Gość: agi Wkładki domaciczne IP: *.bulldogdsl.com 19 lat temu przeczytalam uwaznie wszystkie komentarze dotyczace wkladek. uwazam ze wybor sposobu zabezpieczania sie przed nieporzadana ciaza nalezy do pary. duzo zalezy od tego co kto mysli o zaplodnionej komorce jajowej: bo dla jednych to jest tylko komorka jako twor i usuniecie jej z organizmu jest niczym zlym, dla drogich jednak zaplodniona komorka jest nowym zyciem- czlowiekiem i usuniecie jej jest zabiciem drugiego czlowieka. ja naleze do pierwszej grupy ludzi. uwazam ze wkladki domaciczne w wielu przypadkach powoduja wydalenie juz zaplodnionej komorki, wiec nigdy sie na nie nie zdecyduje. potwierdzaja to coraz to nowsze badania medyczne. a co do tabletek to one nigdy nie pozwalaja na zaplodnienie komorki jajowej bo komorka jest "uspiona" nie jest uwalniana. stosujac wkladki zawsze istnieje ryzyko usuniecia zaplodnionej komorki dlatego ja NIE ZARYZYKUJE!!! (TO ZE DOCHODZI DO ZAPLODNIENIA KOMORKI JAJOWEJ PODCZAS STOSOWANIA WKLADEK POTWIERDZAJA LICZNE CIAZE WYSTEPUJACE PRZY STOSOWANIU TEGO RODZAJU ZABEZPIECZENIA - WYBOR NALEZY DO CIEBIE...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agi Re: Wkładki domaciczne IP: *.bulldogdsl.com 19 lat temu pisze jeszcze raz aby sprostowac to co napisalam wczesniej. oczywiscie POMYLILAM SIE piszac ze naleze do pierwszej grupy, ktora nie uznaje zaplodnionej komorki jako zywej istoty. dla mnie kazda zaplodniona komorka to nowe zycie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mandy5 Re: Wkładki domaciczne 19 lat temu A ja się odniosę do wcześniejszego twojego postu i odpowiem tak: Również uważam, że to jest indywidualna sprawa każdej pary w jaki sposób się zabezpiecza i nie mam zamiaru wnikać jak ją inni postrzegają ( mówię o wkładce) bo ile ludzi tyle teorii. Ty tak podchodzisz do tego, ja mam odmienne zdanie na ten temat. Ale ponieważ wybór należy do mnie, mogę sama zadecydować :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gos Wkładki domaciczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu mam tą wkładke i miesiączkuje bardzo nieregularnieczasami az sie boje ze moze niezauwazona wypadła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wanda Re: Wkładki domaciczne IP: *.dyn.gotadsl.co.uk 19 lat temu Co sie moze przdazyc jezeli wkladka nie zostanie wyjeta po bardzo dlugim czasie. Moja kolezanka zalozyla sobie wkladke typu t 20 lat temu i nie byla na zadnej wizycie u ginekologa i jej nie wyjela. Obecnie zabezpieczaja sie prezerwatywa. Jakie skutki to moze miec dla jej zdrowia ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igunia Re: Wkładki domaciczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu Tez mam wkladke Mirena juz 6 rok bardzo sie boje ja wyjac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mada Re: Wkładki domaciczne IP: *.asta-net.com.pl 19 lat temu dziewczyno juz czas na zmianę ja tez mam i mój lekarz wyjał po 5 latach bo pózniej może przyrosnąc!!!!!dużo ryzykujesz....zdrowie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lena Re: Wkładki domaciczne IP: *.asta-net.com.pl 19 lat temu hej ja już mam druga bardzo sobie chwalę i polecam nie boli wyciaganie ani zakładanie wszystko w ciagu 30 min....i gotowe na nastepne 5 lat pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Wkładki domaciczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu miałam CooperT, żadnych objawów ubocznych, polecam, jest kompletnie nie wyczuwalna przez kobietę, jak poszłam ją wyjmować, to nie byłam pewna, czy ona tam jest... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edzia Re: Wkładki domaciczne IP: *.ssp.dialog.net.pl 17 lat temu A czujecie te sznureczki? bo kompletnie niemogę ich znaleść a mam wkładke od tygodnia? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_8 Wkładki domaciczne 19 lat temu czy zdarzylo sie wam zeby sznureczki sie poluzowaly... tzn wyczuwam tylko jeden a specjalnie zostaly maksymalnie skrocone aby ograniczyc stany zapalne i na poczatku czulam ze sa skrocone prawie rowno z szyjka a teraz wyczuwam tylko jeden - jakby sie "wydluzyl" pewnie wiecie o co mi chodzi;) btw. zmienialam 3tyg temu, z miedziowej na nowa miedziowa;) wymiana byla bezbolesna choc chcialam znieczulenie po wspomnieniu zakladania pierwszej, wymiana trwala ok 10min, tylko lekkie uszczypniecie poczulam tym razem:) wiele zalezy od umiejetnosci lekarza!!! na wkladce nie mozna oszczedzac! i jesli bedzie za dlugo to faktycznie moze wrosnac i uszkodzic macice... co do tamponow: za pierwszym razem - 3 lata temu dr mowila ze lepiej nie bo moze sie przyczynic do powstania zapalen ale teraz jak pytalam - podobno po konkretnych juz badaniach nie zaobserwowano zadnych negatywnych skutkow stosowania tamponow przez kobiety z wkladka pozdrawiam i czekam na odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_8 Re: Wkładki domaciczne 19 lat temu a moze zdarzylo sie ktorejs z was zeby wkladka sie przesunela wgłąb ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewita Wkładki domaciczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18 lat temu po urodzeniu dziecka przez trzy lata stosowałam ( zastrzyki) depo prowera - i przez ten czas nie miałam wogóle miesiączki- tak już przy tym rodzaju anty...jest niestety. Wkońcu zdecydowałm się to przerwać aby wrócić do normalnego cyklu. Lekarz zaproponował mi wkładkę Multiload mam ją od 08/2007 i do tej pory nie mam miesiączki / tylko raz na jakiś czas drobne plamienia. czy tak może się przydażyć? Martwię się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgorzata Re: Wkładki domaciczne IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 18 lat temu Nie musisz :-) Miałam Multiload poprzednio, prawie 4 lata miałam bardzo skąpe miesiączki, spirala właśnie tak na mnie wpływała. Takie minimalne plamienia. Jeżeli masz wątpliwość dopytaj swojego ginekologa. Ja swojego zadręczałam co miesiąc zanim mu uwierzyłam, ze wszystko jest OK. Teraz mam Medusę ze srebrem. Jest rewelacyjna, srebro wpływa dodatkowo na ZERO jakichkowiek infekcji, bardzo polecam tą antykoncepcję kobietom świadomym swoich wyborów. A tym krzyczącym o zabijaniu dzieci proponuję się wpierw dokładnie doinformować zanim wezwą egzorcystę :-) Medusa : www.herbich.zgora.pl/highres/medusa.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewita Wkładki domaciczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu Dziękuję za odpowiedź, jest mi teraz o wiele " Raźniej " , że nie tylko ja mam taki problem a za tym idące wątpliwośći. Mam jeszcze jedno pytanie do was kobietki Jak to jest gdy chce się zajść ponownie w ciążę , czy organizm trzeba jakoś oczyścić przed ponownym zajściem tak jak po hormonach? Czy dzieciaki rodza się zdrowe? Jakie macie doświadczenia. Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brenda Wkładki domaciczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18 lat temu cześć wszystkim, w artykule, w wadach stosowania wkładek domacicznych przeczytałam- istnieje możliwość niezauważalnego wypadnięcia wkładki. Nie ukrywam, ze przeraziłam się tym. Od lat łykam piguły i jestem już prawie zdecydowana na załozenie wkładki, ale troche mnie przestraszył ten zapis. czy kogos może spotkało cos takiego? O co chodzi? Jak to wypadniecie. Po załozeniu wkładki myślałam, ze będzie sam komfort, a tu takie informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Wkładki domaciczne IP: 193.200.133.* 18 lat temu Witam! Mam 30-lat.Po ok.roku po porodzie 2-dziecka lek.gin.B.Zalewski z Kęt,założył mi wkładke -miedzianą za 300zł.Po 3-mieś.po kontroli zaszłam w ciąże.Wyciągną mi wkładke a ja urodziłam dzidziusia.Dlaczego...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frania Wkładki domaciczne IP: *.centertel.pl 18 lat temu większość wkładek ma działanie wczesnoporonne. zastanawiam się czy marina też? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ira39 Re: Wkładki domaciczne IP: *.adsl.inetia.pl 18 lat temu lepiej jak juz wczesno poronny niz porzucone dzici-albo gozej martwe na smietniku............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Wkładki domaciczne IP: *.gorzow.mm.pl 18 lat temu Witam po urodzeniu drugiego dziecka założyłam spirale mam ją już rok i niestety mam z tego powodu same problemy silne bóle krzyża prawie zawsze plamienia i teraz doszedł stan zapalny.lekarz tak przyciął nici że teraz sam nie może zlokalizowć tej spiralki właśnie dziś idę na usg aby ją znalesc i zdecyduje czy ją wyjąć tylko nie wiem czy to boli.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrin Wkładki domaciczne IP: *.40.80.71.sub.mbb.three.co.uk 18 lat temu Mialam wkladke osiem lat. A teraz przeczytalam, ze dzialaja trzy do pieciu lat. A co potem z nimi sie dzieje? Bo stalo sie, chyba jestem w ciazy :( Bylam przekonana, ze caly czas moja dziala... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc37 Re: Wkładki domaciczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17 lat temu Kolejny baranek. Wkladka jest po to by niedopuscic do zaplodnienia. Skoro nic o tym nie wiesz to nie wypowaiadaj sie. Takie herezje glosili w kosciele i pewnie w radiu maryja hahaha Milego sluchania wiec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobra Cena Wkładki domaciczne IP: *.152.150.235.dsl.dynamic.eranet.pl 17 lat temu www.aptekanatura.pl/leki_hormonalne.html Odpowiedz Link Zgłoś