elzunia25
05.08.14, 15:57
witam
Podaję nutramigen córeczce od ok 3 tyg. Uprzednio kupy przy krmieniu piersią byly luzne i pieniste i ze sluzem. Odstawiłam nabiał. Teraz karmię mieszanie. W dzien gł, butla, w noicy piersią. Nie bardzo wyłapałam jeszcze od czego te brzydkiekupy, od nutramigenu czy mego mleka.Bo może mimowiednie zjadam cos co zwiera nabiał , co szkodzi dziecku .
W każdym razie na początku wprowadzenia nutramigenu kupy stały się "ładniejsze" niz przy samej piersi. Mniej śluzu,mniej pieniste. Ale zielonkawe(ponoc norma).Konsystencja własciwa.Kupa z grudkami.
Z dnia na dzień konsystencja i kolor zaczeły się zmieniać. Najlierw była to " rozwodniona kasza manna".Potem rozwodniona zaprawa murarska. Teraz bardziej zbita zaprawa murarska w kolorze zaprawy (szaro-zielona). Zmieniła sie czestotliwosc kup. Z ok 6 dziennie robi raz dziennie i z wysiłkiem , stęka, napina się czerwienieje.
Bóle brzuszka miewa raz dziennie. Zauważyłam zależność. Zazwyczaj poznym popołudniem,kiedy po podaniu butli zasypia i jej sie nie odbije. Po wstaniu budzi sie z płaczem. Pomaga masowanie brzuszka, wtedy odchodza gazy czasem tez kupka i ///juz jest ok...
Czy powonnam zmienić mleko? Czy to sie unormuje??Czy taka kupa jest normalna???