marcia-dwa 18 lat temu Witajcie, czym wyczyścić sztućce, aby pięknie się świeciły, no bo przecież nie śmierdząym cifem, który jest do zlewu....Proszę piszczie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ola Re: Czym wyczyścić sztućce? IP: *.infinity.net.pl 18 lat temu a dlaczego cif ma być tylko do zlewu , da radę sztućcom Odpowiedz Link Zgłoś
doska26 Re: Czym wyczyścić sztućce? 18 lat temu Polecam sól kuchenną, na ściereczkę wilgotną i czyścić aż do skutku,a skutek będzie szybki,sama sprawdzalam. Odpowiedz Link Zgłoś
arribeth Re: Czym wyczyścić sztućce? 18 lat temu Moja mama również tak robiła - sposób tani i bardzo skuteczny. Odpowiedz Link Zgłoś
allija Re: Czym wyczyścić sztućce? 18 lat temu Mozesz też wziąć takie czysciki do garnków, które nie rysuja ale za to ładnie doczyszczają m.in. sztućce. Chociaż nie wiem co masz do cifu, ja czyszczę cifem a potem do zmywarki. Odpowiedz Link Zgłoś
anneau Re: Czym wyczyścić sztućce? 18 lat temu Wyczyścić nie wiem jak - ale gdzieś czytałam że jak srebrne sztućce są już są czyste i błyszczące to trzeba je trzymać w pudełku razem z kredą (taką dla dzieci do rysowania :) i wtedy nie ciemnieją :) Sprawdziłam i to działa :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pty-sia Re: Czym wyczyścić sztućce? IP: 217.153.238.* 18 lat temu nalac wody do miski, dosypaś soli, włożyc sztućce przykryć srebrną folią (tak by była zamoczona w wodzie) i powinny same się doczyścić. Ewnetualnie zrobic próbę czy nie schodzi za dużo, ale moim platerom takie czyszczenie nie szkodzi Odpowiedz Link Zgłoś
e.milia Re: Czym wyczyścić sztućce? 18 lat temu a takie metody jak mycie sodą oczyszczoną albo octem by się sprawdzały przy sztućcach? Odpowiedz Link Zgłoś