Gość: w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu wegeteraianizm wyleczył mnie z alergii Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: izi Re: 60 bezcennych rad dla alergików IP: *.chello.pl 20 lat temu Czterech alergików wybrało się na piknik. Jednego z nich użarła osa: zaczyna puchnąć. Co robi reszta? Ucieka na conajmniej 50 metrów, zamiast udzielić użądlonemu pomocy :)))) Rozwaliła mnie ta "rada". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ren Re: 60 bezcennych rad dla alergików IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu "gratuluję" braku wiedzy na temat LECZENIA alergii-z zaznaczeniem - DO JEJ CAŁKOWITEGO WYLECZENIA, to o czym piszecie jest jedynie bójdą napędzającą i tak już nieźle obłowiony biznes farmakologoczno - medyczny. Tymczasem alergię można wyleczyć wystarczy jedynie usunąć wrota zakażenia i przyczyna alergii przestaje istnieć . /sprawdzcie co to jet BICOM / Byłem alergikiem 15 lat , zaczynała sie astma oskrzelowa - TO DZIAŁA, jest jeden warunek - trzeba się solidnie stosowac do zalecanej przed, w czasie i po kuracji odczuleniowej diety eleiminacyjnej ale o tym dowiecie sie na miejscu! - zaznaczam w interesie lekarzy i farmaceutów jest negatywna opinia o tej metodzie, zwodzą całe rzesze alergików! Ich nie obchodzi los osoby cierpiącej na alergię ... byle wicej wizyt, byle nowe leki i czas płynie... a zdrowie... może potem bądzie za późno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaintrygowany Re: 60 bezcennych rad dla alergików IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20 lat temu Uprzejmie proszę autorkę o przybliżenie co miała na myśli pisząc "Zawsze może bowiem dojść do jakichś mutacji genetycznych u dziecka, które zapoczątkują uczulenia w rodzinie." To intrygujące! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: 60 bezcennych rad dla alergików IP: *.iep.ae.wroc.pl 20 lat temu Jesli masz alergie na pylki traw, drzew, roztocza i plesnie (nie tak rzadkie), to: -spij w wywietrzonym pokoju w temp. ponizej 15 stopni (roztocza gina) -zamknij okno do spania, bo pylki naleca, zaloz wilgotna siatke na okno -przesuszaj powietrze w pokoju, zeby nie bylo roztoczy plesni (co zrobic z siatka?) -nie wychodz na dwor od lutego do listopada (najpierw pyla drzewa, potem trawy, potem chwasty potem plesnie) -w suche dni pyla drzewa i trawy, w mokre sa plesnie -zamrazaj ubrania lub je gotuj, szczegolnie te za sztucznych materialow, bo welny i bawelny alergik nie powinien nosic (roztocza!) Jesli dodatkowo masz astme, to powinienes dbac o ruch, by utrzymac sprawnosc ukladu oddechowago, ale masz cwiczyc w zamknietym pomieszceniu, oczywiscie bez klimy KTO PISAL TE "BEZCENNE RADY" DLA ALERGIKA?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NuŚKa Re: 60 bezcennych rad dla alergików IP: *.ptvk.pl 20 lat temu No właśnie, ja sobie nie życzę, by nazywać mnie mutantem genetycznym!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alika Re: 60 bezcennych rad dla alergików IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu a mnie z alergii (na wszystko) wyleczyła ..................zmiana pracy To nie zart Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wac48 Re: 60 bezcennych rad dla alergików 20 lat temu a ja od blisko 2 lat obserwuję jak prostym sposobem ludzie radzą sobie z alergią; to poprostu Alveo.Wielu alergików o tym wie i obserwujw - ale to jescze za mało. Moje odpowiedx do art. ;"Ludzie błagają Boga o zdrowie. Nikt jednak ze śmiertelników nie myśli, że zachowanie zdrowia leży w jego własnych rękach." (Demokryt) Pozdrawiam. Wac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inż. Mamoń Re: 60 bezcennych rad dla alergików IP: *.w83-192.abo.wanadoo.fr 20 lat temu A mnie kiedyś zostawiła dziewczyna bo jestem alergikiem. Ona też była alergikiem i podobno nasze dzieci napewno były by alergikami. Jako że to była bardzo odpowiedzialna kobieta, nie mogła do tego dopuścić. Piękna była, naprawde, szkoda tylko że nie potrafiła powiedzieś prawdy prosto w oczy. Pozdrawiam wszystkich alergików. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysiek Re: 60 bezcennych rad dla alergików IP: *.chello.pl 20 lat temu a to suka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: 60 bezcennych rad dla alergików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu To ...zła kobieta ...była Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pep Re: 60 bezcennych rad dla alergików IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu kilka protych rad jak normlanie żyć wśród alergenów, a czy normalne życie zgodnie z radą to przecieranie kilka razy dziennie na mokro blatów,półek i podłóg w okresie pylenia, sorry ale to już szaleństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: 60 bezcennych rad dla alergików IP: *.xcore.pl 20 lat temu Dobra ta stronka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: 60 bezcennych rad dla alergików IP: *.xcore.pl 20 lat temu do dupy z tą stroną Odpowiedz Link Zgłoś
chantal11 Re: 60 bezcennych rad dla alergików 20 lat temu Ani ja ani mąż nie jesteśmy alergikami, a dwójka dzieci tak. Więc z tym dziedziczeniem tez jakoś nie mogę sie zgodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kijek Re: 60 bezcennych rad dla alergików IP: *.chello.pl 17 lat temu skoro wy nie jestescie alergikami a dzieci sa, to przebadajcie dzieci w kierunku pasozytow. czesto wyleczenie pasozytow powoduje ze alergia u dzieci znika. wiecej na forum "pasozyty candida" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diomka Re: 60 bezcennych rad dla alergików IP: *.chello.pl 20 lat temu Ja niestety mam głupią alergie ale się nie dusze tylko drapie...... Odpowiedz Link Zgłoś
kriscrow Re: 60 bezcennych rad dla alergików 20 lat temu www.mojakarta.ingbank.pl/browse/vote.php?naco=1224 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: 60 bezcennych rad dla alergików IP: *.e-wro.net.pl 20 lat temu Alergicy! czy ktoś z Was znalazł informacje na temat skutków ubocznych długotrwałego zażywania loratadyny albo cetirizini (Zyrtec, Amertil,Alertek). Naprawdę mnie to interesuje, "biorę" przez parę miesiecy w roku;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola....leon Re: 60 bezcennych rad dla alergików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu Gość portalu: Magda napisał(a): > Alergicy! > czy ktoś z Was znalazł informacje na temat skutków ubocznych długotrwałego > zażywania loratadyny albo cetirizini (Zyrtec, Amertil,Alertek). > Naprawdę mnie to interesuje, "biorę" przez parę miesiecy w roku;-) ** Ja też jestem zainteresowany/a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dupa Re: 60 bezcennych rad dla alergików IP: *.chello.pl 20 lat temu co najwyżej możesz być nieco śpiąca, ale z tego co widzę to raczej w minimalnym zakresie, ja biore takie leki od kilkunastu lat i spokojnie zyje (pomijajac to ze nie zawsze dzialaja jak powinny) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gal anonim 60 bezcennych rad dla alergików IP: *.chello.pl 19 lat temu przechlapane z ta alergia....ja musialem ostatnio wymieniac koldre i poduszki lacznie z posciela bo zaczelo jakos tak na mnie dzialac ale jzu jest OK :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz 60 bezcennych rad dla alergików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu Warto by było poinformować,zorganizować sprzedaż niedrogich maseczek przeciwuczuleniowych oraz ewentualnie masek podobnych do przeciwpyłowych i przeciwgazowych.Uczulenie na roztocza/kurz i środki powodujące kichanie i objawy podobne do astmy(utrudnione oddychanie) nie muszą uniemożliwiać także drobnego sprzątania-bo nie wszyscy mają takie możliwośći i predyspozycje.Ciekawi mnie,czy są i jakie środki do niszczenia wpływu roztoczy w pomieszczeniach i jakie leki są skuteczne i opłacalne.Ja sądzę,że Aleric i Loratydyna. Odpowiedz Link Zgłoś
mobbick 2 bezcenne rady - lekarz i zdrowy rozsądek 19 lat temu jakich maseczek? co ty bredzisz? leki i unikanie alergenu w miare możliwości, a jeśli macie możliwość to PRZEDE WSZYSTKIM odczulanie (powyższy artykuł to jakiś bulszit :)) odczulanie z bardzo wysokim prawdopodobieństwem: 1. leczy z danej alergii 2. postrzymuje rozwój dalszych uczuleń (na inne alergeny) 3. powstrzymuje rozwój astmy (tzw. "marsz alergiczny") Leki oczywiście w porozumieniu z lekarzem, choć można je kupic bez recepty (tzn. cetyryzynę i loratadynę - leki przeciwhistaminowe) Mają często uciążliwe efekty uboczne (senność, zwiększony apetyt), ale mało kto ma tego pecha, by źle reagować na oba leki oprócz tego bardzo skuteczne leki przyjmowane miejscowo (np. doustnie, do nosa, maści itp.) - naprawdę warto wybrać się do lekarza (i niekoniecznie musi to być alergolog - wiedza na ten temat jest powszechna również wśród internistów i pediatrów) BTW, kosmetyki do twarzy testuj NA TWARZY, bo brak reakcji uczuleniowej na przedramieniu nie gwarantuje NICZEGO (zupełnie inny poziom wrażliwości skóry) - zawsze przed zakupem droższego kosmetyku proś o próbkę! Dobrze, że juz nie zalecają prania w płatkach mydlanych - nie znam bardziej uczulającego kosmetyku niż mydło (to zwykłe, szare też) nie dajmy się zwariować - z alergią da się żyć bez większych wyrzeczeń, tylko trzeba to fachowo leczyć Alergik z dluuuugim stażem (kurz, pleśń, pyłki traw i drzew, sierć kota, psa, chomika, świnki morskiej, woda i większość kosmetyków, itd), ale porządnie leczony, więc cieszący się życiem i nie mający nic wspólnego z biednymi istotami żyjącymi wg wskazań tego arykułu ps. Drodzy lekarze! Polecam jako pacjent Flixonase - rewelacyjny zapach znacznie zwiększa regularność stosowania! Gość portalu: tomasz napisał(a): > Warto by było poinformować,zorganizować sprzedaż niedrogich maseczek > przeciwuczuleniowych oraz ewentualnie masek podobnych do przeciwpyłowych i > przeciwgazowych.Uczulenie na roztocza/kurz i środki powodujące kichanie i objaw > y > podobne do astmy(utrudnione oddychanie) nie muszą uniemożliwiać także drobnego > sprzątania-bo nie wszyscy mają takie możliwośći i predyspozycje.Ciekawi mnie,cz > y > są i jakie środki do niszczenia wpływu roztoczy w pomieszczeniach i jakie leki > są skuteczne i opłacalne.Ja sądzę,że Aleric i Loratydyna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: utrat AERIUS! IP: *.acn.waw.pl 19 lat temu 25 lat mialem alergie. DOstalem teraz proszki, nazywaja sie Aerius (ale nie wiem, czy sa dostepne w polsce, ja mieszkam w Czechach) i naprawde nic mi nie jest!!! Bylem bardzo silnym alergikiem, od marca do wrzesnia opuchniete oczy i katar. Teraz - jak reka odjal (odpukac!). Polecam wszystkim alergikom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: 2 bezcenne rady - lekarz i zdrowy rozsądek IP: *.tvteletronik.pl 18 lat temu PRZEDE > WSZYSTKIM odczulanie (powyższy artykuł to jakiś bulszit :)) > > odczulanie z bardzo wysokim prawdopodobieństwem: > 1. leczy z danej alergii > 2. postrzymuje rozwój dalszych uczuleń (na inne alergeny) > 3. powstrzymuje rozwój astmy (tzw. "marsz alergiczny") Ja jestem alergikiem jestem uczulona na pyłki roślin, koty, psy, pióra itd. wybrałam się do alergologa i po zrobieniu kolejnych testów zaproponował mi właśnie odczulanie. Wszystko było ok do trzech zastrzyków a potem zaczęło się swędzenie skóry, katar a za 5 razem wstrząs o mały włos a już żadne pyłki, by mi już nie zaszkodziły.Szkoda tylko, że to pobudziło u mnie astmę i tak od dwóch miesięcy się męczę. Ciekawe jak dugo...? Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: 2 bezcenne rady - lekarz i zdrowy rozsądek IP: *.chello.pl 18 lat temu używałam flixonase - rewelacja! dostałam na to receptę w poradni alergologicznej :) ciekawi mnie jedno: Claritinum zawiera 10 mg Loratadinum, Aleric również. To pierwsze tylko na receptę - drugie bez. O co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sandra 60 bezcennych rad dla alergików IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu a gdzie porady dla alergików, którzy uczuleni sa na trawę, krzewy, rosliny, kwiaty i nie moga poradzic sobie z wyjściem na spacer, czy nawet do pracy w okresie wiosenno-letnim? trudno, uwierzcie, unikać alergenu jesli musze wyjść z domu do pracy, na zakupy...a krzaków, drzewek i trawy w bród!!! Co Ty, Droga Redakcjo, na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moniala Re: 60 bezcennych rad dla alergików IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu Masz takie objawy pomimo przyjmowania leków??Po pierwsze należy wybrać się do alergologa i przyjmować leki. Zresztą było o uczuleniu na pyłki a to właśnie to "uczulenie na trawę" o którym piszesz-sama trawa nie uczula tylko jej nasiona dostające się do płuc podczas wdychania powietrza. Mój mężczyzna przyjmuje leki ale mio wsyztko występują objawy alergiczne (jest silnym alergikiem na pyłki) i z niektórych powyższych rad radzę mu skorzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: 60 bezcennych rad dla alergików IP: *.adsl.inetia.pl 19 lat temu jestem na etapie wybierania oczyszczacza powietrza , chyba kupię A-40 ZIBRO. Potwornie puchnie mi twarz , wyglądam jak alkoholiczka , mam katar , kaszel , ciekną mi łzy. Leki nie działają mimo dużych dawek. Czy może ktoś doradzić jaki model oczyszczacza wybrać wybrać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danusia Re: 60 bezcennych rad dla alergików IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu Ssanie oleju slonecznikowego wyleczy z alergi i z innych chorob.inf tel 5666442 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek 60 porad dla alergików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu Sam, też jestem alergikiem , uczulonym na roztocza kurzu domowego , pleśń i pyłki traw. Na pyłki się odczulam, a na roztocza stosuję czyszczenie - usuwanie roztoczy i innych swiństw za pomocą specjalnego urządzenia z filtrem wodnym amerykańskiej firmy Rainbow. Urządzenie jest drogie, więc zamawiam usługę u specjalistów. Mam firmę z Wrocławia , mogę z czystym sumieniem polecić. Rainbow Prof. tel. 501 85 25 16. Od kiedy stosuję cyklicznie usuwanie roztoczy problem znikł ! Pozdrawiam. Janek, Wrocław. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: 60 porad dla alergików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu Potwierdzam. Mam Rainbowa. Rewelacja. Po alergi na roztocza nie Zostało nic. Oczywiście usuwam alergeny systematycznie Rainbowem. A jak nie ma alergenu to nie ma uczulenia. Niestety nie jest tani, ale można skorzystać z firm , które czyszczą tym urządzeniem. Kiedys sama zamawiałam poprzez internet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mamiczka 60 porad dla alergików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16 lat temu Jeśli chodzi o zwierzątko dla alergików to polecam zhu zhu pets wiadomo nie zastąpią żywego zwierzaka ale jest to jakaś alternatywa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turkey Re: 60 bezcennych rad dla alergików IP: 109.243.232.* 16 lat temu a propos to dla mnie roztocza były drogą do astmy, najpierw był tylko kaszel i intensywny katar, a potem było już tylko gorzej... trafiłem do lekarza i badania wskazały na astmę, zacząłem brać monkastę i moje funkcjonowanie jest mocno dzięki nim ułatwione... natomiast nie wierzę w te wszystkie odkurzacze, bo jak miałem kaszel i katar od roztoczy to kupiłem za grubą kasę odkurzacz i to nie pomagało Odpowiedz Link Zgłoś