Dodaj do ulubionych

dopasowanie mleka do dziecka

15.04.14, 14:39
witam,

mam 1 miesiecznego synka na karmieniu mieszanym (piers 2 porcje dziennie, reszta mm).
probuje znalezc idealne mleko dla mojego syna. probowalismy HIPP - po nim wymiotował i dostal wysypki, Bebilon i Enfamil - straszne gazy i kupa co 3 dni robiona z wielkim trudem.

czy powinnam szukac dalej idealnego mleka dla mojego dziecka? jakie mleko jest godne polecenia w naszym przypadku?
Obserwuj wątek
    • e-kasia27 Re: dopasowanie mleka do dziecka 15.04.14, 18:36
      Bebilon pepti z apteki.
      • headvig Re: dopasowanie mleka do dziecka 16.04.14, 20:52
        to damo co koleżanka wyżej. bebilon pepti
    • last_tara Re: dopasowanie mleka do dziecka 21.04.14, 14:50
      nie mozna tak czesto zmieniac mleka, nawet jesli wystepuje pewna nietolerancja, szczegolnie u tak malego dziecka. czasem trzeba poczekac az uklad pokarmowy przyzwyczai sie do mm. to nie jest oczywiscie latwe, bo nie wiemy do konca co dziecku nie sluzy a co wymaga czasu...
      jesli chcesz jeszcze zmieniac to bebilon pepti powinien chyba byc ostatni, to b.lagodne mleko, ew. bebilon comfort. generalnie mleka ha sa lagodniejsze od zwyklych. nie polecam enfamilu ha, b.rzadkie zielone kupy mialo po tym moje dziecko i w dodatku strasznie gorzkie (mleko, nie kupy :) ). kupowalam od urodzenia enfamil, tez mialam ten sam problem z gazami i bolami brzucha, ale nie zmienialam i po 2 miesiacach b. sobie to mleko chwale.
      • wiotok Re: dopasowanie mleka do dziecka 28.04.14, 16:00
        Czy problem z gazami i kupami minął u Was bez zmiany mleka?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka