Gość: Ania IP: 80.51.47.* 19 lat temu Potrzebuję dobrego płynu albo pianki co odświeży kolory i dobrze wypierze dywan. Czy macie coś sprawdzonego? Bo Vanish do dywanów się nie sprawdził. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cytryna Re: W czym wyprać dywan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu po praniu vanischem trzeba dywan wypłukać czystą wodą,najlepiej przy pomocy odkurzcza piorącego,wtedy dopiero zobaczysz ile brudu było w dywanie i osuszyć starymi ręcznikami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: W czym wyprać dywan IP: *.chello.pl 19 lat temu Używałam naprawde wszystkiego do prania dywanów.Mamy psa,któremu kudły wychodza przez cały rok,toteż prać muszę czesto.Kupiłam ostatnio płyn do prania TUBA- polski niecałe 8zł,jestem bardzo zadowolona,pozostawia przy tym cytrynowy zapach.polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: W czym wyprać dywan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu Tak Vanish . Czyszcze Karcherem i klienci po Vanishu to Ci ,ktorym najwiecej kasuje.Ciagle slysze: Bo ja wanishem i patrz Pan taka plama powstala. Dywan-z doswiadczenia. Tylko Karcher ale wylacznie z orginalnym proszkiem ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: W czym wyprać dywan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu Ja piorę dywany i kanapy karcherem. Raz użyłam "tabletek" i proszku do karchera a kolejny raz tylko vanisha. Moim zdaniem vanish jest lepszy bo nie było różnicy pod względem czystości za to w zapachu ogromna (po proszku był okropny). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWKA Re: W czym wyprać dywan IP: *.infinity.net.pl 19 lat temu miska ciepłej , czystej wody , szczotka ryżowa , mydło do ręki , szczątkę moczę w wodzie . nacieram mydłem i szoruję dywany. Od czasu do czasu zamawiam profesjonalnych czyścicieli . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: W czym wyprać dywan IP: 80.51.47.* 19 lat temu Ewa, ale chyba po takim zabiegu (woda i mydło) to dywan jest bardzo mokry.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
chipcia13 Re: W czym wyprać dywan 19 lat temu A ja po prostu do pralni zaniosłam. Wrócił jak nowy. Cena 9,9/m2 - Kraków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWKA Re: W czym wyprać dywan IP: *.infinity.net.pl 19 lat temu szczotkę moczę w wodzie , potem nadmiar wody strząsam i namydlam i szoruje. Zapewniam , że dywany nie są bardzo mokre .Wychodzi tak samo jak czyszczenie maszyną do prania dywanów . Czasem mi szkoda kasy na takie pranie zamówione.Zamiast szczotki można użyć gąbki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mira Re: W czym wyprać dywan IP: *.btk.net.pl 19 lat temu A zamiast szczotki i gąbki to najlepsze do czyszczenia dywanów są worki siatkowe ,takie w jakich sprzedaja w sklepie warzywa.W każdym warzywniaku mozna o nie poprosić . Odpowiedz Link Zgłoś