09.07.04, 11:22
Dwa tygodnie temu zmieniłam synkowi dotychczasowe mleko, tj. Bebiko2, na 3. Początkowo pij zwykłe bez dodatków, a od kilku dni o smaku bananowym. No i zaczęły się problemy z kupkami - najpierw zaparcia, teraz robi kupkę 5 razy dziennie (ciemnozieloną, o konsystencji plasteliny, z odrobiną śluzu). Nie wiem, czy te problemy spowodowało nowe mleko, wsad bananowy czy inny rodzaj żelaza (w Bebiko 2 oznaczone jest jako żelazo ++, a w trójce bez plusów), a może zjadł cos jeszcze, co go raptem uczuliło?
Jaka jest Wasza opinia o tym mleku? Czy raczej jest dobrze tolerowane przez dzieci czy lepiej zamienić na inne? Jakie mleko piją wasze roczniaki?
Dodam, ze synek nigdy nie miał alergii pokarmowej, od urodzenia jest karmiony sztucznym mlekiem, a od 3 tygodni dostaje Zymafluor (4 krople tyg.)
Pozdrawiam, Dorota.
Obserwuj wątek
    • g_kasia Re: Bebiko 3 09.07.04, 17:33
      Kiedy ja zmieniałam córce mleko z 2 na tróję na początku kupka też była trochę
      inna, ale po jakims czasie minęło... ale ja podawałam bebiko 2r a potem 3r i w
      zasadzie nie było większych problemów, może spróbuj podać zwykłe bebiko bez
      dodatku smakowego i zauważ czy są jakieś zmiany, przeanalizuj też dietę
      dziecka.
      Pozdrawiam Kasia
      • saba76 Re: Bebiko 3 09.07.04, 18:39
        ja podaje nadal Bebiko 2GR bo 3r a wogole 3 bananowe ma miejsza ilośc kalori i
        mala niedojadala.
        Teraz daje tesz Nan junior(chyba tak sie pisze)
        ale narazie proponuje na przejscie na czystą 3jke lub 3r bez smaku.
    • dooska Re: Bebiko 3 12.07.04, 12:03
      Kasia, Saba76
      bardzo dziękuję za odpowiedź.
      Jak się okazało problemy wynikają jednak nie z powodu mleka,
      przyzwyczajania się organizmu do fluoru.
      Zielony kolorek natomiast to efekt zbyt dużej ilości świeżej zieleniny w obiadkach.
      POzdrawiam. Dorota

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka