat temu
          Ja rowniez dziekuje za rade.U mnie,po 30-stu latach pojawily sie w kuchni biale glisty!Codziennie zabijam po 4,5 sztuk na suficie!Sa obrzydliwe i nie mam pojecia,skad wziely sie? Podejrzewam,ze albo zostaly przyniesione z supermarketu albo wyszly przez filtr wentylacyjny,bo niestety mieszkam w bloku:-(
          • Gość: AC Re: Robaki w kuchni - pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12 lat temu
            Witam
            Czy z treści mam rozumieć, że na białe glistki w kuchni na suficie też pomogły płytki Globo ?
            Mam ten problem od kilku dni.
            Proszę o pomoc.
            Adrian
    • Gość: Maja Re: Robaki w kuchni - pomocy IP: *.play-internet.pl 11 lat temu
      U mnie tez sie to paskudztwo pojawilo!!!!! Kupilam wedzone nóżki dla psa (smierdzacy przysmak mojego "dziecka" ;)) trafilam jednak ktoregos razu na felerna partie,na drugi dzien splesnialy i pojawily sie brazowe larwy...wszystko co bylo otwarte wyrzucilam,szafke zdezynfekowalam octem. Czy mam sie spodziewac jeszcze czegos gorszego,czy moze ocet sobie z tym poradzi? Blagam o pomoc;(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka