anika.25 04.11.09, 17:53 tak jak w temacie zastanawiam się czy lub bardziej czy zdrowe jest pogrzewanie słoiczków lub wody do mleka w mikrofali. Byłoby to bardziej wygodne niż na gazie. Czy jednak lepiej kupic podgrzewacz a wy dziewczyny jak robicie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
baby_bear Re: czy można w mikrofali 04.11.09, 18:08 witam.Nawet na sloiczkach jest napisane,ze mozna podgrzewac w mikrofali wiec chyba to nie szkodzi.Jezeli chodzi o wode to trzeba ja przegotowywac przez 5 minut(jezeli jest to karnowka to robi sie to dlatego bo zawiera chlor a mineralna mozna po prostu przegotowac) ja robie tak ze rano zagotowuje wode i wlewam do termosu i mam ciepla caly dzien bez gotowania co chwile :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pszczola242 Re: czy można w mikrofali 04.11.09, 18:22 Juz wczesniej poruszałam ten temat forum.gazeta.pl/forum/w,632,101533530,,Butelki_AVENT_do_mikrofalowki_.html?v=2. Do pewnego czasu podgrzewałam butelki tylko w garnuszku z goraca woda,ale z racji wygody i czasu podgrzania posiłku zaczęłam uzywac mikrofalówki,10 sek i gotowe. Odpowiedz Link Zgłoś
bweiher Re: czy można w mikrofali 04.11.09, 19:54 Można w mikrofali.wygoda niesamowita i jaka oszczędność czasu.Gdy dziecko głodne wkładasz słoiczek do mikrofali na pare sekund i gotowe.A w garnuszku z wodą czekasz i czekasz,dziecko sie denerwuje... wodę do mleka też podgrzewałam w mikrofali albo właczałam czajnik elektr na parę sekund,tak ze woda się zrobiła letnia. I oczywiście jak podgrzewasz słoiczek to wkładasz do mikrofali odkręcony,a potem dokładnie mieszasz. Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: czy można w mikrofali 05.11.09, 00:01 ja przegotowana juz wode podgrzewam w mikrofali, tak samo sloiczki Odpowiedz Link Zgłoś
monika.korcz-zawadzka Re: czy można w mikrofali 05.11.09, 09:57 mikrofali używam od zawsze (słoiki i woda na mleko) Odpowiedz Link Zgłoś
grudzien2007 Re: czy można w mikrofali 05.11.09, 22:01 Mikrofala zmienia napewno strukturę białek, wiec nie podgrzewam posiłków dla dziecka w mikrofali, wogóle nic nie podgrzewa dla dziecka tak. jak jet awaria i trzeba bardzo szybko podgrzać słoik - wstawiam do gorąccej wody w czajniku. Jest wolniej, ale według mojej wiedzy zdrowiej. natomiast co do wody.... nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
barbara.gierowska Re: czy można w mikrofali 08.11.09, 21:54 Witam, w przypadku słoiczkow - nie nalezy zapominac o nierownomiernym rozkładzie temperatur i zawsze dokładnie wymieszac danie Odpowiedz Link Zgłoś