Dodaj do ulubionych

przygotowanie mleka Hipp Combotik

09.02.14, 16:21
witam, w tym tygodniu przechodzimy z Bebilon Pepti na mm, zakupiłam mleko Hipp Combotik. dziwi mnie trochę sposób przygotowania. w większości mlek (mieliśmy bebiko, bebiko Ha i Pepti) gotuje się wodę, schładza, wsypuje mieszankę i wstrząsa.
w Hipp każą najpierw wlać 2/3 wody (świeża przegotowana z wystudzoną tak by uzyskać ok 50st), wsypać mieszankę, wstrząsnąć i znów dolać brakującą 1/3. czy faktycznie tak robicie? mnie się to wydaje trochę bez sensu... czy nie można od razu przygotować wodę do żądanej temperatury, wsypać i zamieszać? jak robicie?

a drugie pytanie jest takie:
jak bezboleśnie przejść z hytrolizatu na mleko z laktozą? moja pediatra zaleciła mi zamianę codziennie jednej butelki więcej na normalne mleko, absolutnie nie mieszać dwóch rodzajów mlek. w sieci czytałam, że właśnie popularny jest sposób z mieszaniem...
Obserwuj wątek
    • headvig Re: przygotowanie mleka Hipp Combotik 09.02.14, 16:24
      dodam, że mała nie miała skazy, tylko ze względu na wcześniactwo pediatra zdecydowała o wprowadzeniu Pepti, inne mleka bardzo źle tolerowała.
      • maggi104 Re: przygotowanie mleka Hipp Combotik 10.02.14, 14:21
        Też zamierzam zmienić na Hipp bio, też byliśmy na pepti, ale ze względu na kolki. Po pepti kupiłam hipp comfort, jest bardzo lekkostrawne (ale mega drogie i muszę zamawiać z internetu, albo prosić siostrę żeby przywiozła z dużego miasta), żeby nie było szoku przy zwykłym hipp. Ale zamierzałam wprowadzać stopniowo, może tak lepiej, ale w sumie to mleka tej samej firmy. Moja pediatra raczej nie interesuje się tym co podaje.
        • headvig Re: przygotowanie mleka Hipp Combotik 10.02.14, 19:35
          mnie kazała zamieniać po 1 butelce dziennie na nowe mleko. dziś dostała 2 butle combotiku i 2 pepti, jak dotąd wszystko jest ok. mleko zmieszałam normalnie, bez tych cyrków z opakowania.

>Moja pediatra raczej nie
          > interesuje się tym co podaje.

moja zapisuje w karcie zdrowia każdą zmianę :)
    • audrey321 Re: przygotowanie mleka Hipp Combotik 10.02.14, 19:01
      Eeeeeee....no to Ci powiem, ze mnie zaskoczylas :) tym rozrabianiem mleka :))) na norweskim opakowaniu mleka Hipp Combiotik mam napisane, ze wode z czajnika schladzam do 50 stopni, wsypuje mleko, potrzasam i gotowe :)))) sprawdzam, czy aby nie za gorace i podaje dzidziulakowi :)
    • unaluna Re: przygotowanie mleka Hipp Combotik 14.02.14, 23:02
      Nigdy nie bawiłam się w mieszanie wody o różnych temperaturach.
      • unaluna Re: przygotowanie mleka Hipp Combotik 14.02.14, 23:05
        Czy też dolewanie do rozrobinego w mniejszej ilości wody mleka, hipp jest mlekiem, które i tak świetnie się rozpuszcza, więc chyba to nie ma sensu.
        • freepolo Re: przygotowanie mleka Hipp Combotik 26.02.14, 09:02
          Nie baw sie-nie ma sensu. Chociaz ja często miałam przegotowaną zimną wodę, bo czasem dziecko tak nagle płakalo głośno ze nie miałam czasu czekać az ostygnie wrzątek tylko robiłam dobie mieszankę o pożądanej temperaturze od razu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka