Dodaj do ulubionych

W czym wyprać dywan

IP: 80.51.47.* 19 lat temu
Potrzebuję dobrego płynu albo pianki co odświeży kolory i dobrze wypierze
dywan. Czy macie coś sprawdzonego? Bo Vanish do dywanów się nie sprawdził.
Obserwuj wątek
    • Gość: cytryna Re: W czym wyprać dywan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
      po praniu vanischem trzeba dywan wypłukać czystą wodą,najlepiej przy pomocy
      odkurzcza piorącego,wtedy dopiero zobaczysz ile brudu było w dywanie i osuszyć
      starymi ręcznikami.
      • Gość: kasia Re: W czym wyprać dywan IP: *.chello.pl 19 lat temu
        Używałam naprawde wszystkiego do prania dywanów.Mamy psa,któremu kudły wychodza
        przez cały rok,toteż prać muszę czesto.Kupiłam ostatnio płyn do prania TUBA-
        polski niecałe 8zł,jestem bardzo zadowolona,pozostawia przy tym cytrynowy
        zapach.polecam!
      • Gość: Wojtek Re: W czym wyprać dywan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu
        Tak Vanish . Czyszcze Karcherem i klienci po Vanishu to Ci ,ktorym najwiecej
        kasuje.Ciagle slysze: Bo ja wanishem i patrz Pan taka plama powstala.
        Dywan-z doswiadczenia. Tylko Karcher ale wylacznie z orginalnym proszkiem !
        • Gość: magda Re: W czym wyprać dywan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
          Ja piorę dywany i kanapy karcherem. Raz użyłam "tabletek" i proszku do karchera
          a kolejny raz tylko vanisha. Moim zdaniem vanish jest lepszy bo nie było
          różnicy pod względem czystości za to w zapachu ogromna (po proszku był
          okropny).
          • Gość: EWKA Re: W czym wyprać dywan IP: *.infinity.net.pl 19 lat temu
            miska ciepłej , czystej wody , szczotka ryżowa , mydło do ręki , szczątkę moczę
            w wodzie . nacieram mydłem i szoruję dywany. Od czasu do czasu zamawiam
            profesjonalnych czyścicieli .
            • Gość: Ania Re: W czym wyprać dywan IP: 80.51.47.* 19 lat temu
              Ewa, ale chyba po takim zabiegu (woda i mydło) to dywan jest bardzo
              mokry.Pozdrawiam.
    • chipcia13 Re: W czym wyprać dywan 19 lat temu
      A ja po prostu do pralni zaniosłam. Wrócił jak nowy. Cena 9,9/m2 - Kraków.
    • Gość: EWKA Re: W czym wyprać dywan IP: *.infinity.net.pl 19 lat temu
      szczotkę moczę w wodzie , potem nadmiar wody strząsam i namydlam i szoruje.
      Zapewniam , że dywany nie są bardzo mokre .Wychodzi tak samo jak czyszczenie
      maszyną do prania dywanów . Czasem mi szkoda kasy na takie pranie
      zamówione.Zamiast szczotki można użyć gąbki.
      • Gość: Mira Re: W czym wyprać dywan IP: *.btk.net.pl 19 lat temu
        A zamiast szczotki i gąbki to najlepsze do czyszczenia dywanów są worki
        siatkowe ,takie w jakich sprzedaja w sklepie warzywa.W każdym warzywniaku mozna
        o nie poprosić .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka