Dodaj do ulubionych

pytanie do Pani Doktor

12.11.12, 11:16
Mam synka 3.5 miesięcznego maluch je pierś ale w większości jest dokarmiamy mlekiem bebilon pepti 1. Ma problem z kupą jeżeli robi to co 3 dni zieloną luźną ale w większości zdarza się ze nie chce zrobić . Jeżeli nie dostanie czapka na trzeci dzień to jest nie spokojny. Boję się żeby nie przyzwyczaił się do czopków. Moja Pani doktor poradziła mi probiotyk biogaia i debridat ale to zabardzo nie pomaga. Próbowałam go dopajac rumiankiem lub woda ale malec nie chce pic.
Obserwuj wątek
    • mad_die Re: pytanie do Pani Doktor 12.11.12, 20:57
      Dlaczego jest dokarmiany?
      Dokarm piersią, wtedy kupy będą częściej.
      • monik.out45 Re: pytanie do Pani Doktor 13.11.12, 09:05
        Od początku miałam mało pokarmu więc dokarmialam butelka. po pewnym czasie synek nie chciał już piersi tylko butelkę, ale walczyłam i jak narazie je pierś (chociaz nadal mam malo pokarmu)ale i tak woli butelkę.
        • mad_die Re: pytanie do Pani Doktor 13.11.12, 20:30
          to normalne, że dziecko wybierze butelkę
          spróbuj dokarmiać go bez użycia smoczka (kubeczkiem medeli, łyżeczką, kieliszkiem do karmienia maluchów) i częściej pierś proponuj (co 2h, jedna i druga pierś), wtedy szanse, że ilość Twojego mleka wzrośnie pójdą w górę
          no i po porodzie zawsze jest mało pokarmu, bo jest siara a potem mleko przejściowe, ale potem, w miarę jak dziecko długo i często ssie pierś to ilość mleka wzrasta, bo mleka przybywa od ssania piersi, im więcej ssania tym wiecej mleka :)
    • barbara.gierowska Re: pytanie do Pani Doktor 16.11.12, 19:59
      Witam,
      Proponuję jak najczesciej przystawiac do piersi ( pokarm naturalny działa regulująco na rytm wypróżnień,poza tym korzystniejsze jest dopojenie z piersi niz herbatka czy wodą).
      Proponuje wypróbowac inny rodzaj probiotyku - może efekt bedzie bardziej zauważalny np Dicoflor albo Trilac
      • monik.out45 Re: pytanie do Pani Doktor 01.12.12, 13:29
        Witam
        Mój maluch właśnie skończył już 4 miesiące musiałam odstawić go od piersi ponieważ przyjmuje leki podaje mu jak pisałam wcześniej bebilon pepti. I znowu pojawił się problem z kupka dziś jest 4 dzień odkąd nie zrobił kupki. Maluch jest spokojny brzuszek ma mięciutki i nie wiem co robić czy czekać aż się sam wypróżni czy podać mu czopek. ostatnio też nie zrobił kupki i na 4 dzień dałam czopek nie chce tego robić żeby się nie przyzwyczaił. Dodatkowo maluch pije herbatkę rumiankowa. Jestem załamana i nie wiem co robić. Proszę o poradę...
        • audrey2 Re: pytanie do Pani Doktor 01.12.12, 18:07
          u nas jest podobny problem- tez jest na mm (teraz Pepti) i tez kupki sa 2-3 dni
          z tym ze moj maly placze juz pod koniec i strasznie sie napracuje nad kupa i gazami
          jesli Twoj nie placze i nie boli go, to moze tak po prostu na razie ma?
          • monik.out45 Re: pytanie do Pani Doktor 01.12.12, 19:45
            wcześniej robił co 3 dni i były to kupki luźne. Ale od pewnego czasu przestał robić. :-( wprowadziłam mu nawet troszkę jabłuszka ale nie pomogło.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka