Dodaj do ulubionych

Wit. D w mleku modyfikowanym

26.01.16, 21:37
Ratujcie! Co lekarz to inna opinia. Karmie mojego synka mm od 3 tyg. zycia. Obecnie ma 2 mc i 1 tydzień. Lekarz Pan pediatra do którego chodzę z synkiem powiedzial ze nie musze mu dawać Wit. D bo jest w mleku. Natomiast ostatnio na szczepieniu Pani doktor powiedziała ze jeszcze mu wystarczy ta witamina z mleka. To co pójdę do innego lekarza zapytać i mi powie ze musze dawać? Sama juz sie w tym pogubiłam. Z jednej strony boje sie ze będzie mial niedobór i krzywice. Z drugiej nadmiar i ze ciemiaczko zbyt szybko zarośnie!
Obserwuj wątek
    • kokolina94 Re: Wit. D w mleku modyfikowanym 26.01.16, 22:19
      Dodam jeszcze ze od ok. Tygodnia robi zolto- zielone kupki z kuleczkami zoltymi. Daje mu Nan Pro 1. Dostaje na wzdęcia infacol. Zgodnie z ulotka przed karmieniem ale nie każdym. Co może być przyczyną tego? Dotąd robił zolte kupki.
    • angeika89 Re: Wit. D w mleku modyfikowanym 27.01.16, 11:53
      Witaj.
      Jeśli chodzi o wit D to syn od urodzenia jest na mm i dostaje witaminę D.
      U nas każdy jeden pediatra zaleca dawanie tej witaminy- K+D jeśli karmi się piersią i samą D na mm.
      Syn ma obecnie 15 m-cy i cały czas dajemy mu wit D.
      Ciemiączko przy każdym szczepieniu miał badane i nie było problemów, ząbków ma 16 i wszystkie zdrowiutkie.
      Jeśli chodzi o kupki to ciężko mi powiedzieć, ale z tego co pamiętam to mój syn też robił takie kupki.
      W ogóle kupki z grudkami są charakterystyczne przy kp, więc to żadna anomalia, nawet przy mm.
      My stosujemy Bebilon pronutra + od samego początku i jestem zadowolona.
      Przez pewien czas dostawał też Delicol na kolki.
      A po co dajecie coś na wzdęcia?
      Wzdęcia łatwo zwalczyć naturalnymi sposobami- masaż brzuszka zgodnie z ruchem wskazówek zegara, leżenie na brzuszku i napar z kopru włoskiego na odprowadzanie gazów, dobry też jest rumianek, gdyż działa rozkurczowo.
    • 79gina Re: Wit. D w mleku modyfikowanym 05.02.16, 21:13
      Mimo, że karmię młodego Humaną 3 to na każdej wizycie lekarz mi przypomina o wit. więc wciąż dostaje. A jeśli ma problem z brzuszkiem to może herbatkę Humana koper, anyżek, rumianek...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka