Dodaj do ulubionych

Jaki prezen dla mlodej pary?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
Witam,
wraz ze swoim chlopakiem zostalismy zaproszeni na slub Jego siostry, ktory
odbedzie sie w czerwcu. Mloda para ma po 26 lat, my sami po 22, sa bardzo
rozrywkowi, bawimy sie razem i w zwiazku z tym slubem mamy problem z
prezentem. Typowe podarunki jak pralki, lodwoki, odkurzacze, serwetki,
scierki, naczynia itp. na pewno znajda sie w paczkach od Mamy, Taty tesciow,
Babc Cioc itd, a my chcielismy kupic cos pasujacego do naszej" kategorii
wiekowej" :)) a zarazem przydatnego moze z odrobina zartu. Bylabym wdzeczna
za jakiekolwiek podsuniete pomysly, moze Wy mialyscie juz taka sytuacje? slub
dopiero w czerwcu wiec mamy jeszcze sporo czasu, pozdrawiam :)
Obserwuj wątek
    • Gość: ja1 Re: Jaki prezen dla mlodej pary? IP: *.chelm.mm.pl 19 lat temu
      ja zawsze z takiej okazji kupuję komplet pościeli z satyny-to zawsze się przyda
      i parę złotych w kopercie. a jak ma być z żartem to może kupon totka?
      • Gość: zaintersowana Re: Jaki prezen dla mlodej pary? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
        Satyna to kwestia gustu, my dostaliśmy w prezęcie i nawet jednej nocy pod nią
        nie spaliśmy. Trzeba wiedzieć czy mLodzi lubią.
        Pozdr
        E
    • Gość: monik Re: Jaki prezen dla mlodej pary? IP: *.satfilm.net.pl 19 lat temu
      ja bym proponowała posciel ...sama dostałam w prezencie ślubnym przezabawną
      posciel w jakies misiaczki czy cos takiego i byłam zadowolona :)))
      • Gość: Magda Re: Jaki prezen dla mlodej pary? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
        Ludzie, czy wy zdajecie sobie sprawę z tego, co tu wypisujecie? Oprócz kwestii
        gustu, para młoda po waszych "prezetach" (jak to tu ktoś ujął) w postaci
        pościeli z satyny czy w misiaczki ma sobie kupić n-ilość kołder do nich
        pasujących?
        IMHO, pościel to jeden z najbardziej banalnych prezentów ślubnych
        • lustroo Re: Jaki prezent dla mlodej pary? 19 lat temu
          Czemu się burzysz Magdo, skoro nie potrafisz odpowiedzieć na zadane pytanie?
          Może coś poradzisz, albo podasz przykłady co można by kupić na prezent?

Koleżanki kupiły innej koleżance satynową pościel, butelkę dobrego wina i 2
          kieliszki :) jeśli to ma być z żartem. Jeżeli nie chcecie dać samych pieniędzy
          (z reguły, to nalepsze rozwiązanie, bo młodzi sobie kupia co chcą) to można dać
          pieniądze np w jakimś kuferku albo skrzynece, która się potem na coś przyda.
          Inna koleżanka dostała dwa jednakowe wałki do ciasta od jednej osoby, na jednym
          było napisane "Ten jest do ciasta", do czego ten drugi, to chyba nie musze
          mówić ;) :)
    • czarna_wdowa_20 Re: Jaki prezen dla mlodej pary? 19 lat temu
      heheh dzieki za pomysly i prosze o wiecej :))
    • Gość: ewa-mewa Re: Jaki prezen dla mlodej pary? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
      dostalismy ksiege rekorgow guinnessa,
      i ogromnie sie z tego cieszylismy, razem przeczytalismy cala i wiele rekordow
      pamietamy.
      • agnsoc5 Re: Jaki prezen dla mlodej pary? 19 lat temu
        bralam slub pol roku temu, najpiekniejszy prezent dostalam od siostry -
        wykupiony weekend dla nowozencow w pieknym miejscu, Polecam - wspomnienia to
        najpiekniejsze co mozesz podarowac. jesli nie stac Cie na weekend - mozesz np.
        wykupic noceg w jakims romantycznym miejscu.
      • Gość: edyta_22 Re: Jaki prezen dla mlodej pary? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
        to chyba bylby dobry pomysl :) musialabym jeszcze porozumiec sie z chlopakiem i
        porozgladac za takimi miejscami,, a moze Wy znacie?
        druga kwestia ktora mi sie wlasnie nasunela to suma jaka "wypada" czy nalezy
        przeznaczyc na prezent. Jestesmy razem 1,5 roku a w czerwcu bedzie juz prawe
        2 :), nie wiem ile brat powinien przeznaczyc na prezent i czy to w ogole ma
        jakies znaczenie
        • pantarejka Re: Jaki prezen dla mlodej pary? 19 lat temu
          Jeśli chłopak jest bratem Panny Młodej, to znaczy, że należy do weselników
          pierwszej kategorii :)
          Zazwyczaj młodzi dostają ok 300zl od pary (lub równowartość w postaci
          prezentu). W przypadku osób bliższych powinno się na ten cel wyasygnować
          większą kwotę.
          W praktyce jednak nie ma reguły. I tak dla Pary Młodej największe znaczenie
          będzie miało to, że po prostu będziecie z nimi w tym dniu i razem będziecie
          przeżywać ich szczęście.
          Ja wychodziłam za mąż w zeszłym roku. Od siostry męża (z partnerem) dostaliśmy
          500zl. Dla mojej siostry jednak taka suma to prawdziwy majątek (studiuje, nie
          zarabia) więc nie żądałam od niej jakichś wielkich prezentów. Cieszyłam się, że
          przyszła na mój ślub w pięknej, nowej sukience (Była świadkową). W prezencie
          dostałam od niej książkę "dla ducha".
          • Gość: Beata Re: Jaki prezen dla mlodej pary? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
            "więc nie żądałam od niej jakichś wielkich prezentów"
            A od kiedy to prezentów się "żąda"?
    • Gość: ixi Re: Jaki prezen dla mlodej pary? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu
      może jakieś oryginalne szkło użytkowe najlepiej przezroczyste, do wszystkiego
      pasuje a nie jest drogie:)
      jeżeli oboje nie pracujecie, to chyba nikt nie spodziewa się od was drogiego
      prezentu:)
    • Gość: kasiaaaa Re: Jaki prezen dla mlodej pary? IP: *.p3.InterArena.pl 19 lat temu
      Mysle ze pomysł z weekendem jest suuuperr!!!
      Ja dodaję jeszcze coś od siebie-w lipcu moja przyjaciółka wychodzi za mąż więc
      już przeszukałam trochę "prezentowych"wątków i wybralam parę fajnych pomysłów:
      1. kosz na miodowy miesiąc zawierający: pościel w miodowym kolorze, 2
      kieliszki+miód pitny :-), olejek jadalny do masażu-również miodowy ;-)+miodowe
      szlafroki i co tam Ci jeszcze przyjdzie do głowy.
      2.koszulki z napisem mam żone, mam męża
      3.drzewo do posadzenia, kasę na budowę domu (symboliczną oczywiscie) + sugestię
      że o 3 to Pan Młody musi się sam postarać :-)
      Na allegro mozna zamówić specjalną księgę slubną
      4. zamówienie fotografa który zrobi profesjonalne zdjęcia:-)
      Najbardziej podoba mi się pomysł z wyjazdem na weekend z wiklinowym koszem
      miodowym;-)
    • Gość: edyta_22 Re: Jaki prezen dla mlodej pary? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
      suuuper :) zapisuje wasze pomysly i na pewno cos z nich wybierzemy, ale nie
      przestawajcie pisac :) Pozdrawiam!
    • loginka1 Re: Jaki prezen dla mlodej pary? 19 lat temu
      1. Pościel z rysunkami Mleczki + poradnik seksualny (udało mi się kiedyś
      namierzyć taki wyjątkowo zabawny "Niezbędnik seksualny").
      2. Sztabka złota(można kupić w bankach), może być grawerowana.
      3. Szkatułka z bilonem, tzn. rozmieniasz kwotę jaką przeznaczasz na prezent na
      jak najdrobniejsze i wkładasz do ładnego pudełka. Taka skrzynia ze skarbami ;-)
      4. Weekend w fajnym hotelu.
      5. Lot balonem.
    • folki Re: Jaki prezen dla mlodej pary? 19 lat temu
      Proponuję superfajną pościel w całości wykonaną z koronek (na wierzchu, pod
      spodem piękna bawełna) Jak rozrywkowi by nie byli, noc poślubna będzie z całą
      pewnością. Możemy ją uszyć, pod koniec stycznia dostępne będą zdjęcia takiego
      właśnie cudeńkam, na razie jedzie na Targi Ślubne do Szczecina - zapraszamy
      www.folki.com.pl
    • lula78 Re: Jaki prezen dla mlodej pary? 19 lat temu
      My dostaliśmy kuferek wypełniony po brzegi nowiutkimi złotówkami.
      • Gość: ja Re: Jaki prezen dla mlodej pary? IP: 83.19.97.* 19 lat temu
        ny niecały rok temu dostaliśmy wałek do ciasta z napisem "Broń żony" oraz super
        grubą i porzadną deskę do krojenia z napisem "tarcza męża" :))) nie musze dodać
        iż wszystko używamy....do celów kuchennych oczywiscie :)
        Z pościelą się zgodzę - trudno kupić pościel nie znając wymiarów - nie kazdemu
        odpowiada satyna, kora albo gryzące koronki. To sprawa indywidualna.

Z prezentów z tzw pomysłem - zrobic mozna tzw kosz piknikowy - czyli kosz
        wiklinowy, do tego koc (ale nie koniecznie) butelkę dobrego wina i dwa
        kieliszki. Można zawsze dołączyć kopertę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka