aga857 21 lat temu Czytałam na tym forum, że używacie ściereczek z mikrofibry do sprzątania. Co nimi sprzątacie, czy są rózne rodzaje, jakie firmy polecacie i czy faktycznie wszystko da się czyścić bez użycia detergentów? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: stasia Re: ściereczki z mikrofibry IP: *.kom / *.kom-net.pl 21 lat temu ja mam 2 ściereczki kupiłam w lidlu i w biedronce obie aię różnią z biedronki jest lepsza myję nią wszystko i jestem zadowolona zapłaciłam w biedronce 4zł rewelacja do mycia opłaciło sie Odpowiedz Link Zgłoś
ania970 Re: ściereczki z mikrofibry 21 lat temu Mam różne: drogie Raypath i tanie szwedzkie z Allegro. Sprzątają rewelacyjnie. Używam ich do wszystkiego okna, cała łazienka, kuchnia itp. Nie usuniesz kamienia, ale przy częstym sprzątaniu kamień się nie tworzy. Najlepiej kupić jakieś niedrogie i testować w domu. Sama wypraktykujesz, do czego najbardziej się nadają. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: ściereczki z mikrofibry IP: 82.139.45.* 21 lat temu mam nową sciereczke, nigdy jeszcze nie uzywalam zadnej... jak postepowac z nią, czy wystarczy tylko zmoczyc? Odpowiedz Link Zgłoś
ania970 Re: ściereczki z mikrofibry 21 lat temu Przed pierwszym użyciem zaleca się wypranie w temp. do 60 stopni, bez środków zmiękczających. Potem tylko zmoczyć, wykręcić i czyścić. Gdy się zabrudzi, do pralki i gotowe. Ale zawsze bez środków zmiękczających. Przyjemnego sprzątania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allija Re: ściereczki z mikrofibry IP: 217.153.29.* 21 lat temu Używam sciereczek Viledy, ok. 10 zł sztuka, i ściereczek Prima, ok 4 zl. Ta pierwsza jest troche grubsza i lepsza, trwalsza ale i prima też dobrze sie sprawuje. Sciereczek tych nie trzeba prać na początku, przed użyciem trzeba dobrze zmoczyć, wykręcić i koniecznie strzepnąć ponieważ wówczas "wstana" delikatne wloski na tejze sciereczce. Sciereczki mozna prać jeśli sie zabrudzą wg instrukcji na opakowaniu. Mozna ich uzywac do wszystkich powierzchni, szczególnie wygodne jak dla mnie sa do inoxu, ktorego mam duzo w kuchni i bez tych ściereczek chyba bym sobie nie poradziła z zachowaniem sprzetu w czystości. Myję nimi takze szyby, lustra, baterie, kafelki itd. Nie radza sobie jedynie z osadami wapiennymi np w kabinie prysznicowej. Przestałam uzywać jakichkolwiek płynów, w zasadzie to myję nim tylko podłogę i czekam kiedy będzie w sprzedazy mop do podlogi z mikrofibry. Przy stosowaniu tych sciereczek zalecana jest wzgledna systematyczność bo z zastarzałym brudem jest trudniej, jak zwykle zresztą. Odpowiedz Link Zgłoś
ania970 Re: mop z mikrofibry 21 lat temu Właśnie kilka dni temu zobaczyłam na Allegro mopy z mikrofibry. Przymierzam się do kupna. Kłopot tylko w tym, że jest płaski i nie będzie można odciskać go w sitku na wiaderku. Pozostanie ręczne wykręcanie. Odpowiedz Link Zgłoś
maganr1 Re: ściereczki z mikrofibry 21 lat temu Ostatnio, oprócz standardowych zastosowań (okna, meble, kuchnia, zlew, wanna, umywalka, podłoga) umyłam nią lodówkę - wiecie jaki luz? To był moment. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: ściereczki z mikrofibry IP: *.icpnet.pl 21 lat temu Sprawdza się też przy myciu samochodu - zarówno w środku (tablica rozdzielcza), jak i na zewnątrz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosiasamosia Re: ściereczki z mikrofibry IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 21 lat temu kiedyś pisałam o ściereczkach z mikrofibry ale to co zostało hitem (do dzisiaj kupuję wszystkim znajomym i rodzinie ) są ściereczki do szyb kupione w lidl -warto bo mycie okien przestaje być problemem . Usuwają równiez każdy brud ,tłuszcz i co tam jeszcze można bez konieczności jakichkolwiek detergentów -maja jedną powierzchnię ścierającą i działają jak papier ścierny a drugą gładką wyciera się do sucha . Koszt niewielki bo za 8 zł mozna przez rok myć wszystko (ja tak robię ) co się sprzata w domu ,prac szmatkę w pralce z detergentem i znów uzywać ,te pierwszą mam juz rok a dalej działa . Jeśli chodzi o szczegóły to jest ona biała i pisze na opakowaniu do okien Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnkaK Re: ściereczki z mikrofibry IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 21 lat temu Zadam może głupie pytanie: czy te ściereczki można kupić w Tesco lub Realu i co jest napisane na opakowaniu?Jak je odszukać na półce? Odpowiedz Link Zgłoś
ykke Re: ściereczki z mikrofibry 21 lat temu Ale jak myjecie np. okna? Wilgotną ścierką i tak zostawiacie? Jak wyschną to nie ma zacieków, plam z wody itp? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna72 Re: ściereczki z mikrofibry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21 lat temu W TV jest właśnie reklama Stella Pack i jej ściereczek. Kupiłam i niezawiodłam się. polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allija Re: ściereczki z mikrofibry IP: 217.153.29.* 21 lat temu W tesco są tylko polskie sciereczki Prima, i wlasnie to jest napisane "prima, uniwersalna sciereczka, mikrofibra 100%", kosztuje ok. 4-5 zł. Lepsza jest ściereczka viledy /bo, chocby, jest grubsza i trwalsza/, na opakowaniu jest "New, vileda, micro-activ plus", kosztuje ok 10 zł. Ja kupiłam ja w OBI, chyba jest tez w geant. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: ściereczki z mikrofibry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu Zauwazylem w sklepie, ze sciereczki roznia sie miedzy soba. Niektore maja dlugi wlos, prawie jak recznik, inne sa niemal calkowicie gladkie. Ktore sa lepsze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi Re: ściereczki z mikrofibry IP: *.Proxy.IdeaLan / *.idealan.pl 21 lat temu Każda ma na opakowaniu informację, do czego jest przeznaczona, np. do luster i szyb, czy do kuchni( tłuste powierzchnie) lub łazienki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ritchie Re: ściereczki z mikrofibry IP: *.232.140.203.ip.rudna-net.pl 4 lata temu Tak, tutaj masz dokładną instrukcje jak to zrobić: expleo.pl/scierki-z-mikrofibry-doskonale-nadaja-sie-do-mycia-okien Odpowiedz Link Zgłoś