Gość: kurka11 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu Chcę kupić pralkę ładowaną od góry. Teraz mam "Rosę" firmy Polar (stara- ma 12 lat), a myślę o nowej firmy Whirpool. Czy są lepsze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziewice Re: pralka-jakiej firmy? 19 lat temu chyba powinnas zwrocic uwage na energooszczednosc, sa serwisy ktore porownuja wykorzystanie energii etc, to jest jakos oznaczane na urzadzenia a aa aaa etc :) Odpowiedz Link Zgłoś
lina37 Re: pralka-jakiej firmy? 19 lat temu Oszczednosc energii-A pranie -A Uwazam ze pralki do ladowania gora sa bardzo wygodne (nie trzeba sie schylac i zagladac do dziury) i prawdopodobnie piora lepij ,ja jeszcze mam ta normalna ale nastepna bedzie ta j.w. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewice Re: pralka-jakiej firmy? 19 lat temu tak anie nie maja szybki aby ogladac jak sie kreci :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kim Re: pralka-jakiej firmy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu Mój whirlpool ma prawie 9 lat. Użytkowany jest codziennie (jest nas 5-ro,przebieramy sie codziennie, uprawiamy sporty. Pralka pierze bardzo dobrze, ubrania są czyste, niezniszczone, dobrze odwirowane. Jest teś suszarka (tzn.mam pralkosuszarkę) która jest ok. W czasie tylu lat pracy byłą jedna drobna awaria,naprawa kosztowała niewiele. Ale jest minus duży mojej pralki, mianowicie jest cała przerdzewiała, po każdym wirowaniu zmiatam z podłogi szufelkę rdzy. I też nieładnie taka pralka przerdzewiała wygląda. Z tego co wiem rdzewienie jest bardzo typowe dla pralek whirlpoola. Pan, który naprawiał mi wspomnianą usterkę mówiłjednak aby nie wymieniać pralki na nową, bo ta jeszcze ma przed sobą długi żywot, a w razie potrzeby są b.tanie części. Nie zachęcam Cię ale i nie zniechęcam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurka12 Re: pralka-jakiej firmy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu Frania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaziu Re: pralka-jakiej firmy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu Najlepsza to ta, polecam. Sześć par...tyle proszku, tyle wody...czyściuteńkie, ale czyściuteńkie www.youtube.com/watch?v=w7BUNiKzLlo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: pralka-jakiej firmy? IP: *.spray.net.pl 19 lat temu Ja używam pralki firmy Whirpool od dwóch lat i mamy z nią jeden problem - mianowicie nie wypłukuje do końca z pojemnika proszku do prania oraz płynu do płukania, w efekcie czego zbiera się tam syf, ciężko to umyć, doszlo do tego że plamiły mi sięubrania od tego( Muszę więc sypać proszek bezpośrednio do bębna a płynu do płukania nie mogę używać). Poszukałam trochę po internecie i okazało się że to problem nagminny w pralkach tej firmy i oczywiście nie obejmuje tego żadna gwarancja. Najśmieszniejsze że byliśmy zdecydowani na zupelnie inną pralkę ale przekonał nas do niej sprzedawca w supermarkecie-jak się poźniej okazalo dostają podobno kasę od każdej sprzedanej sztuki tej firmy. Czytałam o tym artykuł.Nie wierzcie tym sprzedawcom!!!!!! Stanowczo odradzam Whirpool!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asi Re: pralka-jakiej firmy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu Tylko nie Whirpool! Trzy naprawy w ciagu 3 miesiecy od zakupu.Obecnie po 2 latach uzytkowania przerdzewiala obudowa. Odpowiedz Link Zgłoś
miaa26 Re: pralka-jakiej firmy? 19 lat temu Obecnie mam Candy-nie polecam. Kołnierz zagrzybiony,przecieka, wymieniane były łożyska, b.długie programy. Użytkowana 5 lat. Obecnie jestem w trakcie poszukiwania modelu nowej pralki. Wybiorę chyba Electrolux EWT 9120w Polecam stronę www.skapiec.pl/site/cat/302/filtr/_0_1295_0_0_0_0_0_0_0_0 Jest tam sporo opinii o pralkach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Re: pralka-jakiej firmy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu Ja również mam ten problem,muszę kupić nową pralkę tylko jaką,moja ma już 15 lat Polar-"Gracja"wciągu tylu lat 1 naprawa jeszcze na gwarancji była,więc niezawodna ale teraz się zepsuła a koszt nie warty naprawy więc postanowiliśmy kupić już nową i tu problem tyle tego jest na rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: pralka-jakiej firmy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu Bosch - mam od roku, polecili znajomi i rodzina. Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka24 Re: pralka-jakiej firmy? 19 lat temu ja teraz kupię ale tylko Bosch to jednak jest firma Odpowiedz Link Zgłoś
street_pop Bosch 19 lat temu ja też mam Boscha i tez polecam. Nie wiem ile w tym prawdy ale słyszałam, ze niby Bosch i Siemens sa montowane w Europie, co niby przekłada się na ich jakość. U mnie akurat się sprawdza. Siostra ma Whirpoola kupionego naście lat temu i chodzi jak w zegarku. Ale w sklepie mówił nam sprzedawca, że te obecnie montowane Whirpoole to juz nie to samo co przed laty. Odpowiedz Link Zgłoś