Dodaj do ulubionych

Problem z mm

03.08.12, 11:16
Witam,
karmię piersią, ale chce przejść na karmienie mieszane (docelowo tylko mm). Obecnie zaczynam rozszerzać dietę mojego dziecka (prawie 6 m-cy).
Kilka miesięcy temu podałam dziecku bebilon, skończyło się na strasznych wymiotach. Alergolog podejrzewał uczulenie na białko, zaczęłam je ograniczać. Niedługo wracam do pracy i chcę przestawić dziecko na mm. Próbowałam podać Nutramigen oraz NAN HA, dziecko kompletnie nie chce tego pić. Jakie są sposoby na przekonanie dziecka do picia sztucznego mleka, czy wszystkie HA mają taki sam smak? czy mam próbować każdego? Czy podawać mleko z nr 1 czy 2?
Dodam, że z butelką nie ma problemu, bo moje odciągnięte wypija.
Proszę o pomoc.
Obserwuj wątek
    • barbara.gierowska Re: Problem z mm 03.08.12, 19:35
      Witam,
      Skoro alergolog podejrzewał uczulenie na białko- warto aktualnie skonsultowac z nim wybór mieszanki.
      Wg mnie bezpieczniejszym wyjsciem byłoby podanie hydrolizatu np Nutramigen lub Bebilon Pepti.Ich smak mozna uatrakcyjnić np przez dodanie do nich kaszki smakowej bezmlecznej .
      Alternatywa może być kisiel na mieszance z sokiem owocowym.Obie wymienione potrawy można podawać łyżeczką
      Mieszanki typu HA służą jedynie do profilaktyki alergii
    • minuta76 Re: Problem z mm 05.08.12, 16:27
      ....spróbuj na początek mieszać Twoje mleczko z mm :)

Ja również karmię piersią ale od czasu do czasu podaje butle no i do kaszek dodaje już mm.
      Z początku synek nie chciał mleczka innego niż moje (podaję HA) po zmieszaniu np. 60ml mm i 60ml mojego - wypił bez mrugnięcia - potem stopniowo zmniejszałam proporcje :)
    • aniaurszula Re: Problem z mm 19.08.12, 15:52
      sprobuj podawac mleko nie Ha one wszystkie maja taki specyficzny smak np u nas sprawdzil sie nan pro po skaczenieu kp wlasnie w 7 mcu zycia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka