Dodaj do ulubionych

mieszanie mleka

16.12.13, 09:41
czy moge zrobic tak ze w ciagu dnia dam mojej 3,5 miesiecznej corce mleko jednej firmy a w nocy innej? chodzi o to ze ona ma wzdecia po milupie ale w ciagu dnia jest wszystko ok i mam jeszcze 2 puszki tego mleka. w nocy zas dalabym beba bo nocne karmienie to koszmar, wczoraj plakala 3 godz non stop. nie jestem pewna czy to mleko jest winne bo brzuszek ma miekki ;( dalam jej czopek paracetamolu i sie uspokoila. co to moglo byc? moze juz zeby? macie jakies pojecie?
Obserwuj wątek
    • aaaniula Re: mieszanie mleka 16.12.13, 10:55
      A na co ten czopek jej dałaś? Na kolki? OMG!
      W jaki sposób masz zamiar zmienić mleko? Robi się to stopniowo mieszając stare mleko z nowym, więc część zapasu zużyjesz. Jeśli dziecku będzie lepiej służyło inne mleko to sama zastanów się nad zasadnością pytania...

• saanka84 Re: mieszanie mleka 16.12.13, 11:44
        JA NIE wiem czy to kolki byly o mala nigdy ich nie miala. wzdecia i owszem ale kolki nie. nie wiem czy ja glowa, zeby, brzuch czy co bolalo. dalam czopek bo juz nie wiedzialam jak jej pomoc. masowania, termofor, herbaka i nic. wiec juz sama nie wiem czy mleko zmieniac czy nie. boje sie co bedzie znow dzis wieczorem :(
    • murwa.kac Re: mieszanie mleka 16.12.13, 12:29
      co do mieszania mleka - nie wypowiem sie, bo sie nie znam. ale na moje jezeli dziecko toleruje oba - moze byc.

czopek mogl zadzialac po prostu usyiajaco. albo placze sa od zębów, wiec przeciwbolowo.
    • jugutka Re: mieszanie mleka 16.12.13, 20:01
      jeśli puszki są zamknięte to mogą poczekać na lepsze czasy jak dziecko bedzie starsze..
      miałam podobną sytuacje. po jakims tam mm dziecko źle sie czuło. od razu zmieniłam na bebilon antykolkowy i stał się cud ;)
      nieotworzone mleko przydało sie kilka miesiecy później jak juz nie było kłopotów z brzuchem.
    • d.d.00 Re: mieszanie mleka 16.12.13, 20:38
      Nie, nie wolno mieszać.
      Nawet gdy zmieniasz mleko z 1 na 2 tego samego producenta to mieszasz, za każdym razem podajesz więcej nowego mleka, zmniejszając dawkę starego. Więc nie wolno skakać z mleka ma mleko bo tylko dziecku zaszkodzisz.
      • stokrotka_beauty Re: mieszanie mleka 16.12.13, 21:58
        Podpisuję się pod d.d.00.
        • mamatomika Re: mieszanie mleka 17.12.13, 10:48
          Nie slszalam by mleka nie mozna bylo mieszac. Chyba ze dziecko jest jeszcze bardzo malutkie. Ja czesto dawalam malemu z roznych firm, kupuje aptamil ale jak go nie bylo to bralam inne i tez bylo ok. Przeciez to prawie ten sam sklad ale z roznych firm. Co do kolek to nie wiem jak dlugo mleko gazuje i jesli dasz inne na wieczor mozliwe ze stare dalej " dziala" .
          • d.d.00 Re: mieszanie mleka 17.12.13, 14:46
            O nie mieszaniu mleka jest napisane na opakowaniu min. Bebiko. Informowała mnie o tym pediatra i alergolog. Nasz Mały miał strasZne kolki i byłam bardzo wyczulona na punkcie tego, co i jak mu podaję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka