21 lat temu
pomocy!!
w przedpokoju mam szafę z lustrami i gdy na nią patrzę szlak mnie trafia.
myję te lustra płynem do mycia szyb i wycieram papierowymi ręcznikami, ale
robią się smugi a po kilku dniach wyglądają straszne coś w stylu jakby mgłą
zaszły - nie wiem jak lepiej to opisać
proszę poradzcie co z tym robić
Obserwuj wątek
    • Gość: magpie101 Re: lustra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
      mam ten sam problem i bede wdzieczna za odpowiedz.
    • jedenkruczek Re: lustra 21 lat temu
      Lustro może mieć uszkodzoną warstwę tylną, tą odbijającą światło.
      Czy te smugi w ogóle reagują na potarcie palcem lub ścierką?
      • aldonka77 Re: lustra 21 lat temu
        smugi na potarcie reagują tylko trzeba się porządnie namęczyć aby je wytrzeć,
        strasznie lubią się "rozmazywać" i wygląda to tragcznie
        • jedenkruczek Re: lustra 21 lat temu
          Spróbuj w pierwszym etapie umyć lustro jakimś środkiem silnie odtłuszczającym
          np. płynem do mycia naczyń lub Cilit bang lub jakieś środki na bazie sody np.
          Frosch soda spray cliner, Ajax baking soda. W razie niepowodzenia możesz
          zaeksperymentować nawet z proszkiem do czyszczenia sanitariatów (ale uwaga aby
          nie porysować lustra). Za pomocą ściereczki lub miękkiej strony gąbki wypucuj
          dokładnie lustro a brudną wodę (pianę) ściągnij gumową ściągaczką (do kupienia
          za kilka złotych w supermarketach lub sklepach gospodarstwa domowego).
          Oczywiście trzeba zadbać o to by nie zachlapać dywanu (najlepiej go odwinąć,
          można też podłożyć pod lustro jakąś folię, torebki reklamowe, ścierki itp.).
          Operację można powtórzyć kilka razy , aż do skutku. Teraz, w drugim etapie
          możesz użyć płynu do mycia szyb i papieru. Mam nadzieję , że papier, którego
          używasz to nie luksusowy papier toaletowy nasączony jakimś kremem, a płyn to
          nie nabłyszczacz do liści, który kiedyś przelałaś do butelki po płynie do mycia
          szyb (te płyny są na bazie alkoholu więc mogłabyś użyć nawet denaturatu, tylko
          ten zapach ...). Jeśli te zabiegi nie zakończą się powodzeniem to znaczy, że
          prześladuje cię zły duch , a do tego potrzebny jest inny specjalista. :-)

Pozdrawiam.
    • noie Re: lustra 21 lat temu
      przemyj pare razy lustro woda ze spirytusem gospodarczym czy domowym (jak to
      sie tam nazywa)
      pozdrawiam
      noie
      ps.daj znac jak sobie z tym poradzilas
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka