Dodaj do ulubionych

Bebiko Omneo

26.04.04, 21:43
Mamusie - moja 8 tygodniowa Julka ma problemy z brzuszkiem (bóle, kolki, nie
może zrobić kupki - robi ją raz na 2 - 3 dni, ale to nie zatwardzenie, bo
kupka jest raczej luźna lub o stałej konsystencji, ale nie twarda). Karmię ją
2 razy dziennie moim mlekiem i 4 razy Bebilonem Niskolaktozowym (zalecenie
lekarki, by zmniejszyć kolki). Bóle brzuszka są nadal i dziś pediatra
zasugerowała zmianę mleka na Bebiko Omneo początkowe. Czy któraś z Was karmi
tym mlekiem i nie ma problemów z kupką? Widzę, że to męczy moją Julkę i
bardzo chcę jej pomóc, ale nie wiem już jak. Na ulotce reklamowej jest
napisane, że to mleko powoduje, że dziecko robi kupcie takie, jak dzieci
karmione piersią, ale wiadomo - to reklama, a może jednak nie? Mam zmienić
mleko?

Duża buźka

Gacka i Julka
Obserwuj wątek
    • mammamija4 Re: Bebiko Omneo 26.04.04, 21:54
      karmie mojego Tymonka BebikoOmneo /teraz juz2/ i musze przyznac ze jesli chodzi
      o kupki to duzo lepszy byl jednak pokarm naturalny.po bebiko kupki byly zielone
      i duzo twardsze.nie mam jednak porownania z innymi mlekami modyfikowanymi.
      pozdrawiam Ewelina.
      • kuka9 Re: Bebiko Omneo 26.04.04, 22:13
        ja niedawno kupiłam małej bebiko omneo bo ponoć takie dobre jeśli się dokarmia.
        wcześniej dokarmiałam nan1. I zaczął się problem z kupką - nie robiła przez
        kilka dni. Zużyłam tylko 1 puszkę i teraz jemy nan 1 - a kupki od dzisiaj są i
        to żółte. Po Omneo jak były to zielone i bardzo śmierdzące. Ale wiem, że
        niektórym dzieciom to mleko służy tak więc wszystko zależy od twojego maleństwa.
        pozdrawiam
        gosia
    • agatunka Re: Bebiko Omneo 28.04.04, 04:34
      My używaliśmy Bebiko omneo. Kupki były miękkie choć na początku zielone. Teraz
      używam zwykłego bebiko 2 ( niższa cena) i też nie mam problemu. Wcześniej był
      NAN i niestety kupki były bnardzo zielone i synek nie chciał jesć tego mleczka.
      Jak widać wszystko zależy od dziecka.
      Pozdrawiam
    • aleksandraantek Re: Bebiko Omneo 29.04.04, 09:42
      Witam!!!
      Ja karmiłam synka piersią tylko 2 tyg. i od tego czasu (ponad 2 m-ce) karmie
      bebiko HA1! Ponieważ też mieliśmy problemy z kolkami i kupą kupiłam mu omneo no
      i niestety było jeszcze gorzej!!! na HA1 robił kupe raz dziennie a przy omneo
      raz na 2 dni i do tego wogle mu to nie smakowało - płacz, nie przespana noc -
      jednym słowem rozpacz w kratkę!!!
      Wróciliśmy na HA no i trudno przynajmniej mam jedną kupę dziennie (to i tak
      dobrze)!!!
      Może na inne dzieci to zadziała na mojego synka niestety wywarło odwrotny
      skutek!!!
      Pozdrawiam
      • malwes Re: Bebiko Omneo 29.04.04, 11:25
        Ja na początku dostałam Bebiko1 (jeszcze w szpitalu) a potem Bebiko Omneo -
        synek zaczął robić okropne kupki - brązowe, śluzowate, nie mógł się wypróżnić -
        dwóch neonatologów powiedziało mi, że Bebiko1 i Bebiko Omneo to najgorsze co
        można dziecku dać i przepisali mi nutramigen - paskudne kupki zniknęły jak ręką
        odjął - karmię pół na pół piersią i Nutramigenem i z kupkami większego problemu
        nie mam.
        Gosia
    • jula04 Re: Bebiko Omneo 01.05.04, 14:48
      Nie mam pojęcia jak działa Bebiko, ale ja karmię od samego początku Bebilonem 1
      i jak do tej pory nie miałam żadnych problemów z Julką. Nie było bólów
      brzuszka, ani kolek. To, że Twoja Julka robi kupkę raz na 2, 3 dni to całkiem
      naturalne przy karmieniu sztucznym, najważniejsze jest czy ma odpowiednią
      konsystencję jajecznicy. Jeżeli tak, to nie ma się czym martwić. Możesz podać
      jej do picia trochę wody przegotowanej (około 60 - 80 ml.). Ja dodaję 1/2
      łyżeczki glukozy, ale niektórzy są temu przeciwni. Ty jeszcze karmisz piersią,
      więć glukoza może być niepotrzebna, w każdym razie zapobiega ona zaparciom przy
      sztucznym karmieniu. Możesz jej trochę pomóc kiedy widzisz, że "nad czymś
      ciężko pracuje", to połóż ją na czymś płaskim i twardym i delikatnie uginaj
      nóżki do brzuszka. Nam to zawsze pomaga.
    • edytka1973 Re: Bebiko Omneo 07.05.04, 12:09
      Witaj
      moj bartek za tydzien skonczy 6 m-cy.
      od poczatku karmilam piersia na zmiane z NAN-em1. poteem, po miesiacu
      przeszlismy juz tylko na NAN1. po przejsciu na "2" i wprowadzeniu deserkow
      bartus dostal uczulenia, i tak naprawde nie wiedzialam po czym. pani doktor
      stwierdzila ze to na bialko, bo w "2" jest go wiecej. wiec szukalismy mleka
      nastepnego z mniejsza iloscia bialka.
      W tym bylo bebiko omneo. maly tak nim plul, tak go nie chcial, ze az plakal.
      podalismy Humane 2 i nie jest zle. musial sie tylko przyzwyczaic ze to mleczko
      jest gesciejsze niz NAN2. Teraz karmie go na zmiane, 2 razy NAN-em2 i 2 razy
      Humana2 i raz obiadek.
      Z kupkami jest roznie, zazwyczaj robi bobki :))) ale to juz taka "uroda", i
      chyba dziedziczne, ma to po mamusi, a mamusia po babci.
      ale za to po kilka razy na dzien :))) nawet i 5 razy.
      a ja na kolki stosowalam kropelki ESPUTICON i dawalam do picia herbatke
      koperkowa Hippa, z reszta do tej pory ja pije.

pozdrawiamy
      edyta z barusiem
      www.zdjecia.bartka.prv.pl
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=10132783

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka