Dodaj do ulubionych

smierdzi mi pralka

IP: *.dsl.scarlet.be 18 lat temu
witam wszystkich.Czy znacie jakies sposoby oprocz octu na pozbycie
sie brzydkiego zapachu z pralki?mam wrazenie ze woda nie do konca z
niej odplywa i gdzies tam zalega,no i smierdzi.zaczyna to byc
irytujace,bo czuje ten zapach w upranych ciuchach jak sa jeszcze
mokre.Dziekuje serdecznie za podpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • sunflower111 Re: smierdzi mi pralka 18 lat temu
      Po każdym praniu otwórz szeroko drzwi od pralki, zeby się przewietrzyła i NIGDY
      nie zamykaj pralki całkowicie (no tylko w czasie prania oczywiście).
      • Gość: niunia Re: smierdzi mi pralka IP: *.dsl.scarlet.be 18 lat temu
        dziekuje.otworzylam.niech to wszystko lepiej wyparuje stamtad:)
    • beatazet Re: smierdzi mi pralka 18 lat temu
      Mi też śmierdziała, strasznie, i miałam wrażenie , że to właśnie PO kuracji
      octowej. załatwiłam ją Kamixem. Ale już wcześniej jakby jej trochę przeszło.
      • Gość: niunia Re: smierdzi mi pralka IP: *.dsl.scarlet.be 18 lat temu
        kamix to jest jakis odkamieniacz,tak?I z przeznaczeniem tez do
        pralek? czy moge uzyc takiego specyfiku tez jak do czajnikow i
        ekspresow do kawy?
    • Gość: cziczina Re: smierdzi mi pralka IP: *.telpol.net.pl 18 lat temu
      Moja też zalatywała stęchlizną. Najpierw nastawiłam na 90 stopni na pusto i - nic. Potem to samo z octem i - ciut ciut lepeij. W końcu przeczyściłam dokładnie odpływ (sitko czy coś takiego), i zajrzałam między fałdy uszczelki przy drzwiczkach i co tam znalazłam? Strzępy chusteczki higienicznej które się pewnie od dawna nie chciały wypłukać. to one nadawały ten zapaszek. Wyczyściłam i po problemie. :)
      • Gość: karulka Re: smierdzi mi pralka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu
        moja stara pralka byla beznadziejna pod tym wzgledem, niestety byla ladowana od
        gory i nie da sie wietrzyc non stop zwlaszcza jak sie ma mala lazienke - te
        otwarte drzwiczki wkurzaja ostro i przeszkadzaja. i tak padla totalnie, teraz
        pranie odbywa sie w wannie i jest presja zeby kupic nowa pralke, chce normalnie
        ladowana od frontu wole miec mniej miejsca ale przewiew i wentylacje w bebnie
        zeby bylo czysto i bez efektow zapachowych, waham sie czy kupic LG ktoras z ta
        gwarancja na 10 lat, myslicie ze ok?
    • deberlch Re: smierdzi mi pralka 12 lat temu
      Czytając was to nie macie żadnego pojęcia co i jak dlaczego śmierdzi z pralki ? Odpowiedź dla każdego tu na forum w bębnie są plastikowe trzy lotki czy jak to kto nazywa ja proponuje ściągnąć tą na samym dole i popatrzeć w dół i sprawa jasna co śmierdzi widać gołym okiem POWÓD , pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka