Dodaj do ulubionych

Poduszka rozgrzewająca

19 lat temu
Gdzie mogę kupić coś takiego? Szukałam, szukałam i nie ma :( Są poduszki z
orkiszem, materace gorczycowe, albo z magnesami, ale to nie to. Chodzi mi o
poduszkę zwaną w Niemczech kornerkissen. Taka wypełniona ziarnami, prosa czy
pszenicy, albo jakiejś innej mieszanki. Poduszkę taką wkłada się do
mikrofalówki, a potem układa na bolącym miejscu(kręgosłup)i mioodzio. Czy u
nas można coś takiego kupić? Może ktoś ma taka poduszkę i może mi podać
sklep, albo chociaż linka do tego?
Obserwuj wątek
    • alexxa6 Re: Poduszka rozgrzewająca 19 lat temu
      popytaj w sklepach sanitarnych i z "pomocami" medycznymi ,Zobacz też u Rossmanna.

vanilla-cafe.net/
      • lustroo Re: Poduszka rozgrzewająca 19 lat temu
        Dziękuję, popytam :)
    • Gość: ixi Re: Poduszka rozgrzewająca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu
      najwyraźniej na e-bay'u

cgi.ebay.de/KORNERKISSEN-IKEA-STOFF-rot_W0QQitemZ250085781226QQihZ015QQcategoryZ45785QQcmdZViewItem
        A może właśnie w Ikei, to jest myśl, zadzwonię do koleżanki. dziękuję :)
        • pusiaczkowa1 Re: Poduszka rozgrzewająca 19 lat temu
          w hipermarketach mozna dostać poduszki rozgrzewające, tylko nie z ziarnami w
          środku a takie na prąd. Sama mam taką i nagrzewam kręgosłup. Są też takie
          kołdry.
    • fuczysko Re: Poduszka rozgrzewająca 19 lat temu
      No chyba najprościej poduszkę elektryczną, sama używam i się sprawdza, a
      szczególnie teraz gdy tak zimno za oknem. Są na allegro, ja mam taką z
      kołnierzem i z kotkiem na zdjęciu.
    • fuczysko Re: Poduszka rozgrzewająca 19 lat temu
      właśnie sprawdziłam, są jeszcze, takie bez kołnierza są tańsze
      allegro.pl/item169106027_poduszka_elektryczna_medel_caldo_komfortowa_.html
        Elektryczna mnie nie interesuje. Tę z ziarnami można i położyć na karku,
        kręgosłupie owinąć biodro itp. Ona szybko działa. Poza tym słyszałam, że taka
        poduszka z ziarnami w Niemczech kosztuje 3-5 euro a elektryczna u nas 90 zł.
        Dzięki za rady :)
    • Gość: katarzyna 213 Re: Poduszka rozgrzewająca IP: *.zeelandnet.nl 19 lat temu
      Mi bardzo pomaga poduszka wypelniona pestkami z czeresni.

Rozgrzewająca poduszka czereśniowa
      [1000000] 45.00zł brutto

Poduszka czereśniowa : pestki wiśni i czereśni to wyjątkowe dziecko Matki
      Natury. Dzięki własnościom izolacyjnym pestek ciepło utrzymywane jest wewnątrz
      i oddawane bardzo powoli. W przeciwieństwie do tradycyjnego termoforu, HITTEPIT
      nie odbiera ciepła po wychłodzeniu. Poduszka dostosowuje się do kształtu ciała
      i jest produktem w 100% naturalnym. Dodatkowym walorem jest przyjemny, drzewno-
      czereśniowy zapach ciepłej poduszki.
      Poduszkę HITTEPIT należy stosować w sytuacjach, gdy ciepło przynosi ulgę i
      poczucie komfortu – jako termofor do łóżka na zimne noce, a także w przypadku
      bólów mięśni, brzucha, kolek ( zwłaszcza u małych dzieci), bólu i napięcia
      mięśni karku i pleców. HITTEPIT jest przydatna także do masażu dłoni i
      rozgrzania zimnych stóp. HITTEPIT może służyć jako poduszka chłodząca obolałe
      miejsca – w tym celu należy ją schłodzić w zamrażalniku.
      Sposób użycia : poduszkę należy zwilżyć wodą i umieścić w wewnątrz kuchenki
      mikrofalowej.

Wymiar poduszki : 280x280 mm
      Poduszka jest pakowana w efektowne pudełko.

Who does not know this well-known small pocket! If replacement of the well-
      known pitcher does, it service as a reduction at myalgias and other pain
      complaints. Can heat by means of heating, magnetron or furnace. But what in
      fact is it secret of heat pip? Secret zit in turns in itself. In the 19de
      centuries already discovered a Swiss housewife at chance the isolating
      functioning of the cherry pip. She filled a kissing with to turn in, heated
      this at fire and protected this way its family by the ice-cold winter evenings.
      Kersenpitten are an underappreciated waste product where you can come along do
      complete beautiful things. They have small binnenpit with daaromheen an outside
      pip. Between those two layers air sits and with that has to we immediately
      catch it secret of the small container. By that air layer the cherry pip can
      hold for a long time warmth. You can compare it with a thermosfles. You want
      enjoy optimally heat pip, then you must sprinkle it for heating just as with a
      plant needle. Differently dry turn in from and goes the functioning lost. The
      ideal warmth source... A cherry pip has the unique property that she takes
      easily warmth or cold and slowly cedes. Because the cherry pip packs separately
      zit in 100% cotton kissings observes the this form of the lichaamdeel to
      against lies and becomes never colder than your body temperature. The
      kersenpitkussen are for a long time used by a lot of people for the following
      aims: ? as a warmth pitcher? at myalgia? at back complaints? at abdomen pain?
      as a pitcher. Easily in the use magnetron furnace this is the simple manner of
      to warm up. Dependent on the type kiss that you want warm up vary the
      opwarmtijd. Furnace Leg the kissing in a fireproof scale in the furnace and
      dependent on the type kisses that you want warm up vary the opwarmtijd. Tight
      You can kiss also simply to warm up on the gas - or stove, leg your kissing in
      a fireproof scale it and put these on the stove. Check with intermittencies the
      temperature. Vriezer If you a cold kompres wishes you lay kissing simply in the
      vriezer.

Ktoś mi mówił o takiej, ale wypełnionej pestkami wiśni. A Ty swoją gdzie
        kupiłaś?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka